Προτιμότερο να «σκοράρουν» Ζόρο-«Τρίπο» παρά ο Παπάζογλου…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα στοιχεία που θα δώσουν στον ΟΦΗ το προβάδισμα πρόκρισης που ψάχνει.

Οι αγώνες πρόκρισης που είναι διπλοί και ειδικά όταν ο πρώτος είναι στην έδρα σου, σε κάνει να είσαι επιφυλακτικός. Να είσαι επιφυλακτικός γιατί δεν θες να ανοιχθείς μην δεχτείς το «εκτός έδρας γκολ», να προσέξεις μην πάρει το προβάδισμα ο αντίπαλος και σου προσθέσει άγχος ή πίεση. Είναι πολλά τα στοιχεία που σχεδόν πάντα λειτουργούν εις βάρος του γηπεδούχου σε διπλούς αγώνες με τον πρώτο να είναι στην έδρα του. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να αμύνεσαι συνέχεια αλλά δεν μπορείς να παίξεις και φουλ επιθετικά. Ειδικά όταν έχεις έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Ρικάρντο Σα Πίντο που στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό ανέδειξε όλα τα προτερήματα του ΟΦΗ: «Σφιχτή» ανασταλτική λειτουργία, καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση ψηλά και αδυναμία ανάπτυξης του αντιπάλου. Σε 93 λεπτά αγώνα στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ αδράνησε δύο φορές: Την μια ο Παναθηναϊκός σκόραρε και την άλλη αστόχησε.

Στο αυριανό παιχνίδι, από την στιγμή που το πρώτο ματς είναι στο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ χρειάζεται να προσέξει πρώτα το πώς να μην δεχθεί γκολ και στην συνέχεια το πώς θα σκοράρει. Βέβαια, τέτοιου είδους υποθετικές απόψεις είναι εύκολες για εμάς που είμαστε απ’ έξω γιατί στηριζόμαστε στην θεωρία (που είναι το εύκολο κομμάτι) και όχι στην πράξη (που είναι το δυσκολότερο).

Το σημαντικότερο κέρδος για τον ΟΦΗ θα είναι να μην δεχτεί γκολ. Να γράψει μηδέν το δικό του πεδίο στον πίνακα του παιχνιδιού. Και πραγματικά πιστεύω ότι ακόμα και το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα εν όψει του επαναληπτικού της Λεωφόρου. Γιατί με ένα πιθανό 0-0, τότε αυτομάτως θα μεταφέρει στον Παναθηναϊκό την πίεση και του «πρέπει να σκοράρω».

Η παρουσία των σταθερά καλών και αξιόπιστων Ζόρο, Τριποτσέρη θα αποτελέσει το σημείο – κλειδί του αυριανού αγώνα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΟΦΗ έκανε καλή δουλειά στο παιχνίδι πρωταθλήματος του «Γεντί Κουλέ». Ο Μπεργκ είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα, παρέμεινε σταθερά μακριά από την περιοχή του Φερνάντεζ και κατά συνέπεια ήταν ωσεί παρών στο παιχνίδι.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΟΦΗ είναι από τα πιο αξιόπιστα του πρωταθλήματος και αναμφίβολα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας. Το μότο «ο ΟΦΗ δύσκολα τρώει γκολ και δύσκολα σκοράρει» οφείλεται σε εκείνους τους δύο που αύριο είναι δεδομένο ότι η δική τους παρουσία θα κάνει την διαφορά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × one =