Το παραμύθι του ΟΦΗ δεν έχει δράκο…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πως μετατράπηκε σε εφιάλτη και σχολιάζει όλα όσα ακούστηκαν μετά το 90’.

Θα γράψω λίγα λόγια για το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό μιας και το 0-4 δεν μας αφήνει και τα περιθώρια να πούμε κάτι για το 90λεπτο. Όταν ο ΟΦΗ δέχεται αυτήν την πίεση από το πρώτο 20λεπτο και έχοντας να αντιμετωπίσεις μια ομάδα που έπαιζε με 11αδατους ποδοσφαιριστές – μην ακούω αηδίες για «δεύτερα», θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας – και με τέτοια σοβαρότητα, τότε πολύ δύσκολα θα βρεις δύναμη να αντιδράσεις. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας, τα γκολ του ήταν θέμα χρόνου. Και δεν είναι τυχαίο ότι σκόραρε τις δύο φορές που ο ΟΦΗ βγήκε στην επίθεση για να δημιουργήσει φάσεις. Βέβαια, χωρίς αυτό να αποτελεί την αιτία της ήττας, κανένας δεν γνωρίζει τι θα γινόταν αν ο Ιωαννίδης έδινε το φάουλ (πέναλτι;) στο χέρι του Παπαδόπουλου – σε φάση που έγινε στο 0-0.

Όσον αφορά την εικόνα του ΟΦΗ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχω μια ένσταση που έχει… ωστόσο δύο όψεις. Δηλαδή: Από την μια, σκέφτομαι ότι ο Σα Πίντο διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και επέλεξε να παίξει «ανταρτοπόλεμο» προκειμένου να καταστρέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δύο φάσεις, βάσει ποιότητας, ήταν αρκετές για να σκοράρει ωστόσο και να πάρει το παιχνίδι. Όμως, στην παραπάνω άποψη – εκφράζω και τον αντίλογο που λέει ότι ενδεχομένως ο ΟΦΗ να σεβάστηκε τον Ολυμπιακό περισσότερο από όσο έπρεπε. Και δεν εννοώ τις βλακείες – συγνώμη για την λέξη κιόλας – που λένε ορισμένοι, αλλά αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ έδωσε αρκετό χώρο στον Ολυμπιακό, εκείνος πήρε τα ηνία του αγώνα και ήταν φυσιολογικό να έρθει και το γκολ. Ενδεχομένως αυτός ο παθητικός ρόλος παιχνιδιού του ΟΦΗ να είναι και απόρροια του αντιπάλου που είχε να αντιμετωπίσει.

Δεν το συζητάμε ότι τα υπόλοιπα είναι για τους συνομωσιολόγους που αρέσκονται να βγαίνουν από το καβούκι τους σε κάθε ήττα και να βλέπουν μπροστά τους φαντάσματα του παρελθόντος.

Το παραμύθι του ΟΦΗ δεν έχει κανέναν δράκο, κρυμμένο μέσα στην φωλιά του που να καραδοκεί πίσω από τον σύλλογο. Τέτοιου είδους παραμύθια έχουν τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Δράκοι δεν υπάρχουν και δεν χωρούν στον ΟΦΗ των 9.000 φιλάθλων, του γεμάτου «Γεντί Κουλέ», του συλλόγου που παλεύει με… χίλια προβλήματα ώστε να μπορεί ο κόσμος του να νιώθει όμορφος, ανεξάρτητος και περήφανος.

Υ.Γ. Για τον κόσμο του ΟΦΗ δεν θα πω τίποτα απολύτως. Τι να πω εγώ σε ένα κείμενο 500 λέξεων όταν τον υμνεί ΟΛΗ η Ελλάδα που υποκλίνεται στο μεγαλείο του. Λίγα λόγια και μεγάλος θαυμασμός για την φωτογραφία που μιλάει από μόνη της.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. mano katarxas dosame dikeomata…..asto min to psaxnhs..kai deyteron se enan dimosiografo nomath papatheodorou tou gazzeta pou vgenh simera me arthro tou kai katigorh eytheos ton ofh san paratima tha tou kanei minish h pae?

  2. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΧΘΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΒΑΖΕΛΟ ΠΧ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ. ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΑΚΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΟΚ???

  3. Απλα δειτε αρθρα, σχολια “δημοσιογραφων” και θεματα σε “πανελλαδικα” σαιτ αυτο το σ/κ… Θα καταλαβετε οτι το “3 ομαδες της Κρητης στη Σουπερ Λιγκα” πονάει πολλους… (βλ. αεκ, αρης στη Β’ π.χ….)

  4. 1 omada, 1 poli, 1 4sara. to paramiyhi exei drako kai fenete

  5. η τακτικη ηταν αλλου γι αλλου αντι να κατεβασει 3 χαφ στο κεντρο να κλεισουν χωρους κατεβασαμε μια ομαδα λες και παιζαμε με τον Εργο και τον Πανθρακικο,ειναι δυνατον να αντιμετωπιζεις το ιδιο τα παιχνιδια αυτα?ο Μακρης ειναι πτωμα ο Ντουντου δεν πολυμαρκαρει κ ειναι ανετοιμος ε τι περιμενες?
    ακομα και στο εξωτερικο οι χαμηλοτερης ποιοτητας ομαδες προσπαθουν να κλεψουν το αποτελεσμα ειδικα εντος εδρας γιατι παιζουν στο κοινο τους.εμεις παιζαμε πολυ χαλαρα,ουτε καν τους ζορισαμε ισα ισα οι ξεχασμενοι της ζωης που εβαλε πηραν ψυχολογια κιολας.
    κανεις δεν εχει παραπονο απο την πορεια μας αλλα 2 5αρες κ μια 4αρα ειναι βαριες και παικτες κ προπονητες ειναι περαστικοι η ιστορια γραφει και μενει ομως.οχι αλλη υποτιμηση του εαυτου μας και ραγιαδισμος.

    1. Κάτι τέτοια παιχνίδια είναι που μου λείπει ο αναστόπουλος.. καλός ο Σα πίντο..αλλα στα ντέρμπυ με τους μεγάλους..μέχρι τώρα πηγαίνει την ομάδα σαν πρόβατο στη σφαγή..0 φαντασία.κα κακές επιλογές..
      δεν επιτρέπεται να εισαι ο ΟΦΗ και να χάνεις έτσι ειδικά μεσα στο γεντι κουλέ..μην τρελαθούμε κιόλας δεν παίζαμε και με τον θεό. αντίστιχης ποιότητας παίχτες είχε και ο Ανάστο όταν έπαιρνε 2-2 στο καραισκάκη..μπλοκάροντας το παιχνίδι του γαύρου με 3 αμυντικά χαφ. Οταν τους αφήνεις τόση ώρα την μπάλα να κανουν το παινίδι τους και δεν τους πιεζεις..λογικό είναι να περιμένεις 4αρα.

  6. Φίλε μου θα μπορούσα να δεχτώ πολλά από αυτά που γράφεις και αφορούν την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Όμως τότε πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο ή τον Παναιτωλικό που ο πλήρης Ολυμπιακός ίδρωσε να νικήσει στην έδρα του και πήγε ισοπαλία στο Αγρίνιο. Τότε βέβαια θα πρέπει να δεχτούμε ότι η θέση της ομάδας μας στον βαθμολογικό πίνακα είναι πλασματική κάτι που δεν το δέχομαι. Αυτά τα 4-0 με τον γαύρο δύο χρονιές ή το 5-1 του πρώτου γύρου εμένα μου προκαλούν πολύ προβληματισμό. Αλήθεια σκέπτεται κανείς τι θα άκουγαν οι παίκτες μας πριν λίγα χρόνια άν έφερναν τέτοια αποτελέσματα και είχαν τέτοιες εμφανίσεις με τον βάζελο;. Εννοώ από εμάς τους ίδιους και όχι από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ που με αφήνουν εντελώς αδιάφορο. Ενώ τώρα πήραν και το χειροκρότημα. Δεν υπονοώ τίποτα, εξηγούμαι, προβληματισμό εκφράζω όπως έχω το δικαίωμα

  7. αν ριξει μια ματια κανεις στο τι εγινε, ακουστηκε και σχολιαστηκε στα ματς του σ/κ θα καταλαβει οτι με το ποδοσφαιρο οποιος ασχολειται χαιρεται ελαχιστα και λυπαται κατα κορον. η δικη μου γνωμη ειναι οτι απο τοτε που μπηκε το στοιχημα ειδικα στην ελλαδα και με δεδομενο οτι ως λαος ειμαστε μεσα στην καχυποψια το ποδοσφαιρο δεν ειναι να ασχολουμαστε με τοσο φανατισμο.

  8. Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά σημαίνει ότι δεν κάνει κανένας περίπατο στην έδρα μας ΑΚΟΜΑ και αν αυτός λέγετε Barcelona, Real Madrid, Bayern Munich. Eίμαι 36 χρονών και μεγάλωσα στα Καμίνια. Αυτός είναι ο ΟΦΗ που ξέρω: Να κοντράρει στα ίσια όποια ομάδα έρθει το Γεντί Κουλέ. Μην λέμε ότι θέλουμε τώρα. Αυτό που κάνει συναρπαστικό το ποδόσφαιρο είναι η θέληση και η ψυχή των ποδοσφαιριστών για να κάνουν το απρόβλεπτο και όχι να τρώνε αμαχητί 4άρες και 5άρες από τους Γαύρους. Που είναι η μαχητικότητα, το πάθος και το τσαγανό?? Ανέκαθεν ο ΟΦΗ οικονομικά ήταν μικρότερος από τους μεγάλους της Αθήνας αλλά στο Ηράκλειο δεν έκαναν περίπατο…

  9. 2 πενταρες και μια τεσσαρα φέτος ειναι πολλές. Εγώ αυτο που έχω δει γιατι δεν έχω χάσει κανένα ματς του όμιλου ειναι ότι ο προπονητής μας διαλέγει παιχνίδια.
    Θέλω να πώ ότι φαίνεται πριν καν αρχίσει ένα ματς,
    ειδικά αυτο με παοκ και αυτο εδώ με οσφπ ότι ήταν χαμένα πριν καν αρχίσουν. Αλλά όχι και τόσα γκολ ρε παιδιά. Σφίξε λίγο την άμυνα, κανεις δε θα σου πει αν φέρεις ένα 0-0 ή 1-0 αλλά μη γινόμαστε ρομπα απο το πουθενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − nine =