Πως δημιουργείται η προπαγάνδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αυτόπτης μάρτυρας της δημιουργίας μιας προπαγάνδας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Για να πω την αλήθεια, είχα μια υποψία για το πώς κινούνται οι μηχανισμοί στις ΠΑΕ της Αθήνας. Κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι, καλά στελέχη και υπάλληλοι που κάνουν στο ακέραιο την δουλειά τους και μέσα σε 10-15 λεπτά φτιάχνεις ένα ωραίο «παραμυθάκι».

Όμως, για πρώτη φορά χθες, παρακολούθησα τον τρόπο με τον οποίο στήνεται η προπαγάνδα. Δώστε βάση στο παρακάτω κείμενο γιατί δεν είναι προϊόν φαντασίας αλλά είναι πραγματικά γεγονότα που τα είδα με τα μάτια μου:

Το ημίχρονο έχει τελειώσει και ο Παναθηναϊκός προηγείται 0-1 δίχως να αναφέρει κανένας από το «πράσινο στρατόπεδο» (δημοσιογράφοι, στελέχη κτλ) – εκτός ενός – το καθαρό φάουλ του Μπεργκ πάνω στον Ζε Εντουάρντο.

Τα τηλέφωνα αρχίζουν να χτυπάνε μανιασμένα και οι πρώτες σημειώσεις κάνουν την εμφάνιση τους:

  • Υπάρχει καθαρό πέναλτι και αποβολή υπέρ του ΠΑΟ
  • Η φάση του Παπάζογλου προέρχεται από… φάουλ που δημιουργείται από σκριν (!!) και μέσω αυτής ο επιθετικός του ΟΦΗ κάνει το σουτ.
  • Το παιχνίδι πρέπει να διακοπεί γιατί ο Καπίνο τραυματίστηκε και χαρακτηρίζει«παγκόσμια πρωτοτυπία» ένα τέτοιο γεγονός. Ξεχνούν τι έγινε στα Γιάννενα τον Γενάρη του 2011.

Ένας βρίσκεται να ψελλίσει την φράση «μα υπάρχει καθαρό φάουλ του Μπεργκ, μαλακίες θα λέμε τώρα;»

Προφανώς, εκείνος που μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο του έδινε κατευθύνσεις για άλλες συζητήσεις.

15 λεπτά ήταν αρκετά για να πέσουν “100 τηλέφωνα” σε 10 – 15 δημοσιογράφους φτιάχνοντας κλίμα: «Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ευνοήθηκε στο πρώτο 45λεπτο, αλλά αδικείται κατάφωρα από την διαιτησία».

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε: Προπαγάνδα στο φουλ με την πλειοψηφία του «αντικειμενικού» αθλητικού τύπου να παίρνει πράσινο χρώμα θέλοντας προφανώς να αναδείξει τον τεράστια αδικημένο Παναθηναϊκό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. xaraktiristiko paradeigma h ekpomph ths nova me tous dio ‘antikimenikotatous’ dimosiografous exthes to vrady…to thema mano omos eine oth distixos exoun thn dinamh kai emeis eimaste animporh na antidrasoume

  2. ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΦΥΡΙΞΕ 11 ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ 30 ΚΑΤΑ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΟΛ,ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΞΕ ΛΕΕΙ 100-0 ΚΑΤΑ.ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × three =