Να δείξει σε “φίλους” και εχθρούς το ποιος είναι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πέραν όμως των αγωνιστικών ζητημάτων, βλέπουμε πως επικρατεί ένα κλίμα ότι πλέον ο ΟΦΗ δεν… υπάρχει στον χάρτη. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Με το -13 να είναι πάνω από το κεφάλι του ΟΦΗ σαν την λαιμητόμο που περιμένουμε να πέσει για να κόψει το κεφάλι του, ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΛΑΘΟΥΣ δεν υπάρχουν. Ο Παπαδόπουλος το έχει πει πολλές φορές και είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι ο ΟΦΗ τώρα πρέπει να δείξει χαρακτήρα που το μομέντουμ είναι υπέρ του. Και εξηγούμαι:

  • Έχει τρεις σερί νίκες και το βατό πρόγραμμα συνεχίζεται. Βατά παιχνίδια υπάρχουν, όχι εύκολα.
  • Η ομάδα έχει καταφέρει να κερδίζει παιχνίδια που δεν συνοδεύονται από καλές εμφανίσεις. Κάτι που μέχρι πρότινος δεν το είχε. Σε ματς που ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο της δεν έπαιρνε τίποτα – ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τα ματς με την Σπάρτη και την Λαμία.
  • Ο Παπαδόπουλος έχει προσθέσει σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι του ΟΦΗ και το κυριότερο όλων είναι η αμυντική προσήλωση. Ο ΟΦΗ δεν έχει δεχτεί γκολ για τρία 90λεπτα, έκανε φάσεις με το σταγονόμετρο και κέρδισε γιατί κατάφερε να μην δεχτεί γκολ.

Στα μείον του ΟΦΗ βέβαια είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται και τα οποία αφορούν την μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ. Και είναι μια γραμμή που υπάρχουν παίκτες με το σταγονόμετρο όπου δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν. Παράδειγμα, η πιθανή απουσία του Μιλοσάβλιεβ δημιουργεί προβλήματα από την στιγμή που ο Πάγκαλος δείχνει κλίματος και ο Όγκμποε έχει να κάνει καλό παιχνίδι από τα… Χριστούγεννα.

Το καλό είναι ότι μέσα από αυτά τα προβλήματα, ο Παπαδόπουλος βρίσκει τις λύσεις ανακατεύοντας την τράπουλα. Για παράδειγμα, στην Σπάρτη χρησιμοποίησε τον Μάνο στο δεξί φτερό και τον Όγκμποε στην κορυφή της επίθεσης. Κόντρα στον Κισσαμικό, ο Μάνος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και έκανε δύο γκολ που όσο εύκολα και αν φαίνονται στον θεατή, απαιτείται η αίσθηση του γκολ από έναν παίκτη και ο φορ του ΟΦΗ την έχει. Δεν έκανε τυχαία 6 γκολ σε 13-14 παιχνίδια με τον Εργοτέλη στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Πέραν όμως των αγωνιστικών ζητημάτων, βλέπουμε πως επικρατεί ένα κλίμα ότι πλέον ο ΟΦΗ δεν… υπάρχει στον χάρτη. Ουδέτεροι, υποκειμενικοί και αντικειμενικοί δεν τον υπολογίζουν καν στα φαβορί παρότι υπάρχουν 15 παιχνίδια ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πεισμώσει περισσότερο από όλους, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που από τον Φλεβάρη δείχνουν να μην τους υπολογίζουν. Ασφαλώς και ευθύνεται ο ΟΦΗ για το γεγονός ότι βρίσκεται στο -13 αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει από τώρα το θέμα. Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι.

Υ.Γ. Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με την προσφυγή του Κασμερίδη είναι κάτι που δεν κάνει καλό στην εικόνα του ΟΦΗ. Ειδικά, από την στιγμή που το restart του ’15 ξεκίνησε από μηδενική βάση. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στον χειρισμό αυτών των ζητημάτων που μόνο κακό κάνουν στην δημόσια εικόνα της ΠΑΕ. Και επειδή μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 2.000 – 3.000 ευρώ, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλη αυτή η ιστορία που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο 24ωρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Και με τον Φαζό τι γίνεται ;
    Άλλο ένα ταλέντο που “δεν κάνει; “

  2. Αναφέρεται ότι ο ογκμποε δεν έχει κανει καλό αγώνα από τα Χριστούγεννα. .. χωρίς να πειτε ότι ο νοπλιας δεν τον έβαλε σε πολλούς αγώνες ήταν παγκο….και ότι στο παιχνίδι με σπαρτη ειχε τραυματισμό

  3. Μανο τι γινεται με τον Μπουρσελη…φαινεται να αγνοειται απο ολους ,προπονητες,δημοσιογραφους,κριμα…

  4. Μα πώς ρε Μάνο να μας υπολογίσουν στα φαβορί? Λογικό δεν είναι να μας έχουν ξεγραμμένους? Απόλλων και Λαμία πάνε ΤΡΑΙΝΟ!! Για να τους περάσουμε πρέπει να κάνουν όχι μία, ούτε δύο αλλά… ΠΕΝΤΕ ήττες περισσότερες από μας!!! Και είναι και το σκουλίκι που καραδοκεί στο +5.
    ΟΤΑΝ και ΑΝ αρχίσει να ψαλιδίζεται η διαφορά τότε τα ξαναλέμε… Μέχρι τότε άστο.

  5. Η χρόνια χάθηκε!!δεν ειναι κακο να το πούμε ετσι ψυχρά……πρεπει να φτιάξουμε κορμό ομάδας για του χρόνου…..με δικά μας παιδια …..Εχουμε αρκετά παιδια….έλεος ποια με τους μισθοφόρους …….!!ολα τα βλέπουμε εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα ειναι μηδέν …..ας μη κυνηγάμε φαντάσματα ……ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + two =