Τέτοια ματς πρέπει να τα παίρνουμε. Αλλά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την αίσθηση που άφησε το Χ» της Θεσσαλονίκης αλλά και για το τι θέλουμε από τον φετινό ΟΦΗ.

Συμφωνώ με όλο τον κόσμο ότι ο ΟΦΗ έπρεπε να είχε «καθαρίσει» τον Άρη και να φύγει από την Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Άλλωστε, στα 65 – 70 λεπτά από ολόκληρο το 90λεπτο, φάνηκε μέσα στο γήπεδο ποια ήταν η ομάδα και ποιο το σκορποχώρι. Όμως ασφαλώς και σε καμία περίπτωση η ισοπαλία δεν πρέπει να θεωρηθεί ως επιτυχία για τον ΟΦΗ. Ούτε βεβαίως και αποτυχία. Άλλωστε, στο φετινό πρωτάθλημα όπου η 6η θέση απέχει από την 13η μόλις τρεις βαθμούς, ασφαλώς και ότι βαθμό παίρνεις πρέπει να μένεις ευχαριστημένος.

Εφόσον ο ΟΦΗ θέλει να αποκτήσει ξανά τον ρόλο του πρωταγωνιστή (και όχι αυτόν του ρυθμιστή, όπως καλή ώρα στην συμπρωτεύουσα), θα πρέπει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Παίζοντας απέναντι στον τελευταίο που παράλληλα είναι και η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Ο ΟΦΗ έπαιξε όσο έπρεπε να παίξει για να κερδίσει. Και θα το κατάφερνε, αν ήταν λίγο πιο τυχερός ή να το πω καλύτερα πιο εύστοχος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Το επιθετικό πρόβλημα υφίσταται – έχοντας την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος – και ήταν δεδομένο ότι αν σκόραρε έστω 1 φορά το έπαιρνε το παιχνίδι αφού γκολ δεν τρώει από ομάδες ίδιου ή κατώτερου επιπέδου. Όπως και συνέβη.

Ο ΟΦΗ καλείται να τελειώσει την χρονιά όσο πιο πετυχημένα γίνεται και ο ρεαλιστικός στόχος που υπάρχει (και δεν είναι άλλος από την 6η θέση), να επιτευχθεί. Σε αυτό το κείμενο αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα γιατί στο κύπελλο ο στόχος είναι ένας και κανένας άλλος: Πρόκριση στον τελικό και μετά διεκδίκηση του τροπαίου.

Επιστρέφουμε όμως στο θέμα μας. Διαφορετικά είναι για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του να τελειώσει το πρωτάθλημα στην 11η και την 12η θέση και διαφορετικά στην 6η. Πλέι – οφ δεν μπαίνεις όμως τουλάχιστον δείχνεις ότι υπάρχεις αγωνιστικά. Και αυτό θα είναι το καλύτερο μαντάτο για τον προβληματικό ΟΦΗ που προσπαθεί – αγωνιστικά πάντα – να σταθεί στα πόδια του.

Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι αυτής της κατηγορίας ομάδων. Δεν είναι για τα πλέι – οφ, δεν είναι όμως και για να τελειώσει την χρονιά κάτω από την 7η – 8η θέση. Η καταξίωση δεν θα (ξανά) έρθει από την κατάληψη μιας τυχαίας θέσης όπως είναι η 6η. Όμως, θα επαναφέρει την ψυχοσύνθεση όλων σε νορμάλ επίπεδα, θα φέρει επιπλέον χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ μέσα από τους βαθμούς. Είναι στοιχεία που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα. Θυμηθείτε απλά τι τραβήξαμε πέρυσι με το άγχος της παραμονής μέχρι να γίνει το «ντου» στο ΟΑΚΑ για να σωθεί η χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. στο αρθρο με τα στατιστικα ο Περο εχει 3 γκολ στο πρωταθλημα,επισης δεν ανεφερες οτι ο Παπαζογλου δεν εχει σκοραρει εκτος εδρας.(μιλαμε παντα για πρωταθλημα).επισης δε σκοραρουμε εκτος περιοχης και αλλες χρονιες περναμε γκολ και απο σεντερ μπακ σε στημενα ενω φετος οχι.πολυ κακη επιδοση στα γκολ/προσπαθειες συνολικα.Για την αμυνα οι αριθμοι θα τα ν καλυτεροι αν σε τρια μαςτ δεν ειχαμε μαζει 14 γκολ.
    ασχετα με το αποτελεσμα με τον Αρη εδειξαν καποιοι παικτες οτι πρεπει να παιζουν περισσοτερο αφου μπορουν να βοηθησουν οπως ο Μπανουσης.το να τον βαζει αλλαγη 5-10-15 λετπα σε οτι θεση να ναι τι να προλαβει να κανει.με τα συνεχομενα παιχνιδια θα βρει ρυθμο οπως κ αλλοι.πχ τον Ζε τον περιμεναμε 20 αγωνιστικες να δειξει οτι μπορει να κανει κατι.
    στο χερι ολων στην ομαδα ειναι να μην αδιαφορησουν και να κυνηγησουν το καλυτερο πλασαρισμα τωρα που ειναι βατο το προγραμμα.

  2. Ο Λαός του ΟΦΗ απαιτεί πρόκριση στον τελικό !!!
    Δικαιούμαστε κι εμείς επιτέλους μία χαρά μετά από τόσα χρόνια,προτού αφήσουμε τα εγκόσμια !
    ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ,ΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ παο !!!
    Πρέπει να κατανοήσουν παίκτες,διοίκηση και προπονητής πόσο θέλει ο κόσμος του ΟΦΗ αυτή την πρόκριση και να πράξουν τα δέοντα !!!!

  3. Το να μην θες να ρίξεις μια ομάδα και να συνδέσεις το όνομα σου με την διάλυση της πιθανότατα είναι κάτι που εγώ το καταλαβαίνω και αφού έχεις τη βαθμολογική ευχέρεια να σου φτάνει το Χ τελειώνεις το ματς στο 0-0 και το τα 90′ έχουν ξεχαστεί το επόμενο δευτερόλεπτο..
    Αυτό κάνανε αρκετοί παίχτες και τελικά σαν σύνολο αυτό έκανε η ομάδα.. Μας αρέσει ή όχι, ο καθένας την άποψη του..

    Δεν έβαλες γκολ στις 1-2 κλασικές σου ευκαιρίες και τελικά έπαιξες ένα ματς που είναι σαν να μην έγινε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − eleven =