Κρίνονται όλοι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στo blog του στο Gentikoule για το τι μένει να δούμε από εδώ και στο εξής ώστε να βγουν τα πρώτα, τελικά, συμπεράσματα.

Μπαίνοντας στον τελευταίο μήνα του 2013, γίνεται κατανοητό ότι είναι και ο πλέον κρίσιμος για την μετέπειτα πορεία του ΟΦΗ. Τρία ματς στο “Γεντί Κουλέ” κόντρα σε Καλλονή, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό, το πρώτο παιχνίδι για την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας και η θερμοκρασία ανεβαίνει αρκετά.

Αγώνες που δεν κρίνουν μόνο τους στόχους του ΟΦΗ και το πως θα κινηθεί η ομάδα από εδώ και στο εξής, σε επίπεδο μεταγραφών. Είναι δεδομένο ότι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι και δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, όπως ο Όγιος για παράδειγμα, θα κριθούν μέσα σε αυτά τα παιχνίδια. Άλλωστε, μετά τους τραυματισμούς και το “άδειασμα” του ρόστερ στην επίθεση, θεωρώ σίγουρη την χρησιμοποίηση όλων των ποδοσφαιριστών προκειμένου να αποδείξουν το τι μπορούν να κάνουν. Και αν μπορούν βέβαια.

Μέχρι το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου όταν και δίνεται το τελευταίο παιχνίδι για το 2013, ακολουθεί ένας μήνας και 6 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Σα Πίντο θα βγάλει τα συμπεράσματα του για όλους τους ποδοσφαιριστές και το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί – όχι ότι δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα – και βέβαια θα δει σε ποιους μπορεί να υπολογίζει και σε ποιους όχι. Τα όσα συνέβησαν με το Νιμανί και τον Ζβασίγια, μάλλον τον έβγαλαν από την δύσκολη θέση, αφού ήδη οι δύο ποδοσφαιριστές φαινόταν να ήταν στην… black list λόγω της παρουσίας τους.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Όγιος που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά έδειχνε να μην έχει εγκλιματιστεί και να μην έχει προσαρμοστεί όπως θα ήθελαν στον ΟΦΗ, είναι ένα στοίχημα που θα φανεί αν θα κερδηθεί ή όχι. Το γράφαμε και προχθές: Ο Σα Πίντο δείχνει να βρίσκει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τον Ζε Εντουάρντο, απομένει να δούμε τι μπορεί να πάρει από ποδοσφαιριστές όπως ο Όγιος και ο Γκαλέτι αν και οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές.

Ο Πορτογάλος δείχνει να έχει βγάλει τα συμπεράσματα του για το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ όπου σίγουρα ξέρει το πως χρειάζεται να κινηθεί η ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το timing είναι καλό για τον ΟΦΗ, γιατί μπαίνει σε μια φάση όπου και η ομάδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν να θέλουν να αποδείξουν, έχοντας την επίγνωση της κατάστασης του “δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα”. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσουν ακόμα περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο προκειμένου να αποδείξουν στον Σα Πίντο ότι αξίζουν να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο μήνας θα κρίνει το μέλλον εκείνων που πατούν πάνω σε μια λεπτή κλωστή που αφορά την μετέπειτα παρουσία τους στο ρόστερ του  ΟΦΗ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Μανο σε σχεση με τις μεταφραφες θελω να σε ρωτησω αν πιστευεις οτι η ομαδα πρεπει να κινηθει για παικτες στην αγορα, ειδικα αν φυγουν πχ Ογιος και καποιοι αλλοι, ή αν τελικα πρεπει να δουμε τους νεαρους που θα μπορουσαν να βοηθησουν.

    Κυζιριδης, Μπανουσης, Δαμιανακης, Ροβυθης, Βιτωρος και γιατι οχι Κουρδακης. Η γνωμη σου ποια ειναι. Ειδικα νομιζω μετα απο αυτα τα 6 παιχνιδια που αναφερεις θα εχει φανει και ποιοι ειναι οι στοχοι της ομαδας φετος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =