Αυτόν τον πάγκο ποιος θα τον πάρει;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει για το “νέο” προπονητή που φιλοδοξεί να μπει στα “μεγάλα παπούτσια” που ο Ρικάρντο Σα Πίντο άφησε στο Ηράκλειο.

Είχα γράψει στις 8 του Μάη ότι το θέμα του προπονητή θα έκλεινε μέσα στο επόμενο 10ημερο. Όμως και τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι αργά. Εδώ καλά – καλά σκέφτομαι ότι το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Φέρνω στο μυαλό μου ακόμα και την περσινή χρονιά όταν ο ΟΦΗ ήταν από τις πρώτες – αν όχι η πρώτη, τότε – που είχε κλείσει προπονητή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και τι έγινε; Ο σχεδιασμός ξεκίνησε μετά την χορήγηση της άδειας, οι μεταγραφές έγιναν μετά τις 15 Ιούνη οπότε είχε περάσει ένα 20ημερο όπου δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ο Δερμιτζάκης έβλεπε τους παίκτες που (θα) προπονούσε ενώ την ίδια ώρα άρχιζαν να σκέφτονται υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο πάγκος του ΟΦΗ είναι “ηλεκτρικός” και σίγουρα δεν είναι ένας απλός “πάγκος”. Έχει βαρύτητα, απαιτήσεις, φιλοδοξίες και μεγάλη, πολύ μεγάλη πίεση. Πίεση που άλλες φορές κάνει καλό, άλλες φορές δημιουργεί άγχος, λανθασμένες αποφάσεις. Από τέτοια πίεση “κάηκε” ο Παύλος Δερμιτζάκης, ΔΙΧΩΣ να έχει την ευθύνη εκείνος. Ο πάγκος του ΟΦΗ έχει τις ιδιομορφίες του και ασφαλώς εκείνος που θα καθίσει, θα πρέπει να έχει τον τρόπο να τον κουμαντάρει. Κάτι που πολλές φορές ξεπερνάει τις απλές συνθήκες εργασίες. Δεν είναι ο πάγκος ούτε του Απόλλωνα, ούτε του Πανθρακικού ή του Εργοτέλη (με το συμπάθειο προς όλες τις ομάδες). Είναι ο πάγκος μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ομάδας που χρειάζεται να διαχειριστεί καταλλήλως προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΟΦΗ και του κόσμου του.

Η αποχώρηση του Σα Πίντο και όλα όσα άφησε πίσω του ο Πορτογάλος, είναι βέβαιο – και απολύτως φυσιολογικό – ότι θα επιφέρει συγκρίσεις. Κάτι που στο ποδόσφαιρο είναι φυσιολογικό και νορμάλ. Πάντα αυτός που έρχεται συγκρίνεται με εκείνον που φεύγει. Ειδικά, αν είναι πετυχημένος. Τότε ένα παραπάνω. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν το είχε ο ΟΦΗ κατά την διάρκεια των προηγούμενων χρόνων. Δηλαδή, οι προπονητές που έφυγαν δεν είχαν το ποσοστό επιτυχίας που είχε ο Σα Πίντο. Και για αυτό δεν μπήκε ποτέ κανένας μας σε διαδικασία σύγκρισης. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε και (είμαι σίγουρος) ότι θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Να πουμε μερικα πραγματακια οσο αφορα το θεμα του προπονητη…

    Για την επιλογη Δερμιτζακη ευθυνεται η ιδια διοικηση, η οποια ευθυνεται και για την ελευση του Σα Πιντο.

    Ομως ποιο ειναι το ζητουμενο αυτη τη στιγμη (κατα τη ταπεινη μου γνωμη παντα).

    Θελω να κανω την υποθεση, οτι οταν προσελαβε τον Δερμιτζακη ο ΟΦΗ ειχε καποιο πλανο. (Στο κατω κατω πρεπει να δεχτουμε οτι ο Σα Πιντο ηταν λαχειο αλλα ηρθε καταμεσης της σεζον και δεν ξεραμε περαν της χρονιας ποια ηταν τα σχεδια του).

    Ηρθε λοιπον ο Δερμιτζακης, εγιναν επιλογες παικτων αρκετες εκ των οποιον στο τελος βγηκαν λανθασμενες. Μακουκουλα (φυσικη κατασταση), Ζβασιγια (μετριος ως κακος), Νιμανι (αδιαφορος-μισθοφορος-πρωην ποδοσφαιριστης), Γκαλετι (κριμα) κτλπ. Αρα εδω υπαρχει το ερωτηματικο – αν υπηρχε πλανο (σε βαθος χρονου) με ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ προς τι οι πολλες ατυχες και κακες επιλογες ;

    Το συμπερασμα μου ειναι το εξης : Δεδομενο ειναι οτι ο ΟΦΗ εχει παρει τον σωστο δρομο – της οικονομικης εξυγιανσης. Καμια επιχειρηση δεν δουλευει σωστα οταν ειναι καταχρεωμενη. Οι καθυστερησεις πληρωμων. η αφερεγγυοτητα χαμηλωνουν τον πηχη γι’αυτους που ενδεχωμενως θελεις να φερεις στην ομαδα. Το μαγαζι εχει μεγαλο ονομα, ΟΦΗ αλλα και τα αλλα στοιχεια θα πρεπει να ειναι τακτοποιημενα.

    Λεφτα πολλα λοιπον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εδω υπαρχουν 3 επιλογες.

    1η) Στηριζεσαι σε νεαρους ταλαντουχους παικτες και τους πλαισιωνεις με λιγους βετερανους ωστε να “δεσει” καλα το γλυκο. Ο πηχης ειναι να δτιαχτει ενας νεος κορμος για τα επομενα χρονια.

    2η) Περιμενεις να πετυχεις φτηνα αλλα δοκιμασμενα “λαχεια” στην αγορα πραγμα βεβαια που θελει πολυ ψαξιμο, τυχη και ταιμινγκ. Ο πηχης μπαινει αναλογα με το επιπεδο που θα δειξει αυτη η ομαδα αγωνιστικα. Για 1 χρονια…

    3η) Φερνεις στην ομαδα ενα καρο αγνωστης αξιας ξενους ποδοσφαιριστες, (ισως και Ελληνες) και περιμενεις να σου βγουν καποιοι απο αυτους. Μια πολυ προσφιλης τακτικη απο ομαδες που παιζουν για τη σωτηρια. Μαλιστα τα ροστερ των ομαδων που κινουνται κατα αυτο το τροπο αλλαζει συνηθως θεαματικα απο το καλοκαιρι μεχρι το Γεναρη. Οπως και ο προπονητης …

    Υπαρχει και μια 4η επιλογη αλλα οπως ειπαμε λεφτα πολλα δεν υπαρχουν για να παρεις παικτες αξιας…

    Ο ΝΕΟΣ προπονητης λοιπον θα πρεπει να ερθει στην ομαδα με ΠΛΑΝΟ σε βαθος χρονου. Απο κει και περα θα περιμενε κανεις να ο ΟΦΗ να κανει την 1η επιλογη. Δηλαδη μαζι με τον νεο προπονητη να φερει ταλεντα και να τα πλαισιωσει με τους ηδη υπαρχοντες βετερανους ωστε να προκυψει ο ΟΦΗ με ενα κορμο, στον οποιο θα μπορει να στηριχτει τα επομενα χροναι και ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ…

    Νομιζω αυτος ειναι ο δρομος. Γιατι οσο επιτυχημενη και να ειναι αυτη η χρονια, πολυ ευκολα (με λαθος επιλογες) μπορει να τη θυμομαστε σε κανα 2 χρονια απο τωρα ως ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ. Και κανεις ΟΜΙΛΗΤΗΣ δε το θελει αυτο.

    Ο κοσμος του ΟΦΗ εδειξε φετος την στηριξη του. Και δεν χρειαζεται κανενα Γκαλετι για να γεμισει το γηπεδο. “Κραχτης” πλεον ειναι η φανελα, η ιδεα και το οραμα ενος ΟΦΗ που απωγειωνεται !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 9 =