Ας είμαστε ρεαλιστές…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την εμφάνιση του ΟΦΗ στο Περιστέρι και θέτει τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας μέχρι το τέλος του 2013.

Επειδή χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές και να μην χάνουμε την μπάλα – το γράφω με αφορμή τα σχόλια που διαβάζω στο Facebook: Αν ο ΟΦΗ κέρδιζε θα πήγαινε στο -3 από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι – οφ. Τότε τι θα λέγαμε; “Φουλ για Ευρώπη ρε ΟΦΑΡΑ;” Δεν το λέω ούτε με ειρωνική διάθεση αλλά ούτε και για να κοροϊδέψω. Το λέω μπας και καταλάβουμε ότι χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Ο Ατρόμητος είχε το προβάδισμα και το πάνω χέρι για να πάρει τη νίκη. Πολύ παραπάνω, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ και τα οποία τον υποχρεώνουν να αγωνίζεται με 11 και 12 παίκτες σε κάθε ματς. Δεν είναι ούτε δικαιολογία, ούτε “κάλυψη”. Αν χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές και να μην μαλώνουμε με την αλήθεια, καλό είναι να το καταλάβουμε όλοι. Δείτε για παράδειγμα και τις κινήσεις του Σα Πίντο. Βάζει σε κάθε ματς τον Μονιάκη σε θέση αριστερού χαφ, παίζοντας εκείνος για πρώτη φορά στην καριέρα του. Δεν νομίζω ότι ο Πορτογάλος θέλει να καθιερώσει τον Μονιάκη στην θέση του αριστερού χαφ. Οι τραυματισμοί ήρθαν μαζεμένοι και οι λύσεις στέρεψαν. Την  ώρα που ο Παράσχος έδινε ανάσες την Τετάρτη σε Παπαδόπουλο, Ούμπιδες και άλλους βασικούς – ο ΟΦΗ έδινε με τα 9/11 της ενδεκάδας του τρίτο σερί ματς μέσα σε 7 ημέρες. Δεν θέλει και πολύ να έρθει η κατάρρευση και το ξεφούσκωμα.

Όχι βέβαια ότι ο παραπάνω, σημαντικός, παράγοντας αποτελεί δικαιολογία για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα του πρώτου 20λεπτου που ήταν και πολύ άσχημη. Ο ΟΦΗ προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά με δύο γκολ στην πλάτη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Το γκολ που τρώει ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο “θολά” τα έβλεπε η ομάδα στο Περιστέρι.

Μια ομάδα δίχως ανάσες και το καθαρό μυαλό για να πάει να παίξει με την 3η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τότε αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Και η εικόνα του πρώτου 20λεπτου, είναι ενδεικτική της εικόνας που επικρατεί στην ομάδα. Βέβαια, ο ΟΦΗ δεν μεταλλάχθηκε μέσα σε μια εβδομάδα από καλή σε κακή ομάδα. Ούτε ξαφνικά επέστρεψε το πρόσωπο που παρουσιάστηκε στις αρχές του πρωταθλήματος. Όμως, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο ΟΦΗ όπως είναι ΤΩΡΑ, δεν είναι για πολλά – πολλά. Με 12-13 παίκτες, χωρίς εναλλακτικές επιλογές σε κέντρο και επίθεση είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αυτές οι αυξομειώσεις στην απόδοση.

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ επιβάλλεται να δει ρεαλιστικά την συνέχεια και να κάνει το 2Χ2 στο Ηράκλειο ώστε να φτάσει στους 21 βαθμούς και να μην φτάσει στο σημείο να “αγκομαχάει” στον δεύτερο γύρο. Η εκμετάλλευση της έδρας και τα ματς με Λεβαδειακό, Παναιτωλικό είναι ο ρεαλιστικός αλλά και 100% εφικτός στόχος του ΟΦΗ μέχρι τις 21 του Δεκέμβρη. Αν το κάνει αυτό, τότε θα κάνει και καλά Χριστούγεννα και παράλληλα θα δει με άλλο μάτι την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Μανο τον Μονιακη βρηκες να αναφέρεις για παράδειγμα; Καρφωνομαστε… Πολυ κακη επιλογή και δεν ξερω γιατι συνεχίζει για 3ο ματς να χρησιμοποιεί τον Μονιακη στα χάφ.
    Οχι μονο ειναι αριστερό μπακ ο μονιακης αλλα και ο Μιλαζιες ειναι καλυτερος σαν χάφ παρα μπακ. Δεν μπορει να μην το βλεπει ο προπονητής αυτο το πραγμα.
    Απορρω που δεν του λενε οι ίδιοι οι παικτες ποια ειναι η πραγματική τους θεση να τελειώνουμε.

    1. Μα αυτό γράφω και εγώ ρε Λευτέρη. Για αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα. Ότι ο Μονιάκης δεν είναι αριστερό χαφ και τον βάζει εκεί. Το ότι τον βάζει εκεί, σημαίνει ότι ΤΩΡΑ δεν έχει άλλη επιλογή.

      1. Η ένστασή μου δεν εχει να κάνει με την χρησιμοποίηση το Μονιάκη αλλα εχει να κάνει με την θέση στην οποία τον χρησιμοποιεί.
        Αφου δεν έχει λύσεις τοτε σωστά τον χρησιμοποιεί. Να τον βάλει στην σωστή του θέση ομως η οποία είναι μπάκ και οχι χαφ..
        Γιατι έτσι που τους στήνει 3 αγώνες τώρα χαραμίζει και τις επιθετικές ικανότητες του Μιλάζιες και τις αμυντικές ικανότητες του Μονιάκη.
        Απλά είναι τα πράγματα.

        1. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. Έχεις δίκιο.

  2. Μανο, πως σχολιαζεις την δηλωση Πιντο,οτι ο Ατρομητος ειναι μια κλαση πανω απο τον ΟΦΗ?
    και ετσι να ειναι δεν “χαμηλωνεις” την ομαδα ,για να εισαι καλυμενος οτι και αν συμβει στο μελλον.
    τι ηθικο δινεις στους παικτες αλλα και στον κοσμο?
    μηπως πρεπει να τον μαζεψει η διοικηση?

    1. Την αλήθεια είπε ο Πίντο. Εγώ χαίρομαι που ο ΟΦΗ δεν έχει δημοσιοσχεσίτη προπονητή και λέει την πραγματικότητα. Εσύ δηλαδή διαφωνείς ότι ο Ατρόμητος αγωνιστικά είναι μια κλάση παραπάνω από τον ΟΦΗ;

  3. Ο ΠΙΝΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ DIFFERENT LEVEL ΑΠ ΤΟΝ ΟΦΗ… ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ. ΜΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

  4. Ο ΠΙΝΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ 1ον ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΙΑΚΗ ΣΑΝ ΜΠΑΚ 2ον ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟΝ ΒΕΡΟΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ 3ον Ο ΓΚΑΛΕΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΕΙ ΕΝΤΕΚΑΔΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ. Η 4ΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ! ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΚΑΛΕΤΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΓΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

  5. απο τους καλοκαιρινους 3 εκτος ομαδας,ο ενας δειχνει κατι τωρα γιατι προσαρμοστηκε,ο Μπουρμπος θα παιζει μεχρι να μην μπορει να παρει ανασα,ο Ζορο παιζει επειδη δεν εχουμε καν αλλαγη.παιζει ο τερματοφυλακας και το αριστερο μπακ αν και νομιζω δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα ποιοτητας με τον Μονιακη.ο Μακουκουλα με τετοια φυσικη κατασταση και 10 λεπτα που μπαινει πολυ ειναι.εχει πολλα παιχνιδια σε λιγες μερες θελω να πιστευω οτι ο κοουτς θα βαλει και κανεναν αλλον πριν εχουμε τραυματισμους απο κοπωση.μηπως ομως του αλλους Μπανουση Βιτωρο Σταθη δεν τους εχει δοκιμασει καθολου και απλα οπως τους βρηκε τους αφησε?ποσο χειροτερα να παμε δηλαδη ειδικα σε παιχνιδια που χανουμε 2-0 χαλαρα στο ημιχρονο και δεν μπορουμε να κανουμε κατι.

  6. Βλέπω ότι η Τρόικα του ΟΦΗ ξανάχτισε με τον {ΜΑΖΟΥΧ} αυτός είναι ο εκπρώσοπος της Μέρκελ για να μαθαίνετε και μερικά χρηστικά μερικοί ίσως να σας χρειαστούν στο μέλλων…

    Βαράτε ΟΛΟΙ το Μονιάκη ΝΑΙ αυτός φταίει ΓΙΑ ΌΛΑ … χμμμμμμμ η γνώμη και γνώση μερικών ιδικών ΑΡΧIΖΕΙ να με τρομάζει, η κάτι άλλο συμβαίνει !!! μάλλον δεν παίζουν, ο, οι, κολλητοί τους;….

    Γράφει το κείμενο :{{Δείτε για παράδειγμα και τις κινήσεις του Σα Πίντο. Βάζει σε κάθε ματς τον Μονιάκη σε θέση αριστερού χαφ, παίζοντας εκείνος για πρώτη φορά στην καριέρα του}}.. ΝΑΙ θα πω και εγώ μόνο δε παρατηρήσετε κάτι ως {ΙΔΙΚΟΙ} μόνο στον Ατρόμητο έχασε ο ΟΦΗ με Μονιάκη να παίζει τα τελευταία 8 λεπτά και με ένα 2-0 εις βάρος στην πλάτη του ο ΟΦΗ…

    Τι έκανε στα άλλα ματς ΟΦΗ που έπαιξε ο Μονιάκης: Νίκη με Απόλλων Σμύρνης εκτός , Ισοπαλία εντός με Αστέρα Τρίπολης , Νίκη με Καλλονή εντός για το πρωτάθλημα ,Νίκη εκτός με Καλλιθέα για το κύπελλο…

    Αλλά ΝΑΙ ΚΑΙ εγώ θα πω ότι ο Μονιάκης ΔΕΝ είναι ο παιχταράς , και θα πρέπει να καταλάβει και αυτός όπως και όλοι οι παίχτες :ΌΤΙ ένας παίχτης πρέπει να πηγαίνει σε κατηγορία και ομάδα που μπορεί να παίξει ΑΛΛΑ και να τον ΑΓΑΠΑΝΕ.. ας είναι και
    Γ! ΕΘΝΙΚΗΣ..αν δεν μπορεί και εκεί ας πάει να καλλιεργεί Ιπποφαές ας λέγετε Μονιάκης η Μαραντόνα …

    Ομως το τι σήμερα ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ το τι πρεσβεύει ας μου επιτραπεί να ξέρω ένα δυο πράγματα παραπάνω … είναι ένα ποδόσφαιρο συντεχνιών, ηλιθίων, λαμογιον παραγόντων και μιας ηλίθιας και διεφθαρμένης πολιτείας που την ακολουθεί ακόμα ένα μέρος ηλίθιου ΛΑΟΥ….

    Δέστε τον συνεταιρισμό της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΝΓΚ και στην ΕΠΟ το τι γίνετε, έφτασε ο Δεκέμβριος και δεν ξέρουν-λένε ακόμα πόσες ομάδες πέφτουν… όμως ξέρουν να βγάζουν διατάξεις να μην τους διαταράξεις ΚΑΝΕΙΣ …αλήθεια ΑΠΌ ΤΙ; να ΜΗ ΜΙΛΑ κανείς !!

    Η γνώμη μου ήταν και είναι ότι μερικοί έχουν- είχαν φτιάξει ΠΑΝΤΟΥ ένα κύκλωμα μαζί και με μερικά ΜΜΕ ώστε να κονομάνε στην Ελλάδα 10-15 ποδοσφαιριστές , 10-15 προπονητές ,μερικοί μεγάλο δημοσιογράφοι και μερικοί μάνατζερ;… δεν λέω να μην υπάρχουν και αυτοί ΑΛΛΑ ως ΕΔΩ, κάποιοι θα πρέπει να τους ελέγχουν ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ….

    Μερικοί νομίζουν ότι ο ΟΦΗ έχει πρόεδρο κανένα Μπάρλο , Γουλανδρή ,Νταϊφά Βαρδιλογιάννη , Κόκκαλη, Μαρινάκη να παίρνει οποίο παίχτη γουστάρει .. εσύ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ 9/12 19:54 πόσο δίνεις να πάρεις δυο μπακ, ένα στόπερ και ένα πλάγιο επιθετικό που γράφεις και ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΞΕΙ ΑΥΡΙΟ ; ..ΆΝΤΕ να σου κάνω εγώ μια καλή τιμή 600.000 χιλιάδες ευρώ συν εφορία κοντά στα 900.000 χιλιάρικα ευρώ είσαι; ΑΑΑ να σου πω ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΟΥΤΕ στην Ευρώπη δεπα τερματίσεις πρώτος έχεις κάτι θεμάτακια….

    Υ.Γ ΠΡΟΚΑΛΩ δημόσια ΈΝΑ ΑΠΌ ΕΣΑΣ όλους, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ. Η ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ, ΝΑ ΠΕΙ ΑΝ πότε του είπα, γράψε, Η βάλε, ,Η πες του προπονητή να παίξει ο Μονιάκης….ΕΝΑΝ… ας είναι γαμπρός μου . Δεν το έκανα για έμενα ΠΌΤΕ ,ΔΕΝ θα το κάνω για ΚΑΝΈΝΑ άλλον ώστε να μπορώ μιλώ ελεύθερα; ξέρω καλά πως παίζετε το παιγνίδι… μετά τα επεισόδια στο Κατάρ και προχτές στην Βραζιλία έδωσα την παρατήσει μου στην F.I.F.A, ΔΕΝ έγινε δεκτή, μου απάντησαν με e-mail ότι να το συζητήσουμε μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και δέχτηκα…Όμως αν δεν αλλάξουν πράγματα όπως τα έχω στο μυαλό μου θα φύγω από αυτή την F.I.F.A, αν και πληρώνομαι πολύ καλά και δεν το κρύβω θα είναι δύσκολο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όμως μερικά πιστεύω δεν πληρώνονται..
    ————————————————————–
    Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
    σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
    ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
    ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.

    Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα) καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
    Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
    κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.

    Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
    γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
    κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
    ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».

    Κώστας Βάρναλης

    1. Τηλέμαχε, λάθος κατάλαβες: Δεν το έγραψα για να θίξω την παρουσία του Μονιάκη αλλά ότι είναι μια λάθος επιλογή του Σα Πίντο.

  7. εγώ πάντως χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο να ασκεί σκληρή κρητική στην ομάδα..φαίνεται ότι ο είναι ακόμα μεγάλη ομάδα. και ο κόσμος του δεν θα σταματήσει να τους κριτηκάρει μέχρι να φέρουν την ομάδα εκεί που τις αρμόζει..γιατί η τωρινή κατάσταση και βαθμολόγική θέση του οφη..δεν αρμόζουν στην ομάδα..οπότε για μένα καλό είναι να υπάρχει η πίεση απο τον κόσμο.μου θυμίζει τον παοκ των προηγουμενων χρώνων.Μακάρι και η διοίκηση να τους τρίξει λίγο τα δόντια να καταλάβουν ορισμένοι σε ποιά ομάδα έχουν έρθει..άλλες χρονιές θα έπρεπε να έιχαμε όντως μεγαλύτερη υπομονή..αλλα φέτος ειδικά υπάρχουν απαιτήσεις Μάνο..μια θέση λίγο πάνω απο την ζώνη υποβιβασμού είναι προσβολή..στήριξη..εντός του αγωνιστικού χώρου…αλλα κριτική εκτός αυτού..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five − 3 =