Όλη η ζωή τους, ένα χαμόγελο δικό μας!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η καθημερινότητα του ΟΦΗ είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο. Θέλει γερό στομάχι στις ήττες και και αυτοσυγκράτηση στις νίκες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

H νίκη στα Χανιά ήταν η καλύτερη (όχι η σημαντικότερη, ούτε η μεγαλύτερη) που έχει πετύχει ο ΟΦΗ την φετινή σαιζόν. Η καλύτερη γιατί έγινε σε “εχθρικό” έδαφος, γιατί έγινε παρουσία του κόσμου του που ανταμείφθηκε για το ταξίδι που έκανε μέχρι τα Χανιά γιατί, γιατί…

Και πραγματικά χαίρομαι πολύ γιατί είδα χαμογελαστούς τους παίκτες του ΟΦΗ που έχουν ακούσει πάρα πολλά την φετινή σαιζόν, άλλες φορές άδικα – άλλες φορές δικαιολογημένα – όμως σε κανένα παιχνίδι δεν παρουσιάστηκαν αδιάφοροι, ούτε χωρίς καρδιά. Χαίρομαι γιατί ο κόσμος του ΟΦΗ ευχαριστήθηκε το ματς της Δευτέρας, πιο πολύ όσο κανένα άλλο την φετινή σαιζόν. Ο κόσμος του ΟΦΗ βλέποντας τον πόλεμο που του έγινε κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, πήγε στα Περιβόλια, ήταν ΑΨΟΓΟΣ και βγήκε πρώτος μάγκας!

Ο φετινός ΟΦΗ μας έχει δώσει και μας έχει προσφέρει κακές στιγμές αλλά και απλόχερα καλές. Αλλά κυρίως μας έχει δώσει μαθήματα που θα μας φανούν χρήσιμα στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο φετινός ΟΦΗ δεν είναι πυροτέχνημα, δεν είναι ένα καπνογόνο που πετάχτηκε και έσβησε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πέρασε πολλά, όμως παραμένει ψηλά και στέκεται στα δικά του πόδια. Μπορεί και αντέχει στις κακουχίες που αντιμετώπισε – και κακά τα ψέμματα εν μέρει ο ίδιος τα προκάλεσε.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν για “φτύσιμο” ούτε και “σκάρτος”, όπως πολλοί ήθελαν και επιθυμούσαν να τον δουν να πεθαίνει και να σέρνεται στα πατώματα.

Το χαμόγελο αυτών των παιδιών που πήγαν στην εξέδρα για να πανηγυρίσουν μαζί με τον κόσμο ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για όσα έγιναν κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όλα όσα περνάνε εκείνοι, τα γκολ που βάζουν – οι χαρές που παίρνουν μέσα στο γήπεδο αρκούν για να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε όλους ζούμε με αυτήν την ομάδα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Τους πιάνεις η δεν τους πιάνει;

    Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα θα τους πιάσει, η σωτηρία εφέτος θα κυμανθεί στους 36 με 37 βαθμούς , άρα ο ΟΦΗ θέλει ακόμα 11-12 βαθμούς σε 14 αγωνιστικές ώστε να μην πλέξει ΟΥΤΕ σε μπαράζ ΑΝ γίνουν… οι 36-37 βαθμοί σώζουν αν θα πέσουν τρις ομάδες , αλλιώς ίσως χρειαστούν 5 βαθμοί λιγότεροι αν πέσουν 2 ομάδες ώστε να παίξει μπαράζ η 18η η ομάδα της σούπερ λίνγκ…

    Ο ΟΦΗ θα σωθεί γιατί έχει κόσμο που τον βοήθησε ΚΑΙ τον βοηθά υλικά και με την παρουσία του , επίσης έχει μια η διοίκηση σοβαρή ,όταν ανέλαβε η διοίκηση Πουλινάκη τα χρέη ήταν 10.000.000 εκατομμύρια ευρώ και βάλε, όμως με σωστή διαχείριση η ομάδα σιγά αλλά σταθερά βγαίνει από την μέγγενη, θέλει ακόμα το χρόνο της η ομάδα λόγο οικονομικών αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν στον ΟΦΗ … για τους άλλους!!!!

    Όμως με το Ελληνικό ποδόσφαιρο ΣΩΘΗΚΕ; ΟΧΙ κατηγορηματικά …Δεν καταλαβαίνουν τίποτα μερικοί ‘Έλληνες παράγοντες Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α … δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος αλλάζει κάθε ημέρα έτσι αναγκαστικά θα αλλάξει και το ποδόσφαιρο Ελληνικό, και παγκόσμιο και σε αυτό θα βοηθήσει η τεχνολογία είτε το θέλουν μερικοί είτε δεν το θέλουν μέσα από την F.I.F.A δεν ξέρω τι θα γίνει στις εκλογές του 2015 και ποιοι θα είναι στα ανώτατα αξιώματα , ξέρω όμως ότι πρώτος έδωσε υποψηφιότητα είναι ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπάν, ο Μπλάτερ μια τα λέει έτσι μια αλλιώς και ο Μισέλ Πλατινί …

    Σε συνέντευξή στο πρακτορείο Reuters, ο Σαμπάν δήλωσε ότι υποστηρίζει τέσσερις σημαντικές αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό της FIFA:Πρέπει να είναι πιο διαφανής και περισσότερο εναρμονισμένη με το σύγχρονο κόσμο.
    Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις ανισορροπίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνουμε την εκτελεστική επιτροπή της FIFA πιο δημοκρατική και διαφανή, πρέπει να εισάγουμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε τον διαιτητή και τους βοηθούς του και πρέπει να χειριστούμε καλύτερα την παγκοσμιοποίηση του αθλήματος. Τουλάχιστον θέλω να ανοίξει η συζήτηση για τον αθέμιτο ανταγωνισμός {δανικοί κ.τ.λ} ώστε αυτά τα ζητήματα να εξετάζονται σωστά είπε….θα πέσουν κορμιά βέβαια, γιατί είναι πολλά συμφέροντα.. Μην ξεχνάμε όμως και τα δικά μας με της αλχημείες που δεν παρεμβαίνει ΚΑΝΕΙΣ και αδειάζουν τα γήπεδα…

    Θυμάστε τι έγινε πέρυσι με την ΑΕΚ; Τι έγινε με τον ΑΡΗ; Τι θέλουν να κάνουν ΕΦΕΤΟΣ με τον ΑΡΗ με το άρθρο 99; τις ίδιες αλχημείες, δηλαδή, τους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές με το υπόλοιπο προσωπικό να τους βαπτίσουν ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, κάτι που κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει γίνει.. Άρα τι θα γίνει αν δεν το καταφέρουν; ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ {οι οπαδοί του ΑΡΗ με άνωθεν εντολή;} να πάνε στην Γ ! Εθνική !!!! και πλήρωνε εσύ βλάκα φορολογούμενε…

    Αν υπήρχαν ποινές όμως όχι της πονηριές που κάνουμε εδώ θα έλεγαν οι άρχοντες το αυτονόητο :Όταν θα πέφτει μια ομάδα στο ερασιτεχνικό για χρέη θα μένει εκεί για τρία συνεχή χρόνια ας τερματίζει κάθε χρόνο πρωταθλήτρια έτσι δεν θα έκαναν οι Έλληνες παράγοντες ότι γουστάρουν, αμ το άλλο να αγοράζουν-αλλάζουν Α.Φ.Μ; αυτό που το πάτε ….Προσωπικά αν ήταν στο χέρι μου θα τους έδινα το δικαίωμα να αλλάξουν το Α.Φ.Μ, ΑΛΛΑ το ΟΝΟΜΑ της ομάδος θα διαγραφόταν για ΠΑΝΤΑ.. Η νέα ομάδα θα λεγόταν ότι και Α.Φ.Μ της ενημερωμένης και όχι χρεωμένης ομάδας Π. Χ ΡΑΧΟΥΛΙΑΚΟΣ, ούτε νέος, ούτε παλιός , ΤΕΡΜΑ το σήμα, ΤΕΡΜΑ το ποίημα εκτός αν πλήρωναν ΟΛΑ τα χρέη ΤΟΥΣ…

    Το ΜΕΓΑ ερώτημα που κάνουν όλοι ακόμα και μέσα από την F.I.F.A ΚΑΙ U.E.F.A, ΕΙΝΑΙ αν είσαι εργαζόμενος ποδοσφαιριστής –προπονητής κ.τ.λ και ξέρεις ότι αν θα πέσει η ομάδα σου και πάει στο ερασιτεχνικό δεν θα πάρεις ούτε σέντσι , γιατί να μην ΣΤΉΣΟΥΝ μερικά ματς οι παίχτες αφού ξέρουν ότι θα πάρουν τα χρήματα τους ; ….Η διαφθορά καταπολεμάτε στην πηγή της, διαφορετικά όλα είναι για το θεαθήναι…

    Αν δηλαδή πέσει ο Άρης βαθμολογικά θα πάει ερασιτεχνικό γιατί χρωστά 37.000.000 εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία του, περίπτωση ΑΕΚ νούμερο 2!!!…Αν όμως υπήρχε σοβαρό Κράτος θα ΕΛΕΓΑΝ χρωστάς ξεκινά η ομάδα με μείων τρία χρόνια στο ερασιτεχνικό, αν θέλεις Α.Φ.Μ θα λέγεσαι ΡΑΧΟΥΛΙΑΚΟΣ να απαγορευόταν ακόμα και να προφέρετε το όνομα της χρεωμένη ομάδας ακόμα και ως πρώην στα ΜΜΕ και αυτό σας λέω επίσημα δεν είναι θέμα αυτοδιοίκητου…Θα πήγαινε κανείς τότε να την πάρει ; θα έκαναν μακέτες και εκδηλώσεις νέου γηπέδου εις υγεία τον κοροΐδων – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ– …

    Όλοι στην Ελλάδα αγαπάμε την δημοκρατία, την αξιοκρατία την δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…. όμως δεν αρκεί πια να στέκεσαι απέναντι στο διάβολο αμέτοχος, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις να τον αντιμετωπίσεις….

  2. Φιλε Μανο θελω να θιξω ενα θεματακι οσο αφορα τις μεταγραφες. Το ερωτημα λοιπον που μπαινει ειναι αν χρειαζεται ενισχυση ο ΟΦΗ.

    Εδω λοιπον ειναι που κατα τη γνωμη μου ο ΟΦΗ με στοχο τη σωτηρια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗ εκτος και αν προκυψουν 1-2 θεματακια.

    Και εξηγουμαι : Ο ΟΦΗ του Πλατανια θα κανει ανετα 4 με 6 νικες στις 14 αγωνιστικες που μενουν. Δε πιστευω οτι τιθεται θεμα σωτηριας αν παιξει ετσι στα μισα ματς που απομενουν. Αρα προς τι η ενισχυση ;

    Τερματοφυλακες εχουμε. Πλαγια μπακ εχουμε τους βασικους Μιλιαζες και Μπουρμπο οι οποιοι για τα δεδομενα τους πανε αρκετα καλα. Μονιακης και Σταθης μπορουν να προσφερουν ως αλλαγες και για ξεκουραση. Στα σεντερ μπακ εχουμε Σαρ Τριποτσερη και το νεαρο Δαμιανακη. Ευκαιρια να παρει αρκετο χρονο συμμετοχης ο Δαμιανακης λοιπον.

    Στα αμυντικα χαφ νομιζω Μακρης Καλαιτζιτς δυσκολα βγαινουν απο την ενδεκαδα και Μπανουσης Βερον καλυπτουν τις αλλαγες. Με επιτελικο μεσο πισω απο το Παπαζογλου δεν παιζει συχνα ο Σα Πιντο αλλα και κει υπαρχουν πολλοι παικτες με Λαμπροπουλο, Ογιος και Φραγκουλακη να καλυπτουν τις θεσεις αυτες.

    Στα πλαγια της μεσης γραμμης και επιθεσης εχουμε πια πληθωρα παικτων. Τον Ζε Εδουαρδο νομιζω θα τον βλεπουμε να ερχεται τωρα περισσοτερο στα αριστερα και το Λαμπροπουλο δεξια. Επισης εχουμε Κουτσιανικουλη, Φραγκουλακη, Ροβυθη και τον νεαποκτηθεντα Σισιτς.

    Στην επιθεση εχουμε το Παπαζογλου και τον Περογαμβρακη βασικους και αλλαγες μπορουν να παιξουν αρκετοι παικτες ειδικα με το πως πηγαινει το ματς μιας και ο Σα Πιντο αρεσκεται στο να αλλαζει το συστημα ειδικα αν ειναι υπερ του ΟΦΗ το αποτελεσμα. Αλλαγη του Παπαζογλου μεχρι να ξεκαθαρισει το θεμα θεωρω ακομα τον Μακουκουλα ο οποιος οποτε μπαινει ειναι καλος εκτος απο καποια ματς που δεν τραβηξε.

    Επειδη λοιπον μυριζομαι οτι ο Πορτογαλος θελει ενα σεντερ μπακ, ενα αμυντικο χαφ και ισως εναν επιθετικο (αν τελικα φυγει ο Μακουκουλα), δημιουργειται το εξης προβλημα :

    Δεν ειναι κριμα να μη παρουν χρονο συμμετοχης Δαμιανακης και Ροβυθης ; Ακομα και ο Κυζιριδης ισως ;

    Αν βεβαια οι διαθεσεις της διοικησης ειναι πιο αγριες δηλαδη κυνηγησει πολυ το κυπελλο και θελει να παει οσο πιο πανω γινεται στο πρωταθλημα τοτε ναι ο ΟΦΗ θελει ενισχυση.

    Η εποχη ομως του Ιανουριου ειναι δυσκολη στο να βρεις ετοιμους παικτες ειδικα με τα οικονομικα μας δεδομενα. Υστερα μπορει να χαλασει και η χημεια της ομαδας με τους νεοφερμενους. Αυτα ολα θα φανουν στην πραξη.

    Και για να μη παρεξηγηθω μακαρι να μπορει ο ΟΦΗ να φερει παικταρα να ανεβει επιπεδο η ομαδα. Κανεις δε λεει οχι. Αλλα ειπαμε αυτο ειναι κομματακι δυσκολο. Θα δειξει που λενε, θα δειξει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + eighteen =