Ο ΟΦΗ δεν έχει ξεφύγει από την ανάγκη των βαθμών

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την μέτρια εμφάνιση, τις λίγες επιλογές και την σημασία του βαθμού που πήρε ο ΟΦΗ.

Για πρώτη εμφάνιση του 2014, ήταν μια μουδιασμένη εικόνα που η αλήθεια ειναι ότι μας κακοφάνηκε γιατί είχαμε συνηθίσει έναν διαφορετικό ΟΦΗ από αυτόν που είδαμε τον Δεκέμβριο. Και όλα όσα είδαμε σε ένα 90λεπτο τα συνόψισε στης δηλώσεις του ο Σα Πίντο. Ο ΟΦΗ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν είχε ρυθμό, καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά κυρίως του έλειπε η ηρεμία που χαρακτήριζε το παιχνίδι του. Πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή από τους Μακρή, Βερόν με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να μην κάνει ούτε μια κανονική επίθεση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Παρ´ όλα αυτά, δεν πρέπει να λησμονούμε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ κατα την διάρκεια του αγώνα. Σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι φάνηκε η απουσία του Κουτσιανικούλη που θα έδινε ταχύτητα στις αντεπιθέσεις αλλά και οι εμφανείς επιλογές στα άκρα της επίθεσης αφού ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να βγάλει το τελευταίο 10λεπτο με τον Μπανούση να παίζει σε θέση αριστερού χαφ.

Εκεί που καταλήγω ειναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΟΦΗ έχει ανάγκη ακόμα και τον παραμικρό βαθμό. Προς το παρών δηλαδή. Για αργότερα βλέπουμε αν και ο ένας βαθμός ειναι ικανοποιητικός. Τώρα ο ΟΦΗ έχει ανάγκη και τον έναν βαθμό αφού με 22 δεν ειναι σίγουρος για τίποτα. Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε που ήταν ο ΟΦΗ πριν από 2,5 μήνες όταν είχε 6-7 βαθμούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. mano metagrafes thelh h omada.oxi ena tsouvalh fisika alla gia fantasou poso diaforetikh eikona tha eixe exthes an eixe enan pekth san ton sisits px ?terastia diafora epithetika.enan tetoio theloume kai aporo giath palh tha preph na perimenoume mexrh telos tou mina efoson o genaris eine o pio kathoristikos oson afora tous stoxous mias omadas…..

    1. Νίκο, συμφωνώ μαζί σου. Το έχω γράψει και εγώ πριν από λίγες ημέρες. Δεν είμαι υπέρ των βιαστικών επιλογών όμως γιατί τον Γενάρη σπάνια θα βρεις αυτό που θες. Εκτός και αν έχεις ρευστό, που ο ΟΦΗ δεν έχει. Θέλει λίγες και επιλεκτικές κινήσεις.

  2. NIKO… K TO KΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
    ΜΑΝΟ… ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ. ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ 2 ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΧΑΦ Κ ΕΝΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ…

    1. Γιάννη, έτσι όπως τα λες είναι για τον Μπανούση. Η θέση του δεν είναι αριστερό χαφ αλλά αμυντικός μέσος. Η εικόνα του δευτέρου ημίχρονου ήταν καλύτερη για τον ΟΦΗ όμως αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, τουλάχιστον μην το χάσεις. Και για εμένα ορθώς έπραξε έτσι ο Σα Πίντο.

  3. sxetika me tis metagrafes mia epishmansh kai apo thn pleura mou: mias kai exoume ena themataki sta extrem, endiaferousa periptwsh gia to kalokairi tha htan kai o Papoulis..to symbolaio tou lhgei ton Iounio kai h omada tha mporouse na ton proseggisei apo tora..To oti autos o paikths mporei na bohhthsei to exei deiksei kai sto parelthon…oso gia ton Sisits (an ekseresoume ton xarakthra tou Kai ta opoia problhmata eksaitias autou) sigoura tha bohthouse epithetika (den ksero bebaia se ti katastash briksetai sxedon me pano apo 6 mhnes podosfairikh apraksia)..

    1. Μιχάλη, ο Παπουλής είναι μεταγραφή πρώτου επιπέδου. Όμως, ΠΛΕΟΝ, δεν είναι στα οικονομικά δεδομένα του ΟΦΗ καθώς το συμβόλαιο του φτάνει τις 200.000 ευρώ.

  4. Καλά ρε Μάνο, τόσο καιρό ξέρουν οι πάντες ότι η ομάδα χρειάζεται ενίχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Γιατί πρέπει να περιμένουμε το τέλος του Γενάρη, δηλαδή να χαθούν 4 αγωνιστικές συν το κύπελλο, για πάρουμε παίχτες. Πάλι την τελευταία στιγμή; ΓΙΑΤΙ;;;

    1. Υποθέτω ότι στον ΟΦΗ δεν βιάζονται γιατί η ομάδα δεν δείχνει να ζητάει 2, 3, 4 11αδατους ποδοσφαιριστές αλλά επιλογές που να πλαισιώσουν το υπάρχων ρόστερ. Πάντως, σχετικά με τους στόχους και τον μήνα, συμφωνώ μαζί σου.

  5. ο Βερον με τον Μακρη ειναι ιδιοι παικτες,οπως και ο Ζε εντουαρντο παιζει εκει.αν δεν παιζει ο Καλαιτζιτς πρεπει να παιζει ο Μπανουσης εκει που τρεχει μαρκαρει και εχει αυτοθυσια,οι αλλοι ειναι για τη μεταφορα της μπαλας μπροστα.ας εβαζε και λιγο Κυζιριδη να παρει ρυθμο μα αλλο χαφ επιθετικο δεν ειχαμε.σιγα το πρωταθλημα κιολας που πρεπει να παρουμε κ πολλους παικτες,οι αλλοι εχετε δει τι ομαδες κατεβαζουν?οπως ο Πανιωνιος χτες?

    1. Βαγγέλη ασφαλώς και ο ΟΦΗ δεν πρέπει να πάρει πολλούς παίκτες. Και σιγά το πρωτάθλημα, όπως λες και εσύ. Απλά, αν ο ΟΦΗ καταφέρει να βρει τώρα κάποιους παίκτες που θα βρουν ρόλο μέσα στην ομάδα, τότε αυτομάτως δεν θα χάσει ούτε την συνοχή της αλλά ούτε και τους υπόλοιπους παίκτες…

  6. ο τελευταιος που εγραψες οτι και καλα ενδιαφερομαστε ειναι και αυτος 6αρο-8αρι οπως ο Βερον ο Μακρης ο Ζε Εντουαρντο(απο αναγκη τον βαζουμε δεξια),ο Μπανουσης παρολο που ηρθε σαν επιθετικος μεσος και πρωτος σκορερ της τοτε Γ Εθνικης,δεν εχει λογικη να παρουμε τετοιο παικτη.ενα αμυντικο να βρει και στην αναγκη ενα περιφερειακο επιθετικο η εξτρεμ.να φερεις 4 δανεικους να παιξουν ουσιαστικα 15 αγωνες ενω εχεις παικτες που δεν ειναι κακο να παρουν ευκαιριες,αφου το πρωταθλημα ειναι κατω του μετριου και ρεαλιστικος στοχος ειναι το καλο πλασαρισμα οι παικτες θα παιζουν περισσοτερο για να φαινονται οποτε θα εχουν καποιο κινητρο.

    1. Γιώργο πριν από 10 μέρες περίπου είχα γράψει την άποψη μου σχετικά με το που χρειάζεται ενίσχυση ο ΟΦΗ. Τότε είχα γράψει 1-2 εξτρέμ και 1 στόπερ. Και δεν αλλάζω γνώμη.

      Επίσης, δεν γνωρίζω αν ισχύει το δημοσίευμα της Record για τον Στένιο. Από εκεί και πέρα, ο Σα Πίντο είναι εκείνος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα μεταγραφικά. Αυτός είναι ο προπονητής και αυτός θα αποφασίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + 8 =