3-2 αντί για 3-5…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule το ματς του Σαββάτου και πως τέτοιες ήττες ανεβάζουν παίκτες και προπονητή στα μάτια όλου του κόσμου.

Πονάει η ήττα και ας έρχεται με τον τρόπο που έρχεται πάντα. Είτε με τις χαμένες ευκαιρίες, είτε με το πέναλτι που δεν δόθηκε από τον Τριτσώνη που είναι μπροστά και κλείνει τα ματάκια του για να μην πάρει βαθμό ο ΟΦΗ και του χαλάσει την συνταγή. Το πέναλτι δεν δόθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα και είναι πραγματικά κρίμα για μια ομάδα που πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αρνούμενη να δεχτεί την ήττα.

Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ουσιαστικά το αποτέλεσμα καθόρισε η αμυντική ανεπάρκεια του ΟΦΗ στα τρία γκολ που δέχτηκε και κατά δεύτερον λόγο η ακατανόητη “ζαλάδα” που υπέστη η ομάδα σε αυτό το τέταρτο (20′ – 35′). Γιατί μπορεί  ο Εργοτέλης να έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 1-0 όμως έστω και με παίκτη παραπάνω, η ομάδα δέχτηκε δύο γκολ που υπό άλλες συνθήκες δεν έπρεπε να το δεχτεί. Και τα τρία γκολ είναι φθηνά. Στο πρώτο γκολ, ο Ροβίθης κρατάει την μπάλα αναίτια και χωρίς σοβαρό λόγο, στο τρίτο γκολ χάνονται τα μαρκαρίσματα σε στημένη φάση, έχοντας και παίκτη παραπάνω, λάθη που στοίχησαν το 50 – 60% της ήττας.

Και αφού ο ΟΦΗ έψαχνε να βρει τα πατήματα του μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά τα τελευταία χρόνια. Να φτάνει η κατοχή της μπάλας στο 70% (!!), να έχεις 14 τελικές προσπάθειες μέσα σε 45 λεπτά αγώνα και όμως να χάνεις. Όμως, το σημαντικότερο στοιχείο της εμφάνισης του ΟΦΗ, κατά την άποψη μου, είναι το ότι η ομάδα δεν έχασε την ψυχραιμία της σε κανένα σημείο του αγώνα. Ούτε καν στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων, μετά από αυτά τα ρεζιλίκια που είδαμε από το 70′ και μετά όπου έπεφταν οι παίκτες του Εργοτέλη σαν να τους είχε χτυπήσει το ρεύμα, ο ΟΦΗ δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ούτε μια “γιόμα”, ούτε μια ψηλή μπαλιά προς την περιοχή του Σαράνοφ. Ηρεμία, ψυχραιμία, σωστή κυκλοφορία της μπάλας και μοιραίος ο Κουτσιανικούλης που δεν μπόρεσε να σκοράρει στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ούτε στην αρχή, ούτε στα μισά του ημιχρόνου όπου τότε θα γυρνούσε ολοκληρωτικά το ματς.

Και κάπως έτσι, ένα ματς που έπρεπε να λήξει 3-5, ήρθε 3-2.

Όμως θα πρέπει να πούμε και κάτι άλλο. Πως τέτοιες εμφανίσεις, με 14 κατάκοπους παίκτες, με 6 ματς μέσα σε 20 ημέρες όπου οι ίδιοι και οι ίδιοι έβγαλαν ολόκληρα 90λεπτα, μόνο υπερήφανο μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις. Περηφάνια και τιμή για αυτούς που φορούν την φανέλα του ΟΦΗ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Μανώλη γελάνε ολοι ακομα και αυτοί που στην έπεσαν στο Παγκρήτιο γιατι εισαι δεκανίκι. Για 20€ γλύφεις και τον Βαγγέλη.

    1. Καλά το ποιοι γελάνε, το βλέπουμε. Θέλω να με διαβάζετε όλοι, έχω ευρύ κοινό. Όχι μόνο φίλαθλοι του ΟΦΗ. Και λίγα σας έγραψα… Αν θες έλα, κερνάω καφέ. Ακόμα και με τα 20αρικα, είμαι ανοιχτόκαρδος και κουβαρντάς.

  2. Μανο,να με συμπαθας,αλλα δε μας φταιει κανενα πεναλντυ που δεν πηραμε το βαθμο.Ητανε μια δυσκολη φαση στο 90φευγα που ειναι και στην κριση του διαιτητη να το σφυριξει.Αλληλοτραβιουνται στην αρχη,τον βαζει πλατη ο Τζορτζ και μετα ο αλλος τον ριχνει κατω.Σ αυτες τις περιπτωσεις (αλληλοτραβηγματος) καλο ειναι ο ρεφ να μη σφυριζει,γιατι αν το κανει,τοτε θα πρεπει να δινει 10-15 πεναλντυ σε καθε ματς!Μην ξεχνας επισης τι πεναλντυ ειχαμε παρει εμεις στον πρωτο γυρο κοντρα στον Τελη…Να τα λεμε ολα…

    Απο κει και περα,στα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα.Ενα μπλακ αουτ 15 λεπτων πληρωσαμε και σιγουρα επαιξε το ρολο της και η μαζεμενη κουραση των παικτων απο τα συνεχομενα ματς.Ισως και η απειρια ορισμενων παιδιων (π.χ Ροβιθης,Δαμιανακης) να φανηκε,αλλα αυτο ειναι λογικο (το να κανουν ορισμενα λαθη οι συγκεκριμενοι παικτες λογω ηλικιας) και δεν μπορω να τους κακισω.
    Το θεμα ειναι οτι πλεον βλεπεις αυτη την ομαδα και τη χαιρεσαι ειτε κερδιζει ειτε χανει.Αγωνιστικα μιλαω και μονο.

    ΥΓ1 Αν δεν παρουμε πισω τους βαθμους θα ναι σχεδον ακατορθωτο να μεινουμε στην κατηγορια.

    ΥΓ2 Οσο γι αυτους που πουλησαν μαγκια στα δημοσιογραφικα στο Παγκρητιο,καλυτερα ειναι να προσεχουν γιατι στο τελος απο αορατοι θα γινουν ορατοι απο τον κοσμο του ΟΦΗ και αυτο ισως να μην ειναι καλο…

    1. Δημητρη καλημερα . συμφωνω μαζισου οτι η ομαδα εχει κουραστει. 14 παικτες τραβανε ολο το λουκι των συνεχομενων αγωνων. διαφωνω στο οτι φταιει η απειρια των παικτων για αυτη την ηττα. απειρεια υπαρχει γιατι φροντισαν καποιοι αλλοι για αυτο. τα παιδια αυτα παιζουν εξ αναγκης γιατι δεν υπαρχουν καποιοι αλλοι μειτε αντελεγιε μπαρειρο αν θυμασε. κακως τα κακατονομαζεις αυτα τα παιδια γιατι δινουν την ψυχη τους . αυτοι οι απειροι σταματησαν τον παοκ και κοντραραν τον ολυμπιακο να σου θυμισω. τωρα αν δεις ξανα το βιντεο του αγωνα δες καλα τις φασεις των γκολ και δες ποιοι φερουν την ευθυνη για τα γκολ. μαλλον οι εμπειροι αμυντικοι εκαναν τα λαθη καθως εχαναν τα μαρκαρισματα. γιαυτο οπως πολυ καλα λεει και ο Μανος παραπανω ολη η ομαδα χανει ολη η ομαδα κερδιζει. δικη μου αποψη τα απειρα παιδια εκαναν το καλυτερο τους παιχνιδι.

  3. Καλημερα φιλε Κωστα,
    να ξαναπω οτι δε μου φταινε οι πιτσιρικαδες για την ηττα.Ισα-ισα που,ακομα κι οταν κανουν λαθη,χαιρομαι να τους βλεπω γιατι εχουν πολλα καλα στοιχεια και με τον καιρο θα βελτιωθουν κι αλλο.Αρκει να παρουν τις ευκαιριες που πρεπει να παρουν.
    Οπως ειπα και πιο πανω,η ομαδα πληρωσε ενα κακο τεταρτο στο παιχνιδι,κατα τη διαρκεια του οποιου ομως παρατηρησα οτι εγιναν καποια ατομικα και ομαδικα λαθη.Ας τα παρουμε ενα-ενα:

    -στο πρωτο γκολ κανει λαθος ο Ροβιθης λιγο εξω απο τη μεγαλη περιοχη,οπου εκβιαζοντας το φαουλ (που δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση),πεφτει,χανει τη μπαλα και ο αντιπαλος με δυο πασες μας πιανει ανοργανωτους πισω και βαζει ενα ευκολο γκολ.

    -στο δευτερο γκολ δε μπορουμε να “κατηγορησουμε” ανοιχτα καποιον.Οι αντιπαλοι κανουν γρηγορες μεταβιβασεις της μπαλας και τελικα βαζουν ενα ομορφο γκολ,απο αυτα που λεμε οτι δε μπορεις ευκολα να κανεις και πολλα παραπανω.Υπαρχει και ο αντιπαλος παντα,μην το ξεχναμε…Ισως υπαρχει μια σχετικη αδρανεια των μεσοαμυντικων και της τετραδας της αμυνας στη φαση αυτη,αλλα και παλι επιμενω οτι ειναι απο τα γκολ που “τα βαζει ο αντιπαλος και οχι απο αυτα που χρεωνεσαι εσυ”.Καταλαβαινεις τι εννοω…

    -στο τριτο γκολ,υπαρχει ευθυνη δυο παικτων,του Μακρη και του Δαμιανακη.Ο πρωτος ακολουθει τον παικτη (που τελικα σκοραρει) αλλα δεν τον παρενοχλει στην κεφαλια και ο δευτερος δεν κανει ουσιαστικα τιποτα παραπανω απο το να σηκωθει σε λαθος χρονο,εχοντας αφησει αρκετη αποσταση απο τους δυο αντιπαλους παικτες που κανουν την κινηση στη δικη του ζωνη ευθυνης.

    Και παλι ξανα-μανα-λεω οτι δε μου φταινε οι παικτες για το αποτελεσμα και ποσο μαλλον οι μικροι σε ηλικια που κατα τα αλλα τα δινουν ολα και μονο βελτιωση περιμενω απο αυτους στο μελλον.
    Μπαλα ειναι στη τελικη και καποιες φορες σε τιμωρει παραπανω απ οτι πρεπει,ενω καποιες αλλες σου κανει το χατηρι… 😉

    1. φιλε δημητρη αυτα βεβαια ειναι δουλεια πανω απο ολα του προπονητη αλλα οπως βλεπω το βιντεο στο τριτο γκολ ο παικτης που σκοραρει δεν ειναι αυτος που επιτηρει ο δαμιανακης αλλα του μακρη ερχεται απο το πλαι και περνει την κεφαλια απο μπροστα. τελος παντων το ξαναλεω δεν ειναι δουλεια μας μακαρι να δουν σε αυτα τα παιδια τι μελλον κρυβουν και να μην τα εξαφανισουν οπως εχουν κανει μεχρι τωρα απο εποχη γκεραλντ εχουμε να δουμε παιδια του ηρακλειου να παιζουν. ..

      1. Συμφωνω και επαυξανω Κωστα.Για να δουμε…

  4. Μου κανει τρελη εντυπωση αυτα που διαβαζω στον τυπο τις τελευταιες μερες για το ματς. Πραγματι ο ΟΦΗ πιεσε πολυ στο Β’ και δικαιοτερο αποτελεσμα θα ηταν το Χ η το διπλο βασει της εικονας του δευτερου ημιχρονου, αλλα φαινεται ολοι ξεχασαν την εμφανιση στο πρωτο ημιχρονο, οπως και το γεγονος οτι ο αντιπαλος επαιζε με 10 παικτες για 70 λεπτα… Και υπο αυτες τις συνθηκες ο ΟΦΗ βρεθηκε 3-1 πισω στο σκορ. Αν δηλαδη τα ημιχρονα ηταν αναποδα, αν ο ΟΦΗ ειχε προηγηθει και μετα την ισοφαριση και την αποβολη ετρωγε αλλα 2 τι θα εγραφαν οι δημοσιογραφοι; Η τελευταια (χρονικα) εντυπωση ειναι που μενει ομως…

    Και εννοειται κανεις δεν μπορει να προσαψει τιποτα σε αυτα τα παιδια. Ποιος να τα κατηγορησει; Ομως στο Α’ οι παικτες εμειναν στην μεγαλη νικη επι του ΠΑΟΚ. Δηλαδη ειτε εμειναν απο δυναμεις, ειτε θεωρησαν τον Εργοτελη ευκολοτερο αντιπαλο και τον υποτιμησαν. Ο Εργοτελης που “καιγεται” για βαθμους λογω θεσης, και που οπως και να το κανουμς παντα εχει κινητρο κοντρα στον ΟΦΗ… Δεν υπηρξε καταλληλη ψυχολογικη προετοιμασια για ενα ματς που εχει το χαρακτηρα του ντερμπι επειδη υπαρχουν πολλα (εξωαγωνιστικα) προβληματα. Αλλα ειναι μια αληθεια.

    Ο ΟΦΗ φυσικα εκμετταλευτηκε το αριθμητικο πλεονεκτημα, αφου ο αντιπαλος τον “εβαλε” στο παιχνιδι με το γκολ του Μακρη που δεν μπαινει ουτε σε ερασιτεχνικο, και την απειρια του προπονητη του που γυριζει ολη την ομαδα του πισω στο Β’. Αφου ο ΟΦΗ φτανει καθε λεπτο σε τελικη και εχει κατοχη 70% ειναι λογικο οτι απο το 75′ και μετα οι του Εργοτελη θα πεφτουν κατω… Ναι, ειναι αστειο, αλλα εχουμε δει και ομαδες να κανουν καθυστερησεις απο το 50′ και ενω παιζουν και 11 προς 11.

    Οσο για το πεναλτι στην τελευταια φαση, οσο και αν μας στεναχωρει δεν φαινεται να υπαρχει παραβαση, οπως ειπε και ο φιλος Κωστας πιο πολυ φαινεται να τον τραβαει ο Τζωρτζ, στην αρχη της φασης.

    Μερικες φορες δε σε θελει η μπαλα. Αυτος ο ΟΦΗ ομως δε θελει δικαιολογιες ουτε δακρυα. Θα ρθουν και νικες θα ρθουν και ηττες. Μακαρι ολες οι ηττες να σε αφηνουν με γλυκια αισθηση επειδη ειδες ΜΠΑΛΑΡΑ. Και ευχομαι καθε ντερμπι με τον συμπολιτη να ειναι ετσι. Αλλο ματς της αγωνιστικης ειχε το “ονομα”, και αλλο τελικα τη χαρη. Συγχαρητηρια λοιπον και στις δυο ομαδες και ευχομαι να βλεπουμε τετοια ματς καθε χρονο.

    1. Γιαννη,δυστυχως ο τυπος παντα ηταν,ειναι και θα ειναι,κατα ενα μεγαλο ποσοστο,”τηλεκατευθυνομενος”.Στο βωμο της εξουσιας και των συμφεροντων,μπρουν να θυσιαστουν τα παντα.Πολιτικη ειναι,ποδοσφαιρο ειναι,ο,τι κι αν θες να ειναι,παντα υπαρχουν αυτοι που ξερουν να παιζουν τα γνωστα παιχνιδια μανιπολαροντας τις μαζες.
      Υπαρχουν βεβαια και οι “γραφικοι” δημοσιογραφοι που λογω δυστροφιας εγκεφαλου (κοινως χαζομαρα) λενε αυτα που λενε ή γραφουν αυτα που γραφουν.Ορισμενοι απο αυτους τουλαχιστον δηλωνουν οπαδοι και μπορουν να κριθουν με μια παραπανω επιεικεια.

      Σ αυτα που εγραψες παραπανω,συμφωνω σε ολα,εκτος απο αυτο που εχει να κανει με την πιθανη υποτιμηση του αντιπαλου.Απλα δε γινεται,στην κατασταση που βρισκονται αυτη τη στιγμη ολοι τους στην ομαδα,να διαλεγουν παιχνιδια ή να μπαινουν χαλαροι σε καποια απο αυτα.Ισως μονο το Κυπελλο να αποτελει εξαιρεση,αλλα μεχρι στιγμης δεν αποδεικνυεται ουτε αυτο!Μην ξεχναμε με ποιους παικτες παιζουμε εδω και κανα μηνα.Τρεις-τεσσερις απο αυτους ειχαν σχεδον μηδενικη παρουσια σε αυτο το επιπεδο μεχρι προτινος και καποιοι αλλοι ειναι επιεικως μετριοτατοι.Δε γινεται να παιρνεις βαθμους σε ολα τα μας με αυτην την ομαδα.Καποια θα τα χασεις κιολας,δικαια ή αδικα.Δεν ειμαστε ο ΟΦΗ του Γκεραρντ που ειχε διαφορετικες προδιαγραφες σαν ομαδα.Απλα ο οπαδος ενθουσιαζεται ευκολα μετα απο νικες και “στραβωνει” το ιδιο ευκολα μετα απο ηττες.

      Για να καταληξω.Οταν ο κοσμος μαθει να βγαζει συμπερασματα βλεποντας ΜΠΑΛΑ και οχι βλεποντας ΟΦΗ (ή οποιαδηποτε αλλη ομαδα) ‘η διαβαζοντας την καθε φυλλαδα,τοτε θα μπορεσει να κατανοησει καποια πραγματα καλυτερα.

      1. Δημήτρη δεν ξέρω αν αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα ή μιλάς γενικότερα όμως εγώ φίλε μου δεν έπαιξα ποτέ τέτοια παιχνίδια και ούτε πρόκειται να μπω σε αυτό το τριπάκι. Παρ’ όλα αυτά, ευχαριστώ για το υποτιμητικό σου, εφόσον αναφέρεσαι σε εμένα, σχόλιο και η ζωή συνεχίζεται.

        1. Δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα Μανο,μιλαω γενικοτερα οσο αφορα τη δημοσιογραφια.Εχω τη διαισθηση,χωρις να ξερω κατι παραπανω,οτι γραφεις οπως θα εγραφε ο μεσος οπαδος της ομαδας (αν του δινοταν η δυνατοτητα να κανει επισημο ρεπορταζ),παντα μεσα σε αθλητικα πλαισια και χωρις ιδιαιτερες παρεμβασεις απο καπου αλλου…
          Αυτο δε σημαινει οτι συμφωνω παντα μαζι σου ή οτι δεν παρασυρεσαι κι εσυ καποιες φορες,οπως ολοι μας λιγο πολυ.Και αν θες και την προσωπικη μου αποψη περι της εργασιας σου,θεωρω οτι μπορεις να τα πας ακομα καλυτερα γιατι,οταν και αν θελεις,μπορεις να βγαλεις τα ασπρομαυρα γυαλια.Αλλοι δε μπορουν καθολου…
          Αν θεωρησες οτι σε προσβαλα,τοτε ζητω συγγνωμη.

        2. Δημήτρη δεν υπάρχει λόγος για συγνώμη. Όλα καλά, δεν μπορούμε να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε όλοι μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εγώ απάντησα κατ’ αυτόν τον τρόπο θεωρώντας, λανθασμένα όπως αποδείχθηκε, ότι αναφερόσουν σε εμένα.

    2. Γιάννη προφανώς και δεν διάβασες ολόκληρο το άρθρο αλλά το “ξεπέταξες”. Γιατί διαφορετικά θα είχες διαβάσει για αυτά που γράφεις, την κριτική σου για το πρώτο ημίχρονο αλλά και για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δέχτηκε δύο γκολ παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

  5. Μανώλη να σε ρωτήσω έχεις άποψη για τους νέους παίχτες που ήρθαν?
    Μπορεί να παίξει κανένας βασικός?
    Εγω βλέπω ότι έχουμε μια τετράδα φωτιά μπροστά με Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλη, Τζορτζ και Λαμπρόπουλο.
    Αν μπορούσαν να φέρουν και έναν ακόμη εξτρέμ σε αυτό το επίπεδο να παίξει στην θέση του Ροβύθη η ομάδα θα σωνόταν ακόμη και με τις αφαιρέσεις βαθμών πιστεύω.
    Ο Μαρτσάκης μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την θέση?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − 7 =