Ευτυχώς που η κατραπακιά ήρθε νωρίς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την ήττα από την Βέροια και σχολιάζει την εμφάνιση του ΟΦΗ αλλά και το πώς ήρθε αυτή.

Από εμφανίσεις όπως η χθεσινή, μπορούμε να πούμε πάρα πολλά. Και ακόμα περισσότερες ατέλειες να βρεις και να εντοπίσεις. Μπορώ να γράψω πολλά αλλά επειδή θέλω να αποφύγω κείμενα – «σεντόνια» για να μην σας ταλαιπωρώ θα αρκεστώ σε μερικές σημειώσεις αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι. Επίσης, σήμερα δεν θέλω να αναλύσω αγωνιστικές ατέλειες γιατί όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες μάτια που είδαν έναν πολύ κακό ΟΦΗ, το να προσθέσω και τα δικά μου δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Εκεί που θέλω να εστιάσω την προσοχή μου είναι στο ότι ευτυχώς που ήρθε αυτή η ήττα – σε συνδυασμό με την πολύ κακή εμφάνιση – τόσο νωρίς για να μην κρύβονται οι αδυναμίες και οι ατέλειες που φανερώνει ο ΟΦΗ μέχρι τώρα. Γιατί και κόντρα στον Παναιτωλικό υπήρχαν αδυναμίες και ατέλειες, μόνο που εκείνες δεν εμφανίστηκαν αφενός λόγω του αντιπάλου και αφετέρου λόγω της νίκης και της εικόνας του ΟΦΗ στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η χθεσινή ήττα ήταν μια μεγάλη κατραπακιά για όλους όσους έχουν σχέση με την ομάδα. Από το διάβασμα της Βέροιας – ο Γκατούζο ήταν απόλυτα ειλικρινής στην συνέντευξη τύπου – μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα δεν αντέδρασε στο τελευταίο 20λεπτο. Ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει έναν τρόπο να αντιδράσει στην άριστα διαβασμένη Βέροια αλλά ούτε καν απείλησε τελειώνοντας το παιχνίδι δίχως μια ευκαιρία να πηγαίνει στην εστία του Καντιμοίρη.

Η ήττα που υπέστη ο ΟΦΗ ήταν μια κατραπακιά και τώρα που προσπαθώ να αντιδράσω πιο ψύχραιμα, τολμώ να πω ότι ευτυχώς ήρθε πολύ – πολύ νωρίς. Μόλις στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Η χθεσινή εμφάνιση – όχι τόσο το αποτέλεσμα – χτυπάει καμπανάκι για την συνέχεια μιας και υπάρχουν πολλά πράγματα που χρειάζεται να διορθωθούν. Η διακοπή έρχεται όμως δεν θα κρατήσει και για πάντα. Μετά το 10ημερο, ακολουθεί ένα πρόγραμμα – βουνό για τον ΟΦΗ με παιχνίδια που τουλάχιστον στην έδρα του πρέπει να κάνει το απόλυτο. Η εμφάνιση του ΟΦΗ είχε μια σειρά από αγωνιστικές ατέλειες:

–          Καταρχήν, χθες ο ΟΦΗ δεν είχε καμία απάντηση στο πρέσινγκ της Βέροιας κατά την διάρκεια του πρώτου 45λεπτου. Η μπάλα από τα πόδια του Λόρια πήγαινε στην άλλη περιοχή και ο ΟΦΗ δεν ήξερε πώς να κυκλοφορήσει την μπάλα. Κάπως έτσι έγινε το λάθος του Μεϊτέ, κάπως έτσι ο ΟΦΗ απέτυχε να κάνει το δικό του παιχνίδι. Η μπάλα έφτανε μετά δυσκολίας στους Ραζάκ, Λαμπρόπουλο, Μακρή και όταν ακόμα εκείνη έφτανε – εκείνοι δεν ήξεραν που να την δώσουν.

–          Και όταν η μπάλα δεν φτάνει στον επιθετικό σου (Πετρόπουλο) σχεδόν ποτέ, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πετρόπουλος και Περογαμβράκης δεν έγιναν ποτέ επικίνδυνοι με αποτέλεσμα η Βέροια να μην έχει κανένα αμυντικό άγχος.

–          Πολύς λόγος γίνεται για το 3-5-2. Δεν ξέρω αν είναι αυτό το πρόβλημα του ΟΦΗ ή το ότι η ομάδα αντιμετώπισε γρήγορα προβλήματα στην εφαρμογή του. Ο Γκατούζο είπε χθες ότι έγιναν χαζά λάθη και ότι οι παίκτες του δεν είχαν απάντηση στο πρέσινγκ της Βέροιας. Έχω την άποψη πως είτε παίζεις 4-4-2, είτε 3-5-2 και 8-1-1, οι παίκτες είναι εκείνοι που κάνουν το σύστημα και όχι το σύστημα τους παίκτες.

Η εμφάνιση από την Βέροια μπορεί και να κάνει και καλό. Γιατί θα υποχρεώσει τεχνικό τιμ και παίκτες να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του ΟΦΗ. Και δυστυχώς χρόνος δεν υπάρχει. Το μόνο καλό που είδα – και δεν μπορώ να μην το πω – έστω και αν αυτήν την ώρα όλοι ψάχνουν για… αίμα, είναι ότι δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανένας την προσπάθεια των παικτών. Χθες προσπάθησαν αλλά δεν μπορούσαν. Προσπάθησαν μέχρι το τέλος αλλά δεν είχαν απάντηση. Όμως, η προσπάθεια ασφαλώς και δεν αποτελεί ελαφρυντικό για την πολύ κακή εμφάνιση του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Η ομάδα χρειάζεται ένα παραγωγικό παίκτη στο κέντρο. Ο Πετρόπουλος είναι καλύτερος στράικερ από τον Παπάζογλου αλλά μόνος του φάσεις δεν κάνει, χρειάζεται κάποιον να τον τροφοδοτήσει. Ο Ράζακ μέχρι τώρα δείχνει να είναι αλλού αλλά δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε από τώρα και ο Λαμπρο ακόμα δικαιολογημένα προσέχει. Χωρίς κέντρο όμως δεν μπορείς να κάνεις δημιουργικό παιχνίδι ειδικά με ομάδες που πρεσάρουν καλά και που έρχονται εδώ για να μην χάσουν. Για μένα η Βέροια ήταν μεγάλη αποκάλυψη αλλά ρίξτε μια ματιά τον πάγκο της Βέροιας και τον δικό μας για να καταλάβετε γιατί χάσαμε. Ο Γεωργιάδης που παλεύουμε 2 χρόνια να τον φέρουμε στο Ηράκλειο αλλαγή στη Βέροια για να κρατήσει τη μπάλλα.
    ΥΓ. Ας αποφασίσει το τεχνικό τιμ ποιος εκτελεί τα φάουλ γιατί η εικόνα να τσακώνονται οι παίκτες για το ποιος θα εκτελέσει θυμίζει αλάνα και επιτέλους έχουμε να δούμε γκολ από κατευθείαν εκτέλεση φάουλ από τότε που το κάρφωσε ο Βερον στη Λειβαδιά όταν παίζαμε στη β΄εθνική.

    1. Πολύ σωστά τα λες…το μόνο που έχω να διορθώσω είναι ότι το τελευταίο γκολ φάουλ που έχουμε πετύχει δεν είναι αυτό του Βερόν αλλά του Κάλαιτζίτσ,τελευταία(ή προτελευταία,δε θυμάμαι,νομίζω τελευταία)αγωνιστική,στο γεντί κουλέ,εναντίον του παναιτωλικού του Λεμονή(μπροστά απ το τέρμα που ναι στην 4 αν θυμάσαι)…κι αυτό βέβαια ήταν απλά τυχερό καθότι είχε κοντράρει η μπάλα…γενικά τόσα χρόνια τώρα δε μπορούμε να εκμεταλευτούμε στημένες μπάλες…τραγικό

  2. ououou poulimenoi ampali

  3. Μανόλη Σαρή , κανε μου μια υπενθύμιση τα τελευταία 10-15 χρόνια πόσα ματσάκια έχει πάρει ο ΟΦΗ 2 στα 2 εδώ. Νομίζω πάρα πολύ σπάνια τα κερδιζει και τα 2, είναι και αυτό ίσως μέρος του άγχους …
    Καλα αυτο με τα φαουλ , ουτε υποψια για γκολ πλεον…

  4. Εγώ δεν μπορω να καταλάβω γιατι είναι κατραπακία..
    Το θεωρώ αναμενόμενο. Και στο ματς με τον παναιτολικό την ιδια εικονα ειχαμε σε γενικες γραμμες, με μονη διαφορα τον αντίπαλο.Ο παναιτολικος ήρθε για το Χ και μας αφησε 90′ χωρο να παιζουμε (που και παλι δεν παιξαμε) και ημασταν τυχαιροι και ηρθε το γκολ, η βεροια ήρθε με τσαμπουκα για τη νικη και την πηρε.

  5. Καλα την προσπάθεια που την είδες οι ποιο πολυ παίκτες περπατουσαν καμια κίνηση να ξεμαρκαριστουν και παντα δεύτερη πανω στη μπάλα . Μια ομαδα στατικη σε ολα απεναντι σε μια ομάδα που ετρεχαν δυο ταχυτητες παραπανω.

  6. Βρήκα κάποια στοιχεία:

    1998-1999
    2ος Γύρος 25η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Βέροια 3-0
    2ος Γύρος 26η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Πανιώνιος 2-0

    1999-2000
    1ος Γύρος 17η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Άρης 2-1
    2ος Γύρος 18η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Καλαμάτα 3-2

    2000-2001 τα έχασε και τα 2
    2001-2002 μια νίκη και μια ισοπαλία
    2002-2003 μια ήττα και μια νίκη
    2003-2004 μια ήττα και μια ισοπαλία

    2004-2005
    1ος Γύρος 4η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Πανιώνιος 2-0
    1ος Γύρος 5η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Ηρακλής 2-1

    2005-2006
    1ος Γύρος 6η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Λάρισα 3-2
    1ος Γύρος 7η Αγωνιστική
    ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0

    2006-2007 μια νίκη και μια ισοπαλία
    2007-2008 μια νίκη και μια ήττα
    2008-2009 μια ήττα και μια νίκη
    2009-2010 μια ισοπαλία και μια νίκη (β` κατ)
    2010-2011 μια νίκη και μια ισοπαλία (β` κατ)
    2011-2012 δυο ήττες
    2012-2013 μια νίκη και μια ήττα
    2013-2014 2 ισοπαλίες

    δηλαδή στα τελευταία 16 χρόνια , μόνο σε 2 πρωταθλήματα έκανε 2 στα 2 🙁

  7. Βεβαίως και το συστημα παιζει ρολο..και το κάθε ενα έχει το σκοπό του.ΑΥτο που παιζει ο Γκατούζο είναι 5-3-2 και όχι 3-5-2 αφού μιλιαλεζ και Στάθης ανήκουν στην άμυνα και όχι στο κεντρο. Είναι καθαρά αμυντικό συστημα δηλαδή.

    Για μένα δεν γίνεται μια ομάδα να παιζει χωρίς εξτρέμ να πλαγιοκοπουν.
    Στα θετικά ο Τζορτζ που εμένα με εντυπωσίασε με την ταχύτητα και την δυναμη του.

  8. μονο που με αυτον τον “προπονητη” θα ακολυθησουν σιγουρα και πολλες αλλες. Ο Χατζηνικολαου και ο Δερμιτζακης ειναι “Μουρινιο” μπροστα του…
    Αυτον τον Ραζακ ποιος τον εφερε?
    και μη μου πεις οτι πρεπει να περιμενουμε..
    ελεος πια με τους ενδοξους παλαιμαχους..
    περυσι ο Γκαλετι φετος ο Γκατουζο…
    ακολουθηστε την μαγκια του Εργοτελη.Γρηγορα

  9. ΜΑΝΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ “ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ-ΚΑΜΙΝΑΔΑ”. ΕΜΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΕΤΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ…ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ(ΚΟΥΤΣΙΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΑΓΗ, Ο ΑΛΛΟΣ(ΜΙΛΙΑΖΕΤΣ) ΤΡΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ! ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ? ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΦΗ! ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΜΕΝΕΙ? ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΕΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙ! ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Ο ΓΚΑΤΟΥΖΟ? ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ, ΟΥΤΕ Ο ΓΚΑΤΟΥΖΟ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ(ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ) ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ? ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 6 ΕΚ.Ε., ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΦΗ. ΕΚΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ, ΔΙΑΟΛΕ ΠΟΣΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ? Ο ΟΦΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ….ΥΠΕΡΒΑΣΗ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ Η ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΛΑΤΑΡΑΝ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΚΛΑΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ…. “ΞΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ” ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ “ΜΠΑΜ”. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΟΤΑΝ “ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ” Ο ΣΠΑΝΟΣ?) ΑΛΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΚΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΝΟ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ

  10. Το τελευταιο σχολιο μου ηταν περυσι στο τελος μιας πολυ ωραιας σεζον…

    Ξεκινησε λοιπον η νεα σεζον και νομιζω δεν μπορουμε να βγαλουμε κανενα απολυτως συμπερασμα…

    Καινουριος τερματοφυλακας… 2 βασικα καινουρια σεντερ μπακ… 1 βασικο δεξι φουλ μπακ …. 1 καινουριος βασικος χαφ (* με απαιτητικο ρολο), και 1 νεος σεντερ φορ….

    Τα βαζουμε κατω λοιπον.. 6/11 ειναι νεοι βασικοι ποδοσφαιριστες… Η μιση ομαδα δηλαδη…

    Αληθεια πως περιμενουμε αυτη η ομαδα με 6 νεους παικτες 5 ξενους και 1 ελληνα να δειξει το οτιδηποτε στις πρωτες αγωνιστικες ?

    Να συμπληρωσω και οτι εχουμε νεο προπονητη νεο συστημα ???

    Υπομονη φιλοι Ομιλητες αυτη η ομαδα δυστυχως χτιστικε πανω στις απωλειες τις περυσινες (Παπαζογλου, Μπουρμπος , Ζορο, Ντουντου και Ζε Εντουαρντο…)

    Δεν μου αρεσει που το λεω αλλα και φετος ειναι μια χρονια οπου δεν μπορουμε να ζηταμε πολλα. Να σωθει ευκολα η ομαδα και να τερματισει οσο ψηλα μπορει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 4 =