Να το δούμε λίγο ψύχραιμα;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής αποφεύγει το… αίμα και τα κυνηγητά μέσω Facebook και προσπαθεί να καταγράψει μια ψύχραιμη γνώμη μέσω του blog του στο Gentikoule.

Την ίδια ώρα που τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά για το τι χρειάζεται να κάνουν στον ΟΦΗ προκειμένου να ξεφύγουν από την αγωνιστική κρίση, εγώ θα ξεφύγω λίγο από την πεπατημένη. Θέλω να δω διαφορετικά τα πράγματα και με ρεαλιστική διάθεση σε αυτό το πρώτο, πρώιμο, κομμάτι του πρωταθλήματος.

Το τι έχω διαβάσει δεν λέγεται: Από εκείνους που ζητούν το… κεφάλι του Γκατούζο (!) επειδή ο ΟΦΗ έχει χάσει από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ μέχρι και την αντικατάσταση όλων των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ρόστερ του. Να μου πεις τώρα, γιατί δίνεις βάση σε όλα αυτά τα σχόλια; Ασχολούμαι γιατί όλα αυτά είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Και βεβαίως κανένας δεν μπορεί να την «πει» στον κόσμο γιατί τσαντίστηκε από την τραγική εμφάνιση της Τούμπας, όμως από την άλλη καλούμαι να δω κάπως ψύχραιμα τα πράγματα.

Πάμε παρακάτω. Λοιπόν, ο ΟΦΗ σε πέντε αγωνιστικές έχει κάνει δύο φυσιολογικές ήττες (από ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ) που βέβαια ήταν και συνάρτηση δύο απογοητευτικών εμφανίσεων. Στον ΟΦΗ των πέντε πρώτων αγωνιστικών υπάρχει και ο αντίλογος. Ο οποίος είναι ο εξής: Ότι ο ΟΦΗ έχει πετύχει δύο πολύ μεγάλες – από κάθε άποψης – νίκες κόντρα σε Ατρόμητο, Παναιτωλικό, έχει υποστεί δύο «φυσιολογικές» ήττες και μια εκτός προγράμματος – όπως εκείνη από την Βέροια. Που η αλήθεια είναι ότι πείραξε και περισσότερο από όλους. Όμως μέσα σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ο ΟΦΗ των 6 βαθμών έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί τους κέρδισε με πολλά προβλήματα και ακόμα περισσότερες απουσίες. Θα ξεκινήσω από τα 3 ακραία μπακ (Μιλιάζες, Αρτόλα και εσχάτως Στάθη), θα πάω στους Απόνιο, Μερεμπασβίλι (που περιμένουμε να μπουν), θα συνεχίσω με τον Σίσιτς (που στην Τούμπα μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή) και θα καταλήξω στον Ραζάκ. Καταλήγω εκεί γιατί ο Ιβοριανός αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά και μετά από 2 κακές εμφανίσεις, φρόντισαν να τον βγάλουν άχρηστο. Αμέσως, αμέσως μαζεύονται 7 ποδοσφαιριστές που για τον έναν ή τον άλλο λόγο, δεν έχουν δώσει τίποτα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Θα πει κάποιος ότι παίκτες που δεν έχουν παίξει… δεν λογίζονται ως απουσίες. Μόνο που δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γιατί μέσα από παίκτες που πιστεύεις ότι μπορούν να σου δώσουν το κάτι παραπάνω, ευελπιστείς ότι θα γίνεις και καλύτερος.

Με αυτό το σημείωμα δεν πρόκειται να δώσω συγχωροχάρτι για την τραγική εμφάνιση στην Τούμπα – όπως δεν το έκανα την Κυριακή – όμως θέλω και προσπαθώ να δω, πλέον, πιο ψύχραιμα τα πράγματα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. καλα τα λες Μανο

  2. Mprabo re Mano!exoun bgalei tin omada axristi apo tin pempti agonistiki!ti ginete me apono kai mermp,den tous bgazei deltia i epo?

  3. Ερώτημα 1: Η ομάδα αυτή παίζει ποδόσφαιρο ή κάτι που μοιάζει μ’αυτ’ο;

    Ερώτημα 2: Η ομάδα αυτή παρουσιάζει-μακράν-το χειρότερο θέαμα απο όλες τις υπόλοιπες (πλήν Λεβαδειακού);

    Ερώτημα 3: Η συγκομιδή των 6 βαθμών είναι ακριβοδίκαια ή αποτέλεσμα τυχαίων παραγόντων;

    1. Απάντηση 1: Θεωρώ Μηνά ότι με Ατρόμητο, Παναιτωλικό ο ΟΦΗ ήταν – κατά διαστήματα – καλός. Ειδικά στην πρεμιέρα.

      Απάντηση 2: Με τον Παναιτωλικό ο ΟΦΗ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, εκτός αν έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε ως… Μπαρτσελόνα και να μην είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα της πρεμιέρας. Με Ατρόμητο, ήταν τέτοια η εικόνα και του αντιπάλου. Και νομίζω πως ο ΟΦΗ ήταν καλός.

      Απάντηση 3: Δίκαια 100% όσο δεν πάει άλλο.

      1. Λυπάμαι, διαφωνώ -και στα τρία-100%. Φοβάμαι δε (καθότι ένθερμος οπαδός) οτι στα προσεχή παιχνίδια θα “δικαιωθώ”. Ελπίζω όχι-αλλά δεν το πιστεύω..

        1. Μηνά σεβαστές όλες οι απόψεις…

  4. Με τις δυο μεταγραφές που δεν είναι ούτε στην αποστολή, θα μας πει κανείς τι συμβαίνει; Γιατί αν δεν παίξουν αυτοί, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά..

    1. Νίκο ας μας απαντήσει ο ΟΦΗ τι γίνεται…

      1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΒΡΕ ΜΑΝΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΕΤΙΚ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΝΑΚΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΠΕΡΕΣΒΙΛΙ?

  5. Μανώλη μου, αν μου επιτρέπεις και με όλο το σεβασμό που τρέφω απέναντί σου, θα σου κάνω μία και μοναδική ερώτηση, πολύ εύκολη και πολύ απλή κατά την ταπεινή μου άποψη και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά. “Θεωρείς ότι, σύμφωνα και με τις ποδοσφαιρικές γνώσεις που έχεις, αυτή τη στιγμή η Ομάδα παίζει σωστή μπάλλα και στήνεται όπως πρέπει να στηθεί ή είναι ένα αλαλούμ, χωρίς να υπάρχει αρχή και τέλος στο παιχνίδι της?” Σ’ ευχαριστώ.

    1. Με βάση τις απουσίες και αν παραδεχτούμε ότι ένας ελλιπής ΟΦΗ – με 6-7 απουσίες – έχει ένα συγκεκριμένο… ταβάνι, έχω μείνει ευχαριστημένος με το τι είδα κόντρα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο και απογοητευμένος από τα ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και το ποιοί ήταν αντίπαλοι του…

  6. Μανωλη,οι περισσοτεροι απο τους οπαδους του ΟΦΗ παραδεχονται οτι τα 2 τριποντα που εχει κανει η ομαδα μεχρι στιγμης ειναι μεγαλης ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ σημασιας.Μεχρι εκει!Μπαλα της προκοπης δεν επαιξε σε καμια περιπτωση και η τυχη ηταν με το μερος μας στα δυο αυτα ματς.Διαφωνεις?
    Απο κει περα,οταν παιζεις ασχημα και καποια στιγμη η τυχη σου γυρισει μπουμπερανγκ,δε θα μπορεις να παρεις ουτε αυτους τους αγωνες!Παραδειγμα :σκεψου ο Ναπολεονι να ειχε κανει το 0-1 στο λαθος του Μονιακη στην αρχη του παιχνιδιου με τον Ατρομητο,τι θα μπορουσε να επακολοθυησει…ή αν εβαζε την κεφαλια στο τελος του ιδιου ματς ο αντιπαλος παικτης (δε θυμαμαι ποιος ηταν),αν θα λεγαμε τα ιδια τωρα…
    Αυτα οσο αφορα το ΠΩΣ πηραμε καποιους βαθμους μεχρι τωρα…

    Παμε τωρα στο θεμα προπονητη.Σχεδον κανεις δεν εχει ζητησει το κεφαλι του Γκατουζο.Μεχρι στιγμης τουλαχιστον.Και αν το εχουν κανει καποιοι,ειναι λιγοι και (δικαιολογημενα) εκνευρισμενοι!Μην το ξεχναμε αυτο,οπως πολυ σωστα λες κι εσυ.
    Οι περισσοτεροι ζητουν απο τον προπονητη (και το τεχνικο τημ) να αλλαξει διαταξη.Τοσο απλο!Ακομα και οι τυφλοι βλεπουν οτι δεν ταιριαζει αυτο το συστημα στο ροστερ της ομαδας!Δεν ειναι λαθος σαν σχηματισμος,απλα δεν κανει για τους παικτες του ΟΦΗ.Απλα πραγματα.Φαινοταν ακομα και απο τα φιλικα του καλοκαιριου κοντρα σε Ρουβα και Γιουχτα.Και αν τοτε υπηρχε η δικαιολογια οτι το μαθαινανε ακομα,τωρα δεν υπαρχει ουτε αυτη!
    Μεχρι και Αναστασιαδης γελασε,μεχρι και ο Αλεφαντος βγηκε και μιλησε για…αρκουδες στην αμυνα!Γελαει ο κοσμος,πως ειναι δυνατον να μην το βλεπουν οι εκλεκτορες?

    Το ροστερ δεν ειναι ουτε απο τα καλυτερα,ουτε το χειροτερο.Μετριοτατο ειναι και με τις ιδιαιτεροτητες του.Ας καταλαβουν λοιπον στο τημ ποια ειναι τα δυνατα και ποια τα αδυνατα στοιχεια των παικτων και ας πραξουν αναλογως.Γιατι μεχρι στιγμης,με τον τροπο που παιζουμε,εχουν εκτεθει ΟΛΑ τα μειονεκτηματα τους!
    Δεν μπορουμε να ξερουμε φιλε Μανο αν οι νεοι παικτες θα βοηθησουν την ομαδα.Εδω δεν ξερουμε ακομα αν θα βγουν τα δελτια τους!Τους ηξερε κανεις πιο πριν?Ποιος Απονιο και ποιος Μερεμβασβιλι στην τελικη?Ποιος Ραζακ,ποιος Τζορτζ (αυτος δειχνει οντως καλα στοιχεια) και ποιος Φερουζ?Εννοω…τι εχουν κανει μεχρι στιγμης στην καριερα τους αυτοι οι παικτες?Ο Αρτολα και ο Απονιο εχουν ενα καλο βιογραφικο,δε λεω,αλλα στο γηπεδο μεσα φαινεται η αληθεια!Και μεχρι στιγμης,αν εξαιρεσουμε Λορια και το νεαρο Κοσταρικανο,κανεις αλλος δεν εχει πεισει.Μα κανεις!Πως λοιπον μπορουμε να ειμαστε τοσο αισιοδοξοι οτι θα “πιασουν” τα τελευταια μεταγραφικα αποκτηματα???
    Α!Δεν μπαινω καν στη διαδικασια να ρωτησω αν ηταν προσωπικες επιλογες του προπονητη ολοι αυτοι οι παικτες.Γιατι αν τους ηξερε και πιστευε οτι μπορουν να βοηθησουν,τοτε η ευθυνη θα βαρυνε αποκλειστικα εκεινον!Μαλλον βεβαια που δεν ειναι ετσι τα πραματα…
    Το να λες λοιπον Μανωλη οτι “…μέσα από παίκτες που πιστεύεις ότι μπορούν να σου δώσουν το κάτι παραπάνω, ευελπιστείς ότι θα γίνεις και καλύτερος.” ειναι καπως ουτοπικο και σιγουρα οχι ψυχραιμο!Αλλο η αισοδοξια και αλλο το τι συνβαινει ή το τι θα συμβει στην πραγματικοτητα.Μακαρι να βγουν καλοι παικτες και να βοηθησουν αλλα μην τα περιμενουμε και ολα απο αυτους!

    ΥΓ Στα (ορθοτατα) ερωτηματα του φιλου Μηνα,θεωρω οτι εχω απαντησει προσωπικα.Τι λες κι εσυ Μανο?

    1. Δημήτρη διαφωνώ ότι η τύχη ήταν με το μέρος του ΟΦΗ στα 2 παιχνίδια που κέρδισε. Με Παναιτωλικό ο Ράφαελ βγήκε MVP της ομάδας του πως ήταν τυχερός ο ΟΦΗ. Επίσης με Ατρόμητο, γιατί να είναι τυχερός ο ΟΦΗ; Για την μοναδική φάση που έκανε (με Ναπολεόνι) και δεν πήγε γκολ; Το ίδιο μπορεί να πει και ο ΟΦΗ με την απέκρουση του Τζενάμο στο σουτ του Λαμπρόπουλου.

      Στο θέμα του προπονητή, θα κρίνω αυστηρά και 100% όταν ο Γκατούζο έχει στα χέρια του όλο το ρόστερ και όταν παίξει κόντρα σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα. Όχι κόντρα σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ. Γιατί τα ίδια μπορούμε να πούμε και πέρυσι όταν η ομάδα έχασε με τον Σα Πίντο στον πάγκο της και δέχτηκε συνολικά 10 γκολ. Τι σήμαινε αυτό; Ότι ήταν λάθος το σύστημα ή ότι έφταιγε εκείνος;

      Για την άμυνα, εγώ επαναλαμβάνω σε σημείο να γίνω γραφικός, ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ (μόνο) τα στόπερ του δεν είναι. Όταν οι κεντρικοί του μέσοι είναι σε τόσο κακή μέρα και κάνουν συνεχή λάθη, τι να περιμένεις από την άμυνα; Όσον αφορά τους παίκτες, αυτή είναι η άποψη μου. Και με βάση το τι μαθαίνω μέσα από το ρεπορτάζ της ομάδας…

      1. Μανο,με Παναιτωλικο ημασταν ελαφρως καλυτεροι και ειχαμε συνολικα 4-5 καλες ευκαιριες για γκολ ενω οι αντιπαλοι 1-2.Ειχαμε και παραπανω κατοχη,το θελαμε περισσοτερο αρα δεν ηταν αδικο το αποτελεσμα.Δεν τους πατησαμε (οχι οτι ειναι αναγκαστικο για να νικας αυτο) αλλα ημασταν καλυτεροι,εδω ειμαστε συμφωνοι.Στο συγκεκριμενο ματς η τυχη που ειχαμε ηταν οτι σκοραραμε στο 90’+.Θες και τυχη οταν σκοραρεις στις καθυστερησεις,ο,τι και να λεμε…
        Με Ατρομητο φιλε μου,προσωπικα ειδα ενα ματς πληρως ισορροπημενο με ισες (και ελαχιστες) ευκαιριες για γκολ και για τις δυο ομαδες.Το εκτος περιοχης σουτ του Λαμπροπουλου,για να λεμε την αληθεια,δεν ηταν αυτο που λεμε ευκαιριαρα!”Καλη στιγμη” θα το λεγα καλυτερα.Περα απο το γκολ δε θυμαμαι να καναμε αλλη καθαρη ευκαιρια για γκολ.Και ο Ατρομητος 2 εκανε.Μια στην αρχη και μια (την κεφαλια απο κοντα) στο τελος.Επομενως το οτι νικησαμε ηταν ΚΑΙ θεμα τυχης.Αρκετης τυχης μαλιστα θα ελεγα…

        Μη συγκρινουμε ρε αδερφε την ομαδα του Σα Πιντο με γαυρο στο Καραισκακη γιατι ειναι αμαρτια.Το 2ο του ματς ητανε αν δεν κανω λαθος,δεν ειχε προλαβει να κανει σχεδον τιποτα.Και στο πρωτο ημιχρονο ημασταν σχετικα καλοι.Στο δευτερο καταρρευσαμε με την κοκκινη του Μπουρμπου.Με Παοκ περισυ ηταν μαγικη εικονα το σκορ.Το παραδεχονταν οι ιδιοι οι παοκτσηδες.Να πω για Μπαρειρο?για διαιτησια?για κωλοφαρδια του αντιπαλου?Λιγο απ ολα ηταν μαλλον.Δεν εχει σχεση λοιπον,κατα την αποψη μου,τα 10 που φαγαμε περισυ με τα 9 που φαγαμε φετος.Διαφορετικα ματς…

        Φταινε και τα κεντρικα χαφ,εννοειται!Που δε μπορουν να βοηθησουν στην αναπτυξη,που δεν κρατανε μπαλα,που δεν αλλαζουνε 3 πασες στη σειρα.Εννοειται οτι φταινε κι αυτοι.Αλλα τα στοπερ φιλε Μανωλη,δεν πανε κι αυτα πισω.Κατ αρχην δε στριβουν,ειναι αργοι (ειδικα Τριπο και Μειτε) και δεν εχουν συγκεντρωση σε αρκετες περιπτωσεις (ειδικα Αντελεγιε,Μειτε).Ειναι καθαρα στοπερ και να κοβουν οποτε μπορουν και τιποτε αλλο!Αρα γιατι να παιζουν και οι τρεις?Περισυ,προς το τελος,ο Πιντο εβαζε και καθαρο 6αρι μπροστα απο την αμυνα (το Μακρη) και βοηθουσε τους αμυντικους και αποτελουσε συνδετικο κρικο με τους πιο προωθημενους μεσους.Φετος δε βλεπουμε κατι τετοιο.Τεσπα,δε γουσταρω να κανω τοσες υποδειξεις,προπονητες ειναι…δεν ειναι δυνατον να μην τα βλεπουνε ολα αυτα.

        ΥΓ Εχουμε κοινο γνωστο (εξ Ιταλιας ),ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα καποια στιγμη! 😉

  7. Για τον Αναστόπουλο γιατί δεν γίνεται κάποια κίνηση?
    Θα συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμη να είμαστε το πειραματόζωο όπου κάνει τα πειράματα του ο Γκατούζο για να δει ποια συστήματα είναι καλά και ποια όχι?

    Μια ομάδα στο Ιράν παίζει 3-6-1 μήπως να το δοκιμάσουμε και αυτό αν είναι καλό?

    1. ton anastopoulo ama tone thes parton spiti sou,ston OFI einai anepithimitos

  8. Ψυχραιμια μαγικη λεξη Μανωλη…. Μονο που σα λαος δεν ειναι να πεις στο αιμα μας …

    Δεν εχω δει φετος ουτε ενα ματς του ΟΦΗ… Δεν μπορω λοιπον να κρινω ποσο ασχημα ειναι τα πραγματα…

    Αυτο που θελω ομως να υπενθυμισω ειναι 3 πραγματακια:

    Καινουριος προπονητης
    Καινουριο συστημα
    Καινουριοι παικτες και μαλιστα αρκετοι

    11αδα του ΟΦΗ περυσι

    Φερναντεζ, Μιλιαζες,Τριπο,Ζορο,Μπουρμπος,Μακρης,Ντουντου,Ζε Περο, Κουτσια και Παπαζογλου…

    11αδα του ΟΦΗ φετος

    Λορια,Αντελεγιε,Μειτε,Τριπο,Μιλιαζες,Αρτολα,Ραζακ,Μακρης,Λαμπροπουλος,Περο και Πετροπουλος…

    6-7 παικτες δηλαδη… Και εχουμε πολλες απουσιες φετος….

    3-5-2… η 5-3-2 συστημα που παιζεται πολυ στην ΙΤΑΛΙΑ… ο Γκατουζο οταν επαιζε στην Μιλαν ειχαν το 4-1-3-2… Τι σημασια εχει ομως;

    Γιατι ηρθε να παιξε 3-5-2 ? Τι θελει να πετυχει ? Θελει να πετυχει αυτο που ψαχνουν πολλοι προπονητες στο συγχρονο ποδοσφαιρο… Κατοχη μπαλας να κρατας το κεντρο. Θα το πετυχει ? Αγνωστο. Ο Πανθρακικος περυσι με αυτο το συστημα εκανε πολυ καλη πορεια..

    Δουλεια θελει και υπομονη. Και ψυχραιμια. Κερδιζεις τον Εργοτελη που ειναι και αυτος σε κακη κατασταση και πας παρακατω. Το θεμα δεν ειναι τι κανεις το Σεπτεμβρη … ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΙΟ….

  9. ΜΑΝΟ ΤΟ SITE SPORT-FM ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΙΣ 04/10 ΟΤΙ Ο ΑΠΟΝΙΟ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΗΛΘΕ, ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΙΚΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΕΔΩ, ΕΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑΙΚΑ SITE KAI OXI AΠΟ ΤΟΠΙΚΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × five =