Τελικά «βγήκαν» οι μεταγραφές στον ΟΦΗ;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τις κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού…

Το περασμένο καλοκαίρι «χτίστηκε» μια ομάδα από την αρχή με πολλούς νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα εν μέσω της οικονομικής (και διοικητικής) κρίσης που πέρασε ο ΟΦΗ αλλά και του «σκοπέλου» που λεγόταν «μη αδειοδότηση».

Με βάση τον σχεδιασμό που γίνεται στον ΟΦΗ εν όψει του Ιανουαρίου αλλά και με βάση το τι λένε στην ομάδα για δύο με τρεις προσθήκες μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι ήρθαν οι: Σαρ, Μπανούσης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ροβύθης, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης, Καπουράνης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Βιτώρος, Γουναρίδης.

Συνολικά, 14 ποδοσφαιριστές «έπιασαν» Ηράκλειο και από τους παραπάνω είναι δεδομένο πως τα ¾ έχουν βοηθήσει και έχουν «βγει» στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ έχει πετύχει συνολικά 15 γκολ εκ των οποίων τα 10 έχουν πετύχει οι Παπάζογλου (3), Κουτσιανικούλης (3), Λαμπρόπουλος (2), Περογαμβράκης (2).

Από εκεί και πέρα, ο Κουρδάκης ήταν βασικός μέχρι και το ματς με τον Λεβαδειακό πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις ενώ ο Ιωαννίδης δεν έχει βοηθήσει τόσο όσο θα ήθελε και ο ίδιος. Την καλύτερη του εμφάνιση πραγματοποίησε ως αριστερό μπακ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Συν τοις άλλοις, ο ΟΦΗ είχε ένα σημαντικό κέρδος από το περασμένο καλοκαίρι: Εμφάνισε στην Σούπερ Λιγκ ποδοσφαιριστές όπως οι Γουναρίδης, Βιτώρος, Περογαμβράκης που δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ στην μεγάλη κατηγορία ενώ με τις εμφανίσεις τους δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να αποτελέσουν βασικές μονάδες του ΟΦΗ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Βλέπουμε άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που «χτίζονται» από την αρχή (και οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του ΟΦΗ) όπως η Ξάνθη ή η ΑΕΚ που (προσπαθεί) να κάνει μεταγραφές. Ο ΟΦΗ με βάση την δουλειά που έκανε το περασμένο καλοκαίρι δείχνει ότι χρειάζεται δύο με τρεις προσθήκες ώστε να ξεπεράσει το επίπεδο του πρωταθλήματος που δεν είναι και το πιο… υψηλό την φετινή σαιζόν.

Αν η ομάδα στοχεύσει καλά στις μεταγραφές, τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμα καλύτερος και το επόμενο καλοκαίρι (πρώτα ο Θεός) θα μπορεί να ξεκινάει τον σχεδιασμό από άλλη βάση δεδομένων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΚΑ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΕ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ????????

  2. Στο καλό Αναστόπουλε και καλή σου επιτυχία στον Ατρόμητο..

    Τι αυτά την κολοκυθιά παίζουμε ακόμα στην Ελλάδα το 2012; δεν τα ξέρουν μερικοί η κάνουν πλάκα !!! ο άνθρωπος έκλεισε στον Ατρόμητο το ξέρουν όλοι που ασχολούνται με το τόπι.. Προσωπικά το ξέρω από δημοσιογράφο της ΝΕΤ Πέτρος Μαυρογιαννίδη από το πρωί ,ότι πάει στον Ατρόμητο ο Άνθρωπος …

    Πέρα όμως από αυτό ο κάθε άνθρωπος έχει τα όνειρα του και ο Νικολής φεύγει ως ένας καλός και επιτυχημένος προπονητής που πέρασε πολύ δύσκολες εποχές στον ΟΦΗ ,ο Νίκος έκανε ΚΑΛΟ όχι ΚΑΚΟ στην Ομάδα του ΟΦΗ …

    {{{Να κάνω μια πρόβλεψη για τον αντικαταστατή του Αναστόπουλου από ένστικτο : Ο ΟΦΗ έχει πέντε έξι παίχτες της μικρής Εθνικής Ελλάδος που έπαιξε στον τελικό της Ευρώπης με την Ισπανία το 2007, παιδιά που τα μεγάλωσε ποδοσφαιρικά αυτός , ίσως να είναι ο καταλληλότερος αυτή την στιγμή να αναλάβει την αυτή ομάδα του ΟΦΗ και λέγετε ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ ….Αν γίνει αυτό το Ντιλ θα βρει και θα βρουν πολλοί στον ΟΦΗ έναν γνωστό και οικείο πρόσωπο , από προσωπικό μέχρι διοίκηση, αλλά βασικά και πολλοί ποδοσφαιριστές ,αυτή είναι μια προσωπική γνώμη που ίσως να κάνω και ΛΑΘΟΣ 1000%..}}

    Για ένα δεν κάνω λάθος, θα πρέπει το 2012 ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΟΦΗ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ….._____

  3. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ…ΔΕΝ ΚΡΕΜΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ…
    ΕΔΩΣΕΣ ΠΟΛΛΑ (για 2,5 χρονια) ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΣΠΑΝΟΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ…

  4. Για τους σπασίκλες τον στατιστικών…

    Τι λένε τα στατιστικά του περυσινού ΟΦΗ με του φετινού στο πρωτάθλημα ..

    Πέρυσι ο ΟΦΗ τερμάτισε στην ενδέκατη θέση με 37 βαθμούς …

    Είχε σκοράρει 27 τέρματα υπέρ του και είχε δεχτεί 32 τέρματα ..

    Αν συγκινούμε τον φετινό ΟΦΗ στα μισά της αγωνιστικής περιόδου είναι στην δέκατη θέσει με 17 βαθμούς και έχει σκοράρει 16 τέρματα υπέρ του ενώ έχει δεχτεί 18 τέρματα κατά του..

    Αν κοιτάξουμε προσεκτικά με ψυχρή στατιστική ματιά τον φετινό ΟΦΗ με τον περυσινό στο μισό του πρωταθλήματος {15 = αγωνίστηκες} θα διαπιστώσουμε ότι έχει πετύχει 2.5 τέρματα παραπάνω, ενώ έχει δεχτεί και 2 τέρματα παραπάνω, σε ανάγωγη είναι πιο παραγωγικός ο φετινός ΟΦΗ μέχρι στιγμής κατά +0. 5. τέρμα .. Στους βαθμούς υστερεί 1.5 βαθμό { οι 37 του 2011—2012 αν διαιρεθούν μας κάνουν 18.5 βαθμούς οι 15 αγωνιστικές } σήμερα η ομάδα σε 15 αγωνιστικές έχει 17 βαθμούς , έτσι βγαίνει το υστέρημα του 1.5 βαθμού..

    Αν η ομάδα συνεχίσει ως έχει με αυτά τα στατιστικά δεδομένα , κοιτάζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί και που μπορεί να πάρει βαθμούς ο ΟΦΗ οι βαθμοί που θα συγκέντρωση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου εκτιμώ ότι θα κυμαίνονται από 38 βαθμούς το μάξιμουμ, με 35 βαθμούς το μίνιουμ…

    Εφέτος όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, πέρυσι έπεφταν τρεις ομάδες ενώ εφέτος δυο …Όμως αν θα προσέξουμε προσεκτικά τον περυσινό αγωνιστικό κύκλο θα δούμε ότι υπήρχε μια ομάδα που ήταν ο σάκος του μποξ του πρωταθλήματος, ήταν Δόξα Δράμα {που κατάφερε} να συγκεντρώσει μόλις 17 βαθμούς σε όλη την περυσινή αγωνιστική περίοδο έτσι θα καταλήξουμε ότι και πέρυσι στην ουσία έπεσαν δυο ομάδες …
    Ποίες ομάδες έπεσαν πέρυσι ; Ο Παναιτωλικός με 28 βαθμούς και ο Εργοτέλης με 29 βαθμούς , διασώθηκε η Κέρκυρα 32 βαθμούς και μετά ο Πανιώνιος με 33 βαθμούς…αυτά είναι στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA την betradar.com. άρα η εκτιμήσει μου όπως αναφέρω παραπάνω με 38 βαθμούς το μάξιμουμ, με 35 βαθμούς το μίνιουμ ο ΟΦΗ δεν θα έχει πρόβλημα ίσως να πάει και πιο κάτω η βαθμολογική η σωτήρια…Αλλά όπως λέει και ο Α. Λέβενσταϊν Η στατιστική είναι σαν τη μίνι φούστα. Αποκαλύπτει πολλά, αλλά κρύβει την ουσία. …Άρα την ουσία θα την δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος…

    Υ.Γ ..Καλή χρόνια δεν μπορώ να σας πω, γιατί καλή δεν θα είναι θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας ,το μόνο που μπορώ να σας ευχηθώ να έχετε όλοι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την υγεία σας ..
    Το ότι ο ΟΦΗ δεν θα πέσει εγώ το έχω σίγουρο γιατί έχει γέρα θεμέλια αυτή η ομάδα που είναι ο Κόσμος της ένας κόσμος που αγαπάει παθολογικά αυτήν ομάδα , αρκεί και εμείς να κάνουμε- κάνετε υπομονή , η ομάδα θέλει 3-4 ΧΡΟΝΙΑ για να βρει το στιβαρό βάδισμα της εγώ πιστεύω ότι αν θα το βρει θα το βρει μέσα από τα σπλάχνα της η ομάδα δεν υπάρχει άλλη λύση ,δεν υπάρχουν χρήματα , αν οι διοικούντες πάνε σε άλλες εύκολες λύσεις η εκτιμώ ότι θα είναι καταστροφικές ιδικά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα που βιώνει Χώρα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − two =