Και οι μουγκοί θα μιλήσουν…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ μπήκε και επίσημα στη νέα εποχή και ο Μανώλης Σαρρής στέλνει το πρώτο μήνυμα μέσω του blog του στο Gentikoule το πρώτο μήνυμα της νέας εποχής.

Τον Ηλία Πουρσανίδη και τον Γιάννη Σαμαρά τους συνάντησα πέρυσι, πριν και μετά το μνημειώδες φιλικό για να τιμηθεί ο Ευγένιος Γκέραρντ. Τον Γιώργο Σαμαρά ουδέποτε τον είχα δει από κοντά. Όμως εγώ όπως και χιλιάδες οπαδοί του ΟΦΗ τον θεωρούσαν τον δικό τους άνθρωπο. Και ας είχε φύγει από το Ηράκλειο στα 15 του!

Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια, όμως για έναν περίεργο λόγο, οι σχέσεις ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Σαμαρά αντί να αποδυναμώνονται (ως αποτέλεσμα της διαφοράς απόστασης και της παρουσίας του στο εξωτερικό), ισχυροποιούνταν χρόνο με τον χρόνο.

Αρκούσαν, σε αυτά τα 18 χρόνια, δύο – τρεις (το πολύ) δημόσιες τοποθετήσεις του γύρω από τον ΟΦΗ για να μείνει αυτή η σχέση μόνιμη και πάντα ισχυρή. Στην δική του περίπτωση η φράση “μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται” σβήστηκε δια παντός από το λεξιλόγιο όλων μας.

Είναι αυτό το “καρμικό” στην σχέση Σαμαρά – ΟΦΗ που όλοι μας τον θεωρούσαν δικό μας άνθρωπο, έστω και αν δεν τον είχαμε δει ποτέ από κοντά μας ή έστω αν δεν του είχαμε μιλήσει ποτέ. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά βρέθηκα σήμερα, στον ίδιο χώρο με εκείνον, για πρώτη φορά στην ζωή μου. Όμως και εγώ, μαζί με τόσο κόσμο, περνούσαν τα χρόνια και τον ένιωθα έναν από εμάς. Και ας περνούσαν τα χρόνια και ας έπαιζε ο Σαμαράς πότε στην Σίτι και πότε στην Σέλτικ. Ήταν πάντα ένας από εμάς.

Στέκομαι σήμερα στο πρόσωπο του Γιώργου Σαμαρά γιατί είναι το πρόσωπο που πρεσβεύει τον ΟΦΗ σε όλη την Ευρώπη. Παντού τον γνωρίζουν, παντού τον συνδέουν με τον σύλλογο που αγάπησε και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο.

Η παρουσία του προσώπου του Σαμαρά είναι από μόνη της ιδιαίτερα ισχυρή για το νέο ΟΦΗ. Ο πατέρας του ήταν πάντα το μυαλό, τόσο στο μικρό διάστημα που βρέθηκε σε πάγκο ομάδας (η μοναδική ήταν ο ΟΦΗ), όσο και στα επόμενα χρόνια όπου βρέθηκε στο τιμόνι της ακαδημίας του Παναθηναϊκού δημιουργώντας γενιές και γενιές παικτών.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης ήταν και είναι ο εγκέφαλος του εγχειρήματος. Ο άνθρωπος που έτρεξε όλους αυτούς τους μήνες το project ενός ΟΦΗ που θα έχει ιδιοκτήτη τον Μιχάλη Μπούση.

Όμως ο Γιώργος Σαμαράς είναι το “πρόσωπο” του ΟΦΗ, ο εκπρόσωπος του ονόματος του συλλόγου εντός και εκτός Ελλάδας. Και λόγω μικρής απόστασης με τις γενιές των οπαδών του ΟΦΗ, είναι και ο πλέον αναγνωρίσιμος.

Οι +/- 30 – 35 (ηλικιακά) δεν πρόλαβαν ποτέ να θαυμάσουν τον Γιάννη Σαμαρά να καλπάζει μέσα στα γήπεδα. Οι +/- 30 – 35 δεν πρόλαβαν να θαυμάσουν τον εγκεφαλικό Ηλία Πουρσανίδη να οργανώνει την μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Όλοι οι παραπάνω όμως πρόλαβαν να θαυμάσουν τον Σαμαρά να γίνεται το πρόσωπο της Σέλτικ σε Ευρώπη και Σκωτία και παράλληλα να πανηγυρίζουν τα γκολ της Εθνικής ομάδας από εκείνον. Τον πρόλαβαν να δηλώνει (αυτές τις ελάχιστες φορές) την αγάπη του για τον ΟΦΗ και να ζουν πάντα με την ελπίδα ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα.

Και πράγματι ο Σαμαράς επέστρεψε στην Ελλάδα τηρώντας την υπόσχεση του, μόνο για τον ΟΦΗ. Μόνο ο τρόπος έμενε και αποκαλύφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρώτο μήνυμα της νέας εποχής του ΟΦΗ είναι η παρουσία των τριών προσώπων: Ηλία Πουρσανίδη, Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά.

Το δεύτερο μήνυμα και πιο ηχηρό θα το πάρουν όλοι όταν δουν από κοντά τον Μιχάλη Μπούση και τον ακούσουν με τα αυτιά τους να μιλάει για αυτό που έρχεται.

Τότε και θα τα δουν και θα τα πιστέψουν και οι μουγκοί θα μιλήσουν…

13 σχόλια

 1. Μάνο εκφράζεις πολλούς ομιλιτες. Εμείς οι 30-+ όλα αυτά τα χρόνια είχαμε λίγα πράγματα για να υπερηφανευομαστε και ο Γιώργος που διέπρεπε στο εξωτερικό ήταν ένα από αυτά..

 2. Εκπαιμπουν αρωμα εμπιστοσυνης

 3. Χαίρομαι δε λέω αλλά ρε παιδιά για το σήμερα δε μιλάει κανείς η ομάδα είναι από τις χειρότερες της κατηγορίας αν όχι η χειρότερη κατι πρέπει να γίνει πλάνο για το σήμερα δεν ακουω. Τι να το κάνω να έχω το Μπουση κ η ομάδα να πέσει.

  1. Πάνω-κάτω ισχύει αυτό που ξέραμε εξ αρχής…Ήρθε η διακοπή μήπως και αποκατσατήσει κάποια από τα προβλήματα, άντε να περάσει -όπως περάσει- και το ματς με τον Ολυμπιακό (και μαζί το περιβόητο “δύσκολο πρόγραμμα”) και απο δω και πέρα θα αρχίσουμε να κρίνουμε.

   Κακά τα ψέματα, πράγματι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλάμε για πτώση…

 4. Εγώ Μάνο που είμαι 50+ και τα έχω δει και ζήσει από το 1976 και μετά όλα τα σπουδαία και μεγάλα, που έζήσα μέσα από το Καραϊσκάκη το 4-5 με τον ΟΣΦΠ μέσα στο ΟΑΚΑ το 2-5 με τον ΠΑΟ και το 2-3 στη παλιά Φιλαδέλφεια με Βούκμαν τερματοφύλακα, τον τελικό και πάρα πολλά άλλα θεωρώ και πιστεύω ότι η χθεσινή ΓΣ οδηγεί τον ΟΦΗ στη νέα εποχή με μια σταθερή βάση και στελεχωμένο από ανθρώπους που πρώτα απ όλα τον αγαπούν και είναι γνώστες του αντικειμένου. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν και έβαλαν χρήματα ή χρόνο πριν ελαχίστων εξαιρέσεων όλα τα δύσκολα χρόνια δεν αγαπούσαν τον ΟΦΗ. Με εξαίρεση την τελευταία π. Μ. (προ Μπούση) διοίκηση που ήταν για τον ΟΦΗ θείο δώρο οι υπόλοιποι εκτός από αγάπη και συναίσθημα δεν είχαν κάτι βασικό, γνώση του αντικειμένου. Τώρα τα πράγματα δείχνουν να είναι ότι καλύτερο. Το αγωνιστικό ναι είναι σοβαρό και πρέπει να το δούμε όμως το διοικητικό είναι πολύ πολύ σπουδαιότερο γιατί σου εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα πάση θυσία και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και κάτι τελευταίο ο ΟΦΗ στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καταδικασμένος να υπηρετεί το νέο το φρέσκο το μέλλον. Όπως έδειξε το δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο κρατώντας ένα προπονητή 15 χρόνια όπως έδειξε ότι το μέλλον είναι στις ακαδημίες, κάτι που κανείς δεν ακολούθησε, έτσι και τώρα δείχνει το δρόμο στην Ελλάδα για το πώς μπορεί να πάει μπροστά μια ομάδα ξεκινώντας από τη διοίκηση και την οργάνωση.

 5. Mανώλη, χτες κυκλοφόρησε μια φήμη ότι ο Μπούσης είναι “μπροστινός” του Ιβάν Σαββίδη. Ανησύχησα λίγο να σου πω την μαύρη αλήθεια. Εσύ έχεις ακούσει κάτι; Νικ Παπ Ζάκρος Φιλούρες…ρε!!

  1. Από τις 26 Αυγούστου 2018 ώρα 18:26:01 (ένα δευτερόλεπτο μετά τη δημοσίευση του παρακάτω ρεπορτάζ) ήταν σίγουρο ότι θα κυκλοφορούσε από “κάποιους” αυτή η φήμη… 47 μέρες μετά τι να το κάνω;

  2. Και ομως, η λογικη λεει πως ο Michael Bousis θα αποτελει την σφαιρα επιρροης των ΗΠΑ στην ελλαδιτσα μας.
   Cold war 2 προσεχως…

 6. αλοχα ομιλιτεες!!!βρε αφηστε τους να λενε το ντιλ εγινε σε λιγο θα δουν και θα πεσει πολυ κλαμα λεμεεεεε!!! ΑΛΟΧΑ ΔΡΝΔΡΩΩΩΝ ΦΙΛΟΥΡΕΣ ΜΕΕΝ ΟΦΗ ΡΕ

  1. Τι φιλούρες ρε μπαγλαμάδες…

   1. Γιατί ρε ομοφοβικός είσαι και τρελένεσαι έτσι?
    Σιγά την βαρβατίλα!!!

 7. Μάγκες το σχόλιο 12/10 9:36 πμ δεν είναι δικό μου ευχαριστώ!!!
  Μπράβο Βασίλη για την ορθή απάντηση σου στο γνωστό άγνωστο άρρωστο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *