Πισωγύρισμα ΟΧΙ, μάθημα ΝΑΙ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αξίζει να πονάς για την ήττα ή για το σκορ; Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά και το σπουδαίο 20ημερο που ακολουθεί για τον ΟΦΗ.

Έγραφα χθες για τον κακό χαμό που έχει δημιουργηθεί μετά την ήττα από την Τούμπα. Και κατανοώ κάποια πράγματα. Δεν κατανοώ όμως το μέγεθος της φασαρίας που έχει δημιουργηθεί για το χθεσινό ματς. Έγραψα και χθες βράδυ, ότι η διαφορά των δύο ομάδων έχει να κάνει με το γκολ. Ο ΟΦΗ είχε 4 φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν σκόραρε – ο ΠΑΟΚ έκανε το απόλυτο και έτσι «έκατσε» το 5-0.

Όσο για τον Μπαρέιρο, δεν διαφωνώ με την κριτική που του έχει ασκηθεί. Διαφωνώ όμως με την ισοπέδωση όπου όλοι χρησιμοποιούν ως αντίβαρο το όνομα του Δαμιανάκη. Και πραγματικά απορώ αν οι 5 στους 10 γνωρίζουν τον Δαμιανάκη ή ξέρουν το ελάχιστο για τον 18χρονο στόπερ που πραγματικά αξίζει να προσεχθεί από τον ΟΦΗ ως κόρη οφθαλμού.

Πάμε και στο επόμενο κομμάτι της κουβέντας που είναι το πιο σημαντικό. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να μάθει και να πεισμώσει από το χθεσινό ματς. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν ήταν για «5αρα» αλλά έτσι το έκανε ο ΟΦΗ όταν δεν σκοράρει στις φάσεις που του δημιουργούνται.

Προσέξτε κάτι: Ο ΠΑΟΚ σκοράρει στο 4’ και ο ΟΦΗ έχει φάσεις στο 10’, στο 20’, στο 23’, στο 24’ και στο 39’. 5 ευκαιρίες και δεν σκοράρει ούτε 1 φορά. Και δεν είναι φάσεις που τις λες «τραβηγμένες από τα μαλλιά», ούτε με… σουτ από το κέντρο.

Ο ΟΦΗ για 60 λεπτά έκανε τον ΠΑΟΚ να μοιάζει πολύ μικρή ομάδα. Ούτε έπαιξε ανταρτοπόλεμο, ούτε προσπάθησε να παίξει με 11 παίκτες μέσα στην περιοχή του, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι. Τον έπαιξε ως ίσο προς ίσο. Και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος του χθεσινού ΟΦΗ που πήγε στην Τούμπα δίχως 3 από τους καλύτερους παίκτες του.

Όλα όσα συνέβησαν στην Τούμπα θα πρέπει να αναδειχθούν σε ένα μεγάλο μάθημα από τον Σα Πίντο και τους ποδοσφαιριστές του. Γιατί η συνέχεια είναι ιδανική – από πλευράς αντιπάλων – ώστε να διώξει το άγχος μια και καλή. Γιατί και άγχος υπάρχει αλλά και πίεση για το αποτέλεσμα. Όσο ο ΟΦΗ δεν περνάει το «μαξιλαράκι» των 30 βαθμών, θα υπάρχει άγχος.

Πλέον, έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» με τα δύσκολα και με τα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει στο Ηράκλειο να κόψει μια και καλή την υπόθεση παραμονή. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να γίνει πιο κυνικός από εδώ και στο εξής γιατί οι χαμένες ευκαιρίες που του στοίχισαν δύο καλά αποτελέσματα, ενδεχομένως να του στοιχίσουν περισσότερα στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση πισωγύρισμα καθώς η εικόνα του ΟΦΗ για 60 λεπτά ήταν άριστη. Μια ομάδα με ταυτότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που ήξερε πώς να αμυνθεί και πώς να βγει στην επίθεση. Μια ομάδα που έπαιζε με δεξί χαφ τον Μπούρμπο – και αχρήστευσε τις επελάσεις του Λίνο – και χωρίς φορ περιοχής που θα διεκδικούσε κάθε φάση, όπως γίνεται με τον Παπάζογλου.

Είναι όμως ένα σημαντικό μάθημα εν όψει της συνέχειας όπου ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει ομάδες που είναι στα μέτρα του και οι οποίες είναι δεδομένο πως αν δεν προσέξει, τότε μπορεί να αναδειχθούν σε… νέες «Βέροιες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. εχω μια απορια:
    για ποιο λογο τα (μ)παοκια θεωρουνται φιλικη ομαδα?
    εγω παντως θυμαμαι και την φιλικη πενταρα επι Β!εθνικης καθως και το γεγονος αυτη η παραδοσιακα κομπλεξικη ομαδα της θεσσαλονικης μοιραζε παικτες σε ολους εκτος του ΟΦΗ ..(Πλατανια,Πανιωνιο κλπ.
    πρεπει λοιπον αυτα περι φιλικου σωματειου να πανε στον αγυριστο.

    1. Εισαι εντελως λαθος φιλε μου!
      1ον η 5αρα της β’υπηρχε διαφορα στο ροστερ(γι αυτο ειμασταν στη βητα)
      2ον αν παιρναμε δανεικους απο τον παοκ,θα μας λεγανε παραρτημα του..βλεπεις τι γινεται τωρα με γαυρο..
      3ον μας εχει βοηθησει πολλες φορες,με διαφορους τροπους..ψαξου λιγο και θα μαθεις..
      4ον δε μπορουμε να ειμαστε με ολους εχθροι!απο τη μια λεμε οτι μας κυνηγανε ΟΛΟΙ και απο την αλλη δε θελουν μερικοι(σαν εσενα ας πουμε)να χουμε φιλικες σχεσεις με αλλα σωματεια..διαλεξτε επιτελους!

  2. Μανο (η Γιωργο σε αλλες εκπομπες χαχαχα) θα μας περασει. Για κανα 2ωρο μετα το ματς ειχα τρελαθει και γω αλλα να σημερα μου περασε. Εχει πολλα προβληματα η ζωη πολυ χειροτερα.

    Και η Αρσεναλ εφαγε καποια στιγμη 8 απο τη Μαντσεστερ περυσι. Τι παει να πει αυτο ; Δεν ειναι μεγαλη ομαδα μηπως ; Απλα αυτα τυγχαινουν. Και χτες βλεποντας τις φασεις η ικανοτητα των παιχτων του ΠΑΟΚ τα λαθη του Μπαρειρο η κακη ψυχολογια μετα τα πρωτα 2-3 γκολ, οι απουσιες … ε δε θελει και πολυ καμια φορα να τα φας τα 5 γκολακια.

    Θυμιζω επισης την Εθνικη Ελλαδας στο 1ο ματς με Ρεχαγκελ ηττα 5-0 απο την μετρια Φινλανδια. Οι ιδιοι πανω κατω παικτες, ο ιδιος προπονητης προκριθικαν τελικα και σηκωσαν το EURO. Δε λεει κατι μια 5αρα λοιπον.

    Καμια φορα κανει και καλο…Οι Αγγλαρες εχουν μια φραση που λεει : The Higher The Rise – Double The Fall … Οσο πιο ψηλα ανεβεις τοσο πιο σκληρη θα ειναι η προσγειωση (πανω κατω το νοημα).

    Ετσι ο ΟΦΗ δεν πρεπει να εχει επαρση. ΓΙατι μπορει να σκεφτομαστε ολοι τον ημιτελικο με τον Παναθηναικο αλλα εχουμε και το Πανιωνιο (να διαφυλαξουμε πρωτα το 2-0), εχουμε και το αγχος των βαθμων για να εξασφαλισουμε την κατηγορια κτλπ.

    Μενει να δουμε στο ματς με τον Πανθρακικο αν ο ΟΦΗ επηρεαστει απο αυτο το ΣΚΟΡ η αν οντως ειναι απλα μια παρενθεση…

  3. Μάνο μπορείς να πεις σε ποιες εκπομπες γελούσαν με τον ΟΦΗ χαρακτηρίζοντας τον παράρτημα?
    Κάποια στιγμη θα πρέπει να μάθουμε όλοι μας ότι η μεγαλύτερη τιμωρία αυτών είναι να μην ξαναδούμε τις εκπομπές που εμφανίζονται.

  4. εσυ εισαι παλι λαθος.
    εγω μιλω με στοιχεια εστω οπαδικα.
    τα δικα σου στοιχεια φιλιας των χαχολων της θεσσαλονικης μπορεις να μου τα αναφερεις?
    Αλλωστε δουλεια σου ειναι ,οχι δικη μου

    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΕΑΚΙΑ ΤΙΣ 4 ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΗ, ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

  5. Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα όταν δεν είχαμε μαντίλι για να κλάψουμε που ήρθε κι έπαιξε φιλικό για να βγάλουμε κανένα ευρώ και να μη διαλύσουμε. Στο γήπεδο δεν είχαν κανένα λόγο να μας χαριστούν, όταν στην άμυνα είχαμε το παλτό του αιώνα!!! (Μπαρέιρο). Το πιό σύντομο ανέκδοτο: Αμυντικός Μπαρέιρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. κυριε προπονητα της ομαδας μου θα σας παρακαλεσω απο δω και περα να μην διαλεγετε παιχνιδια και να μην αφηνετε τα 3/11 της ομαδας σε ενα παιχνιδι εκτος επειδη το θεωρειτε εκ προοιμιου χαμενο. Ο Ο.Φ.Η. δεν εχει μαθει να διαλεγει ματς με κανενα αντιπαλο γιατι ειναι πολυ μεγαλη ομαδα. αυτο να το μαθετε αν δεν το ξερετε. ευχαριστω. α και κατι ακομα… περιμενω να δουλεψετε λιγο περισσοτερο στο τελειωμα των φασεων γιατι δεν νοειται να εχουμε την χειροτερη επιθεση των 18 ομαδων. ομαδα που δεν σκοραρει ευκολα θα αντιμετωπισει αργα η γρηγορα προβλημα.

  7. proton osoi xaraktirizoun palto ton mpareiro apo enan agona eine teleios asxetoi[ gia na min po pio varia leksh ]apo podosfero.deyteron to 5 -0000 den mpalonete me tipota mano oso kai na prospatheis na to mpalosis.oute otan h omada epese tetoies varies httes den ths ekane.mono h parousia ston teliko tou kipelou mporh na eksileosh thn katastash.tora fenete distixos poso kako ekane sthn omada h parousia dermitzakh kai oi poles apolies ton proton agonistikos.sin veveos kai h apisteyth emfanish me to kafeneio ths veroias.san na sou lene re eine toso eykolo na sothis fetos kai esh na le ase re tha palepso mexrh teloys na exei endiaferon….

  8. Καλημέρα σε όλους τους ομιλίτες.Το σκόρ ναί μεν βαρύ ελπίζω να μην έχει αντίκτυπο στην συνέχεια.Απλα ρε παιδιά μας γύρισε πίσω-όχι αγωνιστικά-αλλά έχουμε φτιάξει μιά καλή ψυχολογία.
    Αυτό που με πείραξε πραγματικά είναι οτι η πεντάρα ήρθε απο “φιλικό”σωματείο.Το ματσάκι θα μπορούσε χαλαρά να σταματήσει στο 3-0.Δεν διασύρεις έτσι το φίλο σου.Την φιλία δεν τη νοώ έτσι.Δέν είναι φίλοι μας επειδή φοράνε ασπρόμαυρα(έτσι είναι φίλο σωματείο και η Νιούκαστλ),ούτε επειδή παίξαμε ένα φιλικό πρίν απο κάποια χρόνια(στο κάτω κάτω για διήμερη εκδρομή ηρθαν).Το δύσκολο καλοκαίρι του 11 δεν είδα καμμία ανακοίνωση συμπαράστασης απο το “φίλο”.
    Στο κάτω κάτω τι κοινή πορεία μπορούμε να έχουμε;Αυτοί ψάχνουν συμμάχους για να πολεμάνε το γαύρο.Ετσι είναι φίλοι τους όλες οι ομάδες απο η Β.Ελλάδα.Τι ξέρει ο Σαββίδης απο ΟΦΗ και Ηρακλειο;
    Τους σκίσανε οι Πανιώνιοι κι οι Πλατανιάδες και είδαν φίλο κι είπαν να τον……;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + 13 =