Ο Εργοτέλης σε… ρυθμούς ΣΚΑΪ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την… διαιτητομανία που έχει πιάσει τον Εργοτέλη από το βράδυ της Δευτέρας.

Τα παράπονα των ανθρώπων του Εργοτέλη για την διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι θυμίζουν έντονα την απεγνωσμένη προσπάθεια του ΣΚΑΪ να δείξει (ματαίως) ότι ο ΠΑΟ είχε αδικηθεί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Και επειδή πάντα σε μια τοποθέτηση θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη τεκμηρίωση, πάμε να δούμε μαζί τις τρείς «επίμαχες» φάσεις, κάνοντας και ταυτόχρονα «σεμινάρια διαιτησίας». Έχουμε και λέμε δηλαδή.

Πολύ πριν το 0-1 όντως ο Σίσιτς είναι εκτεθειμένος, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ. Από φέτος για όσους δεν το γνωρίζουν έχει αλλάξει ο κανονισμός και δεν ισχύει αυτό που λέγαμε τόσα χρόνια ότι «επηρεάζει την φάση». Από την στιγμή που ο Σίσιτς δεν είχε επαφή με την μπάλα ή η συμμετοχή του στην φάση δεν εμπόδισε τον παίκτη του Εργοτέλη να διώξει λανθασμένα πάνω στον Ντουντού για να ακολουθήσει η «κανονιά» του 0-1, δεν υπάρχει παράβαση. Δηλαδή ο Σίσιτς δεν είχε την παραμικρή σχέση με την φάση.

Παρόμοιο θέμα είχε γίνει και στο Περιστέρι όταν στο 1-0 του Ατρόμητου επί του ΟΦΗ ο Παπαδόπουλος είχε αφήσει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά αφού δεν ακούμπησε την μπάλα και δεν εμπόδισε τον τερματοφύλακα να αποκρούσει. Στην αποβολή του Ρομάνο τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα.

Ακόμα και αν δεν χτύπησε ο Αργεντινός τον Βραζιλιάνο, μόνο και μόνο η πρόθεση του να απωθήσει βίαια τον αντίπαλο του, τιμωρείται με κόκκινη κάρτα. Μάλιστα στον Εργοτέλη θα πρέπει να πουν και ένα ευχαριστώ στον διαιτητή που δεν έγραψε για βάναυσο σπρώξιμο σε αντίπαλο που θα ήταν 5 αγωνιστικές (3+2 αρχηγός) και έγραψε για βίαιη απώθηση αντιπάλου που θα πάει σε λιγότερες αγωνιστικές τιμωρίας.

Όσον αφορά την τελευταία φάση και το περιβόητο «πέναλτι» που δεν δόθηκε ποτέ, τα πράγματα είναι επίσης απλά. Οριακά μεν αλλά εμφανέστατα η όποια παράβαση είναι εκτός περιοχής και ειδικότερα το πόδι στο οποίο υποτίθεται ότι έγινε η παράβαση.

Τώρα για ένα φάουλ εκτός περιοχής και μια κίτρινη κάρτα που ενδεχόμενα θα έπρεπε να δει ο Ζόρο, ο Εργοτελης κάνει τόση… φασαρία, εντάξει πάω πάσο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

27 σχόλια

  1. μονο οι ομιλιτες ανω των ηντα γνωριζουν το πραγματικο προσωπο των εργοτελιτων.
    το συσωρευμενο μισος δεκαετιων τωρα βγαινει…

    1. Εγώ δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Εργοτέλη όμως την ίδια ώρα δεν μπορώ να δεχθώ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο ΟΦΗ, τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων με τον συμπολίτη. Και όσα ακούγονται είναι προσβλητικά για την κοινή συνύπαρξη των δύο ομάδων.

  2. Eνα και να καιειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

  3. Γεια σου Μανο. Καταρχην σου ευχομαι τα καλυτερα σαν δημοσιογραφο και σαν ανθρωπο.

    Ηθελα καιρο να σου γραψω, διοτι διαβαζω ανελειπως τα αρθρα σου, και ειμαι καθημερινος “επισκεπτης” του σαιτ¨και θελω να εκφρασω το παραπονο και την αντιθεση μου για το υφος που περνάει μεσα απο τα τελευταια αρθρα σου.

    Ειναι γεγονος οτι ο Ο.Φ.Η. τον τελευταιο καιρο -μετα απο την, οπως ολα δειχνουν, ανεξαρτητοποιηση του, την καλη αγωνιστικη παρουσια, και την οικονομικη εξυγιανση που εχει μπει σε πρωτεραιοτητα- δεχεται εναν πρωτοφανη πολεμο απο τα ΜΜΕ και απο τους οπαδους αλλων ομαδων. Το τι λεγεται δεν θα το αναφερω τα γνωριζουμε ολοι μας.

    Παρ’ολ’αυτα δεν νομιζω οτι αρμοζει στην ιστορια μας σαν φιλαθλους της ομαδας του Ο.Φ.Η. αλλα και στο προσωπο το δικο σου, σαν δημοσιογραφος του Ο.Φ.Η., να προσπαθουμε καταρχην να δωσουμε δικαιολογιες στις συκοφαντιες των αντιπαλων, και κατα δευτερον να κανουμε το ασπρο μαυρο, την τεχνικη δλδ που χαρακτηριζει δημοσιογραφους-δημαγωγους, φερεφωνα των “μεγαλων” ομαδων.

    Με λιγα λογια, σε προτρεπω φιλικα να ΜΗΝ γινεις Νικολακοπουλος, Νικολογιάννης κτλ.

    Ο οπαδος του Ο.Φ.Η. ετσι κι αλλιως δε χρειαζεται χαιδεμα στα αυτια. Θα ειναι Ο.Φ.Η. χανει κερδιζει η ομαδα του, αδικειται ή όχι, παιζοντας ποδοσφαιρο ή κλωτσοσκουφι.

    Υστερογραφο 1: Το πεναλτυ, αποψη μου, που ζηταει ο Εργοτελης ειναι καθαρο και θα το εδινα ακομα και εγω. Θα ηταν πιστευω στα υπερ ολων μας να το παραδεχομασταν.

    Υστερογραφο 2: Περιμενω απο τους παικτες το σαββατο να δωσουν απαντησεις.

    1. Καταρχήν Μιχάλη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Από εκεί και πέρα, δεν θέλω και ούτε έχω σκοπό να γίνω σαν και εκείνους που αναφέρεις γιατί πίστεψε με τα δημοσιογραφικά μου πρότυπα απέχουν έτη φωτός από αυτήν την “δημοσιογραφία” που εκφράζουν.

      Από εκεί και πέρα, το Gentikoule είναι ένα οπαδικό σάιτ και οφείλω μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα και το ρεπορτάζ να αναδεικνύω όσα αφορούν τον ΟΦΗ. Από την στιγμή που ο Εργοτέλης έχει επιδοθεί σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο από το πρωί για το τι συνέβη χθες, εγώ μέσα από το ρεπορτάζ απάντησα σε όσα αναφέρονται.

      Δεν έκανα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να καταδείξω τα όσα υποστηρίζει ο Εργοτέλης αλλά και το τι ισχύει στην περίπτωση του οφσάιντ. Το Gentikoule – και είμαι περήφανος για αυτό – δεν πρόκειται ούτε να λαϊκίσει αλλά και ούτε να αποκτήσει τον χαρακτήρα προπαγάνδας που έχουν αποκτήσει τα οπαδικά ΜΜΕ της Αθήνας. Όμως, είναι μια οπαδική ιστοσελίδα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο ΟΦΗ και τίποτα άλλο. Και υποχρέωση μου – μέσα από την δουλειά μου και την αλήθεια – να αναδεικνύω όσα αφορούν τον ΟΦΗ. Αντικειμενικά και χωρίς λαϊκισμούς.

  4. eimai Ofh alla kai ola ayta poy graeis k. Sarry moy fenete oti eisai idios akrivos me kati dimosiografous apo athina po ergazonte se prasini kai protathliti , dld den pezese, eisai dimosiografos thiras tesera 15 kai kato alla kai gia 15 kai ano tipous pou exoun anartisei to podosfero- ofi se iero kai osio aytis tis ghs. antikeimenikotita miden apo pleuras sou kai se prokalo an o ofi itan stin thesi tou simpoliti ti tha egrafes simera?

  5. Η ουέφα έχει δώσει εντολή στους επόπτες να περιμένουν να δουν που θα καταλήξει η μπάλα και μετά να υποδείξουν αν ο παίκτης που γίνεται παραλήπτης είναι οφσάιντ ή όχι. Οπότε το γκολ είναι πεντακάθαρο.

  6. Μάνο ο Σίσιτς δεν είναι offside στο πρώτο γκολ. Κάποιος χρήσης (δε θυμάμαι το όνομά του , σόρρυ) έχει παγώσει το replay και το δείχνει στο φόρουμ των snakes. Οπότε ούτε γι αυτό έχει να μιλά ο Εργοτέλης.

    1. Mnemo, όπως και να’ χει – βάσει του νέου κανονισμού διαιτησίας – δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ. Για την φράση σου “ούτε για αυτό έχει να μιλάει ο Εργοτέλης” έγραψα αυτό το κείμενο.

  7. Για να βγάζεις τόση χολή, πρέπει να νιώθεις πολύ κατώτερος του άλλου. Αυτό λοιπόν νιώθουν κι αυτοί. Ξεχνάνε όμως οι ανύπαρκτοι και δήθεν τίμιοι ότι χάρις στην παράγκα του Γκαγκάτση ανέβηκαν στην Α εθνική ενώ έπρεπε να παίζουν σήμερα στο τοπικό. Αλλά εκεί θα καταλήξουν έτσι κι αλλιώς. Ας πάει το ΣΔΟΕ να ελέγξει πως αυτή η ομάδα με 200 εισιτήρια μπορεί και επιβιώνει.

  8. https://www.gentikoule.gr/paraskhnia/81295-ton-zografo-ton-thumatai-kanenas-videos

    gia xanades ta orgia tou zografou pou edine ta ofside xoris na einai kata tou simpoliti kai efages mono 2

    apisteyto kai omos des to k Sarry

    1. Τελικά εσύ είσαι ΟΦΗ ή όχι; Με μπέρδεψες;

      1. οχι κ Σαρρη δεν ειμαι Οφη με τον τροπο που νομιζεις, μονα ζυγα δικα μου,μου αρεσει η μπαλα και οχι ο τυφλος οπαδισμος που θελουν καποιοι .

  9. Μανο εχω μια απορια που εχει ενδιαφερον δημοσιογραφικο:ποσα εισιτηρια κοβει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο Τελης?

    1. Μέχρι και πριν την σέντρα του χθεσινού αγώνα είχε διαθέσει περίπου 15.500 σε 12 παιχνίδια.

  10. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΦΑΝΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

  11. Κυριοι για μπαλα θα μιλησουμε καθολου ; Γιατι παλι σας βλεπω οτι ασχολειστε με την διαιτησια (εμμεσως). Και μαλιστα ακομα χειροτερα – ασχολειστε με αυτους που ασχολουνται με την διαιτησια…

    Σαρρη σε παρακαλω ρε φιλε (καταλαβαινω γιατι το εγραψες) αλλα πιο πολλη μπαλα και λιγοτερη διαιτησια, για ονομα του Θεου δηλαδη … Ρε Αρρωστεια λεμε…

    1. Koupilia, τα έγραψα μόνο και μόνο γιατί από το πρωί ακούγονται ανακρίβειες με σαφή αποπροσανατολισμό των όσων έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου.

  12. οποιος εχει τη μυγα λεει ο σοφος λαος… Σαρρη δειξε ανακοινωση η επισημη τοποθετηση του συμπολιτη στην οποια “απαντας” με αυτο το αρθρο (και ασε την ελληνικη εφευρεση των “κυκλων” για τα προβατα)… Φιλικα για να μη γινεσαι κι εσυ σαν αυτους της Πρασινης και του Πρωκταθλητη…

    1. Κάστορα, φιλικά πάντα, ποτέ δεν έχω διάθεση να “βαζελογαβρίζω” και νομίζω ότι τόσα χρόνια το έχω αποδείξει αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα, δεν μπορείς να μην σχολιάσεις όλα όσα έχουν ειπωθεί από το βράδυ της Δευτέρας: Δες δηλώσεις Ουζουνίδη, παικτών, κύκλους, τετράγωνα Εργοτέλη και ότι άλλο θέλεις. Οφείλω από την πλευρά μου να γράψω ένα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ για το τι έχει ακουστεί…

      1. OK μαζι σου, και τον Ουζουνιδη τον εκραξες σε αλλο αρθρο. Εκραξες τις συνθηκες διεξαγωγης του αγωνα σε αλλο αρθρο, ειρωνευτηκες τους εργοτελιτες σε αλλο (αληθεια γιατι να μην διαφημισουμε οτι εγιναν δυο δυνατα τοπικα ντερμπι με φιλαθλους και των 2 ομαδων σε Γεντι Κουλε κ Παγκρητιο και δεν εγινε το παραμικρο, μπας και ξεστραβωθουν σε Αθηνα Θεσσαλονικη; Γιατι κανενας δε σταθηκε εκει;), ανεβασες αρθρο απο ματς του παρελθοντος με διαιτητικα λαθη για να υπερασπιστεις τα οποια λαθη εγιναν στο προχτεσινο ματς, ανεβαζεις στα καπακια και blog με αναλυσεις για την καθε επιμαχη φαση απαντωντας… σε ποιον(;)… Δηλαδη ρε Μανο εμας προσπαθεις να πεισεις η τον εαυτο σου; Αυτα ειναι πρακτικες ΣΚΑΙ, οχι το να πει ενας οποιοσδηποτε (φιλαθλος-παικτης-προπονητης) οτι “αδικηθηκα” και να μενει το θεμα εκει (ο Εργοτελης δεν εβγαλε ανακοινωση οπως με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ). Φιλικα παντα.

        1. Φιλικά συζητάμε. Πρόσεξε, δεν έκραξα – κριτίκαρα. Μπορώ να κράξω από το facebook ή από το twitter. Όμως και η κριτική είναι δημοσιογραφικό σχόλιο. Έγραψα από την πρώτη στιγμή για τις φάσεις που φωνάζει ο Εργοτέλης όμως δεν μπορούμε να ξεχνάμε το τι συνέβη στο παρελθόν αλλά και προχθές στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αν τα γράφω, δέχομαι κριτική γιατί τα γράφω – αν δεν τα γράφω, δέχομαι κριτική γιατί δεν τα γράφω. Εγώ τουλάχιστον γράφω τις απόψεις μου επώνυμα, με όλο το θάρρος και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν για τα γραφόμενα μου. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Ούτε εσάς, ούτε εμένα. Έγραψα την άποψη μου και αυτό ήταν. Όπως ο Εργοτέλης σχολιάζει το γιατί πρέπει να διαμαρτύρεται, έγραψα και εγώ γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κάνει.

  13. mano gia thn apoxh ti les?

    1. Μάνο, έγραψα το ρεπορτάζ στο Gentikoule.

  14. asxeto…Mano alhtheuei oti oi paiktes shmera aphxan apo thn proponhsh logw mh katabolhs xrhmatwn?….

    1. Μιχάλη έγραψα το ρεπορτάζ στο Gentikoule.

  15. το παραθετω αυτουσιο απο το omilitis.gr γιατι με εκφραζει απολυτα:Της κοντής ….. της φταιν’ οι τρίχες. (όποιος τυχαίνει να μην γνωρίζει τι λέξη μπαίνει στις τελίτσες, ας ρωτήσει κάποιον παλαιότερο).
    Στο ματς της Δευτέρας στο Παγκρήτιο αναφέρομαι που ενώ κάνεις 2 άντε 3 φάσεις (ο θεός να τις κάνει φάσεις) σε ολόκληρο αγώνα έναντι 5 έως 7 του αντιπάλου (όποιος το αμφισβητεί αυτό ας δει ξανά το VIDEO του αγώνα), διαμαρτύρεσαι. Κάποιες από τις φάσεις του αντιπάλου –να τονιστεί-είναι καραμπινάτες (π.χ. η κεφαλιά του Περογαμβράκη στο γάμα ψηλά που έβγαλε με δυσκολία ο τερματοφύλακας κ.λ.π.) .

    “Τρως” γκολάρα που πάει φουλ για το γκολ της χρονιάς και φωνάζεις για τρεις φάσεις (διαιτητικά λάθη ), που και στις τρεις αυτές φάσεις θέλει κανείς 35 ριπλέϋ για να δει αν είναι έτσι ή όχι. (καλό θα είναι να δει κανείς τα σχόλια των ειδικών για αυτές τις φάσεις).

    Την αγωνιστική σου ανυπαρξία δεν την βλέπεις; Την ανωτερότητα του αντιπάλου σε όλα τα επίπεδα δεν την βλέπεις; Ο διαιτητής σου φταίει;

    Αλλά είπαμε «της κοντής ….. της φταιν’ οι τρίχες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − 4 =