Ηρεμία, ψυχραιμία και έχει δρόμο μπροστά του ο ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blοg του στο Gentikoule τη νίκη του ΟΦΗ στην Ριζούπολη και φέρνει στο μυαλό του τα λόγια του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Αυτή η νίκη που πέτυχε σήμερα ο ΟΦΗ, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν τρίποντο – βάσει δυνατοτήτων, ικανοτήτων και μεγέθους που ο ΟΦΗ και οι παίκτες του διαθέτουν. Γιατί, ο ΟΦΗ έχει καλούς παίκτες – άσχετα με το τι εντυπώσεις κατάφεραν να δημιουργήσουν μέχρι τώρα. Ήρθε όμως μέσα από μεγάλη προσπάθεια, καρδιά και κατάθεση ψυχής που έγινε από όλους τους παίκτες μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Και δικαιούνται να το γιορτάσουν όπως εκείνοι γουστάρουν. Άλλωστε, από την αρχή της χρονιάς δεν τους έχει πάει τίποτα καλό για να έχουν μια ήρεμη εβδομάδα.

Το ότι ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να “πιάνει” τους 12 βαθμούς την 12η αγωνιστική, ασφαλώς και δεν πρέπει να κριθεί ώς ένα πετυχημένο στάτους κβο της φετινής ομάδας. Ειδικά, αν συνυπολογίσουμε όλα όσα έχουν δει τα μάτια μας από το περασμένο καλοκαίρι.

Τα πανηγύρια των παικτών μετά το τέλος του αγώνα και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν πηγαίνοντας να πανηγυρίσουν μαζί με τον κόσμο, δείχνει ότι η ομάδα ζούσε κάτω από καθεστώς μεγάλης πίεσης. Αυτό το είπε και ο ίδιος ο Σα Πίντο μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Πορτογάλος έστησε πολύ καλά τον ΟΦΗ, διαχειρίστηκε σωστά τις αναποδιές που του έτυχαν με τις αναγκαστικές αλλαγές των Περογαμβράκη, Μονιάκη και πλέον ψάχνει και ο ίδιος την σταθερότητα που αναζητάει ο ΟΦΗ.

Η νίκη στην Ριζούπολη δεν ήταν το σπουδαίο αποτέλεσμα που ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει στα Γιάννενα ή την Λεωφόρο. Είναι όμως μια ΜΕΓΑΛΗ νίκη. Γιατί ο ΟΦΗ έχει μια ηρεμία που την αναζητούσε με μανία μετά από όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό. Είναι μεγάλη νίκη γιατί τέτοια αποτελέσματα πάντα βελτιώνουν την ψυχολογία και πάντα δίνουν αυτοπεποίθηση. Είναι μεγάλη η νίκη γιατί επιπλέον ο ΟΦΗ πήγε στην Ριζούπολη εν μέσω προβλημάτων, απουσιών και μιας επίπονης μίνι – προετοιμασίας.

Ο Σα Πίντο ορθώς έλεγε και ξαναέλεγε ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται να δείξει ψυχραιμία και να κοιτάξει εντελώς διαφορετικά την συνέχεια. Άλλωστε, ακολουθούν δύο παιχνίδια στο “Γεντί Κουλέ” όπου ο ΟΦΗ καλείται να κάνει το 2Χ2 προκειμένου να μπει πλέον στον δρόμο του. Αυτός είναι αρκετά μπροστά ωστόσο αυτή η ομάδα δείχνει ότι έχει δυνατότητες, ικανότητες αλλά και μέταλλο που δύσκολα σφυρηλατείται από άλλους συλλόγους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Kai omos mano.akoma xreiazete diorthotikes kinisis.px sta teleiomata [ti itan ayto me ton koutsianikouli re pedei mou]opos kai diorthotikes kinisis me metagrafes.opos dipote.

  2. για να παιξουν το ελαχιστο δυνατο και υποφερτα πρεπει να τους ταζουν πριμ?αναρωτιεμαι.τουλαχιστον δεν αφησαμε να παει χαμενη αφου πετυχαμε μια απο τις χειροτερες ομαδες και δε χασαμε βαθμους,οπως με τη Βεροια.

  3. Μανο συμφωνω οτι ηταν μεγαλη νικη για πολλους και διαφορους λογους και οχι στην αξια του αντιπαλου. Απο κει και περα θα πρεπει να ερθει σιγουρα και η νικη στο επομενο ματς εντος με την Καλλονη. Ακολουθουν 4 ματς μεχρι το τελος του 1ου γυρου. Δυο εντος με βατους αντιπαλους και δυο εκτος σε δυσκολες εδρες. Αν κερδισει ο ΟΦΗ και τη Καλλονη σε αυτα τα 4 ματς που μενουν θα δειξει πραγματικα τι μπορει να κανει στο φετινο πρωταθλημα.

  4. Μπράβο στην διοίκηση του ΟΦΗ που παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα η ομάδα δεν έχει μπει σε περιπέτειες…..Όταν ο Μάνθος Πουλινάκης με ενέργειες του μπόρεσε και έφτιαξαν ένα οικονομικό μνημόνιο να εξυγιανθούν οι Ελληνικές ομάδες ,κάποιοι το έπαιζαν {μάγκες} αυτό πρέπει να παράδειγμα όμως και για ΜΕΡΙΚΟΥΣ φιλάθλους του ΟΦΗ που θέλουν συνεχώς μεταγραφές, οι παίχτες με υψηλές αποδοχές…..

    Εδώ πάλι σε αυτό το ΣΑΙΤ όσοι το διαβάζετε είχα γράψει την περασμένη αγωνιστική περίοδο ,θα δείτε τον ΑΡΗ όταν θα πάει στο Πτωχευτικό Δίκαιο {άρθρο 99} τότε έπαιρναν τηλεφώνα στον Athletic RADIO στης εκπομπές του κ. Μαρκάκη και κ. Σαρρή και έβριζαν φίλοι του ΑΡΗ-που έγινε Μπαρτσελόνα- ΓΙΑ ΝΑ ΡΊΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΦΗ.. και με έβριζαν …

    H Task Force Football της F.I.F.A θέλει οικονομική εξυγίανσή και ξανά μπράβο στον Πουλινάκη που έφτιαξε ένα σχέδιο ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ..όμως ο ΑΡΗΣ είχε { πλάτες } και δεν μπήκε…ΣΉΜΕΡΑ ΛΈΝΕ ΣΟΚ !!!!! γιατί ΣΟΚ ρε μάγκες; διαβάστε http://www.pressaris.gr/

    Σοκ! Απορρίφθηκε η υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99!!!

    Μια μαύρη Δευτέρα ξημέρωσε για την ΠΑΕ Άρης, για όλη την οικογένεια του κιτρινόμαυρου συλλόγου, σοκάροντας τους πάντες! Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99! Mια κάτι παραπάνω από δυσάρεστη είδηση.

    Το τι ακριβώς αναφέρει η απόφαση, τι σημαίνει και πώς θα αντιδράσει ο Άρης αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

    Οι νομικοί του Άρη έχουν πάρει το σκεπτικό της απόφασης και αναλύουν την συγκεκριμένη απόφαση που όντως έχει φέρει ένα πρώτο σοκ. Πρόκειται για απόφαση 35 σελίδων και θα υπάρξει στην διάρκεια της ημέρας επίσημη ενημέρωση.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η απόφαση θα καθαρογραφεί περίπου σε έναν μήνα και οι κίτρινοι θα καταθέσουν κατά πάσα πιθανότητα και νέα αίτηση. Πρωτίστως αυτό που θα επιδιώξουν είναι η έκδοση νέας προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι «προστατευόμενη» η ομάδα από πιστωτές που δεν είχαν συναινέσει για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και δεν είχαν συμφωνήσει για διακανονισμό των οφειλών τους, όπως οι πρώην παίκτες Κάρλος Τόχα, Νάτσο Γκαρσία και Ρονάλντο Γκιάρο…Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ ΔΕΝ ΤΑ ΛΈΝΕ ΌΛΑ Η F.I.F.A τα ξέρει ΌΛΑ… …ας μην θέλουν λοιπόν μερικοί οπαδοί του ΟΦΗ ΜΑΡΑΝΤΟΝΕΣ τον Ιανουάριο εκτός και αν -λεφτά υπαρχουν- τα πράγματα ΆΛΛΑΞΑΝ…λοιπόν όπου φτάνει το χέρι μας να κρεμάμε το καλάθι μας, ΑΝ ΌΛΟΙ βαδίσουμε ενωμένοι και με κατανόηση δεν θα έχουμε προβλήματα…

    Μπράβο σε όλους τους οπαδούς που βρέθηκαν στην Αθήνα και στην ομάδα για την νίκη τους με τον Απόλλων Σμύρνη, με λίγα λόγια μπράβο ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ και συνεχίζουμε …

    Καλή εβδομάδα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 5 =