Όταν η άμυνα σου είναι ΑΤΣΑΛΙ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την εικόνα του ΟΦΗ στην Τρίπολη και δείχνει μια καυτή και τρελή συνέχεια που ακολουθεί για όλους.

Αν Παπάζογλου, “Πέρο” ήταν σε καλύτερη ημέρα, σχεδόν ίδια με αυτήν των Περιβολίων, ο ΟΦΗ θα έπαιρνε 100% ένα σπουδαίο και μεγάλο τρίποντο. Όμως και εκείνοι είναι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να κάνουν 1-2 παιχνίδια που δεν θα βρεθούν σε καλή ημέρα. Όπως και συνέβη στην Τρίπολη, όχι τόσο από αγωνιστικής πλευράς – όσο από θέμα κούρασης. Και οι δυο τους έχουν τραβήξει μεγάλο λούκι σε όλο το πρωτάθλημα, με συνεχόμενα 90λεπτα και είναι κάποιοι από τους ελάχιστους παίκτες που παίζουν συνέχεια – δίχως ανάσα!

Και αφού εκείνοι δεν απέδωσαν στον δικό τους τομέα ευθύνης, ανέλαβαν δράση οι υπόλοιποι. Εκείνοι που κάνουν όλη την «βρωμοδουλειά»: Τα στόπερ και τα δύο ακραία μπακ. Η τετράδα στην άμυνα, μαζί με τον Φερνάντεζ που όποτε χρειάστηκε παρενέβη και με το παραπάνω, ήταν το κλειδί της ισοπαλίας στην Τρίπολης.

Ο Αστέρας διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους επιθετικογενείς παίκτες της Σούπερ Λιγκ. Καράσκο, Μπαράλες, Ντε Μπλάζις είναι τρεις από αυτούς. Και όμως δεν φάνηκε κανένας από αυτούς γιατί δεν τους το επέτρεψαν οι αμυντικοί του ΟΦΗ. Ο Θοδωρής Τριποτσέρης έβαλε στο ενεργητικό του ακόμα μια καταπληκτική εμφάνιση εξαφανίζοντας τον πολύ δυνατό στον αέρα, Μπαράλες ενώ ο Ζόρο καθάριζε ότι πήγαινε μέσα στην περιοχή.

Η άμυνα του ΟΦΗ ήταν υψηλού επιπέδου με Μπούρμπο, Μιλιάζες να κάνουν αμυντικά ένα καταπληκτικό παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο ότι οι ακραίοι χαφ του Αστέρα πέρασαν απαρατήρητοι. Επιθετικά δεν βρήκαν χώρους – για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω – όμως από την στιγμή που έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοιους παίκτες – τότε αυτομάτως τα καθήκοντα σου περιορίζονται στον αμυντικό τομέα.

Αυτό ήταν και το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι. Η συνεπή και σοβαρή αμυντική του λειτουργία, παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν κλείστηκε στην περιοχή του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Όμως, αυτή η εικόνα και αυτή η συνέπεια είναι που θα δώσουν βαθμούς και μεγάλα αποτελέσματα μακριά από την Κρήτη.

Ήδη, ο ΟΦΗ έχει φτάσει τους 9 βαθμούς εκτός Ηρακλείου και γίνεται κατανοητό πόσο «χρυσάφι» αξίζουν ο καθένας από αυτούς. 26 έχει ο ΟΦΗ και οι 9 εκτός έδρας βαθμοί δίνουν και παρέχουν στην ομάδα μια σιγουριά και μια ασφάλεια που μόνο οφέλη έχει μέχρι τώρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Συγχαρητηρια στην ομαδα για το παθος που εδειξε αλλα κυριως στον προπονητη.Αυτο τον ανθρωπο πρεπει να τον κρατησουμε με νυχια και με δοντια.Εχει αλλαξει η ψυχολογια και ειναι εμφανες.Η ομαδα πιστευει στον εαυτο της ,παλευει και περνει αποτελεσματα σε εδρες που στην αρχη της σεζον θα εμοιαζε αδυνατο.Με τον καιρο ελπιζω βεβαια να δουμε και καλυτερο θεαμα γιατι εχουν πονεσει τα ματια μας.Μια δυο προσθηκες ειναι απαραιτητες.

  2. Και να που ενισχυθηκε η ομαδα (θεωρητικα τουλαχιστον) με τον Ντουντου Σεαρενσε ο οποιος ειναι ενα συγχρονο αμυντικο χαφ. Συγχαρητηρια στην διοικηση γιατι μιλαμε για ενα παικτη που ειναι σιγουρα 2 -3 κλασεις πανω απο τα αμυντικα χαφ που εχει ο ΟΦΗ αυτη τη στιγμη και δεν ειμαι υπερβολικος που το λεω αυτο. Και μονο η παρουσια που ειχε στην εθνικη Βραζιλιας αλλα και στην ΤΣΣΚΑ φτανει νομιζω.

    Απο κει και περα βεβαια πρεπει να δουμε σε τι κατασταση ειναι κτλπ. Παντα υπαρχει αυτο για ολους τους παικτες που ερχονται σε μια ομαδα. Οπως και για τον Σισιτς θα δουμε σε τι κατασταση βρισκεται.

    Απο κει και περα απ’οτι καταλαβαινω ο ΟΦΗ ψαχνει ενα κεντρικο αμυντικο και ισως τον αντικαταστατη του Μακουκουλα. Αν μιλαμε για τετοιο επιπεδο (Ντουντου) και μπορει να τους αποκτησει ο ΟΦΗ τοτε δε το συζηταμε. Αν ομως μιλαμε για παικτες μετριους καλυτερα να παρουν χρονο Δαμιανακης, Ροβυθης.

    Το ματς στην Τριπολη δεν το ειδα. Ειδα το 2λεπτο με τις φασεις. Γλυτωσε κανα 2 φορες ο ΟΦΗ απο δυσκολες φασεις. Δεν ειχε και επιθετικη παρουσια αλλα οπως και να’χει πηρε ενα καλο αποτελεσμα. Μπροστα μας το εκτος ματς με τον Πανιωνιο τη Τεταρτη και μετα 2 ματς δυνατα με ΠΑΟ εντος και ΠΑΟΚ εκτος ….

    Το Πανιωνιο νομιζω τον πετυχαινει ο ΟΦΗ σε ασχημη κατασταση και αν παιξει αυτο που πρεπει εχει μεγαλες πιθανοτητες να προχωρησει ακομα πιο περα στο κυπελλο. Απο τα 2 ματς που ερχοναι στο πρωταθλημα νομιζω οτι ο ΟΦΗ εχει πιο πολλες να κερδισει εδω το ΠΑΟ παρα να παρει κατι απο την Τουμπα.

    Τελος να πουμε το πολυ θετικο οτι η ομαδα στα 5 τελευταια ματς εχει δεχτει μονο 1 γκολ (η κακη ηττα απο τη Βεροια). Εκτος με Πανιωνιο, εκτος με Πλατανια, Καλλονη και Τριπολη δεν εχει δεχτει γκολ. Και στο κατω κατω στο ματς με τη Βεροια ειχε μεινει με 9 παικτες οποτε και κεινο το γκολ μπηκε υπο ειδικες συνθηκες. Εχει χτισει λοιπον την αμυνα ο Σα Πιντο και δεν δεχεται ευκολα το γκολ. Σιγουρα απο κει και περα χρειαζεται περισσοτερη δουλεια στον επιθετικο τομεα. Ας ελπισουμε οτι η επιστροφη Κουτσια η εισοδος του Σισιτς αλλα και ο Ντουντου θα βοηθησουν στην επιθετικη λειτουργια της ομαδας.

  3. Ο ΟΦΗ πάει πάρα πολύ καλά, έχει καλούς παίχτες, προπονητή-ες άλλα και μια σοβαρή διοίκηση που προσπαθεί να την βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο της χρεοκοπίας, γιατί μην γελιέστε για χρεοκοπία μιλάμε, όμως με της σωστές κίνησης , κατά την γνώμη μου, τους πληρώνει όλους με αυτά που μπορεί και διαθέτει , δεν είναι μπαταξής η εταιρεία ΠΑΕ ΟΦΗ….

    Αν τώρα κάποιοι παίχτες νομίζουν ότι αξίζουν η αγορά είναι ελεύθερη και κανένας παίχτης που αξίζει δεν χάνετε, ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ …

    Θα ήθελα να ήμουν παίχτης αυτή την εποχή που όλα είναι μελετημένα, όσοι παίχτες θέλουν να παίξουν σούπερ λινγκ η να διακριθούν, ας ρωτάνε να μαθαίνουν….

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ,που για έμενα είναι σήμερα ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο μόνο τυχαίο δεν είναι..Μόλις τελειώσει η προπόνηση η ένα ματς κάθεται αμέσως και τρώει στο γήπεδο, ΝΑΙ μέσα στο γήπεδο , πλακώνεται στο ψάρι, στα φρούτα, σε χυμούς και μετά όταν πάει σπίτι του κάνει μια ώρα κολύμβηση !!! ΝΑΙ μια ΩΡΑ κολύμβηση….

    Πολλές φορές κάθετε μετά την προπόνηση και δουλεύει της ατέλειες του…Εχει μαθηματικό και του βγάζει τύπους , τον βοηθά το πως θα χτυπά τα στημένα με τον κάθε τύπου μπάλας, όταν βρέχει, όταν έχει χιόνι, όταν φυσά αέρας, τι κατευθύνσεις έχει ο αέρας, από πια απόσταση χτυπά , τι δύναμη θα βάζει κ.τ.λ αυτά και άλλα πολλά σε καθημερινή βάση , αυτά τον κάνουν μεγάλο παίχτη παγκόσμιας κλάσης…

    Ναι και εγώ συμφωνώ οι ομάδες να μην έχουν δανικούς …ΑΛΛΑ όχι γιατί είναι καλύτερα τα δικά μας παιδιά , αλλά γιατί μπορεί να υπάρξει διάβρωση του πρωταθλήματος, διακίνηση μαύρου χρήματος και αθεμίτως ανταγωνισμός ….

    Προσπαθούν πολλοί άνθρωποι μέσα στην F.I.F.A να τα αλλάξουν όλα ΑΥΤΆ ..όμως μην νομίζεται ότι είναι εύκολα και μέσα στην F.I.F.A…

    Εδώ έχουμε και ένα κακό δυστυχώς οι πρώτοι που αντιδρούν είναι οι γονείς τον παιχτών, μανάδες και μπαμπάδες… νομίζουμε ότι αν θα πάνε τα παιδιά τους σε μια ακαδημία και κάνουν πέντε δέκα προπόνησης έχουν και λίγο μπόι με μια σχετική ταχύτητα νομίζουν ότι έχουν μέσα στο σπίτι τους ένα Μέσι , ένα Ρονάλντο, ένα Πελέ ,ένα Μαραντόνα Κ.Τ.Λ που τον αδικούν οι {ΚΑΚΟΙ}….

    Τα έγραψα αυτά παίρνοντας αφορμή την ΧΘΕΣΙΝΗ εκπομπή του κ. Μαρκακή που βγήκε μια κύρια και έκανε παράπονα για τον Εργοτέλη ότι δεν βάζουν να παίξουν {τα δικά μας παιδιά } άλλα παίρνει δανικούς, μαύρους κ.τ.λ…. Ντροπή…

    Ο προπονητής κάθε ομάδος κάνει κουμάντο, τι; και πως; και ποιοι θα παίζουν; και κρίνεται εκ του αποτελέσματος με το τι στόχους βάζει η κάθε ομάδα, γιαυτό και πληρώνουν την νύφη παντού πρώτα οι προπονητές, είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό…Όμως κανένας παιχταράς δεν χάνεται ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ…Χάνεται ένα ταλέντο -παίχτης- όταν τα παράτα, δεν πιστεύει στον εαυτό του , η σε αυτό που κάνει , η από κάποιο σοβαρό τραυματισμό .. Η μέχρι εκεί μπορεί, τόσο ΆΠΛΑ…

    Ο κάλος παίχτης φαίνεται όταν είναι ισάξιος η και καλύτερος ο αντίπαλος του ..ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πόσα απίδια βάζει ο σάκος του κάθε ενός…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + twenty =