Το «γκρι» δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει κάποιες σημειώσεις στο blog του στο Gentikoule και αναλογίζεται για το «γκρίζο χρώμα» που ορισμένοι θέλουν να το συνδυάζουν με τον ΟΦΗ.

Η γκρίζα απόχρωση για την οποία ονειρεύονται ορισμένοι να την ταυτίζουν με τον ΟΦΗ, είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση. Ούτε στον σύλλογο, ούτε στους αγώνες του κόσμου του. Στον ΟΦΗ δεν ταιριάζει η μιζέρια και η μεμψιμοιρία, έστω και αν αυτά τα στοιχεία έγιναν (στο παρελθόν) μέρος της καθημερινότητας μας. Όχι δεν παίζει στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, όχι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Όχι, θα του αφαιρεθούν βαθμοί κτλ κτλ κτλ. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που συνέφερε ορισμένες καταστάσεις: Απαιτήσεις δεν υπήρχαν, χαμηλά ο πήχης αλλά και το φρόνημα του κόσμου, είτε ο ΟΦΗ τερμάτιζε 9ος – είτε 12ος, ήταν το ίδιο και το αυτό – και πάει λέγοντας.

Μοιραία τα δύο τελευταία χρόνια – από το καλοκαίρι του ’13 και μετά – η μεμψιμοιρία και η γκρίνια έδωσαν την θέση τους στον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση του κόσμου. Εκείνος αγόραζε τα διαρκείας, βοηθούσε – και ακόμα την βοηθάει – την ομάδα, ήταν στο πλευρό της και φτάσαμε στην πρεμιέρα να έχει περισσότερους από 5.500 φιλάθλους.

Η τελευταία σαιζόν ήταν και η καλύτερη της τελευταίας 7ετίας – 8ετίας – έστω και αν για τα δεδομένα του ΟΦΗ μπορούσε να θεωρηθεί μια απλά καλή χρονιά (σιγά μην πανηγυρίσουμε κιόλας επειδή τερματίσαμε στην έκτη θέση). Όμως ο κόσμος την ευχαριστήθηκε, την έζησε αρκετά επειδή του έδωσε χαρές, νίκες – το σημαντικότερο – και κυρίως λόγο για να γουστάρει την ομάδα.

Το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα. Η έναρξη με ένα τρίποντο – επειδή ενός σεβαστού αντιπάλου – ήταν ότι καλύτερο προσδοκούσαν διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές.

Όσα συνέβησαν τις τελευταίες 3-4 ημέρες – που αν θέλετε την προσωπική μου άποψη – ήταν τέτοια που πήραν έκταση λόγω της (δικαιολογημένης) καχυποψίας του κόσμου. Όταν ο φίλος του ΟΦΗ είχε μάθει να ζει μέσα στην αβεβαιότητα, τότε η παραμικρή ενόχληση θα είναι αρκετή για να τον κάνει να ανησυχήσει, να ενοχληθεί και να φοβηθεί.

Και επειδή η πιπίλα των οικονομικών προβλημάτων είναι σε θέση να… την γλύφει ο οποιοσδήποτε επειδή δεν έχει στοιχεία ή αποδείξεις, τότε αυτομάτως θα κάνει τον κόσμο ακόμα πιο καχύποπτο απέναντι σε οποιοδήποτε – μικρό ή μεγάλο – πρόβλημα δημιουργηθεί.

Ο ΟΦΗ δεν έχει κρύψει τίποτα, ούτε ζήτησε να τον παρουσιάσουν ως.. κροίσο επειδή έχει τον τρόπο να φέρνει φτηνά και οικονομικά καλούς παίκτες. Κάτι που μάλλον, μόνο ως ζήλια μπορώ να το εκλάβω.

Το «ασπρόμαυρο» είναι χρώμα που μας ταιριάζει και το οποίο θα μας οδηγεί σε όλη την ζωή μας. Όμως το γκρι πρέπει να το αποβάλουμε και να το διώξουμε όλοι μας γιατί δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ. Είναι χλωμό και σκοτεινό χρώμα που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία και την ψυχοσύνθεση του ΟΦΗ και του κόσμου του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + seventeen =