Ο ρεαλισμός… κέρδισε το συναίσθημα!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Άνετα ο ΟΦΗ θα μπορούσε να δώσει στον Σα Πίντο ότι ζητούσε. Και στην συνέχεια θα γκρέμιζε όλα όσα προσπαθεί να χτίσει εδώ και 2 χρόνια. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο εκρηκτικός, μεσογειακός και «δικός μας» Ρικάρντο Σα Πίντο δεν πρόκειται να συνεχίσει πλέον στον πάγκο του ΟΦΗ. Η αρνητική απάντηση ήρθε ως μια φυσιολογική εξέλιξη που λίγο – πολύ όλοι την περίμεναν στην ομάδα. Το είχε πει και ο ίδιος ο Πουλινάκης στην συνέντευξη που είχε δώσει στο TV CRETA. Όπου και αν πάει από εδώ και στο εξής, είναι δεδομένο ότι όσο κερδισμένος βγήκε ο ΟΦΗ από την συνεργασία του με τον Σα Πίντο, άλλο τόσο βγήκε και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός. Κακά τα ψέματα, ο Πίντο ήρθε στον ΟΦΗ από το ταμείο ανεργίας, απαξιωμένος – ως προπονητής – στην Πορτογαλία λόγω της κακής πορείας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πλέον επέστρεψε στην πατρίδα του «καβάλα στο άλογο».

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση, ο ρεαλισμός και η πραγματικότητα κέρδισε το συναίσθημα. Τόσο του Πουλινάκη, όσο του Σα Πίντο και του κόσμου του ΟΦΗ που επιθυμούσε την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Ο 42χρονος τεχνικός έδωσε στον ΟΦΗ έναν άλλο «αέρα» και παράλληλα μια πιθανή παραμονή του στην ομάδα θα ανέβαζε ψηλότερα τον πήχη στο νέο πρωτάθλημα. Πόσο ψηλότερα θα μπορούσε να πάει ο ΟΦΗ όταν ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του οικονομικού κραχ; Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους και αυτό στον ΟΦΗ το γνωρίζουν πολύ καλά. Το έχουμε πάθει στο παρελθόν και είναι κάτι που δεν θέλει κανένας να το βρει ο ΟΦΗ ξανά μπροστά του. Είδαμε τι έπαθε ο Άρης – που στον ΟΦΗ χρειάζεται να τον έχουν ως… αντί – παράδειγμα για το τι παθαίνουν οι ομάδες που κάνουν ανοίγματα και παράλληλα έξοδα απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους.

Ο ρεαλισμός του ΟΦΗ και ο δρόμος της οικονομικής εξυγίανσης που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια είναι κάτι που υπερίσχυσε τελικά και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον σύλλογο για τον δρόμο που έχει χαράξει. Εύκολα στον ΟΦΗ θα μπορούσαν να βάλουν το συναίσθημα πάνω από την πραγματικότητα και να έδιναν στον Σα Πίντο όλα όσα ήθελε. Με ευκολία και ψεύτικες υποσχέσεις.

Κάτι που δεν συνέβη κατά την διάρκεια της χρονιάς αλλά και όταν ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τον Πορτογάλο. Ο Σα Πίντο ήταν ενήμερος για την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΦΗ – από την πρώτη ημέρα που έπιασε δουλειά στην ομάδα. Όσο και αν ο παρορμητικός του χαρακτήρας τον οδήγησε σε ξεσπάσματα μέσα στην χρονιά – και για τα οποία κανείς δεν μπορεί να τον αδικήσει – ο Σα Πίντο έφυγε από τον ΟΦΗ σαν ΦΙΛΟΣ. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και αποδείχθηκε από τις τελευταίες ημέρες του Σα Πίντο στο Ηράκλειο. Όλη μέρα και όλη νύχτα ήταν με τον Πουλινάκη δείχνοντας το πόσο καλά περνούσε στην ομάδα μας και τον ΟΦΗ. Κόντρα σε διάφορους «παπαγάλους» που ξόρκιζαν και φούντωναν τον κόσμο ότι ο Σα Πίντο φεύγει από την Κρήτη απογοητευμένος, τσαντισμένος και χολωμένος από την στάση του ΟΦΗ απέναντι του. Η νέα χρονιά βρίσκει τον ΟΦΗ σε πολύ καλύτερη μοίρα από αυτήν που τον περίμενε τα προηγούμενα χρόνια. Με έναν «κορμό» 20 παικτών και την δυνατότητα να βγει στις αγορές, όχι απαξιωμένος όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά με την πίστη ότι το όνομα του αρχίζει να ανεβαίνει ξανά εκεί που πρέπει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΕ 2 ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΟΥΤΣΙΝΑ?ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ.ΗΣΟΥΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΣ.ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ 4 ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    1. Πάνο δεν κοιτάζουμε το τι έγινε πριν από 4-5 χρόνια. Δυστυχώς ότι έγινε, έγινε και αυτό δεν το αλλάζει. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μπορώ να συγκρίνω τον ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό ή τον Ατρόμητο που έχουν έναν χρηματοδότη που κάθε χρονιά βάζει 2 και 3 εκ. ευρώ; ΟΧΙ! Μπορώ όμως να τον συγκρίνω με τον Άρη γιατί μέχρι και πριν από λίγα χρόνια – αν όχι ακόμα και τώρα – ο ΟΦΗ βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εκείνον. Ας μην μαλώνουμε με την αλήθεια και να δούμε τα πράγματα όπως έχουν.

  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ…ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ.ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  3. Αγαπητοι φιλοι,,,
    ας ειμαστε ρεαλιστες,,οπως λεει και ο τιτλος,,
    ας αφησουμε κατα μερος τα θελω και τα πρεπει μας οσων αφορα τον ΟΦΗ,,και ας δουμε την κατασταση ως εχει και οχι οπως θα θελαμε να ειναι,,
    ποια ειναι η πραγματικοτητα μας ως συλλογος,,

    εχουμε επενδυτη καψουρη με την ομαδα να σκορπα λεφτα,,???? εχουμε,,??? ΟΧΙ δεν εχουμε !!!

    εχουμε φιλαθλους που στηριζουν οικονομικα την ομαδα (λαικης βασης ) οπως συμβαινει στο εξωτερικο,,???ΟΧΙ δεν εχουμε !!!

    τοτε τι εχουμε,,,

    εχουμε μια διοκηση που προσπαθει με οτι μεσα διαθετει για το καλυτερο,,,και οτι καταφερει,,,,,????ΝΑΙ αυτο εχουμε !!!

    οποτε,,,καθε χρονο θα παλευουμε για την σωτηρια,,η αν εχει γινει σωστη διαχειρηση θα σωνεται η ομαδα σχετικα ευκολα,,
    Αν,,και Οταν βρεθει ο λεφτας επενδυτης τοτε ισως εχουμε αναλογες πορειες οπως στο παρελθον,,,μεχρι τοτε ας κρατησουμε οσο πιο σφιχτα μπορουμε το ενα απο τα δυο μας πλεονεκτηματα,,
    το πρωτο ειναι ενα γεματο και ενθουσιωδες Γεντι Κουλε και το αλλο ειναι το μοναδικο οικογενειακο δεσιμο ομαδας φιλαθλων,,,τιποτε αλλο δεν διαθετουμε,,
    Οι πορειες απαιτουν λεφτα,,,και οσοι γκρινιαζουν πετουν στα συνεφφα

    ερωτηση,,,μεταξυ μας,,,την αληθεια,,!!!
    ας υποθεσουμε οτι παιρναμε μερος στον Τελικο κυπελλου,,,και βγαιναμε και ευρωπη,,,τι ακριβως θα επρεπε να περιμενουμε απο την ομαδα στους αγωνες στο ουεφα,,το λογικοτερο με βαση την πραγματικοτητα μας θα ηταν ενας αποκλεισμος,,και θα ειμασταν και ευχαριστημενοι αν ηταν μικρο το σκορ,,
    ισως ακουγομαι λιγο σκληρος,,αλλα προσπαθω να δω την αληθεια χωρις οπαδικα γυαλια,,
    παρακολουθω και ακολουθω τον ΟΦΗ απο το 1973,,απο την Β εθνικη,,,και ο ΟΦΗ μεγαλωσε απο τοτε πολυ,,,ας μην τον μικραινουμε με την γκρινια μας οπως κανουν οι Αρειανοι με την δικη τους ομαδα,,,
    ΟΦΗ λοιπον στα καλα ,,,ΟΦΑΡΑ στα δυσκολα
    χωρις κλαψες και γκρινες
    οποιος διαφωνει,,ας αναλαβει την ομαδα,,να βαλει τα δικα του εκκατομυρια,,,

  4. Η ομάδα τώρα θέλει ηρεμία και σωστές κινήσεις, γιατί πέφτουν 4 ομάδες και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Άλλωστε και φέτος μη μας ξεγελάει η έκτη θέση. Τερματίσαμε 6 βαθμούς πάνω από τον υποβιβασμό, δυο νίκες δηλαδή. Βρίσκουμε ένα καλό προπονητή, παίρνουμε 3-4 καλούς ενδεκαδάτους και σώνουμε την παρτίδα για άλλη μια χρονιά στην πορεία προς την εξυγίανση.

  5. Παίδες πρέπει, φίλαθλοι και διοίκηση να προσγειωθούμε στο ρεαλισμό. Το πέρασμα του Σα Πίντο από την ομάδα μας ήταν κάτι εξαιρετικό και μας έκανε ξανά να ονειρευόμαστε. Τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε τον Πορτογάλο και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον όταν ο ΟΦΗ έχει πατήσει γερά στα πόδια του θα τον ξαναδούμε στο πάγκο μας. Όμως (πάντα υπάρχει αυτό το όμως) τώρα δεν είμαστε ακόμα για τέτοια όνειρα. Η διοίκηση καλώς έκανε, ακόμα και για λόγους σεβασμού και περίμενε την απάντηση του Σα Πίντο αλλά τώρα πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο για να μας οδηγήσει με σίγουρα βήματα. Να μην επαναλάβουμε τα περσινά λάθη (Δερμιτζάκηδες κλπ). Δεν αξίζουν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να χάνουν τον ύπνο τους από λάθος επιλογές. Προσεκτικά βήματα και το Γεντί Κουλέ θα είναι πάντα εκεί να μπρατσάρει την ομάδα μας.

  6. Κακά τα ψέματα, ο Πίντο ήρθε στον ΟΦΗ από το ταμείο ανεργίας, απαξιωμένος – ως προπονητής – στην Πορτογαλία λόγω της κακής πορείας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας

    Μανώλη μεταξύ άλλων έγραψες κι αυτό… εδώ μέσα μπαίνουν ομιλίτες και διαβάζουν…ούτε Παναθηναικοι…ούτε Ολυμπιακοί…ούτε Αεκτζήδες… μπαίνουν ομιλίτες…Βαρέθηκα να ακούσω ότι ήρθαν τελειωμένοι… Αναστήσαμε πολλούς τελειωμένους (Μαντζιο, Παππουλή, Καπανταη, Ταυλαρίδη, Παπάζογλου, Κάρολ…Καρολ…Καρολ… και μας πιπιλιζατε ότι ο Καρολ δε φεύγει επειδη αντέδρασε ο λαός…και διέψευσε με αν κάνω λάθος.

    Θ Ε Λ Ο Υ Μ Ε παίχτες που να μείνουν…εσεις δε θέλετε?Θέλουμε προπονητές που να μη μας προδίδουν…εσείς δε θέλετε? Ποια λογική και ποιό συναίσθημα? Ξυπνήστε όλοι…

    ΥΓ Ποιό πολύ περήφανος νιώθω για τον Σαμαρά που διαπρέπει στο εξωτερικό και ας μη παίζει στον ΟΦΗ παρά για τον Παπαζογλου που έβαλε 11 γκολ φέτος και έφυγε κύριος.

    1. Γιάννη, μα αυτή είναι η αλήθεια. Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι αν ο Σα Πίντο ήταν στα πάνω του προπονητικά, θα ερχόταν στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ; Δεν ήταν ούτε ειρωνική αναφορά, ούτε το έκανα για να θίξω τον Σα Πίντο. Το έγραψα γιατί αφενός για να πω ότι είναι αλήθεια και αφετέρου ότι βοηθήθηκε και αυτός από τον ΟΦΗ, όπως ο ίδιος βοήθησε πολύ τον σύλλογο. Για την υπόθεση Κάρολ, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

      Όσον αφορά τα υπόλοιπα που γράφεις, το θέλω και εγώ αλλά δεν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + fifteen =