Ο φορ που θα κάνει την διαφορά και οι “γύρω – γύρω”…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα επόμενα βήματα του νέου ΟΦΗ και στέκεται ιδιαίτερα στην επιλογή του επιθετικού που θα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στο νέο πρωτάθλημα.

Για το τι προσφέρει και το τι κέρδη θα έχει ο ΟΦΗ από την συνεργασία του με τον Τζενάρο Γκατούζο είναι κάτι που δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα κείμενο. Τα γράψαμε μια φορά και δεν χρειάζεται να τα πούμε περαιτέρω. Η έλευση του Ιταλού αποτελεί ένα μεγάλο συν για τον ΟΦΗ που μπορεί να έχει κέρδη σε πολλούς τομείς. Και για το αγωνιστικό, θα κριθεί στο γήπεδο όπως συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη. Για τον “προπονητή Γκατούζο” θα μπορούμε να πούμε περισσότερα στην συνέχεια του καλοκαιριού και ειδικά όταν θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΟΦΗ.

Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα είναι ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται – και προς τα εκεί θα πάει – να κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει την διαφορά. Η “μαγιά” του υπόλοιπου ρόστερ υπάρχει. Και στην άμυνα είναι πλήρης και καλούς κεντρικούς χαφ διαθέτει. Και ποιότητα στην επίθεση έχει. Όπως και επιλογές που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Όμως ο φορ που θα κάνει την διαφορά, είναι τέτοια η ανάγκη που ασφαλώς και χρειάζεται να γίνει μια σωστή επιλογή. Μια επιλογή που θέλει πολύ προσεκτικές κινήσεις. Γιατί αφενός τα λεφτά δεν περισσεύουν και αφετέρου επειδή οι επιλογές παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά είναι ελάχιστες. Ο φορ που θα επιλεγεί από τον ΟΦΗ χρειάζεται να είναι ισάξιος – αν όχι καλύτερος του Παπάζογλου. Ο υψηλόσωμος φορ έφυγε μετά από 2 χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο και βεβαίως πρέπει να βρεθεί ένας παίκτης αναλόγου βεληνεκούς προκειμένου να μπορέσει ο ΟΦΗ να “χτίσει” γύρω του. Να βρει τα γκολ που έβαλε ο Παπάζογλου αυτήν την διετία και επίσης να μπορέσει να στηθεί γύρω του η ομάδα σε τέτοιον βαθμό που θα βάζει γκολ αλλά και θα βοηθάει τους υπόλοιπους.

Ο φορ που θα κάνει την διαφορά είναι τέτοιος που μπορεί να βρεθεί – έχω την εντύπωση όχι άμεσα – μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και παράλληλα η ομάδα θα ενισχύεται γύρω, γύρω… Άλλωστε, ένας παίκτης από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ο Απόλλωνας έπεσε με τον Πετρόπουλο, η Ξάνθη παίζει μπαράζ με τον Σολάρι. Όμως, ο ΟΦΗ στηρίχθηκε και σε άλλους παίκτες πέραν του Παπάζογλου. Όταν εκείνος “κόλλησε” για 2 μήνες, τις λύσεις έδωσαν όλοι οι παίκτες που έπαιζαν γύρω του. Οπότε χρειάζεται προσεκτική επιλογή που τα λεφτά της θα τα βγάλει κατά την διάρκεια της χρονιάς και όχι σε 1 ή 2 παιχνίδια…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − three =