Τι ψάχνει ο ΟΦΗ μεταγραφικά;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ και σημειώνει ότι μια… πετυχημένη συνταγή, χρειάζεται λίγα και καλά υλικά.

Φτάνοντας στην αφετηρία του 2014, ας ξεκινήσουμε την μεταγραφολογία για τον ΟΦΗ και το τι είναι εκείνο που ψάχνει αλλά και έχει ανάγκη η ομάδα.

Την μεταγραφολογία και την ανάγκη ενίσχυσης του ΟΦΗ θα την ξεκινήσουμε από ένα διαφορετικό πρίσμα. Από το πως έκλεισε ο πρώτος γύρος για την ομάδα και τι παίκτες αναδείχθηκαν από τις επιλογές του καλοκαιριού.

Αφού ο ΟΦΗ φρόντισε να “αποβάλει” τους παίκτες που δεν ταίριαξαν ποτέ στο σύνολο (Ζβασίγια, Νιμανί) – ο Γκαλέτι είναι μια κατηγορία από μόνος του – μπορεί να απολαμβάνει τους (μεταγραφικούς) καρπούς του καλοκαιριού: Δασκαλάκης, Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζόρο, Φραγκουλάκης, Τριποτσέρης, Ζε, Όγιος, Κάλαϊτζιτς, Μακουκούλα. Ο κάθε ένας από αυτούς, άλλος λίγο – άλλος πολύ, έχει προσφέρει σε αυτόν τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ. Κατά συνέπεια, παράπονο δεν υπάρχει για κανέναν από αυτούς.

Πλέον, ο ΟΦΗ αναζητάει τα κατάλληλα στηρίγματα εν όψει του Ιανουαρίου ώστε να προχωρήσει ήρεμος και πράος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Έχω την εντύπωση, με βάση την εικόνα που έχω από το ρόστερ, ότι ο ΟΦΗ στον άξονα είναι “γεμάτος” και κατά συνέπεια δεν δείχνει να “πονάει” σε αυτήν την γραμμή.

Με τον Ζβασίγια να αποτελεί παρελθόν και τους Δαμιανάκη, Φαζό στους πρόποδες της μεγάλης ομάδας, ο ΟΦΗ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός στόπερ που θα πλαισιώσει τους ήδη, πετυχημένους, υπάρχοντες – Ζόρο, Τριποτσέρη. Ένας στόπερ που θα έρθει στο ρόστερ για να πλαισιώσει τους παράπανω και να τους δώσει ανάσες, ποιότητα αλλά και δύναμη στην άμυνα. Και παράλληλα, δεν θα μας κάνει όλους να παρακαλάμε τον… Θεό μην τυχόν και τραυματιστεί κάποιος από αυτούς.

Πέραν του στόπερ, ο ΟΦΗ δείχνει να πονάει στις θέσεις των εξτρέμ. Γιατί πολύ απλά, δεν φτάνει στον ΟΦΗ ένας καθαρός εξτρέμ όπως είναι ο Κουτσιανικούλης. Που κακά τα ψέμματα είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ που υπάρχει στο ρόστερ του ΟΦΗ. Μπορεί ο Σα Πίντο να έχει βρει ρόλο στον Ζε τοποθετώντας τον στην δεξιά πλευρά όμως ο ΟΦΗ θέλει ποιότητα και ταχύτητα σε αυτήν την θέση. Ενδεχομένως να θέλει και παραπάνω παίκτες σε αυτήν την θέση προκειμένου να είναι υπερπλήρης η ομάδα.

Εκεί δείχνει να πονάει η ομάδα και πιθανότατα σε αυτές τις θέσεις θα κινηθεί για την ενίσχυση της.

Όπως έγραψα και παραπάνω, μια πετυχημένη συνταγή δεν θέλει πολλά υλικά, αλλά λίγα και καλά για να μην αλλάξει η γεύση της…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. mano se proigoumeno thema mou eipes oth to thema ountozh pou grafete se merida tou typou eine radio arvila.kai mias kai ayto eine to katallilo arthro gia ta metagrafika thelo na mou peis giath na min endiaferh o ountozh ton ofh apo thn stigmh pou exei nomizo ola ta xaraktiristika pou thelh h omada?kaka ta psemata an ekseresis ton xaraktira tou eine pektaras

  2. Συμφωνώ απόλυτα, πέρα από στόπερ και εξτρέμ δεν νομίζω να χρειαζόμαστε άλλη μεταγραφή. Θα ήθελα ακόμα να δώσουμε δανεικούς κάποιους παίκτες που δεν πολυπαίζουν.
    (Μακάρι πάντως να είναι ο Ουντότζι το εξτρέμ)

  3. Η διοίκηση του ΟΦΗ ξεφεύγει σιγά σιγά από τους ανακυκλώσιμους προπονητές, ιδικά τους παλαιότερους δημοσιοσχετίστες προπονητές που ανακυκλώνονται σαν τα Αλουμινένια κουτάκια τον αναψυκτικών, προσωπικά δεν ΈΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ σε υπόληψη , εξαίρω ΜΟΝΟ τον Αλενατόρε που αν δεν έπεφτε σε λεκτικό λάθος που σήκωσε θύελλες στο Ηράκλειο πιστεύω ότι έχει ακόμα να δώσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, για όλους τους άλλους {συνταξιούχους} καλά θα κάνουν να ανοίξουν τον ΔΡΌΜΟ στους νέους προπονητές αντί να τους βάζουν τρικλοποδιές Π.Χ σε Νιόπλια- Σαμαρά- Νικοπολίδη- και στους άλλους νέους που έρχονται….

    Για της γιορτές έχω πεισμώσει και δεν εύχομαι πια σε κανένα… Γιατί η ευχή μου μπορεί να πέσει σε κανέναν που βρίσκεται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης και να μου την εξεσφενδονίσει στη μούρη και καλά θα κάνει…Αυτό το καλές γιορτές είναι ένα χαστούκι κοροϊδίας για τους πολλούς…

    Συνηθίζαμε να λέμε μπράβο στους αισιόδοξους, το πρόβλημα είναι πως μέσα σ΄αυτό το αίσχος οι αισιόδοξοι μοιάζουν περισσότερο ως χαζοχαρούμενοι…

    Με εκνευρίζει αφάνταστα η όλη κατάσταση στην χώρα , αλλά με εκνευρίζει περισσότερο πως σ΄αυτή τη θέση έχει βρεθεί κι ένα οποιοδήποτε παιδί που δεν πρόλαβε σίγουρα, 1000% ,να τα φάει με κανέναν από του πολιτικάντηδες ΜΑΣ…

    ΑΥΤΆ που κάνουν ΠΑΣΟΚ+ ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΆΝΟΙΞΗ τα έκανε μόνο ο Χίτλερ, πρώτα χτύπησε αδύναμους, ανάπηρους, γέροντες ,μετά Εβραίους , Ρομά, Ελληνες κ.τ.λ …. τελικά μήπως οι ΝΑΖΙ είναι σήμερα η πλειοψηφία στην Ελληνική Βουλή; …Το επιχείρημα ότι τους ψήφισαν συμπολίτες μας, τους έχω μια απάντηση του ίδιου επιπέδου ότι “υπάρχουν και αιμομίκτες συμπολίτες μας οι οποίοι βιάζουν τα ανήλικα παιδιά τους” σημαίνει ότι είναι σωστό; τι θα πει τους ψήφισαν “συμπολίτες” μας..

    Και στο Άουσβιτς που υπήρχε ανάγκη εργατικών δυνάμεων, οι γιατροί των Ες-Ες (Μένγκελε, Κένιγ, Τίλο και Κλάιν) διάλεγαν ικανούς προς εργασία Εβραίους για τα εργοστάσια που λειτουργούσαν μέσα στο στρατόπεδο….Τα θύματα σύρονταν μπροστά στον γιατρό να δει αν αντέχουν ο οποίος αποφάσιζε αμέσως δίνοντας τη διαταγή για μια από τις δύο κατευθύνσεις: «Δεξιά!» σήμαινε Άουσβιτς και εργασία, «Αριστερά!» σήμαινε Μπιρκενάου και θάνατο…και σας το γράφει ένας που έχει στενούς Ελληνοϊσραηλινους δεσμούς αίματος …

    Υπάρχουν δυο ειδών επαναστάτες.
    Αυτοί που πιστεύουν σε έναν άλλο πολιτισμό και θέλουν να ανατρέψουν το σάπιο σύστημα και αυτοί που είναι εκτός του σάπιου συστήματος και των απολαβών του και θέλουν απλώς να το καταλάβουν για να μετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι..Φοβούμαι πως και η Αριστερά σήμερα κατάντησε να είναι το δεύτερο είδος….{Χρόνης Μίσσιος}

    Το νου σας το 2014 ,ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ 14.

  4. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 2 ΕΞΤΡΕΜ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΕΦΤΟΥΝ Κ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ… ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + 5 =