Η ισορροπία και το «δεν έχουμε κάνει τίποτα απολύτως»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής τραβάει… χειρόφρενο» για τη νίκη επί του Άρη και βάζει… «πρώτη» για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η πρώτη νίκη ήρθε και ένα μακρόσυρτο «αααααααχχχ» έφυγε από μέσα μας. Γιατί, όλοι περιμέναμε το παιχνίδι της Κυριακής προκειμένου να φύγουμε ανακουφισμένοι από το «Γεντί Κουλέ». Γιατί, ΟΦΗ είσαι – τις ισοπαλίες (όσες και αν είναι αυτές) δεν τις πανηγυρίζεις. Πάλι μουτρωμένος θα φεύγεις, πάλι με κατεβασμένα τα μούτρα θα αποχωρείς από τα Καμίνια.

Σημασία έχει λοιπόν να μπορέσει ο ΟΦΗ να διαχειριστεί τα κέρδη της νίκης και παράλληλα να δουλέψει σκληρά πάνω στις εμφανείς αδυναμίες που έδειξε και στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με τον Άρη.

Οι αδυναμίες του πρώτου 45λεπτου ήταν εμφανείς. Όπως εμφανές ήταν και το άγχος με την πίεση για το αποτέλεσμα. Η έλλειψη πλάνου στο πρώτο ημίχρονο αλλά και η οργάνωση του αγώνα φάνηκαν.

Ωστόσο, απεναντίας το δεύτερο ημίχρονο έδειξε «κάτι». Και κυρίως αυτό το «κάτι» φάνηκε σε μια ομάδα που έπαιζε χωρίς εξτρέμ. Ο Ζε δεν είναι Κουτσιανικούλης, ο «Πέρο» δεν είναι εξτρέμ και ο Κουτσιανικούλης συνέκλινε στον άξονα προκειμένου να διασπάσει την άμυνα του Άρη. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έδειξαν διάθεση να δείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα «θέλω» του Σα Πίντο, τις συνεχείς συνεργασίες, την κυκλοφορία της μπάλας, την «δια ροπάλου» απαγόρευση των «καμινάδων» και άλλων παθογενειών που εντοπίσαμε στο 1/3 του πρωταθλήματος.

Παρ’ όλα αυτά, βγήκαν συνεργασίες – χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του γκολ – το σουτ του «Κούτσια» που έδιωξε ο Διούδης, το σουτ του Ζε που έφυγε μόλις άουτ. Ο ΟΦΗ του δευτέρου 45λεπτου έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τον κόσμο που τον στηρίζει πιστά και ανελλιπώς από το πρώτο λεπτό του φετινού πρωταθλήματος.

Σε έναν σύλλογο του μεγέθους του ΟΦΗ όπου όλοι μας – βάζω και τον εαυτό μου μέσα βέβαια – είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από μια νίκη αλλά και εύκολα να απογοητευτούμε από μια ήττα, το παν είναι η ισορροπία των συναισθημάτων. Το πώς θα μπορέσει να αναδείξει τις αρετές που έχει και οι οποίες – σε ένα μικρό ποσοστό – αναδείχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Σιγουρα ο ΟΦΗ εχει κανει απλα ενα μικρο βημα. Σιγουρα ο ΟΦΗ εχει κανει 1η φορα φετος απλα το χρεος του, το αυτονοητο. Ποιο ειναι το αυτονοητο ; Να εκμεταλλευτεις την εδρα σου με ομαδες ισοδυναμες ή υποδεεστερες. 1η νικη του ΟΦΗ, που επρεπε να την παρει οπωσδηποτε μιας και ειχε παει στην τελευταια θεση του πινακα.

    Τι ακολουθει ; Ενα παρα πολυ δυσκολο ματς. Τα Γιαννινα εντος εδρας εχουν σε 5 ματς 4 νικες και 1 ηττα. Κερδισαν Απολλων, Ατρομητο, Ξανθη και Πλατανια και εχασαν απο Πανιωνιο.

    Ειναι πολυ δυσκολο λοιπον το ματς και ενα παραπανω διοτι εχουμε κοντρα με τον ΠΑΣ. Τι θα γινει θα το δουμε αλλα ειναι ενα ματς οροσημο για μενα. Σε ενα τετοιο πολυ δυσκολο ματς, 11 εναντιον 11 (ας υποθεσουμε οτι δεν θα εχει κοκκινη παλι στα πρωτα λεπτα). Θα δουμε εκει αν ο ΟΦΗ , 1ον εαν πηρε ψυχολογια, 2ον εαν το ανακατεμα της τραπουλας του ΟΦΗ με Φραγκουλακη επιτελικο και Ζε Εδουαρδο δεξια συνεχισει να “βγαινει” και 3ον τι προσωπο θα παρουσιασει ο ΟΦΗ εκτος εδρας.

    Τελος, ο ΟΦΗ αν κοιταξουμε λιγο το προγραμμα θα πρεπει βεβαια να κοιταει τα ματς ενα ενα , θα πρεπει ομως να στοχευσει σε 7 τουλαχιστον βαθμους στα επομενα ματς. Τι σημαινει αυτο ; Ο ΟΦΗ στα επομενα ματς εχει 3 εκτος εδρας. Παει τωρα στα Γιαννινα, μετα εντος με Καλλονη, εκτος με Απολλων, και 14η αγωνιστικη εκτος στον Ατρομητο. Πιστευω λοιπον οτι Καλλονη και Απολλων Σμυρνης ειναι σαφως ομαδες που πρεπει να κερδισει ο ΟΦΗ και να καταφερει ειτε μεσα στον ΠΑΣ ειτε μες τον Ατρομητο για ενα Χ.

    Τελειωνει το πρωτο γυρο με Λεβαδειακο εντος, Ξανθη εκτος και Παναιτωλικο εντος. Το προγραμμα δεν λεει απο μονο του τιποτα. Απο δω και μπρος θα πρεπει να μαζευτουν βαθμοι. ΕΥΤΥΧΩΣ που ειναι 18 ομαδες φετος στην Α’ εθνικη και ΕΥΤΥΧΩΣ οι αγωνιστικες ειναι 34. Απο κει και περα ο θα δειξει η πορεια.

    Τελειωνοντας – Καποιοι παιχτες πιστευω εχουν μεχρι το Γεναρη να δειξουν οτι αξιζουν να φορανε τη φανελα του ΟΦΗ. Ογιος, Σβασιγια, Νιμανι σιγουρα θα πρεπει ειτε να δειξουν επιτελους οτι μπορουν, ειτε να φυγουν γρηγορα γρηγορα. Το θετικο ειναι οτι ροστερ εχουμε. Ασχετα απο την αξια των παικτων για 1η φορα μετα απο χρονια οι θεσεις ολες ειναι καλυμμενες στο επακρο. Αν κι ο Ζορο μεινει υγιης κερδιζει ο ΟΦΗ εναν νεο Σαρ.

    Καλη επιτυχια στον ΟΦΗ μας και χαμηλα τα μυαλα. Ενα ενα τα ματς για βαθμους και καλυτερευση της ομαδας. Απολυτη στηριξη στον προπονητη, οχι μονο γιατι εκανε μια νικη τωρα, αλλα γιατι χρειαζεται χρονο. Ο ΟΦΗ φετος δε θα πεσει, γιατι πολυ απλα υπαρχουν πολυ χειροτερες ομαδες. Καλλονη, Πανιωνιος, Απολλων Σμυρνης, Βεροια, Αρης ακομα κι οι Πλατανιας, Λεβαδειακος, Πανθρακικος δεν μπορουμε να πουμε οτι επειδη εχουν απο 3-5 βαθμους παραπανω εχουν καλυτερες ομαδες απο τον ΟΦΗ.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

  2. Καλά αν δεν βάλει πάλι τον Κουτσιανικούλη θα μας τρελάνει ο Πορτογάλλος..
    Είναι δυνατόν να έχεις τον καλύτερο παίχτη της ομάδας απέξω?
    Είναι δυνατόν να παίζεις χωρίς εξτρέμ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + 9 =