“Οι άθλιοι” του Βίκτωρος Ουγκώ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον τεράστιο επικοινωνιακό πόλεμο που δέχτηκε ο ΟΦΗ όταν την ίδια ώρα σε παρόμοιες περιπτώσεις όλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου μόνο για να ικανοποιήσουν τα πλήθη που τους ακολουθούν.

Ο οπαδός που κινήθηκε να χτυπήσει τον Μαυρία, συνελήφθη και πλέον λύθηκε το πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα!

Και προς Θεού, δεν νομιμοποιούμε ούτε ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ αυτήν την ανόητη ενέργεια που είδαμε στο “Γεντί Κουλέ”! Αντιθέτως, την καταδικάζουμε και στενοχωριόμαστε που αμαύρωσε ένα μεγάλο πάρτι στις εξέδρες του γηπέδου.

Το θέμα όμως είναι, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ένα ολόκληρο σύστημα για να διαφυλάξει τον (αγαπημένο) τους Παναθηναϊκό! Από τηλεοπτικές εκπομπές που έδειξαν την συγκεκριμένη φάση περισσότερες από 100 φορές μέχρι και πρωτοσέλιδα που είχαν μεγιστοποιήσει την φωτογραφία του προσώπου του ζητώντας από την αστυνομία να τον συλλάβει!

Γιατί δεν έκαναν το ίδιο στο ντέρμπι του περασμένου Μαρτίου όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δίδαξαν ήθος και σωστές συμπεριφορές; Γιατί δεν έβαλαν στο πρωτοσέλιδο τα πρόσωπα των κάφρων που κατέσπασαν το Ολυμπιακό Στάδιο;

Γιατί πολύ απλά, δίνουν βία στον λαό τους για να την αγοράζει με τρόπο που μυρίζει βρώμα και δυσωδία! Γιατί τόσα χρόνια δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία με όλα όσα συμβαίνουν κατά του ΟΦΗ;

Γιατί στις 11 Ιανουαρίου 2011 δεν έγραψε ΚΑΝΕΝΑΣ τίποτα για την εισβολή του οπαδού του ΠΑΣ που έκανε ντου στο γήπεδο και χτύπησε τον Βεζυρίδη; Γιατί δεν τους ενδιαφέρει.

Τώρα ευαισθητοποιήθηκαν όλοι θέλοντας να δείξουν πόσο πολύ αγαπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ στην ουσία είναι ελάχιστοι εκείνοι που ενδιαφέρονται για αυτό. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η ομαδούλα τους (γιατί περί ομαδούλας πρόκειται) και οι εαυτούληδες τους παρουσιάζοντας τους σαν εισαγγελείς και δικηγόρους!

Και μέσα σε όλα με ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, οι “κύκλοι” του ΠΑΟ να χαρακτηρίζουν “ελεεινές” τις ανακοινώσεις του ΟΦΗ και να ειρωνεύονται τον Κρητικό λαό αφήνοντας υποννοούμενα για όπλα και διάφορες άλλες αηδίες.

Που αν εκείνοι γνώριζαν τι σημαίνει Κρητική ψυχή και Κρητικό ήθος, τότε θα είχαμε πράγματι ένα καλύτερο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τόσο μίζεροι και εαυτούληδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα πουλήσουν φύλλα και πως θα κάνουν πωλήσεις στις γωνίες της Αθήνας. Δίχως να τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Και κάτι τελευταίο: Είναι δυνατόν να παρουσιάζουν έναν οπαδό που έκανε μια βλακώδη και ανόητη ενέργεια σαν τον δολοφόνο των ελληνικών γηπέδων.

Άραγε, τα παλικάρια στην φωτογραφία τα αναγνώρισε κανένας;

Ίσως, αν διαβάσουν τους “Άθλιους” του Ουγκώ να τους εμπνεύσει ο τίτλος… Γιατί κάπου ταιριάζουν κιόλας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. a re mano poso dikio exeis…to kseroume fisika kai emeis.alla profanos oi sigekrimenes efimerides kai oi sigekrimenoi tileoptikoi stathmoi apeythinonte se auoula zoa .

  2. πρωτον στο παιχνιδι του παναθηναικου εγινε διακοπη,και το εχασε στα χαρτια και ειχε ποινη και για το φετινο πρωταθλημα.το θεμα πηρε εκταση γιατι ο ΠΑΟ εχει προσκειμενα σε αυτον ΜΜΕ αυτο συνεβαινε παντα.Στο χωρο των ΜΜΕ εισαι και ξερεις πως παει το συστημα οποτε μην πεφτεις και απο τα συννεφα,οτι πουλαει και βολευει προωθειται καθε φορα. στο αρθρο σου προσπαθεις να βγαλεις το καφρομετρο και να πεις ποιοι ειναι περισσοτερο και και ποιοι λιγοτερο καφροι.καφροι υπαρχουν παντου και αναλογα την ποσοτητα των φιλαθλων παει και η ποσοστωση.
    Αυτο που ειναι τροφη για σκεψη για μας επρεπε να ειναι 1ον οτι το περιστατικο εγινε σε μια “ακριβη ” θυρα και 2ον οτι δεν βρεθηκε ενας διπλανος ή της ΠΑΕ που ηταν εκει κοντα να αντιδρασει “σωστα.”
    Τοσο η ανακοινωση του ΠΑΟ οσο και η δικια μας ηταν αστοχες κατα τη γνωμη μου.Ας εβγαινε ο ενας να πει μονο για τη μηνυση και ο αλλος οτι απλα καταδικαζει οχι να ξεκατινιαζονται.

    1. Γιώργο, δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο της ΠΑΕ και ούτε έχω τέτοιο σκοπό. Όμως, ο ΟΦΗ σωστά ως όφειλε, βγήκε και καταδίκασε το επεισόδιο και επίσης σωστά κατέκρινε την αντιμετώπιση που είχε μιας και δεν μπορεί ο κάθε… ΣΚΑΙ να το παίζει δικηγόρος και να στήνει στον τοίχο μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Απλά τα πράγματα.

      1. το λιγοτερο ηταν αυτο απο αυτα που εγραψα και εγραψες.αν ειχε και ο χ προεδρος μας τον ΣΚΑΙ τα ιδια θα εκανε σε αναλογη περιπτωση.μην κοροιδευομαστε.

        1. Μην ξεχνάς Γιώργο ότι και ο πρόεδρος του ΟΦΗ μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ στα οποία είναι ιδιοκτήτης. Αλλά δεν το έκανε. Την ίδια βαρύτητα έχει σε τοπικό επίπεδο…

  3. Μανωλη αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ο ΟΦΗ δεν εβγαλε μια ανακοινωση-ποινη που να λεει οτι ο συγκεκριμενος οπαδος δεν θα ξαναπατησει στο γηπεδο του ΟΦΗ ποτε,επισης δεν μπορω να καταλαβω για τα Γιαννενα δεν εκοψαν το γηπεδο στον οπαδο που χτυπησε το Βεζυριδη,ενω βλεπεις στην Αγγλια η Λιντς του εκοψε το γηπεδο μια για παντα και μαλιστα σε αγωνα εκτος εδρας,χωρια βεβαια και τους 4 μηνες φυλακη που πηρε αμεσως απο τα αγγλικα δικαστηρια.Εδω στη μπανανια μονο ανακοινωσεις για να καταδικασουμε και δικηγορους που να λενε τι καλο παιδι ειναι ο οποιοσδηποτε δραστης!

    1. Κώστα, εδώ οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ανδρέα Μανουσάκη που τα λέει όλα… https://www.gentikoule.gr/podosfairo/48443-manousakis-o-kosmos-tou-ofh-chleuazetai-exaitias-enos-acharaktiristou

      Και επίσης, έκανε δηλώσεις στον Sentra που είπε ότι δεν θα ξαναμπεί στο γήπεδο. Τι άλλο χρειάζεται να κάνουν στον ΟΦΗ; Ίσα – ίσα που και εγώ το έγραψα ότι τέτοια κρούσματα απομονώνουν την εκπληκτική ατμόσφαιρα του κόσμου του ΟΦΗ.

  4. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

  5. Καταρχήν είμαι της άποψης ότι οτιδήποτε γίνεται και από οποιοδήποτε πρέπει να στιγματίζεται και να τιμωρείται. Καλύτερες μέρες χωρίς τιμωρία παρά μόνο απλά καταδίκαση του γεγονότος (όχι μόνο του πρόσφατου αλλά οποιούδήποτε) είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξουν. Κακώς δεν τιμωρήθηκε ο ΠΑΣ για το επεισόδιο με τον Βαζυρίδη και καλώς τιμωρήθηκε ο Ηρακλής για το επεισόδιο με τον Σηφάκη (γιατί απ ότι βλέπω κανείς δεν το αναφέρει αυτό). Και όντως είναι άδικο για ένα φίλαθλο να τιμωρείται μία ομάδα αλλά ας αναλάβουν όλοι τους να προστατεύσουν ο καθένας την ομάδα σου. Ναι κύριοι (γενικώς αναφέρομαι και όχι σε εσάς βεβαίως) αν δεν μπορείς να απομονώσεις αυτόν/αυτούς που σε βλάπτουν ας τιμωρηθείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + eighteen =