Να αισιοδοξούμε για τα 60 λεπτά αλλά να ανησυχούμε και για τα υπόλοιπα 30

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ναι ο ΟΦΗ του πρώτου εξηντάλεπτου ήταν ένα δείγμα του περσινού αλλά και εκείνος του υπόλοιπου πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ας είμαι ειλικρινής, όπως πιστεύω ότι είμαι πάντα. Δεν το κρύβω και θέλω να το μοιραστώ μέσα από αυτό το blog πως όταν είδα την ενδεκάδα του ΟΦΗ για το ματς με τον Ατρόμητο, ψιλοτσαντίστηκα υπό την έννοια πως σκέφτηκα πως σε εντός έδρας παιχνίδι κατεβαίνει η ομάδα χωρίς καθαρόαιμο φορ. Το σχολίασα και στο live του Gentikoule, πριν την σέντρα του αγώνα, ότι μου φάνηκε παράξενη η επιλογή του Σίμου και ερμήνευα ως μοναδική αιτία αυτής της 11αδας το γεγονός ότι δεν θα ήθελε να βάλει ένα βαρύ κορμί ανάμεσα σε τρία στόπερ που θα τον κατάπιναν αμέσως.

Πράγματι ο Σίμος δικαιώθηκε από αυτήν την επιλογή καθώς ο Σαρδινέρο αναδείχθηκε σε mvp του ΟΦΗ και όχι μόνο λόγω των γκολ που πέτυχε αλλά για την συνολική εικόνα του. Ο Ισπανός που αναδεικνύεται σε εκτελεστή του ΟΦΗ στα τελευταία ματς, κόντρα στις πρώτες του εμφανίσεις, σκοράρει δύο φορές, είναι σε άλλες δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και γενικά κάνει ένα αψεγάδιαστη, τακτικά, εικόνα. Ο Σίμος δικαιώνεται που τον τοποθετεί στην κορυφή της επίθεσης και ο Ισπανός τον δικαιώνει με την επιλογή του.

Έγραφα πριν από λίγες ημέρες πως δεν περίμενα τον ΟΦΗ να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα από ότι στην Λαμία αλλά και εδώ διαψεύστηκα. Στο πρώτο 60λεπτο του αγώνα ο ΟΦΗ παρουσίασε την εικόνα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την περσινή σεζόν και που τόσο έλειψε σε όλους εδώ και πολύ καιρό. Με σωστό πρέσινγκ, τους 11 παίκτες του να είναι στρατιώτες μέσα στο γήπεδο και τον Ατρόμητο να είναι σε παθητικό ρόλο για μια ώρα παιχνιδιού σκοράροντας από μια φάση που δεν τις βλέπουμε και συχνά στην καθημερινότητα μας.

Όμως ενώ ο ΟΦΗ κάνει ένα αψεγάδιαστο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας δύο φορές μέσα σε επτά λεπτά και αντί να εκμεταλλευτεί το υπέρ του μομέντουμ, ξαφνικά σβήνουν τα φώτα. Ο ΟΦΗ μένει από δυνάμεις, δεύτερο καμπανάκι μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού, και ο Ατρόμητος απειλεί με τρεις ευκαιρίες του Μανούσου. Η νωχελικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ματς, στην συνέχεια, έρχεται να επιβεβαιωθεί και με το γκολ που δέχεται. Σε μια φάση όπου μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ είναι τρεις παίκτες, κανένας δεν βλέπει πως είναι ολομόναχος ο Γούτας και σκοράρει σαν σε προπόνηση.

Η εικόνα του ΟΦΗ μέχρι το 60′ σαφώς και στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας αφού αυτό συμβαίνει πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε, δεδομένου πως δεν έχουν μπει ακόμα στην ομάδα οι Γιάννου, Στάρτζεον, Σολίς και πήγε να πάρει ένα παιχνίδι χωρίς να έχει στο αρχικό του σχήμα ούτε έναν φορ. Οι αυτοματισμοί, το σωστό πρέσινγκ, οι καλές αποστάσεις στις γραμμές είναι στοιχεία της περσινής ομάδας και φάνηκαν κόντρα στον Ατρόμητο. Λύθηκε έστω και εν μέρει η απορία για το πως ο ΟΦΗ μπορεί να ξέχασε τον τρόπο παιχνιδιού που τον έβγαλε πέρυσι στον αφρό και σαφώς είναι ένα στοιχείο που θα εμπλουτιστεί στην συνέχεια τόσο με την άμεση προσαρμογή των παικτών που ήρθαν στο τέλος, όσο όμως και με τις υπόλοιπες προσθήκες που, καλώς εχόντων, των πραγμάτων θα έρθουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο στο ματς με τον Ατρόμητο υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά. Και αυτό έχει να κάνει με την εικόνα του ΟΦΗ στο τελευταίο 30λεπτο όταν και οπισθοχώρησε χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο, άλλωστε μέχρι τότε εκείνος ήταν καλύτερος του Ατρομήτου και όχι οι Περιστεριώτες, δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα σε κανένα σημείο του αγώνα ενώ όταν ήρθε η κούραση για τους Ναμπί, Νέιρα, Μεγιάδο το έργο έλαβε τέλος. Ο ΟΦΗ οπισθοχωρούσε συνεχώς, ο Μανούσος εκμεταλλευτόταν την κόπωση του Γιαννούλη παίζοντας συνέχεια στην πλάτη του και το γκολ του Γούτα ήρθε για να τον τιμωρήσει για το ότι στο τελευταίο 30λεπτο άφησε την μοίρα του στην τύχη.

Η τιμωρία του ήταν το γκολ του Γούτα και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάει στην πεντάδα φωτιά που ακολουθεί με 7 βαθμούς στο σακούλι ώστε να την αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη δυναμική και ψυχολογία. Σαφώς και είναι δουλειά του Σίμου να βρει τις λύσεις εσωτερικά, εγώ δεν θα πω πως εκείνος έχει την ευθύνη για την απώλεια της νίκης γιατί όταν το ματς φτάνει στην κόψη του ξυραφιού οφείλουν όλοι να παίζουν στα κόκκινα και να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις όπως εκείνες απαιτούν. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Σίμο που ενώ ο Ατρόμητος έχει μείνει με 10 παίκτες η άμυνα του ΟΦΗ παρουσιάζει αυτήν την εικόνα στο γκολ της ισοφάρισης. Το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο Σίμος, εκεί θέλω να σταθώ στην αλλαγή του Μίγγου. Προφανώς και τον πέταξε στο παιχνίδι για να προσφέρει φρεσκάδα και να δώσει πιο δυνατά πόδια στο κέντρο αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο Σακόρ έμεινε εκτός, και καλώς για εμένα, γιατί πάνω από την ομάδα δεν βρίσκεται κανένας αλλά εκεί φάνηκε πως πρέπει να αποκτηθεί ακόμα ένας παίκτης που να παίζει στις θέσεις 8 και 10. Για να μπορεί να καλύψει το οποιοδήποτε κενό χρειαστεί αφού η χρονιά θα είναι μεγάλη και μόλις ξεκίνησε.

Αυτές δεν αντιμετώπιστηκαν όπως έπρεπε και ο ΟΦΗ δέχτηκε μια ισοφάριση που βάσει της εικόνας του για 60 λεπτά δεν την άξιζε αλλά την άξιζε και με το παραπάνω στο τελευταίο 30λεπτο του αγώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Θα το ξανα πω θέλουμε άλλον προπονητή!!! Δεν κάνει ο άνθρωπος γι αυτήν την κατηγορία… Μάζεψε τα παλτά τις Κύπρου Και περιμένει να παίξουν δεν αξίζουν
    Η περσινή ομάδα θα έβαζε 3 στα πτώματα του Ατρόμητου… Δεν έχουν φυσική κατάσταση αυτό το βλέπουμε όλοι δεν γίνετε μέχρι το 60 να παίζει και μετά να σέρνονται.. του βγήκε η περσινή χρονιά τυχερός όμως δεν είναι πάντα έτσι ( η τύχη του προταρη ) λενε σοβαρευτείτε γιατί Όταν ξεκινήσει να βάζει κόσμο το γήπεδο δεν θα δίνουν 20-30€ για να χάνουν την ώρα τους

    1. Μαλιστα.
      Τιποτα αλλο?

  2. Μάνο, συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου. Πολύ ισορροπημένη η κριτική σου. Θέλω, ωστόσο, να κάνω δύο επισημάνσεις:
    1) Υπάρχει μια ομοιότητα στον τρόπο που η ομάδα μας τελείωσε τα δύο τελευταία ματς. Αναφέρομαι στο τελευταίο τέταρτο κόντρα στη Λαμία και στο τελευταίο 20λεπτο του χτεσινού αγώνα. Και στις δύο περιπτώσεις δεχτήκαμε πίεση από τον αντίπαλο με αποτέλεσμα να “κλειστούμε” στην περιοχή μας, να μην μπορούμε να βγούμε σωστά στην κόντρα επίθεση και, εν τέλει, να δεχτούμε φάσεις για γκολ. Η διαφορά είναι ότι ενώ με τη Λαμία δεν ισοφαριστήκαμε στο τέλος (θα μπορούσε να είχε γίνει κάλλιστα αυτό στις δυο-τρεις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο αντίπαλος), χτες τιμωρηθήκαμε για αυτήν την εικόνα. Είναι, μήπως, θέμα φυσικής κατάστασης, “ρηχού” πάγκου, έλλειψης συγκέντρωσης; Όλα αυτά μαζί, ίσως; Να το κοιτάξουν οι αρμόδιοι πριν γίνει συνήθειο…
    2) Στο χτεσινό ματς, ένας από τους χειρότερους παίκτες μας στο β ημίχρονο ήταν ο Μεγιάδο. Γενικότερα, δεν είναι σε φόρμα και φαίνεται! Μήπως, λοιπόν, έπρεπε ΑΥΤΟΣ να είχε γίνει αλλαγή αντί τον Στάικο; Στη φάση της ισοφάρισης είναι τραγική η αντίδρασή του ενώ, παράλληλα, έκανε ένα κάρο λάθη το τελευταίο μισάωρο. Να μου πεις κανείς… “ε, και ποιον να βάλει στη θέση του;”. “Τον Στάικο”, απαντώ εγώ! Έτσι κι αλλιώς, ο Στάικος είναι πιο πολύ 6άρι παρά 8άρι. Πιο πολύ κάνει για να τρέχει και να μαρκάρει, παρά να δημιουργεί. Τεσπα, προπονητής είναι ο Σίμος και αυτός αποφασίζει.
    Πάμε γι΄ άλλα. Η ομάδα δείχνει ότι σιγά-σιγά “δένει”.

    1. ΔΗΜΗΤΡΗ…
      Ο ΣΙΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ….. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜ/ΦΩΝ ….. ΚΟΛΛΑΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
      ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 60 ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙ
      ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟΥΣΟ … ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ….
      ΚΑΝΕ ΡΕ ΜΛΚ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣΣΣΣΣ … ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΩ

  3. Η ομάδα έχει νοοτροπία μικρής επαρχιακής ομάδας.
    Η ομάδα δεν έχει φυσική κατάσταση.
    Η ομάδα δεν έχει δύναμη, τσαγανό και πάθος.

  4. https://www.gentikoule.gr/blogs/sarris/211987-to-anisuchitiko-einai-o-ofh-tou-60-90
    ΠΑΡΑΤΑΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠAΝΩ LINK …. ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΡΗ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ , ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!!
    ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 60 ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η
    ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΤΟ….
    ΧΑΣΑΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ, ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?????
    ΛΟΙΠΟΝ , ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ , ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΦΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΦΟΒΙΚΗ , ΟΤΑΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ…..
    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΣΙΜΟΣ ΠΕΡΥΣΙ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ)
    ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ , ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕ ΟΡΕΞΗ Ο ΝΑΜΠΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ……..
    ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ 2 ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΜΠΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΙΑΔΟ…. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ…..
    Ο ΝΑΜΠΙ ΜΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ
    Ο ΜΕΓΙΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΓΙΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΙΜΟΣ
    ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ …. ΠΕΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙΙΙΙΙΙΙ
    ΤΡΩΣ 3 ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟΥΣΟ , ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΧΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ….
    ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΤΕΡΜΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?? ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΟ Ή ΑΝ ΒΡΕΞΕΙ??
    ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΔΕ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ
    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΨΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ , ΤΑ ΞΑΝΑΠΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ
    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ

    1. Mόνο που το σχόλιο μου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο με το χθεσινό. Σας ευχαριστώ πολύ.

      1. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ….. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΛΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
        ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ…. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉ ΟΠΩΣ ΛΕΣ …. Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΈΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ
        ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΆΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΑΙΤΟΛΙΚΟΣ …. ΛΑΜΙΑ …. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.
        ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ …. ΜΕ ΠΟΣΑ ΣΤΟΠΕΡ ΘΑ ΚΑΤΈΒΟΥΜΕ ?
        ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ

  5. Άκρα του τάφου σιωπή… Σιγή ιχθύος… Ουδέν σχόλιον…

    1. ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ…
      ΚΥΡΙΕ ΣΙΜΟ….. ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΤΙΜ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…..
      ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ!!!

  6. Το χω πει 100 φορές ότι ο Σίμος δεν μπορεί άλλο, όσο για την άμυνα, 4 γκολ σε 3 ματς δεν το λες και επιτυχια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + seventeen =