Η καχυποψία και τα… «κολοκύθια με ρίγανη»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την καχυποψία που κάνει ΜΟΝΟ κακό στον ΟΦΗ και πως όλοι την Κυριακή θα διαψεύσουν «φίλους» και εχθρούς.

Κίνητρα υπάρχουν πολλά για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη. Η κατάληψη της έκτης θέσης, το καλύτερο αντίο μπροστά στον κόσμο, το φτιάξιμο της ψυχολογίας εν όψει ΠΑΟ και, και, και…

«Κολοκύθια με ρίγανη» για όλα τα παραπάνω! Την άκουσα την φράση στο ραδιόφωνο και μου άρεσε. Άλλα ταιριάζει «γάντι» στην δική μας υπόθεση. Όλα τα παραπάνω έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα από την στιγμή που το μεγαλύτερο κίνητρο που υπάρχει μεταξύ των παικτών δεν είναι άλλο από όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Τότε που ο (αστείος) Λαμπρόπουλος, ο (ακόμα πιο αστείος) Πανόπουλος, τα παλικαράκια της Ξάνθης έπαιζαν μπιλιάρδο στην πλάτη όλων όσων ήταν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που (πρέπει να) έχουν υπ’ όψιν τους οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Για τον παράγοντα «καχυποψία» δεν έχω να πω και πολλά. Στην Ελλάδα πάντα θα ζούμε υπό το καθεστώς της. Πάντα θα τρέμουμε και δεν θα κοιτάζουμε κατάματα την αλήθεια όταν χάνει ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ. Θα έχουμε να λέμε για «αδιάφορους» παίκτες, για ομάδες που «στήνονται», για χίλιαδυο πράγματα που είναι ικανά να αλλοιώνουν την αγάπη και το μεράκι μας για την μπάλα και την αγαπημένη μας ομάδα.

Όλα τα παραπάνω, τα γνωρίζουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Ξέρουν ότι την Κυριακή θα έχουν πάνω τους στραμμένα τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Και θα χρειάζεται να αποδεικνύουν σε κάθε επαφή τους με την μπάλα ότι δεν είναι ελέφαντες. Το πώς και το γιατί εδώ που φτάσαμε, το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Όμως όπως έγραψα παραπάνω, οι τραμπουκισμοί του πρώτου γύρου δεν ξεχνιούνται από κανέναν. Το «καροτσάκι» που πήγαν τον Σα Πίντο, η φαρσοκωμωδία των τελευταίων λεπτών που έστησαν οι παίκτες της Ξάνθης αλλά και το «σφυρίζω αδιάφορα» του εξυγιαντή Πανόπουλου. Που όλη την χρονιά έχει βγάλει 30 ανακοινώσεις και όταν χρειάστηκε να δείξει ότι είναι διαφορετικός, αυτός κώλωσε και γελούσε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης κάνοντας λόγο για «κωλοφαρδία»!

Η καχυποψία είναι μέρος της καθημερινότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλες φορές άδικα ,άλλες (περισσότερες) δικαιολογημένα. Όμως, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, στην περίπτωση του ΟΦΗ το δικό του παραμύθι δεν έχει κανέναν δράκο να κρύβεται από πίσω του.

Πλέον, την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που έβγαλαν την ομάδα στον «αφρό» θα αποδείξουν σε εχθρούς και «φίλους» που τους περιμένουν στην γωνία ότι όλα έχουν και τα όρια τους…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Η καχυποψία προκύπτει από το ότι παίζουμε στη σούπερ λιγκ(που δεν είναι κ το πιο καθαρό πρωτάθλημα, όλοι το βλέπουμε κ το ξέρουμε, αλλά αυτό έχουμε, οποτε..) σε συνδυασμό με το ότι ο κόσμος έχει πίστη στην ομάδα. Αν δεν εμπιστευοτανε την ομάδα δε θα δυσανασχετουσε με κάποια αποτελέσματα και δε θα αναρωτιότανε το γιατί..
    Όσο για το ματς με την Ξάνθη, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι παρ’ όλο που η σουπερλιγκο-λογικη δε μας θέλει φαβορί, θα το πάρουμε το ματς για 4 λογους:
    1. Για την 6η θεση
    2. Γιατί οι παίχτες το χουνε πάρει προσωπικά μετά τον 1ο γυρο
    3. Γιατί ο Σα Πιντο το χει πάρει ακόμη πιο προσωπικα
    4. Γιατί το ματς είναι μέσα στο ναό, στο Γεντί Κουλέ, και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο πράγμα για μια ομάδα που έχει τέτοιο κόσμο όπως ο ΟΦΗ..

  2. Πρέπει να δωθούν απαντήσεις την Κυριακή.

  3. mano ofi-xanthi 5.00 o assos, 1.65 to diplo…!!!!ama xasoume na dw ti tha grapseis mano….!!!an mporeis apantise mou pia h apopsi sou gia aytes tis apodoseis mano!!kaxypopsia e!

    1. Ρε Ρινόκερε αν χάσουμε, εγώ θα απολογηθώ; Για τις αποδόσεις, όλοι που παίζουμε στοίχημα λίγο – πολύ γνωρίζουμε πως προκύπτουν. Στην πράξη θα κριθούν όλοι! Εγώ δεν κατακρίνω τους καχύποπτους, ούτε τους κατηγορώ. Αλλά αυτή η καχυποψία δεν κάνει καλό σε κανέναν μας.

      1. Το ρινόκερος από που προκύπτει?
        Οσο για την απόδοση 1.65 θα πω τρια πραγματα.
        1. Η ξανθη θελει νικη
        2. Ο οφη αδιαφορος
        3. Ο οφη εχει ημιτελικο την τεταρτη και (καλώς) θα ξεκουρασει παικτες.

  4. Να παίξουμε όλοι άσσο με απόδοση 5 και να βγάλουμε τα έξοδα του Πάσχα!!

  5. kalo den kanei h kaxypopsia symfwnw..alla ama erthei diplo tin kyriaki etsi pou ta kanane…..na dw pou tha kryftoune!

  6. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ Ο Ο.Φ.Η. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

  7. Exoun kanonistei oi theseis tou ypovivasmou apo kairo. Afou den tous vgike na “riksoun” ton Ergoteli sta mparaz (me programma vouno pire vathmous para tis kokkines kartes, kai twra pou einai adiaforos pairnei k kanena sfyrigma yper tou) twra tha riksoun ton panopoulo afou tous pairnei, ase pou me tis anakoinwseis kourase kai “enoxlei” kapoious. Den kserw pws tha parousiastei o OFI, alla i Xanthi DEN KERDIZEI.

    Aris, Apollwn ap eytheias sti B kai Xanthi sta play-out. Platanias k Veroia exoun swthei idi.

  8. Καταρχας να πω κατι γιατι με ενοχλει. Οταν καποιοι βλεπουν αποδοσεις και βγαζουν συμπερασματα.

    Προσοχη δεν λεω οτι δεν στηνονται αγωνες. Προς Θεου. Επισης δεν λεω οτι ειναι καθαρα τα πρωταθληματα.

    Πρεπει ομως καποια στιγμη να μαθαινουμε καποια πραγματα. Για οσους λοιπον δεν γνωριζουν καλο ειναι να μαθουν το πως κινουνται οι ΜΠΟΥΚ.

    Αν σε ενα ματς – ασχετως των συνθηκων που επικρατουν (πχ στη προκειμενη περιπτωση λεμε οτι η Ξανθη καιγεται ο ΟΦΗ αδιαφορος κτλπ) – αν λοιπον σε ενα ματς παιζονται μεγαλα ποσα στο στοιχημα σε καποιο σημειο (πχ εδω στο 2πλο της Ξανθης) ΤΟΤΕ οι ΜΠΟΥΚ προσπαθουν να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ. Αυτη ειναι η ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Πρεπει να το καταλαβουμε αυτο.

    ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ. Και εγω ο ιδιος καποτε σκεφτομουν ετσι. Δηλαδη η λογικη λεει αφου δινουν 1.65 το διπλο της Ξανθης ειναι “ΜΙΛΗΜΕΝΟ” το ματς.

    Προσοχη ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ (ΑΝ ΦΑΝΕΙ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

    Εγω αυτο που λεω ειναι οτι ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟ 2ΠΛΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΕΦΤΕΙ .

    Δεν μπορει να γινει σε ολα τα ματς αυτο. Πχ ποτε δε θα δουμε ματς στο στοιχημα Μπαρτσελονα-Βαγεκανο 1.65 το διπλο (παντα με τις σημερινες δυναμικοτητες μιλαμε). Δεν παει να παικει ολος ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2πλο τη Βαγεκανο οι αποδοσεις εκει θα ειναι οπως τις ξερουμε.

    Στο ματς ΟΦΗ-Ξανθη ομως τι εχουμε; Τεραστια διαφορα δυναμικοτητας; Οχι βεβαια. Να πουμε οτι ο ΟΦΗ ειναι 1 σκαλι πανω απο τη Ξανθη αυτη τη στιγμη; Μαλιστα. Τι αλλο εχουμε. Την ΞΑΝΘΗ να καιγεται και τον ΟΦΗ να ειναι “αδιαφορος” βαθμολογικα.

    Τι σημαινει το ενα και τι σημαινει το αλλο;

    Η Ξανθη “καιγεται”. Παιζει τη σωτηρια της. Τελευταια αγωνιστικη εχει ακομα ενα δυσκολο ματς μες τα πηγαδια με τον καθολου αδιαφορο Παναθηναικο. Η Ξανθη για να σωθει και να μη περιμενει απο αλλα αποτελεσματα χρειαζεται πανω απο 3 βαθμους. Ειναι λοιπον 2 τελικοι για την Ξανθη.

    Ο ΟΦΗ ειναι “αδιαφορος” βαθμολογικα. Αυτο σημαινει οτι ειτε χασει ειτε κερδιζει ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ. Εκτος απο το γοητρο της 6ης θεσης ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΟΦΗ.

    Εχει ο ΟΦΗ υποχρεωση να παιξει για τη ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ; Δεν το συζηταμε. ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΡΟ ; ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ.

    Τι δειγματα εχει δειξει ο ΟΦΗ τελευταια ; Αν παρουμε το ματς με τη ΚΑΛΛΟΝΗ (το οποιο ειναι στα υποπτα ματς σε φακελο της ΟΥΕΦΑ) ειδαμε την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

    Ποιο ματς ειναι σιγουρα στο μυαλο ολων ; Ο ημιτελικος στη Λεωφορο. Στον ημιτελικο με τον Παναθηναικο ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑ ΠΙΝΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ.

    Ολα αυτα μαζι ισως συνθετουν μια εικονα – Οτι ο ΟΦΗ δεν μπορει να παιξει στο 100% τη Ξανθη το Σαββατο, ενω η Ξανθη θα τα δωσει ολα. Δεν θα γινει επιτηδες, θα γινει λογω του ημιτελικου αυτο ειναι δεδομενο.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΟΥΠΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Απο κει και περα τη Τεταρτη το Απογευμα ειναι ολα τα λεφτα. Εκει το διπλο του ΟΦΗ να ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι πολυ ελκυστικο μιας και θα ειναι αρκετα μεγαλο…

    1. Σωστός σε ΌΛΑ

    2. aderfe to mats ANOIKSE me apodosi 5 sto diplo,prin kan paixtei 1eyrw.loipon kapioi mas douleyoun mallon…telospanton,kyriaki konti giorti…!

      1. Το ματς έχει ανοίξει στο 5.00 εδώ και τρεις ημέρες, εσύ σήμερα το πήρες χαμπάρι;

        1. eipa kati diaforetiko egw re mano??niwtheis tin anagi na yperaspisteis kapion kai mou apantas?

        2. Ρε φίλε μια απλή απάντηση έδωσα, τίποτα παραπάνω…

      2. Ετσι και πληρωθω μεθαυριο ρε φιλαρακι (προβατακι) εσενα θα ευχαριστω, να ξερεις… mpeee

      3. Φιλε μου δεν ειναι σωστο αυτο που λες. Δεν ανοιγει ο ΟΠΑΠ μονος του τα ματς. Συνδιαμορφωνει απο τη παγκοσμια κινηση των μπουκ και βγαζει αποδοσεις. Τα κινεζικα πχ ανοιγουν τα ματς 3-4 μερες πριν. Και δεν προσπαθω να δουλεψω κανενα. Στο κατω κατω Ομιλαρα ειμαστε ολοι και αν γινεται να ριξει 5 γκολακια στη Ξανθη ο ΟΦΗ τη Κυριακη. Απλα ανελυσα λιγακι την λογικη των Μπουκ. Αν θες μπορω να σου πω οτι εδω και μερικες αγωνιστικες πολλα ματς “μυριζουν”. Αλλα ρε φιλαρακι τι περιμενεις για την Ελληνικη Σουπερλιγκ μιλαμε. Τι θα γινει στο ματς της Κυριακης θα δουμε.

  9. mano thelw na mou peis ti dikia sou apopsi,gia pio logo oi stoiximatikes eteries dinoun ston asso 5 apo ti stigmi pou o OFI pezei stin edra tou pou oloi kseroun poso dynatos einai edw mesa,kai episis exei kalyteri omada apo ti xanthi fetos..epidi tha eimaste adiaforoi?kai ayto dikaiologei to 5??epidi nomizoun oti tha to dwsoume?paixtikan lefta sto diplo?se rotaw me kathe ilikrinia giati de mporw na to eksigisw,mexri simera den elega tipota alla ayto to 5 de mporei na mi me valei se ypopsies diladi ayti h apodosi den YPARXEI

    1. Φίλε αυτό το “δηλητήριο” που βάζει ο ΟΠΑΠ σε όλους μας, δεν μπορεί να με καθοδηγήσει στην καθημερινότητα μου. Η εξήγηση είναι απλή με… βάση τον ΟΠΑΠ: Η Ξάνθη έχει κίνητρο και ο ΟΦΗ όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − four =