Καλός… κακός… αλλά και άτυχος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ίσως ο τίτλος του άρθρου να παραξενέψει κάποιους αλλά βάσει όσων είδα το Σάββατο στην Κηφισιά, στην αναμέτρηση της ομώνυμης ομάδας με τον ΟΦΗ, νομίζω πως περιγράφει το παιχνίδι των παικτών του Βαγγέλη Βλάχου στην Αθήνα.

Ο ΟΦΗ ήταν καλός στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, το προβάδισμα ήταν μοιρασμένο χρονικά για της δύο ομάδες οι οποίες κατάφεραν να είναι κοντά στο σκορ ακόμα και όταν η διαφορά πήγε να ξεφύγει. Η Κηφισιά σε ένα νεκρό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να μαζέψει γρήγορα την διαφορά των 8 πόντων, ενώ και ο ΟΦΗ όταν βρέθηκε να χάνει με 10 λίγο πριν το τέλος κατάφερε να μειώσει στο καλάθι. Ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να του δώσει τη νίκη.

Ο ομάδα του Ηρακλείου είχε ένα νεκρό διάστημα στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού., όταν και έχασε την επαφή της με το καλάθι. Χρειάστηκαν να περάσουν έξι λεπτά για να πετύχει ο ΟΦΗ καλάθι στην τέταρτη περίοδο και αν ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός στην άμυνα η οποία και τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι θα μπορούσε από νωρίς να είχε χάσει το παιχνίδι αλλά κυρίως και την διαφορά στο +19. Σε μια ήττα όμως υπάρχουν και θετικά στοιχεία και σίγουρα στο παιχνίδι με την Κηφισιά ο ΟΦΗ πρέπει να κρατήσει την άμυνα του. Όταν παίζεις με μία από τις πιο παραγωγικές επιθέσεις του πρωταθλήματος και δέχεσαι 64 πόντους σίγουρα είναι ένα θετικό σημάδι και κυρίως για μια ομάδα η οποία έχει ένα πρόβλημα αμυντικά.

Ο ΟΦΗ το Σάββατο έχασε το παιχνίδι από την επίθεση. Πολλά από τα επιθετικά ατού της ομάδας είχαν «σβηστές τις μηχανές» και αυτό ήταν που στοίχισε στον ΟΦΗ. Οι 58 πόντοι που πέτυχε η ομάδα είναι η χειρότερη συγκομιδή που έχει στο πρωτάθλημα. Κάπου εκεί έρχεται και η ατυχία για τον ΟΦΗ. Ο Αλέξης Μπάρδας κινήθηκε σε ιδιαίτερα «ρηχά» νερά σε ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ περίμενε να πάρει πόντους από τον πρώτο σκόρερ του. Επίσης ήρθε να προστεθεί και η ατυχία με τον «Τσάκι», ο οποίος στην προπόνηση της Παρασκευής, στο προπονητικό διπλό χτύπησε το γόνατο του κάτι που όπως φάνηκε και στον αγώνα τον επηρέασε ιδιαίτερα.

Από το παιχνίδι του ΟΦΗ, θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω την πολύ καλή απόδοση του Παναγάκη, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε τον ΟΦΗ μέσα στο παιχνίδι και πήγε μόνος του να το γυρίσει.

Παρά την ήττα ο ΟΦΗ πιστεύω πως διατηρεί ελπίδες ακόμα για την πρώτη θέση. Σημασία σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Β΄ Εθνικής σημασία έχει μόνο η άνοδος όμως κανείς δεν θα έλεγε όχι αν αυτή συνοδευτεί και με το πρωτάθλημα και από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έχει ένα βατό πρόγραμμα εν αντιθέσει με την Κηφισιά που έχει κάποια δύσκολα παιχνίδια, ο τίτλος ακόμα και μετά την ήττα στην Αθήνα δεν φαντάζει κατά την προσωπική μου άποψη όνειρο απατηλό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 2 =