Πανέτοιμος ψυχολογικά και όχι μόνο αγωνιστικά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον πρώτο ημιτελικό, την συνεισφορά του έτοιμου Ντουντού, την ψυχολογική προετοιμασία και τα σημάδια – μαθήματα του αγώνα πρωταθλήματος.

Οι δύο ημιτελικοί με τον Παναθηναϊκό πρόκειται να μας απασχολήσουν για έναν ολόκληρο μήνα. Μέχρι και να γίνει ο επαναληπτικός της Λεωφόρου. Προς το παρών μιλάμε για το ματς του «Γεντί Κουλέ» και για το πώς ο ΟΦΗ θα κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό. Τα δεδομένα των δύο ημιτελικών έχουν ως εξής: Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα που ο ΟΦΗ έχει λόγους να την φοβάται ή να πιστεύει ότι δεν μπορεί να την αποκλείσει. Τον πρόλογο τον έκανε ο Σα Πίντο που είπε ξεκάθαρα το Σάββατο: «Ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο αλλά εμείς μπορούμε να προκριθούμε». Και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο ΟΦΗ δείχνει ότι είναι έτοιμος ψυχολογικά. Αυτό φαίνεται από το ρεπορτάζ, από τον τρόπο παιχνιδιού από την προετοιμασία που εντάσσει τους παίκτες του ο Πορτογάλος. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας του αγώνα της Τετάρτης. Να γνωρίζουν δηλαδή οι παίκτες τις συνθήκες της αναμέτρησης αλλά και να βγάλουν έξω το όποιο άγχος υπάρχει. Έχω την εντύπωση ότι η φετινή σαιζόν τους «σκληραγώγησε» όλους. Τους έβαλε να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους εαυτούς τους, να γυρίσουν υπέρ τους το άγχος και την πίεση για το αποτέλεσμα. Η κακή εκκίνηση στην χρονιά, τους σφυρηλάτησε με το «πρέπει» της νίκης και τους μετέτρεψε σε ποδοσφαιριστές – μαχητές. Θυμηθείτε ότι ο ΟΦΗ τα ματς που έπρεπε να τα πάρει, τα πήρε και μάλιστα βγάζοντας χαρακτήρα και ψυχή στο γήπεδο. Η ψυχολογική σύνθεση των παικτών του ΟΦΗ, τους βοήθησε να βγάλουν χαρακτήρα και να ξεπεράσουν το πρόβλημα της κόπωσης και των συνεχόμενων αγώνων. Κάτι που αποτυπώνεται πλήρως και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο ΟΦΗ: Από τον Γενάρη και μετά έχει υποστεί μόλις 3 ήττες – εκ των οποίων οι 2 μπορούν να χαρακτηριστούν και προβλέψιμες.

Έχοντας κατά νου τον αγώνα πρωταθλήματος, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι την ώρα που ο Αναστασίου έχανε τον Λαγό – τον πιο σκληρό κεντρικό μέσο – ο Σα Πίντο βλέπει το Ντουντού να ανεβάζει στροφές συνεχώς, να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι του ΟΦΗ και παράλληλα να βρίσκει τα τρεξίματα με τα οποία τον θυμόμασταν όλοι από το προηγούμενο πέρασμα του από την Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν θα έχει Πράνιτς, Ζέκα – που δεν τους είχε στο πρωτάθλημα – όμως η απουσία του Λαγού και η παρουσία του Ντουντού μπορεί να δώσει ένα… έξτρα point στους κεντρικούς μέσους του ΟΦΗ. Και βέβαια ο ΟΦΗ την Τετάρτη χρειάζεται να πάρει πολλά περισσότερα και από τον Ζε που έχω την εντύπωση ότι τακτικά είναι από τους καλύτερους παίκτες του.

Το παιχνίδι του πρωταθλήματος έχει να διδάξει αρκετά πράγματα στον ΟΦΗ και τον προπονητή του. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που έχει βρεθεί την φετινή σαιζόν όμως ο ΟΦΗ τον κοιτάει στα μάτια και μάλιστα δίχως φόβο. Το έκανε και στον αγώνα πρωταθλήματος όπου κατά γενική ομολογία ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του, δέχθηκε ένα γκολ που δεν έπρεπε να το δεχτεί, δεν «έφαγε» φάσεις από μια ομάδα με μεγάλη ποικιλία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έκανε φάσεις, βρήκε χώρους προς την περιοχή του Καπίνο και κατάφερε να περιορίσει την δράση του Μπεργκ. Όποτε η εμφάνιση του Σουηδού κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο Παναθηναϊκός «ξέμενε» από plan b και ιδέες. Στο ματς της 1ης Φλεβάρη, ο ΟΦΗ εμφανίστηκε πιο διαβασμένος, άριστα στημένος αλλά είναι δεδομένο πως την Τετάρτη θα έχουμε άλλο παιχνίδι. Και εφόσον ο ΟΦΗ συνεχίσει την εικόνα του «δύσκολα τρώω γκολ» και βγάλει το 90λεπτο με… μηδέν – τότε ναι θα έχει κάνει το πρώτο βήμα!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Εχεις και δικιο αλλά απο την αλλη εμενα δε μου αρεσε πολυ το παιχνιδι που ειχαμε κανει… ειχαμε αναγκαστει να παίζουμε μονο απο τα πλαγια με σεντρες προς τον Παπαζογλου, πραγμα γνωστο σε όλους, και μας διαβαζαν ευκολα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 2 =