Ο δρόμος του ΟΦΗ είναι ένας και μοναδικός!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μπορεί ο ΟΦΗ να πάρει Μπεργκ; Ή έστω… Γιαχία (!) ή Ζαραδούκα; Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Κάθε χρόνια που τελειώνει, θέλουμε όλοι να κάνουμε τον επίλογο αυτής που τελείωσε και παράλληλα την… πρόβλεψη για τον επόμενο. Κάποιες φορές πέφτουμε μέσα, κάποιες φορές όχι. Δικαίωμα στο λάθος έχουμε όλοι, αρκεί όσα γράφουμε να είναι αλήθεια και να μην… κατεβαίνουν από το μυαλό μας. Κάπως έτσι ξεκινούν οι συζητήσεις για την σαιζόν που ολοκληρώθηκε και παράλληλα για αυτήν που έρχεται. Ψάχνοντας να δούμε τι πρόκειται να κάνει ο ΟΦΗ και πως θα ενισχυθεί εν όψει της νέας χρονιάς.

Πολύ περισσότερο για το πώς θα κινηθεί ο ΟΦΗ ώστε να παρουσιάσει μια εικόνα – ανάλογη με αυτήν της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και βέβαια αν είναι δυνατόν να κάνει ένα βήμα προς τα μπρος σε σχέση με την 6η θέση στο πρωτάθλημα και τους «4» στο κύπελλο Ελλάδας. Ποιο είναι αυτό το βήμα; Η σταθερή αγωνιστική άνοδος και παράλληλα ο τρόπος με τον οποίο ο ΟΦΗ θα μπορέσει να διατηρήσει την ελπίδα στον κόσμο του. Μια ελπίδα που ισοδυναμεί με σταθερά καλή αγωνιστική παρουσία, γεμάτο «Γεντί Κουλέ» και προσήλωση στο πλάνο που έχει εκπονηθεί εδώ και 2 χρόνια. Δηλαδή: Τακτοποίηση των οικονομικών ζητημάτων του συλλόγου και παράλληλα αγωνιστικός σχεδιασμός που δεν θα βάλει την ομάδα σε μπελάδες που αντιμετώπισαν άλλα μεγάλα μεγέθη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κακά τα ψέματα, ο ΟΦΗ οικονομικά δεν είναι σε θέση να ανέβει επίπεδο. Δεν θα μπορέσει να δώσει συμβόλαια 150 και 200 χιλιάδων ευρώ. Δεν θα μπορέσει να πάρει παίκτες που αυτομάτως θα κάνουν την διαφορά όπως ο Παπαδόπουλος ή ο Ούμπιδες που κοστίζουν στον Ατρόμητο τέτοια ποσά που είναι απαγορευμένα για τον σύλλογο.

Όσο ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να πληρώνει κάθε μήνα παλιές «αμαρτίες», τόσο θα είναι δέσμιος του «να προσέξουμε και το παραμικρό ευρώ». Όταν ο Πλατανιάς δίνει στον Ζαραδούκα σχεδόν 60.000 (!!) για 6 μήνεςκαι στον Γιαχία αλλά 50 χιλιάρικα – ποσά που ισοδυναμούν με το ετήσιο συμβόλαιο του Ζόρο, τότε εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε που κινείται ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ λόγω του μεγέθους του, του ονόματος του και των… τρικ που χρησιμοποιεί μπορεί να προσελκύσει παίκτες όπως ο Ντουντού και μάλιστα… κοψοχρονιά. Μόνο και μόνο όμως επειδή είναι ο ΟΦΗ και επειδή βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες συζητήσεις. Διαφορετικά, αν δεν ήταν ο ΟΦΗ και ήταν το… Κάτω Παρτάλι τότε ο Βραζιλιάνος μπορεί να κόστιζε 100 και 150 χιλιάρικα.

Και εγώ θέλω τον ΟΦΗ να πρωταγωνιστεί, να παίρνει τους καλύτερους προπονητές, τους καλύτερους ποδοσφαιριστές αλλά γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Ο ΟΦΗ έχει μπει στον δικό του δρόμο που χρειάζεται πίστη και προσήλωση στο ανάλογο πλάνο. Χρειάζεται και πρέπει να έχει δίπλα του τον κόσμο του ώστε να τον στηρίζει, να τον αγαπάει και να μην τον αφήνει μόνο. Όπως συνέβη καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής περιόδου. Και στα καλά και στα κακά. Φάτσες όπως αυτήν που βλέπετε στην φωτογραφία είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Χαμογελαστά προσωπάκια που ευχαριστιούνται να βλέπουν τον ΟΦΗ να είναι εκεί που είναι.

Μπορεί ο ΟΦΗ να γίνει ΑΕΚ ή Άρης; Έχω την εντύπωση πως όχι. Αφού την γλύτωσε το 2011 και το 2012, τότε μπορεί να την σκαπουλάρει και να δει το μέλλον του με μεγαλύτερη προσοχή. Όμως, επιβάλλεται πίστη, προσήλωση και μεγάλη οργάνωση. Και αυτό περνάει μέσα από την παρουσία της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ. Γιατί όποιος ονειρεύεται πετροδολάρια, ψευτό –επενδυτές και όνειρα εκ. μάλλον δεν πατάει στο έδαφος…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Παιδιά όλα καλά με την οικονομία κλπ αλλά και ένας καλύτερος προγραμματισμός το καλοκαίρι νομίζω ότι θα βοηθούσε πολύ. Πέρυσι πήραμε Νιμανί, Όγιος, Μακουκούλα, Σβασίγια, Γκαλέτι και πάνω απ’ όλα Δερμιτζάκη και θα υποβιβαζόμαστε αν δεν αλλάζαμε μυαλά (Σα Πίντο). Αντί λοιπόν να τρέχουμε και να μην φτάνουμε τον Δεκέμβριο κάθε χρόνου και να ψάχνουμε να βρούμε λαχεία (Ντούντου) καλύτερα οι διοικούντες που ομολογουμένως προσφέρουν ότι μπορούν και δεν μπορούν στην ομάδα να προσέχουν λίγο περισσότερο τις καλοκαιρινές επιλογές.

  2. τα συμβολαια Νιμανι,Ογιος,Μακουκουλα,Σβασιγια,Γκαλετι κλπ..μαλλον φτανουν για ενα Μπαντιμπαγκα..
    αρα: καλυτερο scouting.

    1. Και παραφτάνουν. Ειδικά, όταν στον φέρνουν με κορδέλα σαν δώρο…

      1. Έτσι είναι Μανώλη. Με δανεικούς και πληρωμένους από το αφεντικό εύκολα κάνεις ομάδα. Το πρόβλημα είναι όταν πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

  3. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αυτή η εξυγίανση που κάνει η ομάδα, με το ρυθμό που την κάνει, πόσα χρόνια θα χρειαστεί; Να πούμε κι εμείς θα κάνουμε υπομονή 2,3,4,5 χρόνια,αλλά μετά θα δούμε ένα ΟΦΗ καθαρό από χρέη και με τη δυνατότητα να αλλάξει επίπεδο. Νομίζω πολύς κόσμος έχει αυτή την απορία.

  4. οι δικες μας μεταγραφες δηλαδη (παλτων και μη) απο που ηταν πληρωμενες?
    και αυτη η εμμονη σε παλαιμαχους του θρυλου,,,(3)

    1. Καλώς… το σπουργιτάκι! Για πες από που ήταν να μάθω και εγώ;

    2. Ξέρεις κάτι παραπάνω και δεν μας το λες; Άσε τα υπονοούμενα και λέγε. Διαφορετικά ασχολήσου με την ομάδα σου και άφησε ήσυχο τον ΟΦΗ.

    3. Φίλε όσο είσαι εσύ omilitis τόσο εγώ είμαι αστροναύτης!!!!!

    4. palemaxo les as poume to dudu sta 30 tou me symetoxes stin ethniki vrazilias pou evale 3 goal sta 3 prwta mats?ante asxolisou me tin omada sou kala sou lene

  5. το προβλημα με τις μεταγραφές ειναι οτι ολοι σχεδον οι παικτες που πηραμε ηταν αργοι. Και γι αυτο εφταιγε σιγουρα ο Δερμιτζακης.Αν παρουμε αδειοδοτηση φέτος τα πράγματα θα ειναι πολυ καλύτερα γιατι νομίζω οτι ο ΟΦΗ αρχίζει και εχει πλέον εκτος απο το ονομα και ιστορια και αξιοπιστία σαν ομάδα .Αυτό θα ειναί πολύ θετικό για οποιους παίκτες θέλουν να ερθουν και να πάρουν στον ΟΦΗ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + 2 =