Ο νέος ηγέτης του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής ψάχνει στο blog του να βρει τον παίκτη που θα πάρει τα «ηνία» του ΟΦΗ τη νέα σαιζόν και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μακρή.

Ο 30χρονος αμυντικός μέσος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Αυτό δεν το λέω ούτε εγώ, ούτε ο… διπλανός μου. Το λένε όλοι και κατά γενική ομολογία είναι αλήθεια. Προέρχεται από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα όπου ο Μακρής ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων αμυντικών μέσων της Σούπερ Λιγκ. Το άριστα διαβασμένο και μεστό παιχνίδι του κορυφώθηκε με την έλευση του Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος βρήκε την θέση που ταίριαζε στον Μακρή και εκείνος δεν τον απογοήτευσε. Παίρνοντας έναν ρόλο «τρίτου στόπερ» και παίζοντας μπροστά από την τετράδα της άμυνας, έκανε καταπληκτικά παιχνίδια σκοράροντας αλλά και πασάροντας πατώντας αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή.

Ότι μεταγραφές και αν γίνουν, όποιοι παίκτες και να έρθουν στον ΟΦΗ – ο Μακρής είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η μεσαία γραμμή της ομάδας. Ειδικά αν ο Γκατούζο συνεχίσει να εφαρμόζει το 4-4-2, ο ρόλος του Μακρή θα είναι ακόμα πιο πολύτιμός. Πέρυσι έβγαλε μια χρονιά και ένα πρωτάθλημα παίζοντας ακατάπαυστα. Ειδικά μετά τον Φλεβάρη, πολλοί που τον έβλεπαν μέσα στο γήπεδο έλεγαν ότι από την κόπωση που προήλθε από τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεν μπορούσε καλά – καλά να περπατήσει.

Για τον χαρακτήρα του αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία του εντός των αποδυτηρίων, δεν μπορεί να μιλήσει κανένας. Στα δύσκολα βγήκε πάντα μπροστά και δεν ξέχασε να το κάνει ακόμα και όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Με τοποθετήσεις του στα αποδυτήρια ή και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μακρής έβγαινε μπροστά και ποτέ δεν έμενε στην πίσω γραμμή.

Σε έναν ΟΦΗ που αλλάζει και που θα αλλάξει μέσα στο καλοκαίρι (με τις προσθήκες που θα γίνουν), η ομάδα έχει ανάγκη έναν παίκτη που θα παίζει ιδιαίτερο ρόλο όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και μέσα στα αποδυτήρια. Εκεί όπου σε ομάδες μεγάλες με υποχρεώσεις και απαιτήσεις, η παρουσία ποδοσφαιριστών όπως αυτός, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μακρής ο νέος ηγέτης του ΟΦΗ… Τα έχουμε δεί όλα πλέον!

  2. Καλη περιπτωση δεν είναι για τον ΟΦΗ ο Ρομανο?Και ηγέτης και παικταράς.

  3. Δεν ξέρουμε αν ο Μακρής είναι ο νέος ηγέτης του ΟΦΗ, αλλά το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε 4-5 ενδεκαδάτους παίχτες. Πολύ στασιμότητα βλέπω στις μεταγραφές. Δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται εδώ και ένα μήνα που ενώ έχουμε προπονητή μεταγραφές δε γίνονται για να “ζεσταθεί” και ο κόσμος λίγο και να πάρει κανένα διαρκείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =