Ευχή και κατάρα ο «Σίλε»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής καταπιάνεται με την υπόθεση Σίσιτς, καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά βγάζοντας το τελικό πρόσημο.

Να, λοιπόν που ο «Σίλε» ετοιμάζεται να μπει ξανά στην ζωή μας. Και προσωπικά γνωρίζοντας όλοι τις απόψεις μου – υπάρχουν και καταγεγραμμένες – θεωρώ ότι ένας παίκτης σαν τον Σίσιτς πάντα χρειάζεται να βρίσκεται στο ρόστερ του ΟΦΗ. Ο Σλοβένος είναι εκρηκτικός, κάνει μέσα στο γήπεδο αυτά που κάνει γουστάρει ο κόσμος αλλά και όλοι μας. Και σίγουρα είναι παίκτης που σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Σούπερ Λιγκ, θα κάνει «παπάδες».

Ο «Σίλε» στον 1,5 χρόνο που βρέθηκε στο Ηράκλειο για να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ έκανε «παπάδες». Και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Όπως και ο χαρακτήρας του – η αλήθεια είναι – ότι δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα.

Μέχρι πέρυσι το Νοέμβριο που πιστεύω ότι βρέθηκαν διάφοροι ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ που του «φούσκωσαν» τα μυαλά και τον έκαναν να φερθεί με αυτόν τον τρόπο. Και βέβαια το αντίο του ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να έρθει. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του ΟΦΗ γουστάρει τον Σίσιτς και αυτό φάνηκε από το ξενέρωμα που έφαγε όταν αποχώρησε από το Ηράκλειο. Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.

Τότε, ο «Σίλε» βρήκε τους καλοθελητές που του πουλούσαν φύκια με μεταξωτές κορδέλες να του γυρίζουν την πλάτη και ο ίδιος έφυγε ξεχασμένος – χωρίς να το αξίζει αυτό, με βάση την 18μηνη προσφορά του στον ΟΦΗ.

Τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι ευχή και κατάρα για κάθε ομάδα. Πάντα όμως χρειάζεται να υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι για να τους μεταχειρίζονται ανάλογα.

Για την αξία του Σίσιτς δεν αμφιβάλω σε καμία περίπτωση. Και δεν κρύβω ότι είμαι και ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του αφού όσα έκανε στο διάστημα που βρέθηκε στο Ηράκλειο, δεν τα έκαναν και πολλοί συνάδελφοι του για να είμαστε ειλικρινείς.

Ο φετινός ΟΦΗ που είναι λειψός από εξτρέμ – πέραν του «Κούτσια» – έχει ανάγκη από τον καλό Σίσιτς. Και η παρουσία του Ρικάρντο Σα Πίντο είναι αρκετή για να τον βάλει στο καλούπι που εκείνος θέλει.

Άλλωστε το γεγονός ότι, από μόνος του, ο Σλοβένος θέλει να επιστρέψει στο Ηράκλειο δείχνει ότι ενδεχομένως θέλει να ολοκληρώσει μια δουλειά που έχει αφήσει στην μέση…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Το κακό είναι ότι η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου δεν προσφέρεται για πειράματα, αλλά για έτοιμους παίκτες που είναι σε θέση να προσφέρουν από την 1η μέρα τους στην ομάδα. Πιτσιρικάδες που θέλουν παιχνίδια στα πόδια τους, τραυματίες, και παίκτες με αποχή από το άθλημα που θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να βρουν τα πατήματά τους απλά δεν μας κάνουν.

    Ο Σίσιτς ανήκει στην κατηγορία των παικτών που έχουν να πιάσουν μπάλα ένα χρόνο. Αν είναι να τον πάρουμε για να προσφέρει στα 3 τελευταία ματς του πρωταθλήματος, τότε να λείπει. Θέλουμε έτοιμους παίκτες που να έχουν κάνει προετοιμασία.

  2. mano ton sisits eprepe na ton exoume parei edo kai 10 meres.tha itan etoimos tora.aporo giath perimenoun.allon kalitero me ta oikonomika dedomena ths omadas apoklieete na vroun.kai min mou pei kaneis gia daneikous ton 6 minon…..

  3. “…του φουσκωσαν τα μυαλα….” 32 χρονων ανθρωπος.σιγα το 18χρονο.για το επιπεδο του πρωταθληματος και αγυμναστος να ναι τη διαφορα θα κανει λογω τεχνικης.τα του χαρακτηρα ειναι αλυτα οποτε ας ελπισουμε να μεινει ηρεμος γενικα.ενα εξελιξιμο αμυντικο να παρει ακομα και τελος.

  4. μεγαλη παικταρα μακαρι να γυρισει…

  5. Σισιτς και Ουντοζι και παμε φουλ για ευρωπη…οχι δοκιμαστηριο της Σπορτιγκ

  6. Θα συμφωνησω σε ολα τα παραπανω που ειπε ο Μανος. Ο Σισιτς ειναι οντως ενας παικτης ο οποιος ειχε το τσαγανο ή τον τσαμπουκα να κανει οτι ηθελε μεσα στο γηπεδο και μαλιστα σε οποιοδηποτε γηπεδο. Το μονο μειον του ηταν ο εκρηκτικος του χαρακτηρας τον οποιον πολυ σωστα ειπε ο Μανος εκμεταλευτηκαν καποιοι και τον ξεκαναν….ηταν φως φαναρι το τι εγινε, εστω και με τον τροπο που εφυγε ξενερωσε τους παντες. Απο την αλλη ομως, δεν νομιζω οτι ο ΟΦΗ ειναι μια ομαδα (πλεον) στην οποια ερχονται καποιοι για να παρουν συνταξη…..οι συνθηκες δεν επιτρεπουν πειραματα οπως ειπε και ο Μανος παραπανω. Ευχομαι ειλικρινα, η διοικηση να κανει σωστες κινησεις τωρα που εχει στην διαθεση της εναν προπονητη ο οποιος ΕΧΕΙ την ορεξη και την μπορεση που λεμε να κανει σωστα τη δουλεια του, και αυτο ειναι ευκαιρια μεγαλη για την ομαδα!!! Απο κει ξεκινανε ολα πλεον και εκει καταληγουν.

    Ευχαριστω Πολυ !

  7. Πολυ σωστο αρθρο κατα την γνωμη….επισης συμφωνω με τις αποψεις σου…απλα πρεπει να πουμε οτι υπαρχη και ο επαγγελματισμος…και ευτυχως η δυστειχως χρειαζομαστε τον καλο “ΣΙΛΕ”

  8. ¨ολες οι ομάδες έχουν προχωρήσει στις βασικέ μεταγραφικές τους ενισχύσεις, εμείς πάλι συζητάμε, την τελευταία στιγμή για τον Σίσιτς. Να τον είχαμε πάρει κανα 15νθήμερο τώρα, να πώ εντάξει, αλλα πάλι τελευταία στιγμή θα μαζέψουμε τίποτα Μακουκούλες!!!Η ομάδα χρειαζόταν 1-2 ποιοτικές προσθήκες, έτοιμους απο την αρχή του δεύτερου γύρου, και όχι ξαναζεσταμένα φαγητά, αμφιβόλου ποιότητας, και μάλιστα την τελευταία στιγμή!

  9. Επειδη παρακολουθω τα αρθρα σου φιλε Μανο, καταλαβαινω ποιον “Σισιτς” εννοεις. Ειναι αληθεια οτι η τεχνικη του καταρτιση σε συνδυασμο με τη σωματικη δομη του δεν βρισκονται ευκολα.

    Ομως πρεπει να το εξετασουμε λιγο καλυτερα το θεμα. Το συνδυαζω με το συστημα Σα Πιντο. Ο Πορτογαλος αρεσκεται στο 4-4-1-1. Ο Σισιτς επι Αναστοπουλου “ταιριαξε” γαντι στο 4-3-3. Εκει ειχα γραψει ενα σχολιο για τον Βαγγελη Μαντζιο ο οποιος αν και εχει το κορμι δεν του αρεσει να παιζει Σεντερ Φορ οπως ο Παπαζογλου με αποτελεσμα ο ΟΦΗ τοτε να μην “γεμιζει” την περιοχη.

    Ποιο λοιπον ειναι το προβλημα στο να παιξει ο Σισιτς στο 4-4-1-1 του Σα Πιντο ; Κανενα θα μου πειτε αν κανει οτι του ζητησει ο Πορτογαλος. Επειδη ομως δεν μας ειναι αγνωστος παικτης ο Σισιτς καλο ειναι να θυμηθουμε οτι ο παικτης αυτος δεν μαρκαρει οπως ειμαι σιγουρος θα θελει οι ακραιοι του να μαρκαρουν (Σα Πιντο).

    Για οσους δεν βλεπουν τη μεγαλη διαφορα μεταξυ 4-3-3 και 4-4-1-1 να εξηγησουμε οτι στο 4-4-1-1 (αν το εχω πιασει σωστα) εχουμε 2 γραμμες οταν αμυνεται η ομαδα οπου μεγαλη σημασια στην αμυνα στα ακρα παιζουν τα εξτρεμ. (Αριστερος και Δεξιος χαφ). Στο 4-3-3 η πιεση ξεκινα πιο ψηλα μιας και οι χαφ αυτοι λογιζονται ως επιθετικοι (αυτη ειναι η θεση του εξτρεμ στα φτερα που λεμε).

    Οποτε αυτος ειναι ο προβληματισμος μου. Στο 4-3-3 του Αναστοπουλου (με 3 αμυντικα χαφ παρακαλω) φροντιζανε τα αμυντικα χαφ μαζι με τους πλαγιους και ετσι δεν επεφτε μεγαλη πιεση στα εξτρεμ στο μαρκαρισμα. Εδω ομως αλλαζει το πραγμα με το 4-4-1-1 του Σα Πιντο το οποιο σαφως και ειναι πιο επιθετικο συστημα.

    Αυτα βεβαια ολα φαινονται στο γηπεδο. Καλες οι αναλυσεις (ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ … ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…) .

    Με στεναχωρει ομως που πολλοι προτιμουν να δουν και παλι το Σισιτς στον ΟΦΗ (με ολα τα αρνητικα – 1 χρονο χωρις να παιξει μπαλα , χαρακτηρας κτλπ) και δεν δειχνουν λιγο εμπιστοσυνη στο Σα Πιντο που για μενα εχει αλλαξει το προσωπο της ομαδας. Γιατι να μη φερει καποιους παικτες απο τη Σπορτιγκ εστω και δανεικους δε το καταλαβαινω …

    Τα οικονομικα της ομαδας τα ξερουμε ολοι. Και για να βρεις ΕΤΟΙΜΟ παικτη ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ , ‘Η ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ. Ετσι παει τι να κανουμε. Ο ολυμπιακος πηρε το ΠΕΛΕ απο τον Εργοτελη. Ετοιμος , καλος παικτης κτλπ. Δυστυχως ο ΟΦΗ δεν μπορει να κανει τετοιες κινησεις …

    Τουλαχιστον οι παικτες που κοιταζει ο Σα Πιντο ειναι πιο ετοιμοι απο τον Σισιτς σε αυτο ειμαι βεβαιος. Αν παλι ο ΟΦΗ δεν προχωρησει σε μεταγραφες δεν χαθηκε και ο κοσμος. Μπορει να βγαλει ανετα τη χρονια με το ροστερ που εχει, φτανει να βαλει μεσα καποια νεαρα παιδια (Ροβυθης , Κυζιριδης, Δαμιανακης, Μπανουσης) να δουμε στο κατω κατω και τις δυνατοτητες τους. Αν δεν τους δουμε να παιζουν και να εχουν χρονο συμμετοχης πως θα βγουν συμπερασματα για αυτους τους παικτες ;

    Τελος πιστευω οτι ο ΟΦΗ στο δευτερο γυρο δεν θα μας απογοητευσει ουτε θα μας ενθουσιασει. Καπου στη μεση της βαθμολογιας θα ειναι αυτη ειναι η εκτιμηση μου. Αυτο θα ειναι και πολυ καλο κατα την αποψη μου μιας και η ομαδα πρεπει σιγα σιγα να προχωρησει προς τα πανω. Απο κει και περα το σημαντικο θα ειναι στο τελος της χρονιας να κρατησεις καποιους παικτες που τους χρειαζεσαι. Παπαζογλου δεν βρισκεις ευκολα…

  10. Θέλουμε να φέρουμε ένα παίκτη στην ομάδα που δεν μαρκάρει, κανει μια κούρσα και δεν έχει αντοχή να γυρίσει στη σέντρα, δεν πασάρει και αρέσκεται σε ατομικές ενέργειες, καθε πανηγυρισμός και κίτρινη κάρτα. Αν θυμαστε τα έβαλε και με τη θύρα 5 όταν τον έβριζαν για τις ατομιστίες.
    Το μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω στις απόψεις υπερ του συνταξιούχου Σισιτς είναι ένα …ποιος είναι καλύτερος από αυτόν στην τωρινή ομάδα στη θέση που παίζει. Οχι πάλι τα ίδια.
    Τέλος πάντων θα ήθελα καποιον που να έχει παιχνίδια στα πόδια του. Που να είναι ομαδικός και λίγο αποτελεσματικός. Και όχι κάποιον που θα περιμένω μήπως κάνει ένα καλό παιχνίδι για να διακιολογήσει ότι κάπήταν κάτι.
    Οχι άλλους άνεργους στην ομάδα. Οχι άλλους γυρολόγους.
    Αν συνεχίζουμε να τους φέρνουμε θα είμαστε στα ίδια χάλια… να παλεύουμε να σωθούμε γρήγορα.

    Κατι άσχετο… (μάλλον σχετικο). Ο πολυαγαπημένος Μακουκούλα που είναι?…

  11. Καλά, αφού τον θέλανε, γιατί δεν τον φέρανε ένα μήνα νωρίτερα τουλάχιστον να προπονείτε σωστά και να αποκτήσει κάποιο ρυθμό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + three =