Να πάρεις Έλληνες, αλλά πως με τα λεφτά που ζητάνε;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για το δίλημμα «Έλληνες ή ξένοι» στην υπόθεση των μεταγραφών και αναρωτιέται το αν οι συμπατριώτες μας ζουν σε άλλο (ποδοσφαιρικό) κόσμο.

Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι ομάδες χρειάζεται να στήνονται γύρω από Έλληνες και όχι ξένους ποδοσφαιριστές. Οι λόγοι είναι πολλοί και προφανείς – που στο περίπου τους γνωρίζουμε όλοι μας:

–       Γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές «δένονται» περισσότερο με την ομάδα

–       Γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές διαθέτουν «φιλότιμο» – τουλάχιστον περισσότερο από τους ξένους

–       Γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θα… γκρινιάξουν στην πρώτη ή στην δεύτερη καθυστέρηση πληρωμών

–       Γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές γνωρίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ξένο, το τι σημαίνει ΟΦΗ.

Όμως σε αυτήν την περίπτωση, έρχεται ένα μεγάλο ΑΛΛΑ: Το αλλά που αφορά τις απαιτήσεις των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που συχνά πιστεύουν ότι ζουν σε μια άλλη εποχή – εντελώς διαφορετική από αυτήν που ζει όλη η Ελλάδα.

Πολύ θα γούσταρα να δω στον ΟΦΗ τον (τυχαία αναφορά ονομάτων) Μάντζιο, τον Σηφάκη, τον Πετρόπουλο, τον Κόρμπο κ.ο.κ. Όμως με βάση τα λεφτά που ζητούν όλοι τους, μάλλον κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δω. Ακόμα και το προηγούμενο καλοκαίρι όπου η κρίση είχε κάνει εμφανή την παρουσία της, πολλοί Έλληνες ζητούσαν ποσά που πλέον δεν δίνονται.

Εκτός και αν υπάρχουν ομάδες με «παχιά πορτοφόλια» που τα δίνουν όπως ο Ατρόμητος ή ομάδες – «κορόιδα» που τα προσφέρουν αλλά που δεν μπορούν να τα δώσουν όπως ο Άρης με αποτέλεσμα οι παίκτες να του φεύγουν μέσα στην χρονιά. Δείτε παράδειγμα τον Παπαδόπουλο που πάνω στο… ζόρι της παραμονής την κοπάνησε για την Πολωνία.

Μακάρι και στην περίπτωση του ΟΦΗ να μπορούσαμε να δούμε μια άκρως ελληνική ομάδα γιατί τα τελευταία χρόνια είδαμε τους Έλληνες να την κρατούν ζωντανή και να δίνουν τα πάντα. Παίκτες που γνωρίζουν τι εστί ΟΦΗ και που ξέρουν που έρχονται, δεν δίστασαν να βάλουν στην άκρη το οικονομικό. Όπως ο Φραγκουλάκης ή ο Δασκαλάκης που είχαν καλύτερες – οικονομικά – προτάσεις αλλά επέλεξαν τον ΟΦΗ. Ακόμα και στις ανανεώσεις, ο Περογαμβράκης που παρέμεινε στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. ΣΑΡΡΗ ΑΣΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΗΦΑΚΗΣ!

  2. Προσωπικά πιστεύω είναι καλύτερα η ομάδα να πάρει 4 παίχτες με 100-120 χιλιάρικα παρά 10 με πενήντα χιλιάρικα.
    Ο Πετρόπουλος τα αξίζει αυτά τα λεφτά αν ζητάει τόσα.Πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει και περισσότερα από Παπάζαγλου.
    Μάντζιος και Σηφάκης δεν νομίζω ότι μπορούν να προσφερουν αυτά που θέλει ο ΟΦΗ. Δεν είναι οι παίχτες του παρελθόντος.Για τον Σηφάκη νομίζω ότι λόγω του προβλήματος στο γόνατο δύσκολα θα ξαναπαίξει σε υψηλό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =