Το αίσθημα της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule και προσπαθεί να βρει τις αιτίες για την οπισθοχώρηση του ΟΦΗ στο ματς της Κυριακής.

Καταρχήν θα ξεκινήσουμε από ένα δεδομένο στοιχείο: Ότι όταν είσαι ΟΦΗ, θες νίκες. Το φαινόμενο ΟΦΗ “τρέφεται” από τις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Όχι, μόνο από καλές εμφανίσεις. Δεν σου αρκούν αυτές! Θες μόνο τρίποντα και επιτυχίες.

Αλλά, στην παρούσα φάση, ο ΟΦΗ χρειάζεται ΜΟΝΟ τις νίκες. Όχι και το καλό ποδόσφαιρο. Στην ψυχολογική φάση που βρίσκονται όλα όσα συντελούν αυτόν τον σύλλογο (κόσμος, διοίκηση, προπονητής, παίκτες) – ο ΟΦΗ χρειάζεται μόνο τις νίκες και όχι το καλό ποδόσφαιρο.

Αυτό αποτελεί ένα δευτερεύων στοιχείο για τον σύλλογο.

Προσπαθώντας να καταλάβω το “γιατί” οπισθοχώρησε ο ΟΦΗ σε τόσο μεγάλο βαθμό και ενώ είχε το προβάδισμα, μίλησα με αρκετούς παίκτες – στα πλαίσια του ρεπορτάζ.  Και όλοι μου επιβεβαίωσαν, όσα είπε ο Δερμιτζάκης στην συνέντευξη τύπου: Ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για οπισθοχώρηση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι παίκτες είναι ανυπάκουοι ή απείθαρχοι – όπως κάποιοι θέλουν να σκέφτονται προκειμένου να βρουν ένα “πάτημα” να τα χώνουν στον Δερμιτζάκη.

Με βάση τις συζητήσεις που είχα και τις κουβέντες που έκανα με παίκτες του ΟΦΗ, αυτό έγινε γιατί εκείνη την στιγμή κυριάρχησε το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις φτάσει στην 6η αγωνιστική και να μην έχεις κερδίσει. ΟΦΗ είσαι και η πίεση που ασκείται, είναι τεράστια.

Το ότι ο ΟΦΗ βελτιώνεται, είναι φανερό. Και φάνηκε στο πρώτο 25λεπτο του παιχνιδιού όταν με σωστό πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδα δημιούργησε 1 γκολ και άλλες 2-3 προϋποθέσεις για ακόμα ένα.

Θεωρώ ότι αυτή η οπισθοχώρηση είναι ένα θέμα ψυχολογικό που χρειάζεται να βρει λύση εκ των έσω. Να βρουν την λύση, τόσο οι παίκτες όσο και το τεχνικό τιμ. Ο Δερμιτζάκης σωστά είπε ότι δημιουργεί έναν προβληματισμό αυτή η εικόνα και ορθώς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι η έλευση της πρώτης νίκης που θα “λύσει” τα πόδια των παικτών του ΟΦΗ και θα τους δώσει την δυνατότητα να κοιτάξουν εντελώς διαφορετικά την συνέχεια.

Άλλωστε, τα δύο ματς με Πανθρακικό και Εργοτέλη προσφέρονται για ένα ωραιότατο 2Χ2!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ 3Χ3 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΥΣΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕ.ΓΙ ΆΥΤΟ ΜΑΝΟΛΗ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ-ΕΝΑ

    1. Σε αυτό έχεις ένα δίκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + 11 =