Το μαύρο κουτί της αποτυχίας του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το τέλος του project όπως το γνωρίζαμε ήρθε με άκομψο και μάλλον άμεσο τρόπο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Μετά από μια τεραετία της εποχής Μπούσης κανείς δεν περίμενε, ακόμα και ο πιο δύσπιστος πως θα φτάναμε στις αρχές Σεπτέμβρη όπου θα γραφόταν το τέλος της εποχής των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά. Μια κατάσταση που είχε διαμορφωθεί εδώ και καιρό και που μάλλον η ήττα από τον Παναιτωλικό επίσπευσε τις διαδικασίες.

Όλα όσα βλέπουμε να παρατηρούνται στο γήπεδο και οι αντιδράσεις του κόσμου αποτελεί μια πολύ μεγάλη αποτυχία ολόκληρου του οργανισμού του ΟΦΗ. Η μεγάλη αποτυχία είναι να φεύγει ο κόσμος με τέτοια συναισθήματα, μέσα στα νεύρα αλλά κυρίως επειδή η καθυστερημένη υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του ΟΦΗ έφερε το χθεσινό αποτέλεσμα. Και δεν μιλάω για την ήττα από τον Παναιτωλικό αλλά ότι στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ εμφανίστηκε με μόλις 12 παίκτες, δεν βάζω για τους αυτονόητους λόγους ούτε τους δύο τερματοφύλακες, ούτε τους δύο 18χρονους, ούτε και τον ανέτοιμο Καμάου που φτάσαμε να τον δούμε να παίζει ως δεξί μπακ.

Σαφώς και υπεράνω κριτικής δεν είναι κανείς όμως ας δούμε ψύχραιμα – όσο γίνεται βεβαίως – την κατάσταση.

Ο Μιχάλης Μπούσης είχε αποφασίσει, από την πρώτη μέρα, να δώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήθελε μια ομάδα που να είναι αυτάρκης οικονομικά, δίχως μεγάλες οικονομικές υπερβάσεις που ωστόσο στην παρούσα φάση και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα διεκδικεί την είσοδο στα play offs και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μην ξεχνάμε πως ο στόχος έχει τεθεί από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο του ΟΦΗ και κατά συνέπεια όταν δεν επιτευχθεί αυτομάτως η χρονιά είναι αποτυχημένη. Πολλοί θα ήθελαν να γίνονται μεταγραφές εκατομμυρίων για να δημιουργηθεί μια πιο ανταγωνιστική ομάδα; Θεμιτό και δίκαιο. Ο ίδιος ο Μπούσης επέλεξε να πορευτεί σε αυτό το πρότζεκτ και τα αποτελέσματα είναι και ο καθυστερημένος μεταγραφικός σχεδιασμός. Τα απόνερα της οριοθέτησης του μπάτζετ είναι μεγάλα και σίγουρα χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση ως προς το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα, είναι ζήτημα οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος και αγωνιστικών προτεραιοτήτων.

Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησαν με την μεταγραφή του Ντιουσέ στις αρχές του Ιούλη. Προφανώς και ο Σενεγαλέζος ήταν η πρώτη επιλογή για την μεσαία γραμμή όμως έκτοτε πέρασαν 40 ολόκληρες ημέρες μέχρι την πραγματοποίηση της δεύτερης μεταγραφής. Φτάσαμε στις αρχές του Αυγούστου για να έρθει ο Ντίκο και μαζί όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που πλην του Λάρσον ήταν φανερά ανέτοιμοι, δίχως προετοιμασία και φυσική κατάσταση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τέταρτη αγωνιστική και να μην μπορεί να βγάλει 90λεπτο κανείς.

Η καθυστερημένη υλοποίηση των μεταγραφών και τα απόνερα της, τα βλέπουμε τώρα με τους συνεχείς τραυματισμούς. Γιατί οι απαντήσεις είναι μπροστά μας δίχως να χρειάζεται να ψάχνουμε τις απαντήσεις στην σφαίρα της φαντασίας. Το είπε ο Νιόπλιας το βράδυ του Σαββάτου, το λέω και εγώ στο ραδιόφωνο. Όταν πας στην Ολλανδία με μόλις 19-20 παίκτες όπου είναι σίγουρο πως θα προκύψουν μικροπροβληματάκια τότε αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν περισσότερο κάποιοι άλλοι.

Το καλοκαίρι κύλησε δίχως να τεθούν προτεραιότητες μεταγραφικά. Εξαρχής έπρεπε να είναι στόχευση να έρθουν πρώτα από όλους φορ και εξτρέμ. Στις 4 Ιουλίου είχα σημειώσει την ανάγκη να καλυφθεί άμεσα η γύμνια της επίθεσης. Δύο μήνες μετά ο ΟΦΗ δεν έχει ούτε επιθετικό, ούτε εξτρέμ – κρίνοντας και όλα όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας για την κατάσταση του Μεχντί Ζερκάν.

Μπορούσε ο ΟΦΗ να κρατήσει Λουίζ Φελίπε και Λάμπρου; Όχι. Για πολλούς και διάφορους λόγους στους οποίους δεν είχε ευθύνη, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο ΟΦΗ. Όμως τα κενά δεν καλύφθηκαν ποτέ και ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να βρει τρία γκολ στο πρωτάθλημα όπου κανένας εξ’ αυτών δεν είναι μεσοεπιθετικός. Δύο αμυντικοί και ένας χαφ έχουν σκοράρει στις τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Μιχάλης Μπούσης μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο είχε δηλώσει πως σκοπός είναι ν’ αλλάξουν τα πάντα και παράλληλα έθεσε τον στόχο που είναι η είσοδος στα play offs.

Η ποιότητα κάποιων εκ των παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι, προσώρας, είναι προς αμφισβήτηση. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα μετά από τέσσερις μόλις αγωνιστικές. Όμως δεν μπορεί να μην προβληματίζεται κάποιος από την εικόνα του Γιοχού στις δύο πρώτες αγωνιστικές ή τον τρόπο με τον οποίο δέχεται τα γκολ ο Στίβενς – όπως αυτό με τον Παναιτωλικό δεν μπορεί παρά να μην σου βάζει το σαράκι της αμφισβήτησης για την αξία κάποιων εκ των μεταγραφών.

Λάθη έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια, το καλοκαίρι του 2020 όταν ο ΟΦΗ είχε μπροστά του την πρόκληση της Ευρώπης που η καθυστερημένη μεταγραφική του ενίσχυση στην επίθεση έφερε και τ’ αποτελέσματα που είδαμε στην συνέχεια της χρονιάς. Έγιναν, γίνονται και θα γίνουν λάθη. Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία και δεν δικαιολογείται η εικόνα των 12 παικτών κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο ΟΦΗ μετά από τέσσερις αγωνιστικής παρουσιάζει μια εικόνα ομάδας που δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο. Δεν έχει φορ, εξτρέμ συνεχίζει να μην υπάρχει στο ρόστερ και παράλληλα η καλοκαιρινή καταπόνηση των παικτών δεδομένα θα φέρει και άλλα προβλήματα στην πορεία.

Και εδώ πλέον μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Μηνάς Λυσάνδρου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ είναι ο άνθρωπος που θα τρέξει όλες τις υποθέσεις του ΟΦΗ και μένει να φανούν τα δικά του αντανακλαστικά. Μπορούσε ο Μηνάς Λυσάνδρου να προλάβει το κακό πριν την ώρα του; Ενδεχομένως και ναι. Ενδεχομένως και όχι. Αν μπορούσε να το προλάβει και δεν του πέρασε, προφανώς είναι και εκείνος που έχει μερίδιο ευθύνης. Αν δεν μπορούσε να το προλάβει και παράλληλα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το προλάβει, εξίσου δική του ευθύνη.

Αγωνιστικά ο ΟΦΗ παρουσιάζει μια εικόνα ομάδας που δύσκολα μπορεί να σηκώσει άμεσα κεφάλι. Όπως έγραφα και μετά τον Ατρόμητο, έαν τον καβαλήσουν τα πάντα, από την ψυχολογία μέχρι του “πρέπει” της νίκης τότε θα πρέπει να μιλήσουν οι προσωπικότητες. Ποιες είναι εκείνες; Αυτό το ξέρουν καλύτερα εκείνοι που βρίσκονται εντός των αποδυτηρίων και όχι εμείς που είμαστε απ’ έξω.

Όπως ο Νιόπλιας είπε χθες πως εκείνος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη από την στιγμή που υπογράφει το συμβόλαιο του, έτσι και συνολικά για την στάση του οργανισμού την έχει ο Μιχάλης Μπούσης. Μπορεί να μην έχει το χούι, όπως άλλοι πρόεδροι να ανακατεύονται με το ποδοσφαιρικό κομμάτι κάνοντας μεταγραφές και απολύοντας προπονητές όμως και εκείνος πρέπει να γίνει πιο ενεργός στην λήψη των αποφάσεων, να δώσει εκείνος πρώτος την κατεύθυνση για να ακολουθήσει ολόκληρος ο οργανισμός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

28 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ…. ΘΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣΗΣ….. ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

  2. για τον νιομπλια τιποτα ολα καλα δεν ευθυνεται για τους τρυματισμους απο περσι στα πλει αουτ εχει χασει τ αυγα και τα πασχαλια

    1. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ…….. ΒΡΙΣΚΕΙΣ…..
      ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ …….ΒΡΙΣΚΕΙΣ…..
      ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ……..ΒΡΙΣΚΕΙΣ…..
      ΠΑΙΧΤΕΣ…….ΒΡΙΣΚΕΙΣ…….
      ΛΕΦΤΑ……. ΟΜΩΣ??????
      ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ …….ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ…….ΟΛΟΙ ΜΑΣ….. ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…..

  3. Οι άσχετοι, οι αλήτες, τα λαμόγια, οι μισθοφόροι, οι περιστασιακοί τα νούμερα, οι καραγκιόζηδες, οι σαλτιμπάγκοι, οι αούα, οι τσίου φίου διαλύσανε την Ομάδα. Εδώ και καιρό φωνάζαμε, αλλά είμαστε βλέπεις αντιδραστικοί. Εμείς δεν θέλουμε το καλό της Ομάδας. Είμαστε αντιομιλίτες. Δε ντρέπεστε ρε λίγο; Τα έργα και οι ημέρες σας θα σας συνοδεύουν μια ζωή μαζί με το αίσχος και την ντροπή γι αυτό που πετύχατε και κατορθώσατε. Διαλύσατε την Ομάδα. Μπράβο σας! Συγχαρητήρια! Πάρτε δρόμο μπας και προλάβει να σωθεί έστω και κάτι από την Ομάδα…..

    1. Φώτη εσύ;

  4. τωρα πρεπει να προλαβουμε καποιες μεταγραφες να παρουν γυμναστες υπαρχει ακομα καιρος αρκει να το κανουν μα τι γινοταν τοσος καιρος

  5. Νιόπλιας: «Δεν γίνεται να έχουμε 12 παίκτες, έχει δίκιο ο κόσμος» δεν εχει κυριε 12 παικτες εχει αλλους τοσους τραυματιες που την ευθυνη την εχεις εσυ και ο κοσμος φωναζει και για σενα αιντε μπραβο

  6. Είδες τελικά Μανώλη ότι με τα λόγια και με το να βαφτίσεις παικταραδες παίξτε Β εθνικής δεν κάνεις τίποτα.ασε που..σου λέγαμε ότι η ομάδα θέλει παίκτες και έλεγες έχουμε τσιλιανιδη ντουρμισαι τοραλ…που είναι;;πόσο θα παίξουν ;;5παιχνιδια;;ο 36 τις Νειρα;; Είσαι συνυπεύθυνος

  7. Τεραστια απορια για το ποια ειναι η δικαιολογια των Σαμαραδων αυτη τη φορα. Περυσι ηταν ο Κορονοϊος λες και οι αλλοι δεν ειχαν, φετος? Πως περνουσαν οι μηνες/μερες και βλεπαν τα χαλια της ομαδας σαν θεατες? Περιμεναν να παιξει η ομαδα με 12 για να φυγουν? Τι θα γινονταν σε περιπτωση x ή σε περιπτωση που ηταν εκτος το ματς και δεν τα ακουγαν απ την εξεδρα, θα εμεναν να συνεχισουν τον μεταγραφικο τους σχεδιασμο?

    Τοσο μεγαλη ηταν η υπεριφανια τους που δεν μπορουσαν να αντικρισουν τον κοσμο, ουτε οταν το “εταξαν” αλλα ουτε και τωρα? Το μιτινγκ με τους δημοσιογραφους επρεπε να ηταν ανοικτο στο καναλι της ομαδας με ακροατες τον ιδιο τον κοσμο. Δεν θα εσωζε την ομαδα αλλα ισως δεν ακουγαν οτι ακουσαν στο γηπεδο, θα μπορουσαν να φυγουν με “ψηλα το κεφαλι” ισως να μεινουν σε άλλη θεση μιας και αγαπουσαν την ομαδα και εφεραν τον Μπουση/οραματιστηκαν το “προτζεκτ”.

    Το γιατι εκαναν οτι εκαναν μονο αυτοι το ξερουν και φυσικα εχεις δικιο οτι Λυσανδρου Μπουσης εχουν μεγαλο μεριδιο που ειναι αφαντοι και δεν τους εδιωξαν την μερα που γυρισε η αποστολη απο την Ολλανδια χωρις ροστερ ικανο να βγαλει τη χρονια.

  8. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣΗΣ…. Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ … ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ

  9. μου μθριζει κ εμενα αυτο το σεναριο

  10. μου μυριζει κ εμενα αυτο το σεναριο

  11. Μανωλη, πληρώνουμε τις εμμονές των Σαμαραδων που δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με παίχτες του….ταπεινού ελληνικού πρωταθλήματος και περιμένουν να αγοράσουν με ψίχουλα τους ευρωπαίους παιχταράδες (βλ. Γιοχου που σκύβει για να αποφύγει την μπάλα στο 2ο γκολ του Παναιτωλικού !!!! και τον Στίβενς που έπνιξε το σουτ του…πεσμενου Κολοβού!! Ήμαρτον !!!) Παιχτες έχει η ελληνική αγορά αρκεί να έχεις μάτια ανοιχτά και πορτοφόλι!!!! Ο Καρέλης δεν τους άρεσε; Ο Μάντζης δεν τους κάνει; Ο Αραμπούλι τους ξυνίζει; Ο Αντέντζο ή ο Τσιγκρινσκι είναι λίγοι; Ο Ανσαριφαρντ είναι «αλμυρός»; Ο Λενίς του Ιωνικου; Κακός και αυτός; Όταν ομως έχεις κωλύματα… και δεν δινεις και φράγκα…αυτά παθαίνεις ! Κατά τα άλλα πάμε για ….εξάδα (μαλλον για εμφιαλωμένα νερά)

  12. Οι τύποι ήρθαν να διαλύσουν την Ομάδα. Ο κόσμος μέσα στην απόγνωσή του και στην απελπισία του τους είδε σαν σωτήρες. Όλα ήταν ένα όμορφο παραμύθι. Πρότζεκτ, επενδύσεις, πλάνα, Ευρώπες και τα ρέστα. Τάιζαν σανό τον κοσμάκη, όλοι μαζί, κι αυτός τον έτρωε κι έτρεφε φρούδες ελπίδες. Τα λέγαμε εμείς, αλλά θέλαμε το κακό της Ομάδας μας. Τώρα τι γίνεται κ.κ. Σωτήρες; Λακίζετε με ελαφρά πηδηματάκια και την κάνετε, αφήνοντας την Ομάδα διαλυμένη, γιατί έτσι την καταντήσατε. Παίζατε παιχνιδάκια στις πλάτες της. Αλλά που ντροπή, αισχύνη, τσίπα, όνειδος… Σιγά τα ωά…. ΑΙΣΧΟΣ!

    1. Παιδιά δεν το πιστεύω θα κρατήσουν το Νιομπλια,άρα φίλε έχεις δίκιο πάει να φύγει και ο Μπουσης,δεν εξηγείται αλλιώς
      και κάτι άλλο παιδιά δεν μπορούν παραπάνω επενδύσεις με δύο χιλιάδες εισητηρια

  13. Οι σαμαραδες έχουν λίστα με 5000 παίκτες. Τους γ εθνικής παίκτες (όταν οι ομάδα β εθνικής υποβιβάζεται είναι γ εθνική) παίκτες που λένε ψέματα ότι είναι άρρωστοι για να μην παίξουν και προφανώς ένας προπονητής έμπειρος μπορεί να αξιολογήσει ότι δεν κάνουν για τον ΟΦΗ. Ήρθε το παρεάκι των Σαμάρα πουρσανιδη να κάνει το κομμάτι της. Ο λυσσανδρου τι έκανε; Ποια είναι η συνεισφορά του στην εταιρεία; Γυμναστές ποιος προσλαμβάνει; Έχει λόγο ο προπονητής; Ο νιομπλιας έβαλε όρους για να δουλεψει; Αυτος από την μεγάλη εταιρία Απόλλωνα σμυρνησ Τι τον έφεραν; Είχε τέτοιο βιογραφικό βέβαια που δύσκολα το αρνείσαι. Λες και δεν υπήρχαν παιδιά του συλλόγου μας που να ξέρουν τα αποδυτήρια.
    Ερασιτέχνες! Επαγγελματίες είναι μόνο κάποιοι παίχτες! Όλοι οι άλλοι ερασιτέχνες. Πήραμε ένα παίχτη τον γκαγιεκος και τον πούλησαν μετά από έξι μήνες. Στο μεταξύ πηραν μπουζούκη που δεν ξέρει τι γυρεύει από πέρσι στο γήπεδο. Πήραν το Βραζιλιάνο σχεδόν την τελευταια μέρα των μεταγραφων. Φώναζε η ομάδα Οτι με φαν νταινεν Και ντουρμισαι δεν μπανει γκολ ούτε με αίτηση και τον έφεραν στο παρα ένα. Αντανακλαστικά και πάλι. Ο Στάικος ακόμα γυρνάει την μπάλα στους αμυντικούς και ο 30 κιλά καμαου μας ξεφτιλίζει οποτε ακουμπάει την μπάλα
    Με μια φάση κερδίσαμε το Βόλο ( την ομάδα του Μπέου τον κολλητό του μπουση στα μπουζούκια ).
    Ο θείος από Αμερική να δούμε τι θα κάνει. Στα μάτια μου έχει πέσει εδώ και καιρό. Κρίνω από τα γεγονότα και όχι τις προθέσεις. Πρόκειται για παρέα επικίνδυνων, για την υγεία μας , ερασιτεχνών.
    Στο καλό. Και προφανώς δεν ισχύει και πάλι φίλοι. Μακριά από την ομάδα.
    Ευχαριστώ πάντως το Σαρρη για τη δυνατότητα που μας δίνει να παραθέτουμε τις απόψεις μας

    1. Σωστός ο Ιταλός 4!

  14. “Δεν είμαστε έτοιμοι…. Γιατί να σας κοροϊδεύω…. Αυτοί είμαστε…. Έτσι όπως είμαστε τώρα ελπίδες δεν έχουμε…. κλπ” Τάδε έφη ο κ. Νιόπλιας!

  15. η ομαδα παει για διαλυση..για μενα , η θητεια του μπουση ηταν αποτυχημενη..ο ανθρωπος ηρθε παρασυρμενος απο μεγαλα λογια προφανως, χωρις να ξερει απο μπαλλα και ελληνικο πρωταθλημα , τον ευχαριστουμε ομως που κρατησε στοιχειωδως οικονομικα την ομαδα σε δυσκολους καιρους..μεχρι εκει εφταναν οι δυνατοτητες του….ετσι κι αλλιως, εχω τη γνωμη οτι κουμαντο ουσιαστικα δεν εκανε αυτος..ουτε καν φυτωριο νεων παικτων δεν εχουμε πια…

  16. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΩΛΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ….. ΜΟΛΙΣ Ο ΝΙΟΜΠΛΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΟΥΧΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΡΚΙΔΑ, ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ.
    ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ (ΣΑΡΡΗΣ) ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΧΝΙΔΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΄΄ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ΄΄ ….. ΚΑΙ….ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ…
    ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ…..ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!
    ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΙΜ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΜΕ….
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ …..ΕΦΑΓΑ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΜΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ…..ΜΠΙΠ!
    ΣΤΗΡΙΖΩ ΝΙΟΜΠΛΙΑ…. ΝΑΙ ΜΕΝ ,ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ….. ΑΛΛΑ…. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ…. ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΥΧΑ…. ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ…. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ …. ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ…. Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
    ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ….. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ.
    ΣΥΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ 11ΑΔΑΣ ΓΥΑΛΙΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ 1 ΜΑΤΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ 10 ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ….ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…..
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΟΤΙ Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ 2 ΣΑΜΑΡΑΔΩΝ , ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΗ…… ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ…… ΚΑΙ ΤΟΤΕ…… ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ!

    1. Φίλε, λες τον Σαρρή μας κωλοτούμπα?? Γιατί? Επειδή διαβεβαίωνε τον κόσμο λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ότι “ο ΟΦΗ βρίσκεται μισό σκαλοπάτι πιο πάνω από τους συνδιεκδικητές της έκτης θέσης”? Αυτός φταίει που δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό σήμαινε “το λέω και εγώ στο ραδιόφωνο. Όταν πας στην Ολλανδία με μόλις 19-20 παίκτες όπου είναι σίγουρο πως θα προκύψουν μικροπροβληματάκια”, όπως μας εξηγεί σήμερα?

      Μανώλη, άσε τους να λένε. Γράψε ένα άρθρο με τίτλο “εγώ τα έλεγα”.

  17. Ηρεμήστε, ρε σεις, ντε και καλά θα φύγουνε όλοι; Δηλαδή το να πάρουμε άλλους σε αυτά τα πόστα κ να συνεχίσουμε δεν παίζει;; Πολλή καταστροφολογία έπεσε ξαφνικά.

  18. Ευθύνες έχουν όλοι, όχι μόνο οι Σαμαράδες. Οι τελευταίοι ίσως κουβαλούν το μεγαλύτερο μερίδιο της αποτυχίας αλλά, ας μιλήσουμε με ονόματα, οι υπόλοιποι είναι στην απ’ έξω;
    Ο Μπούσης διατυμπάνιζε τόσο καιρό ότι στόχος είναι η 6αδα. Μα πως, ρε Θείε από το Σικάγο, θα πας 6αδα; Με τα λόγια; Με τα ευχολόγια; Με τις διοικητικές προσθήκες… μεγάλου βεληνεκούς; Με τις τιμές των διαρκείας ή με τα @@ του κόσμου; Κάπου το χάσαμε το πράμα και νομίσαμε ότι απευθυνόμαστε σε Αμερικανάκια.
    Ο Λυσάνδρου ήρθε να κάνει τον CEO. Άλλα προβλήματα δεν είχαμε, αυτά μας φάγανε. Και τι έχει κάνει στην τελική; Άκουσε τον κόσμο που έβραζε και δρομολόγησε την “παραίτηση” των Σαμαράδων; Γι’ αυτό ήρθε;
    Ο Κόκος βλέπει εδώ και δύο μήνες ότι οι άνθρωποι κοιμούνται. Πέρα από ένα-δυο μπηχτές που πέταξε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πάντα έλεγε ότι η ομάδα θα εμφανιστεί έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις, ότι έχουμε καλό υλικό και ποιότητα στην ομάδα κι άλλες τέτοιες π@π@ριές. Τώρα κάθεται και κλαίγεται. Που ήσουν, ρε άνθρωπε, να πεις τα πράγματα με το όνομά τους όταν έπρεπε και, γιατί όχι, να παραιτηθείς αφού το έβλεπες να έρχεται;
    Το περιβόητο τμήμα σκάουτινγκ (ποιο;) τι παίκτες βλέπει; Όχι μόνο φέτος, γενικότερα μιλάω. Με κάποιες εξαιρέσεις, όλοι οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην ομάδα είναι είτε δανεικοί είτε “σάπιοι”. Μην κάτσω τώρα να απαριθμήσω τι παλτά έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια γιατί θα γίνω κουραστικός. Τους ξέρουμε όλοι, άλλωστε. Και εδώ κολλάνε οι Σαμαράδες. Όταν κάθε χρόνο πρέπει να κάνεις οκτώ και δέκα μεταγραφές για να φτιάξεις ομάδα, κάτι δεν πάει καλά. Αλλά, είπαμε, φταίει ο κορονοϊός, ο Δράκουλας και η κλιματική αλλαγή!
    Για γυμναστές, φροντιστές και άλλα μέλη του προπονητικού team δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δε γνωρίζω τι δουλειά γίνεται εκ των έσω. Το μόνο εύκολο είναι να κατηγορήσεις αυτούς τους ανθρώπους για τους τραυματισμούς, Μπορεί και να υπάρχει κάποιο θέμα αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Όταν δεν ξέρεις τι γίνεται εκ των έσω, καλύτερα να μη μιλάς.
    Ειλικρινά, πλέον, δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος τι ξημερώνει στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι πάμε για άλλη μια χρονιά…παρωδία.

    1. Συμφωνώ φίλε, 1000%

    2. Επιτέλους ένας Χριστιανός κατάλαβε ότι κι ο Νιόπλιας είναι συνυπεύθυνος στην κοροϊδία τους τελευταίους μήνες, με τις δηλώσεις του από τα πλέι άουτ κιόλας! Τώρα, είναι αργά καημένε κόουτς και τα δάκρυα είναι κροκοδείλια. Δεν πα να γκρινιάζεις και να λες δεν έχω παίκτες? Ντα, πριν είχες?
      Κοιτάμε την επόμενη χρονιά, η φετινή ήδη δεν έχει στόχους, πέραν του…σουλουπώματος.

  19. Προτζεκτ από ερασιτέχνες, δεν νοείται…. Κάνα μανάβικο, αντε ψιλικατζίδικο… Από δε τραυματισμους, άλλο τίποτα.. Στο Κατ, λιγότεροι τραυματίες νοσηλεύονται… Καλά, για μεταγραφικές επιτυχίες, δεν το συζητώ.. Ένα καράβι δανεικοί κι άλλο ένα με γιαλινους, προσοχή εύθραυστον.. …

  20. Προσωπικα ακομα και μεσα απο τα λαθη του πιστευω οτι ο Νικος Νιοπλιας ειναι ο ανθρωπος που πρεπει να στηριξουμε και αυτος που εχει τη λιγοτερη ευθυνη σε οτι εχει γινει μεχρι τωρα. Θα ηταν αχαριστια να ξεχασουμε οτι αυτος ηταν που δεχτηκε να αναλαβει μια ομαδα στο χειλος του γκρεμου οταν επι Σιμου ειχαμε κανει σερι ηττες και ημασταν με το εναμισι ποδι στη Β’ κατηγορια. Εκεινος ηταν που το πιστεψε και το γυρισε το παιχνιδι. Και αυτο ειναι ικανοτητα , οχι τυχη. Και περσι με το υλικο που ειχαμε υπερβαση εκανε ο ανθρωπος. Το μονο που θα του καταλογιζα ειναι οτι καλυψε οσο μπορουσε τα στραβα για τα οποια αλλοι ηταν υπευθυνοι. Αλλα εστω και αργα βγηκε και τα ειπε τα πραγματα οπως ειναι βαζοντας την ομαδα πανω απο συναδελφικες φιλιες. Η χρονια θα ειναι δυσκολη , στοχος αυτη τη στιγμη ειναι να σωθουμε μη γελιωμαστε αλλα θελω να πιστευω οτι με τις σωστες κινησεις συντομα θα ανακαμψουμε ,

  21. Δεν μπορώ να καταλάβω την παιδιάστικη λογική ορισμένων. Ο Μπούσης κάνει μια επένδυση, έχει βάλει χρήματα (λίγα πολλά έχει σημασία;), δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει τους συνεργάτες του; Εντάξει, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι Σαμαράδες, το καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ τους, αλλά γιατί να πρέπει όπωσδήποτε να πορεύονται μαζί επιχειρηματικά; Μήπως βάζουν από κοινού το κεφάλαιο και είναι συνιδιοκτήτες ή μήπως είναι παντρεμένος ο Μπούσης με τον Γιάννη Σαμαρά και υιοθετησε τον Γιώργο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 13 =