Ο προπονητής που θα πεθάνεις για εκείνον!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τον άνθρωπο Ρικάρντο Σα Πίντο για τον οποίο θα πέθαιναν όλοι οι ποδοσφαιριστές του!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις χθεσινές δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού και μου λύνεται κάθε απορία για την φράση «οι παίκτες έπαιξαν για τον προπονητή». Για έναν προπονητή που προστατεύει και αποθεώνει τους παίκτες του με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

Είναι ο προπονητής που θα πάει ο παίκτης και θα του αφιερώσει το γκολ που θα βάλει. Είναι ο προπονητής που σε κάθε προπόνηση θα πιάσει και θα «ντοπάρει» τον παίκτη του μιλώντας του ξεχωριστά και προσωπικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «πύρινος» λόγος του στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ» μετά το «Χ» με την Καλλιθέα και την κακή εμφάνιση που είχε προηγηθεί. Ο Σα Πίντο μπουκάρει στα αποδυτήρια και χτυπάει τις πόρτες. Όλοι περιμένουν ότι θα ακολουθήσει κράξιμο καθώς ο ΟΦΗ είχε πραγματοποιήσει μια κακή έως απαράδεκτη εμφάνιση. Και όμως ο Σα Πίντο αντί να τους τα χώσει – όπως θα έκανε κάθε συνηθισμένος προπονητής – προτίμησε να τους ανεβάσει την ψυχολογία, να τους μιλήσει από καρδιάς.

Η χθεσινή φράση «οι παίκτες μου πιστεύουν ότι θα κερδίσουν κάθε αντίπαλο» είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο βγαίνουν μέσα στο γήπεδο οι ψυχολογικές αρετές της συνεργασίας του Σα Πίντο με τους παίκτες του ΟΦΗ. Παίζουν για τον προπονητή, δίνουν και την ψυχή τους για εκείνον. Και εκείνοι τον επιβραβεύουν με την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΟΦΗ του τελευταίου τριμήνου παρουσιάζει μια συνέπεια που ΔΕΝ είναι μόνο έργο προπονητή. Για να δείξει η ομάδα αυτήν την εξαιρετική εικόνα, θα πρέπει και οι παίκτες να είναι ταγμένοι και πιστοί στο σχέδιο που αναπτύσσει ο προπονητής.

Ο Σα Πίντο έχει πετύχει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου του. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της ανταπόκρισης των ποδοσφαιριστών που έχουν καταφέρει να παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα όλων είναι η εμπιστοσύνη που έχουν κερδίσει από όλους. Είναι δεδομένο ότι ο ΟΦΗ δεν μπορεί να τους κερδίσει όλους. Ούτε θα τελειώσει αήττητος την χρονιά. Θα έρθουν οι αποτυχίες και οι «στραβές». Αυτό είναι σίγουρο.

Αλλά, κανένας δεν θα βρεθεί να κατηγορήσει αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή ότι είναι αδιάφοροι, ότι έχουν αλλού το μυαλό τους. Όλοι, μα όλοι, σκέφτονται και πιστεύουν μόνο στο πλάνο που υπάρχει μπροστά τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. μανο πραγματικα πολυ ομορφα και αληθινα ολα αυτα που ειπες και ειμαστε πολυ τυχεροι που βρεθηκε στο δρομο μας αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να τον κρατησουμε γιατι πανω που το πραγμα με τα οικονομικα εχει νοικοκυρευτει δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ επιχηρηματιας να αναλαβει την ομαδα και να κρατησει
    και τον πιντο και να παει την ομαδα ψηλα. Η ευκαιρια υπαρχει αλλα το ονειρο θα μεινει απατηλο αφου ολοι μα ολοι ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

  2. ΜΑΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ 1ον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΠΟΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ 2ον ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ 3ον ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΦΗ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

  3. απο τις δηλωσεις του φαινεται οτι αλλιως τα περιμενε και αλλιως τα βρηκε απο οτι καταλαβαινω ψαχνει να κανει καλη χρονια και να φυγει.επισης εχει εμμονη με παικτες να παιζουν και αλλοι να μην παιζουν.ας κανει και αυτος συμβιβασμους αν καταλαβαινει την κατασταση.στο αρθρο που γραφεις για Ευρωπες ξεχνας οτι δε θα παρουμε αδεια απο την Ουεφα.

    1. Βαγγέλη 1ον) Για τις δηλώσεις του Σα Πίντο, επέτρεψε μου εμένα να μην βρίσκω κάτι το μεμπτό. Είναι ειλικρινής, αυθόρμητος και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Ή μήπως λέει κάτι που δεν το γνωρίζαμε εγώ, εσύ και όλος ο κόσμος;

      Όσον αφορά την Ευρώπη, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στην ΠΑΕ και σαφώς δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα εμείς (δημοσιογράφοι, φίλαθλοι). Έτσι λεγόταν και πέρυσι αλλά τελικά ο ΟΦΗ πήρε πανηγυρικά την άδεια συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + 12 =