Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον (βελτιωμένο) ΟΦΗ που αδικεί τον εαυτό του αλλά και για τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά σε ματς όπως αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Θα κρατήσω μερικές σημειώσεις από το ματς των Ιωαννίνων που είναι και λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά σε ένα όπως αυτό που είδαμε…

  • Είμαι από εκείνους που είδαν ότι ο ΟΦΗ έπαιξε καλά στα Γιάννενα. Και χαίρομαι γιατί βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος. Έτσι, για να μην έχω αμφιβολίες και για τον εαυτό μου. Και πραγματικά είδα – τουλάχιστον για 60 λεπτά – είδα έναν πολύ καλό ΟΦΗ.
  • Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου είχε αρχή, μέση και τέλος. Ήξερε πως να απειληθεί, πως θα γίνει δημιουργήσει φάσεις αλλά και πως θα σταματήσει τον αντίπαλο. Ο Δασκαλάκης για 45 λεπτά ήταν θεατής του παιχνιδιού. Απλά, για ένα παιχνίδι ακόμα, διαπιστώνουμε ότι από τον ΟΦΗ λείπει ένας παίκτης που θα κάνει μια καλή τελική πάσα και που γενικά θα δώσει το κάτι παραπάνω στην δημιουργία του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, είχε κοντά τις γραμμές και βέβαια έδειξε ότι είναι πιο ομάδα από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Και αν είχε αυτό που αναφέρω προηγουμένως, την καλή τελική πάσα, θα σκόραρε μια φορά.
  • Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου στάθηκε άτυχος. Δέχτηκε το πρώτο γκολ, χάνει την ευκαιρία του αγώνα για να κάνει το 1-1 με τον Παπάζογλου να πλασάρει άουτ, στην συνέχεια γίνεται το 2-0 και κάπου εκεί τελειώνει το παιχνίδι. Τα δύο γκολ που τρώει, είναι φτηνά και βέβαια απαγορεύεται να τα τρώει μια ομάδα που θέλει να κερδίσει ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Το 10λεπτο μπλακ άουτ που έφερε και τα δύο γκολ, είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τον Σα Πίντο. Το είδαμε και σε άλλα, προηγούμενα, παιχνίδια και βέβαια αυτό το (κακόγουστο) αστείο πρέπει να σταματήσει.
  • Υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Και θεωρώ ότι η βελτίωση αυτή είναι έργο του Πορτογάλου. Η αφομοίωση στα “θέλω” του Σα Πίντο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παρατάχθηκε ο ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο είναι κάτι που ήρθε ως συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με τον Άρη. Ο ΟΦΗ των 60 πρώτων λεπτών απέδειξε ότι μπορεί να αφήσει πίσω του τον κακό εαυτό του και παράλληλα να πάρει τις νίκες που χρειάζεται. Η ομάδα είχε ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, ποικιλία στο πως επιτίθεται – είτε αριστερά με τον Φραγκουλάκη, είτε από τον άξονα με τις κάθετες μεταβιβάσεις. Ασφαλώς και ο ίδιος μαθαίνει ακόμα τον ΟΦΗ και κάνει τα λάθη του. Όπως η αλλαγή του Φραγκουλάκη αλλά και η επιμονή στον Ζε για 90 ολόκληρα λεπτά. Όμως, όπως χρεώνεται τα λάθη – έτσι πιστώνεται και την μεγάλη βελτίωση του ΟΦΗ.
  • Η επίθεση από τα άκρα. Ο ΟΦΗ πλήττεται από την απουσία ποδοσφαιριστών – εξτρέμ που θα γίνουν επικίνδυνοι από τα πλάγια. ο Ζε δεν είναι τέτοιος παίκτης, ο Κουτσιανικούλης πέρασε στο παιχνίδι αλλά δεν πρόλαβε να δημιουργήσει επιθέσεις. Και αυτό είναι κάτι που ασφαλώς χρειάζεται να το βελτιώσει και βέβαια να βρεθούν λύσεις μέσα από το ρόστερ του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Δηλαδή φίλε Μάνο το σούτ του Κοροβέση που πήγαινε καρφή μέσα και έκανε εκτίναξη ο Δασκαλάκης δεν ήταν φάση για γκόλ?..Τη πατάτα που έκαναν οι αμυντική μας και παραλίγο ο Ντε Βινσεντι να βάλει γκολ απο το πουθενά δεν είναι φάση??…Ολα αυτά στο πρώτο 45λεπτο όπως και η κεφαλιά του Τριποτσέρη..Στο δευτερο ημιχρονο τώρα πάλι ο Ντε βινσέντι με κεφαλιά μόλις λίγο άουτ!..Ερχεται το 1-0…Μετά χάνει ο Παπάζογλου το 1-1..Και μπάμ το 2-0..Λίγο αργότερα το 2-1..Τώρα που βλέπεις ότι ήταν θεατής ο Δασκαλάκης δεν το καταλαβαίνω,συμφωνώ όμως παίξαμε αρκετά καλά και θα μπορούσαμε με λίγο τύχη να παίρναμε τον βαθμό.

  2. το πρωτο γκολ ειναι καρμπον η φαση που χανει ο Ντε Βινσεντι,δεν βαλανε μυαλο και ο πιο κοντος παικτης του γηπεδου πηρε κεφαλια και οι δικοι μας δεν πηδανε καν.Στο δευτερο γκολ ειναι για γελια απλα κοιταμε να δουμε ποτε θα μπει και πιανουμε τη μεση μας και το κεφαλι μας.δε γινεται να κανεις ενα παικτη με τη σωματοδομη του Ζε εξτρεμ πως να το κανουμε?ευτυχως φετος υπαρχουν χειροτεροι απο μας για να πεσουν απο μονοι τους,αλλα δεν ειναι και αυτο λογικη για να μην γινονται εστω τα βασικα.

  3. xalia o pas.kaneis den diafonh.itan eine kai tha paraminh o mikroulis pas.alla den mporh esh san ofh na exeis pektes san ton miliazes kai ton fragoulakh akoma vasikous.den noite.kai kath allo aytes ths rimades ths super eykeries POTEEE epitelous tha matheis na ths kaneis goal.?kai ego sta 40 exo mia pithanotita na ta evaza.oxi enas epagkelmaties [ipotithete]podosferisths

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 1 =