ΑΡΧΗΓΟΣ με όλη την σημασία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Παύλος Σιδερίδης γράφει στο Gentikoule για το αντίο του Αλέξη Τσακιρίδη, ο οποίος σε ηλικία 33 ετών αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του

Σε ηλικία 33 ετών ο Αλέξης Τσακιρίδης αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του.Οι τραυματισμοί του οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις ανάγκασαν τον “Τσάκι” να βάλει τέλος στην πολυετή καριέρα του.

Ο “Τσάκι” μπορεί να μην είναι γέννημα-θρέμα Ομιλίτης, ωστόσο αγαπήθηκε και αγάπησε την ομάδα και με το παραπάνω. Στα χρόνια που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ, έδωσε συνέδεσε το όνομα του με δύο ανόδους, δίνοντας τα πάντα όντας από τους πρωτομάστορες που οδήγησαν την ομάδα από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ και από την Β΄ στην Α2.

Ο γκαρντ του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας αποφάσισε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση, ταλαιπωρημένος από τη χονδροπάθεια 4ου βαθμού που έχει στο ένα γόνατο, παρ’ ότι το καλοκαίρι είχε προτάσεις από ομάδες και υπήρχε πάντα η προοπτική να συνεχίσει στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Στα 15 χρόνια που παίζει μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες (μετά τα πρώτα του βήματα στα Ταταύλα), ο Αλέξης Τσακιρίδης υπήρξε σταθερά ένας από τους κορυφαίους γκαρντ εκτός Α1. Εχει φορέσει τις φανέλες του Αλίμου (1997-2005), του ΑΓΟΡ (2005-06), του Παγκρατίου (2006-07), του ΚΑΟΔ (2009-10), του ΟΦΗ (2008-09, 2010-11) και του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας (2011-12), έχοντας σημειώσει συνολικά στην καριέρα του (σε εθνικές κατηγορίες) 3.861 πόντους σε 315 αγώνες (12,2 μ.ό.).
Ο Αλέξης στην καρδιά του κόσμου θα είναι πάντα ΑΡΧΗΓΟΣ! Σε συνέντευξη του στο τελευταία του αντίο από τον ΟΦΗ είχε δηλώσει “Θέλω να δω τον ΟΦΗ στην Α1 και στα Δύο Αοράκια”. Ας ελπίσουμε η ευχή του να γίνει πραγματικότητα.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. kai gw thelw aeroplano tsaki……..siga me ta lamogia mhin paei a1 o ofi!!!

  2. ante na sou pei ti tha grafeis o mikros ximeris vre noumero!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 18 =