Το ρόστερ του ΟΦΗ και η διαχείριση του…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όσοι με ακούγαν στο ραδιόφωνο, το έλεγα πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό γιατί μετά Χριστόν προφήτης δεν θέλω να γίνομαι: Ο ΟΦΗ έχει τέτοιο ρόστερ που μπορεί να διαχειρστεί άψογα από τον Γκατούζο. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Καμία φορά όταν προηγούνται νίκες και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, όπως αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να αναλωθούμε σε διάφορα ευχολόγια και εκφράσεις που απογειώνουν τους πάντες. Είχα την άποψη από την αρχή την αρχή της χρονιάς, την αποτύπωνα και γραπτώς αλλά και προφορικώς μέσα από τον Athletic Radio 104,2. Ότι ο ΟΦΗ έχει καλύτερο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και δεν άλλαξα άποψη ούτε μετά τις βαριές ήττες σε Τούμπα, Φάληρο. Και το λέω τώρα, που βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς.

Ο ΟΦΗ δείχνει να έχει “χτίσει” ένα ρόστερ πληρέστερο από πέρυσι που μόνο όταν έρθουν όλες οι… φυσικές καταστροφές, μπορεί να υποστεί μια πανωλεθρία όπως αυτή της Τούμπας: Όταν έλειπαν μαζί 8-9 παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν πρώτης γραμμής. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ πλήρης 100% έδωσε την ευκαιρία στον Γκατούζο να φτιάξει την ομάδα όπως εκείνος επιθυμούσε και να δημιουργήσει το δικό του πλάνο αφήνοντας στην άκρη το 3-5-2 με το οποίο είχε παρουσιαστεί η ομάδα.

Απλά να δείτε την 11αδα και την 18αδα του ΟΦΗ στο ματς της Λεωφόρου αλλά και ποιοι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός αποστολής. Στον πάγκο ήταν οι Κάλαϊτζιτς, Τζορτζ, Μεϊτέ, Μονιάκης, Σίσιτς ενώ στο Ηράκλειο έμειναν οι Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Απόνιο. Σύνολο, 8 παίκτες που μπορούν να παίξουν βασικοί.

Ο Γκατούζο μέσα από την μεγάλη πείρα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει προκειμένου να κρατάει “ζεστούς” τους ποδοσφαιριστές του αλλά και να τους διαχειριστεί ανάλογα. Μπορεί ο ΟΦΗ να έχασε το καλοκαίρι 11αδατους παίκτες (Παπάζογλου, Μπούρμπο, Ντουντού) όμως τα κενά τους αναπληρώνονται μέσα από την συνολική δουλειά αλλά και το “ξεπέταγμα” κάποιων παικτών. Για παράδειγμα, πέρυσι ο Στάθης ήταν μπακ απ του Μπούρμπου. Φέτος όμως κάνει μια εξαιρετική σαιζόν έχοντας ανταποκριθεί άριστα στους ρόλους και τις απαιτήσεις του Ιταλού.

Το ρόστερ του ΟΦΗ δείχνει πως διαθέτει ένα βάθος και με λύσεις κάθε… χρήσης. Είτε θέλετε, να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή – είτε να είναι ρολίστες που θα χρειαστεί να παίξουν 15 και 20 λεπτά προκειμένου να δώσουν το κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο. Θυμηθείτε την εμφάνιση του Κουτσιανικούλη κόντρα στον Παναιτωλικό όταν η είσοδος του άλλαξε την ροή του αγώνα ή του Τζορτζ κόντρα στον Ατρόμητο όταν με δική του ασίστ ο ΟΦΗ κέρδισε το παιχνίδι.

Η χρονιά θα είναι μεγάλη και αρκετά δύσκολη αφού υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέσα στην σαιζόν. Σε πρωτάθλημα και κύπελλο, 11 και 13 παίκτες δεν μπορούν να βγάλουν την χρονιά ενώ σκεφτείτε μόνο ότι μέσα στον επόμενο μήνα ο ΟΦΗ θα δώσει απάνωτα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης και της 6ης αγωνιστικής που θα γίνει μεσοβδόμαδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Μανο πιστευεις θα το διατηρησει το 4-4-2;;

  2. Μανώλη καλησπέρα όπως και σε όλους τους φίλους. Το συμπέρασμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι ότι 4-4-2 ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Μάλλον είναι τόσο εξόφθαλμο που δεν μπορεί να φέρει κανένας πολλ΄ς αντιρρήσεις.. Επίσης θεωρώ ότι θα πρέπει να δουλευτεί περισσότερο η τακτική ώστε να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι και να έχει τόσο πολύ την κατοχή της μπάλας. Περιμένω πολλά σε αυτό τον τομέα από Μερεμπασβίλι και Απόνιο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι παίχτες δεν θα πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό.
    Η εικόνα να πιεζόμαστε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν είναι ότι καλύτερο και από εκεί αρχίζουν όλα τα προβλήματα, τρανό παράδειγμα ο αγώνας στην Τούμπα (που ήμουν παρόν).
    Κρατάμε το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό, όπως και το καλό στήσιμο που είχε η ομάδα.Το κλειδί για την επιτυχία είναι να αντιδράμε σωστά στην πίεση και να δημιουργούμε περισσότερο παιχνίδι. Οι παίχτες δεν λείπουν. Αν διορθώσουμε αυτά τα πράγματα, πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + 2 =