Η πόλη πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του ΟΦΗ και όχι ο ΟΦΗ αυτό της πόλης του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το Ηράκλειο είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που έχει αυθεντικό και μοναδικό trademark τον σύλλογο που την εκπροσωπεί. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους τοπικούς άρχοντες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Politica.gr για την πρόταση δημιουργίας ενός νέου γηπέδου του ΟΦΗ στην περιοχή του αεροδρομίου του Ηρακλείου σε συνδυασμό με την αποχώρηση του “Γεντί Κουλέ” από την περιοχή των Καμινίων αναδεικνύει κάτι πολύ σοβαρό και σημαντικό: Ο ΟΦΗ αποτελεί ένα πολύ μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο κοινωνικό ζήτημα της πόλης μας. Σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας δεν θα δούμε να αποτελούν ταυτόσημες έννοιες πόλη – club. Και μην βρεθεί κάποιος στα σχόλια να μου κάνει συγκρίσεις με άλλα παραδείγματα τύπου Αγρινίου, Τρίπολης και πάει λέγοντας γιατί αφενός οι πόλεις δεν συγκρίνονται ως μεγέθη απέναντι στο Ηράκλειο και αφετέρου τα ποδοσφαιρικά club που έχουν έδρα εκεί δεν έχουν καμία σχέση με τον ΟΦΗ. Απλά το ξεκόβω για όποιον βρεθεί να το πει.

Είναι κάτι που το λέω συνεχώς στο ραδιόφωνο όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχω έχθρες και κόντρες (όχι βέβαια ότι με ενδιαφέρει) με όσους δεν βρίσκονται εντός του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ. Ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ, λοιπόν, δείχνει ότι πλέον βρίσκεται στην καλύτερη φάση της νεότερης ιστορίας του. Οι κινήσεις που γίνονται στο club, ο τρόπος με τον οποίο απλώνεται σε όλο το Ηράκλειο και κατ’ επέκταση στο υπόλοιπο νησί είναι τέτοιος που σύντομα (πολύ πιο σύντομα από ότι πιστεύουμε εμείς) θα αντιληφθούν όλοι πως η γιγάντωση του ονόματος του ΟΦΗ θα ξεπεράσει σε ρυθμούς την ίδια του την πόλη. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν όλοι ότι είναι προς συμφέρον όλων να δημιουργηθεί μια ομπρέλα γύρω από τον ΟΦΗ και τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται μετά την διετία Μπούση, προφανώς και δεν πατάει σε αυτήν την γη. Όμως δεν θα είμαι γκρινιάρης, ούτε μίζερος και πράγματι – όποιος κάνει ρεπορτάζ και σηκώνει το τηλέφωνο και καμία φορά – το γνωρίζει: Ο ΟΦΗ έχει την βοήθεια που χρειάζεται από την πόλη του. Και σε θεσμικό επίπεδο αλλά και ανώτατο βαθμό. Το τέρας της γραφειοκρατίας που είναι γέννημα θρέμμα ελληνικό, όπως και οι θεοί του Ολύμπου, δημιουργεί προβλήματα κατά καιρούς όμως… live your myth in Greece.

Το Ηράκλειο θα έχει οφέλη που δεν τα φαντάζεται κανένας. Ο ΟΦΗ δεν είναι ένας αθλητικός σύλλογος που ασκεί επιρροή σε αθλητικά γεγονότα αλλά αγγίζει κάθε μέρος της κοινωνίας μας. Το όνομα του club θα μεγαλώνει συνεχώς και αυτό σαφώς είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα, εδώ δεν θα το γνώριζαν; Είναι γεγονός πως ο ΟΦΗ έχει την στήριξη της δημοτικής αρχής για την επένδυση στον Σκαφιδαρά, όπως και σε ότι του ζητηθεί η Λότζια είναι εκεί. Δεν θα παίξω τον πολιτικάντη, ούτε έχω σκοπό να το κάνω αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα και την καταγράφουμε.

Από την στιγμή που ο ΟΦΗ θέλει να επενδύσει στην ίδια του την πόλη, τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ο ΟΦΗ δεν επενδύει μόνο χρήματα, επενδύει σε κοινωνικές αξίες που ταιριάζουν με τον Ηρακλειώτη και τον Κρητικό. Επενδύει σε ευαίσθητες χορδές του τόπου μας, αναδεικνύει την Κρητική κουλτούρα, την διαφημίζει εντός και εκτός Ελλάδας. Και μόνο που ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ ζει και αναπτύσσεται επαγγελματικά σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι για το Ηράκλειο να αναπτύξει το δικό του όνομα πλάι σε εκείνο του club.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Η προταση για γηπεδο στο αεροδρομιο Καζαντζακης, με ανταλλαγη δημιουργιας χωρου πρασινου στα Καμινια ειναι η πιο βιωσιμη και συντομη λυση, γιατι το project Σκαφιδαρας, εφ’ οσον εχουν εμπλακει ιδιωτες, που διεκδικουν κομματι απο τα 180 στρεματα, θα παει πολυ μακρια. Ασφαλως η προταση των μελετητων, για γηπεδο του ΟΦΗ στο αεροδρομιο, θα εγινε κατοπιν συνεννοησης με την διοικηση.

  2. Κύριε Σαρρή, πραγματικά μπράβο σας για αυτό το άρθρο. Πραγματικά!
    Θα ήθελα να προσθέσω και γω κατι.

    Η ΠΑΕ ΟΦΗ αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη δυναμική της πόλης. Βλέπουμε από την πρώτη μέρα της Big Mike εποχής και η ΠΑΕ απέκτησε μονομιάς ένα σοβαρό και αδιάκοπο κοινωνικό και ανθρώπινο προφίλ.
    Η ΠΑΕ ΟΦΗ νοιάζεται για την πόλη, με πάρα πολλές δράσεις κοινωνικού και ανθρώπινου χαρακτήρα. Από την καμπάνια για τον καρκίνο του μαστού, μέχρι και στην φιλοξενία προσφύγων στο Γεντί Κουλέ, είναι πάρα πολλα αυτά που προσφέρει το μάρκετινγκ της ομάδας μας.
    Ας μην ξεχνάμε ότι το Ηράκλειο είναι μια δημοκρατική πόλη και οι συμπολίτες μας είναι ιδιαίτερα ενεργοί σε κοινωνικά θέματα, πολιτισμικού χαρακτήρα. Η ΠΑΕ ΟΦΗ τα πηγαίνει περίφημα και σύντομα η πόλη του Ηρακλείου θα την αγκαλιάσει. Πόσο μάλλον όταν αρχίσουν να έρχονται σταθερά οι αγωνιστικές επιτυχίες.
    Φανταστείτε τι θα γίνει και με ένα σύγχρονο γήπεδο!

    Από την άλλη όμως πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας, εμείς ως κόσμος του ΟΦΗ.
    Για να έρχονται οι συμπολίτες μας στο γήπεδο, πρέπει να αισθάνονται άνετα, πρέπει να αισθάνονται ότι πηγαίνουν να απολαύσουν μπάλα.
    Αναρωτιέμαι, λοιπόν…
    Πώς θα αντιληφθεί η πόλη το μέγεθος του ΟΦΗ, όταν διαβάζει σχόλια στο facebook, ΟΦΗτζίδες μονίμως να κράζουν τον προπονητή και την ομάδα με τον πλέον ασχημο τροπο;

    Πώς θα αντιληφθεί η πόλη το μέγεθος του ΟΦΗ, όταν βλέπει τη θύρα 4 να παρουσιάζει μονίμως ένα αντι-αριστερό και ακόμα περισσότερο χρυσαυγίτικο προφίλ;

    Πώς θα αντιληφθεί η πόλη το μέγεθος του ΟΦΗ όταν βλέπει τους λιγοστούς φιλάθλους στις ταράτσες να βρίζουν το Μεγιάδο καθ’όλη τη διάρκεια του ματς;

    Πώς θα αντιληφθεί η πόλη το μέγεθος του ΟΦΗ όταν βλέπει τους οπαδούς του να αδιαφορούν ξανά και ξανα για τον κορονοϊο και να μην λαμβάνουν ούτε τα τυπικά μέτρα;

    Δεν είναι λίγες οι φορές που άλλα λέει και κάνει η ΠΑΕ και άλλα, εντελώς αντίθετα οι οπαδοί.
    Πχ η ΠΑΕ να φιλοξενεί πρόσφυγες και οι οπαδοί να σηκώνουν πανό κατά των προσφύγων!
    Ή η ΠΑΕ να τιμάει την ημέρα κατά της φτώχιας και οι οπαδοί να σηκώνουν πανό υπέρ της Αρμενίας και ενάντια στην Τουρκία!
    Υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα αλλά δε θέλω να μακρυγορίσω.

    Ας μην ξεχνάμε ότι μια ομάδα είναι ο κόσμος της. Ότι και να κάνει λοιπόν η ΠΑΕ, αν δε “εκδημοκρατιστεί” ο κόσμος μας, ο ΟΦΗ δε θα μεγαλώσει ποτέ.

    Να ξέρετε ότι ο Μπούσης βάζει πολλά λεφτά και η ΠΑΕ κάνει μεγάλες προσπάθειες για να δείξει τον δρόμο και στον κόσμο της ομάδας.
    Όσο ο κόσμος μας όμως, με πρώτους τους οργανωμένους, κάνει ακριβώς τα αντίθετα, τόσο η προσπάθεια της ΠΑΕ αποδυναμώνεται. Και είναι φυσικό, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το σπουδαίο έργο της γιγάντωσης του ΟΦΗ μας, να απογοητεύονται.

    Πραγματικά το πιστεύω, ο λόγος που δε μπορούμε να γεμίσουμε ούτε το Γεντί Κουλέ (δεν έγινε σολντ άουτ ουτε με Πλατανιά, ούτε με Λαμία), είναι ο παραπάνω.

    Ευθύνη έχουμε όλοι, καθώς και εσείς οι δημοσιογράφοι να διορθώσουμε αυτά τα κακώς κείμενα. Μόνο τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα απολαύσουμε την Ομιλάρα μας!

    Αυτά είχα να πω, κατέθεσα την προσωπική μου γνωμη και ευχαριστώ για το βήμα που μου δώθηκε.

  3. ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΛΚΡΟ 1925 ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΔΑΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΦΗ.

    1. Μπορείς να παραθέσεις τα επιχειρήματα σου, αντί να λασπολογείς;

      Αν μπορεις εννοείται, να μου απαντήσεις…

      1. Είναι ψέμα ότι 9/10 σχόλια στο fb είναι κακόβουλα; Και αυτό ψέμα είναι; https://www.gentikoule.gr/blogs/sarris/212652-den-sas-axizei-o-simos

      2. Είναι ψέμα ότι από το “no politica” και το “μόνο ΟΦΗ” περάσατε σε μια καθαρά εθνικιστική πολιτική, με νέο πολιτικό πανό σχεδόν κάθε βδομάδα;
      Αν θέλεις εξηγησέ μου γιατί ανέβηκε πανό για την Αρμενία… (https://uploads.disquscdn.com/images/af7d1e7d37095ce568baf8060a48feb47cc539b0ee1c4525eec9cf130dc251f2.jpg) ενώ την ίδια ακριβώς ώρα για την ίδια μας τη χώρα δεν πήρατε θέση για την καταδίκη των εθνικιστών, πόσο μάλλον ότι ένα σωρό στελέχη της ομαδας (πχ Παπαπαναγής, Κωφίδης) αλλά και παίχτες μας (πχ Τσιλιανίδης) πήραν θεση;

      Αν θέλεις εξηγησέ μου και γιατί ανεβάσατε πανό greek lives matter (http://lefteria.blogspot.com/2020/09/blog-post_745.html?m=1) ενώ όλος ο πλανήτης καθώς και σύσσωμη η ΠΑΕ ΟΦΗ συμμετείχαν στην αντιρατσιστική καμπάνια για το black lives matter για το οποίο δεν κάνατε τι-πο-τα;

      3. Θέλεις να μου πεις επίσης, αν είναι ψέματα ότι η ΠΑΕ προσπάθησε με διάφορα βίντεο να μας εξηγήσει ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι (https://youtu.be/T229l4CAMxE) ενώ οι οργανωμένοι επέτρεπαν σε ανήλικα να πατικώνονται στο ταρατσάκι (https://youtu.be/zVRUAm6JfGQ😉 Ή μήπως είναι ψέματα ότι πριν το ευρωπαϊκό ματς οι οργανωμένοι χωρίς μάσκες φώναζαν σε απόσταση αναπνοής από τους παίχτες μας (https://youtu.be/NTjVNh3CwfM);

      4.Τελος, θέλεις να μου πεις αν είναι ψέμα ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ έκανε καμπάνια υπέρ των προσφύγων (https://www.oficretefc.com/drasis/ena-nisi-mia-omada-mia-agkalia/) ενώ εσείς κάνατε καμπάνια ενάντια στους πρόσφυγες (https://www.anaktisi-mag.gr/2020/03/02/1058/);

      Είναι μήπως ψέμα και το ότι όλος ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στις κινήσεις σας αυτές και μόνο τα ακροδεξια sites σας “παραδέχονται”;

      Να σε δω ρε μάγκα! Έχεις επιχειρήματα;
      Την επόμενη φορά πριν πεις ψέυτη κάποιον, φρόντισε να μασάς παρά να μιλάς.

      1. Η προσπάθεια πολιτικοποίησης της ομάδας από μέρους σας είναι τουλάχιστον ατυχής…. προσπαθήστε κάτι άλλο!!!!!!! ΄ Αλλο ποδόσφαιρο και άλλο πολιτική. Μην τα μπερδεύεται.

        1. Ακριβώς! Μόνο ΟΦΗ και μόνο στο δρόμο του πολιτισμού. Όπως ακριβώς κάνει και η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × two =