Τα κέρδη της «ΠΑΕ» και του ΟΦΗ από την έλευση Γκατούζο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σκιαγραφεί την έλευση του Ιταλού τεχνικού και την χωρίζει σε δύο μέρη – ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας.

Ο Τζενάρο Γκατούζο έχει μπει στην ζωή μας και νομίζω πως όλοι ανυπομονούμε να τον δούμε στο Ηράκλειο και την Κρήτη. Γιατί κανένας μας δεν γνωρίζει τι θα κάνει ο Ιταλός ως προπονητής αλλά και μόνο όλα αυτά που πέτυχε ως ποδοσφαιριστής, είναι ικανά να μας ενθουσιάσουν. Άλλωστε, δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπουμε στο Ηράκλειο μια προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας. Είναι να γουστάρεις να βλέπεις στον πάγκο του ΟΦΗ το όνομα Τζενάρο Γκατούζο. Όπως γουστάραμε που βλέπαμε στον ΟΦΗ και τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος ήταν μεγάλο όνομα – ως παίκτης – όταν ήρθε στο Ηράκλειο και έφυγε από τα μέρη μας ως ένας πολύ καλός προπονητής.

Με την έλευση του Γκατούζο, ο ΟΦΗ ως ΠΑΕ κερδίζει πολλά. Πάρα πολλά. Και σαν εταιρεία που θέλει να έχει και παράπλευρά έσοδα (πέρα από τα συνηθισμένα), ο ερχομός του Ιταλού αναδεικνύει μια εντελώς διαφορετική πτυχή της επιλογής του. Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι ότι διατηρεί ψηλά τον ενθουσιασμό του κόσμου του ΟΦΗ. Ο κόσμος έχοντας γευτεί μια εντελώς διαφορετική – από τις προηγούμενες – χρονιά φεύγοντας με χαμόγελο και χαρά από το γήπεδο, μπορεί να αισθάνεται χαρούμενος για την έλευση του Γκατούζο. Το όνομα του Ιταλού είναι τέτοιο που του δημιουργεί προσδοκίες ότι εκείνος μπορεί να δώσει στον ΟΦΗ όλα αυτά που περιμένει ο κόσμος του. Και αυτό ενδεχομένως να ισοδυναμεί και με την επιθυμία του να βοηθήσει την ομάδα με εισιτήρια διαρκείας που θα συμβάλουν οικονομικά.

Πέραν των κερδών που θα έχει η ΠΑΕ, σημασία έχει να δούμε τι κέρδη θα αποκομίσει και ο ΟΦΗ. Η αγωνιστική φιλοσοφία του Ιταλού, το όνομα του που προσδίδει σεβασμό και εκτίμηση από την πλευρά των ποδοσφαιριστών είναι μερικά στοιχεία που αναμφίβολα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Το αγωνιστικό πλάνο του ΟΦΗ που συνδυάζεται ανάλογα με το τι θέλει ο Ιταλός, είναι ένας παράγοντας που αναμφίβολα περιμένουμε να τον δούμε και μέσα στο γήπεδο. Μιλώντας με τον Ιταλό δημοσιογράφο Αλέσιο Αλάιμο, κατάλαβα ότι οι παίκτες του «πέθαιναν» για τον Γκατούζο – ένα συμπέρασμα που είναι πρώιμο βέβαια αν σκεφτούμε έχει εργαστεί σε μια ομάδα μόλις. Παρ’ όλα αυτά, το όνομα του Γκατούζο δεν αφήνει κανέναν να εφησυχαστή και να εμφανιστεί αδιάφορος. Και δεν μιλάω μόνο για τους ποδοσφαιριστές αλλά για όλους όσους θα έχουν σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + seven =