Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είναι ωραίο συναίσθημα να νιώθεις μέρος μιας ανατροπής που είναι στην αρχή και βλέπεις να έχει προοπτικές. Όπως είναι ωραίο συναίσθημα να νιώθεις ότι είσαι μέλος ενός μεγάλου συλλόγου που ξαναγεννιέται από την αρχή. Ο Μανώλης Σαρρής αφήνει στο άκρη το ματς και σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Πριν ξεκινήσω να σας αναλύσω τις σκέψεις μου θα κάνω ένα Flash Back μέσα στις τελευταίες 40 ημέρες. Από τις 17 του Γενάρη και την ήττα από τον Φωστήρα μέχρι το άνετο πέρασμα του ΟΦΗ από την Κηφισιά.

Στον Ταύρο λοιπόν, επειδή ήμουν αυτήκοος μάρτυρας, όλοι είχαν εκμεταλλευτεί την τραγική εμφάνιση του ΟΦΗ που σε συνδυασμό με την ήττα τον απομάκρυναν 11 βαθμούς από την κορυφή. Τότε, 15 – 20 αμούστακα παιδάκια, άρχιζαν να πανηγυρίζουν και να προβαίνουν σε μεγαλοστομίες του στυλ “πρωτάθλημα θα πάρουμε μέσα στο “Γεντί Κουλέ” κτλ κτλ. Τότε, εκείνη την ηλιόλουστη Κυριακή κάποιοι άρχιζαν να πανηγυρίζουν ενώ την ίδια ώρα στον ΟΦΗ είχαν κατεβασμένα κεφάλια ψάχνοντας να δουν τι συμβαίνει.

Τέσσερις ημέρες μετά ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια και κάτι άρχισε να αλλάζει. Μετά ήρθαν η μια μεταγραφή μετά την άλλη και το ρόστερ του ΟΦΗ θύμιζε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έως κορυφαίας ομάδας Football League.

Στην αρχή η διαφορά ήταν στο -11 και σταδιακά άρχισε να πέφτει. Στον ΟΦΗ όμως δεν μιλούσαν και με καθοδηγητή το Νιόπλια άρχισαν να ανακτούν το χαμένο έδαφος. Ο ΟΦΗ πήγε στην Κηφισιά και έκανε περίπατο όμως ο Φωστήρας κέρδιζε στο 90′ και τα πρόσωπα των παικτών παρέμεναν σκυθρωπά. Ο Νιόπλιας βγήκε μπροστά και τους είπε το αυτονόητο: “Ας κάνουμε εμείς την προσπάθεια μας και μην μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο”. Λίγο μετά το τέλος εκείνης της αγωνιστικής, ένας ποδοσφαιριστής του Φωστήρα ονόματι Σταμπούλογλου βγήκε και πανηγύριζε λέγοντας πως “πρωτάθλημα θα πάρουμε μέσα στο “Γεντί Κουλέ”. Και άλλα όμορφα και γραφικά λογάκια.

Στον ΟΦΗ την ίδια ώρα δεν μιλούσαν. Άκουγαν αλλά δεν μιλούσαν. Αντιθέτως, Νιόπλιας και ποδοσφαιριστές δούλευαν καθημερινά προκειμένου να μην σταθεί κανένα εμπόδιο στον δρόμο της ομάδας. Να, λοιπόν που δύο Κυριακές μετά, η διαφορά όχι μόνο είναι στο -3 αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχει εκμηδενιστεί αφού ο Φωστήρας μέσα σε ένα “Γεντί Κουλέ” με 8.000 κόσμο είναι βέβαιο πως δεν έχει καμία τύχη.

Την ώρα που άλλων ομάδων η ζωή είναι μια νίκη ή μια ισοπαλία με τον ΟΦΗ, στην ομάδα γνωρίζουν πως κάθε εβδομάδα κάνουν το αυτονόητο και το καθήκον τους: Να κερδίζουν ώστε ο ΟΦΗ να σηκωθεί να φύγει από αυτές τις κατηγορίες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον σύλλογο. Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι δεν έχουν πετύχει τίποτα απολύτως και πως θα χαμογελάσουν μόνο όταν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Όταν άλλοι θα μιλάνε, εκείνοι θα κάνουν το γνωστό: Σκύβουν το κεφάλι και δουλεύουν διαρκώς…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

16 σχόλια

  1. Πανηγύρια στο τέλος.. Έχει ακόμα δρόμο, άσχετα που η πλάστιγγα έχει γείρει συντριπτικά υπέρ του Όμιλου..!

  2. Μπάλα είναι και γυρίζει και κανείς δεν ξέρει πόσες φόρες θα γυρίσει ακόμη. Το πάθημα του Φωστήρα ας γίνει μάθημα δικό μας. Το κεφάλι κάτω και δουλειά, άλλωστε ακόμη στο -3 είμαστε. Μεγαλοστομίες και εφησυχασμός μόνο όταν η άνοδος έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά

  3. Όπως το γράφεις, το σύνθημα το είπαν 15-20 αμούστακα παιδια΄. Που είναι το κακό δηλαδή; αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο; Ας κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα μην αρχίσουμε εμείς τις γκέλες και ας αφήσουμε στους άλλους το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες και κατά συνέπεια πρέπει να κάνει το αυτονόητο να τελειώσει μια ώρα αρχίτερα η περιπέτεια της Γ΄εθνικής.

    1. Μπράβο Νίκο. Καλά έκαναν και πανηγύριζαν. Κι εμείς μια φορά αποκλείσαμε την Ατλέτικο και πανηγυρίζουμε ακόμα. Έτσι είναι αυτά τα πράματα,μη βλέπουμε παντού εχθρούς

  4. Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ 15 ΜΑΪ́ΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ!ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!

  5. Μανόλη, καλύτερα εσύ να μασάς, παρά να μιλάς! Δηλαδή σε πείραξε που είπαν κάποια παιδιά ότι θέλουν το πρωτάθλημα?κι εσύ ποιός είσαι που θα απαγορεύεις στον οποιοδήποτε να ονειρεύεται?μήπως σ’ έβρισαν?τη θέλησή τους εξέφρασαν απλά. Εσύ κύριε Μάνο, είσαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να το κρίνει αυτό. Αν στην υπόλοιπη διάβαζαν αυτά που γράφεις και είχαν όλοι το σκεπτικό σου, τότε θα έπρεπε να σε κράζουν απ το πρωί μέχρι το βράδυ.Κοίτα λοιπόν να διορθωθείς εσύ και να κόψεις τα βαρύγδουπα που γράφεις κάθε λίγο και λιγάκι (τα οποία ακόμη κι εμέις οι ομιλήτες θεωρούμε υπερβολικά) κι άσε στους άλλους το δικαίωμα να εκφράζονται όπως θέλουν. Αυτά στα γράφει ένας ομιλήτης!

    1. Γιάννη καλημέρα. Σαν χαρακτήρας και άνθρωπος δεν με εκφράζουν η μεγαλοστομία και η αλαζονεία. Δεν έχω δείξει ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω. Ωστόσο, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του ΟΦΗ και τις προκλήσεις που έχει δεχτεί ο σύλλογος. Και κυρίως την έλλειψη σεβασμού.

      1. Ποια έλλειψη σεβασμού; Σε φιλοξένησαν άψογα, σε κέρδισαν μέσα στο γήπεδο καθαρά, βρέθηκαν στο +11 και… “τόλμησαν” (άκουσον, άκουσον!) να τραγουδήσουν, μετά από όλα αυτά, “πρωτάθλημα θα πάρουμε μες στο Γεντί Κουλέ”!

        Αδιανόητο, ε; Εσύ στη θέση τους θα έσκυβες το κεφάλι να σου παίζουνε καρπαζιές οι Σαρρήδες του Φωστήρα μάλλον.

        Πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός, σε διαβάζουν πιτσιρικάδες οπαδοί του ΟΦΗ και φανατίζονται, σε διαβάζουν και αντίπαλοι και σχηματίζουνε λανθασμένη αντίληψη για την κοινή γνώμη των Ομιλιτών, επιτέλους βάλε λιγάκι στην άκρη τον οπαδό κι ανέδειξε τον καλό δημοσιογράφο που έχεις μέσα σου.

        1. Επιτέλους υπάρχουν κι άλλοι που βλέπουν..

  6. Παιδιά σίγουρα είναι 15 Μαΐου τελευταία αγωνιστική? Να ψάξω αεροπορικο θέλω για να είμαι εκεί.

  7. Παιδιά το ότι είπαν ότι πάνε για το πρωτάθλημα καλό μας έκανε εγώ επιμένω σε αυτό( και ας γίνομαι κουραστικός). Είναι ένα βάρος που δεν μπορούν να το σηκώσουν. Για εμένα τα ματς κλειδιά για την πρώτη θέση είναι τα Κηφισιά – τριγλια, και οφη-τριγλια. Δείτε το πρόγραμμα της τριγλιας και θα καταλάβετε. Αφήστε που ακούω τα καλύτερα από όλους για αυτή την ομάδα. Όσο για τον Νιομπλια εγώ κατάλαβα όχι ότι θα είμαστε σε 2-3 αγωνιστικές πρώτοι με 6β. αλλά ότι έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Και κάτι τελευταίο ζητάμε από την ομάδα να κάνει στην ουσία το 15 στα 15. 35 χρόνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο και ξέρω ότι αυτό δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας αλλά και πολύς τύχης. Μακάρι να γίνει. Καλό σας απόγευμα.

  8. Μανώλη είναι αλήθεια ότι μερικές φορές υπερβάλλεις,ίσως θα έπρεπε γράφοντας ένα άρθρο όταν η ομάδα πηγαίνει καλά να είσαι πιο συγκρατημένος και να μην παρασύρεσαι από υπέρμετρο ενθουσιασμό, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη ωριμότητα και δεν πετούν στα σύννεφα!
    Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύει με τους παίκτες και τον προπονητή της ομαδας,ο οποίος και αυτός πάνω στον ενθουσιασμό του έκανε κάποιες δηλώσεις και οι οποίες βέβαια έχουν μεγάλη δόση αλήθειας,αλλά είναι προτιμότερο κάποια πράγματα να μην τα διατυμπανίζουμε!!!
    Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο, όπως και γενικότερα στη ζωή,η αλαζονεία, η υπεροψία και ο υπερβολικός ενθουσιασμός φέρνουν αντίθετα των αναμενόμενων αποτελέσματα και γενικά προσγειώνουν ανώμαλα!!!
    Τι πιο ωραίο από το να συνεχίσει η ομάδα τη πορεία της έτσι απλά και ταπεινά μέχρι να φθάσει στο τελικό στόχο,που τελικός στόχος δεν είναι η άνοδος στη β’εθνικη αλλά στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που είναι και η φυσική της θέση!

  9. Ο Μάνος φίλε κάνει καλά τη δουλειά του τωρα εσυ αν είσαι κρυφό βαζελακι να μπαίνεις σε αλλες σελίδες που δεν είναι για τον Οφη. Και τι είπε? Ότι έβγαλαν γρήγορα συμπεράσματα. Εκτός και αν φοβάσαι!!! Τώρα θα μας πεις οτι ο Μανος εκτρέφει και βία

  10. Μόνο εγω βλέπω εφησυχασμο και μετριότατη απόδοση της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια; Απαιτείται σοβαρότητα, με τέτοια εμφάνιση δεν νικαμε τον Ιαλυσό την Κυριακή..

  11. Αν είχαν προνοήσει να φτιάξουν απο το καλοκαίρι ομαδα οπως την σημερινή,η διαφορά μας τωρα απο την κάθε γειτονιά που κουνιέται τωρα και ονειρεύεται ανόδους θα ήταν πανω απο 15 βαθμοί,οπως και ναχει,τα φετινά λάθη δεν πρεπει να ξαναγίνουν του χρόνου στη β,διότι εκει θα ειναι η πραγματική μάχη με Άρη του χρόνου…και σε 1,5 χρόνο θα παίζει η ομιλαρα ξανά εκει που την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 40 χρόνια…

  12. αφηστε και μας να ονειρευομαστε …οπως συμβενει σε καθε υγιει φιλαθλο, εμεις πηγαιναμε να σωθουμε και βρεθηκαμε εκει που ημαστε ..με ενα μπατζετ πιο μικρο και απο Α΄ τοπικο ,ζουμε ενα ονειρο και αν μεινει ονειρο εμεις παλι θα τραγουδαμε για αυτην την αρρωστια που εχουμε για την ομαδα μας…ελπιζω η φιλοξενια στο Γεντι Κουλε οποια και αν ειναι η μεταξυ μας διαφορα να ειναι οπως του πρωτου γυρου …καλη συνεχεια…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − fifteen =