ΠΡΟΣΟΧΗ για να μην έρθουν σύννεφα πάνω από το Ηράκλειο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την ήττα στην Τούμπα και για την δύσκολη συνέχεια που έρχεται από εδώ και στο εξής.

Δύο φορές μέσα στον προηγούμενο μήνα, ο ΟΦΗ έχασε ισάριθμες ευκαιρίες να ξεμπερδέψει μια και καλή με την παραμονή του στην κατηγορία. Και τις δύο, τις πέταξε στα σκουπίδια. Τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στην Τούμπα προηγήθηκε όμως η κακή διαχείριση στην συνέχεια (και σε μικρό ποσοστό) η τύχη δεν του έδωσαν αυτό που μπορούσε να πάρει.

Εν αντιθέσει με τα παιχνίδια του «Γεντί Κουλέ», στα εκτός Κρήτης ο ΟΦΗ παρουσιάζει ένα πολύ κακό πρόσωπο που αποτυπώνεται βεβαίως και στον αγωνιστικό χώρο με μόλις 4 βαθμούς μακριά από το Ηράκλειο.

Στα μισά του δευτέρου γύρου, ο ΟΦΗ κατάφερε να συγκεντρώσει τους 9 βαθμούς που έπρεπε να πάρει μέσα στο Ηράκλειο όμως η εικόνα του σε ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ χρειάζεται να προβληματίσει αρκετά τον Πετράκη και τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ που πληρώνει ατομικά λάθη στα εκτός έδρας παιχνίδια και βέβαια γίνεται κατανοητό ότι από εδώ και στο εξής, παρόμοια λάθη ενδέχεται να στοιχήσουν και μάλιστα ακριβά.

Εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο ΟΦΗ χρειάζεται να δείξει τεράστια προσοχή για να μην μπει σε μπελάδες. Γιατί, αν πιστέψει κανείς ότι τα πράγματα είναι εύκολα, τότε μπορεί να ξεγελαστεί πολύ εύκολα. Και κυρίως, χρειάζεται να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή εντός της ομάδας μιας και δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως.

Στην Τούμπα, έγιναν χτυπητά λάθη που στοίχισαν από τον ΟΦΗ την πιθανότητα κατάκτησης ενός θετικού αποτελέσματος. Η οπισθοχώρηση από το35’ και μετά ήταν αδικαιολόγητη ενώ λάθη όπως αυτά του πρώτου γκολ όπου κανένας από τους παίκτες του ΟΦΗ δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα, δεν πρέπει να γίνουν ξανά.

Για το παιχνίδι από το 60’ και μετά δεν χρειάζεται να πω κάτι, ούτε θα σχολιάσω αφού ο ΟΦΗ φάνηκε ακίνδυνος και «λίγος» για να διεκδικήσει κάτι.

Εκείνο που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η εικόνα του ΟΦΗ στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΟΦΗ δέχτηκε 2 γκολ μέσα σε 8 λεπτά δίχως να έχει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στις επιλογές του. Και όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, με όποιον και να παίζεις δεν δέχεσαι 2 γκολ μέσα σε 8 λεπτά. Από την στιγμή μάλιστα που ο αντίπαλος σου δεν δείχνει να διαθέτει την συγκέντρωση που χρειάζεται για να σκοράρει.

Το ματς με τον Πλατανιά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ζωτικής σημασίας που δεν πρέπει να χαθεί για κανέναν λόγο. Ο ΟΦΗ θα παίξει με μια ομάδα που έχει να κερδίσει 2,5 μήνες και είναι πληγωμένη όσο καμία άλλη στο φετινό πρωτάθλημα.

Και αυτές οι ομάδες είναι οι πιο επικίνδυνες, κυρίως επειδή διαθέτουν και κάποιες καλές μονάδες εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που ο ΟΦΗ κέρδισε (Άρης, Πανιώνιος, Κέρκυρα).

Οι 6 βαθμοί, που για κάποιους φαίνονται λίγοι, στην πραγματικότητα απέχουν… χιλιόμετρα από την επίτευξη του στόχου. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να «φτύνει αίμα» σε κάθε ματς για να παίρνει αυτό που κατ’ άλλους φαίνεται εύκολο.

Υ.Γ. Κανένας δεν λέει ότι το ματς κρίθηκε από την μη υπόδειξη πέναλτι του Κύζα στον Περογαμβράκη. Και βεβαίως ο ΠΑΟΚ κέρδισε ΔΙΚΑΙΑ. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το δικαίωμα του ΟΦΗ να «φωνάξει» και να διαμαρτυρηθεί όπως αβίαστα ΚΑΠΟΙΟΙ θέλουν να του το αφαιρέσουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. manoli exeis dikio i omada prepei na proseksei para poli..proswpika pistevo oti isws ta paidia fovountai na paiksoun opws kseroun sta ektos edras mats..pithanon twra i omada na eixe toulaxiston 2 k maximum 9 vathmous parapanw an eixe palepsei perissotero me aek atromito k paok..den peirazei oms!!!ta paidia exoun -kai aksizoun parapanw- stiriksi k me ligi prosoxi tha swthei i katigoria k meta vlepoume..

  2. manolaki koita kalytera tin fasi tou perogamvraki k meta pes an einai h oxi an ginotan to anapodo 8a to edine to penalti k oloi tote 8a tous krazate..h omada 8elei boh8eia
    k enisxush

    1. Το ότι θέλει βοήθεια και στήριξη, το ξέρω φίλε και το ζητάω συνεχώς μέσα από τα κείμενα μου. Το έχω γράψει και στο παρελθόν: Αυτός ο προπονητής και αυτοί οι παίκτες θα είναι ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ είτε η ομάδα τερματίσει 5η – είτε τερματίσει 14η!

  3. μονο που αν δεν κανω λαθος την ωρα του αγωνα γνωματευσες οτι δεν ηταν πεναλτυ…

    1. Όχι, δεν κάνεις λάθος. Πράγματι, την ώρα του αγώνα είπα ότι δεν ήταν πέναλτι. Δεν είμαι όμως και ο… Θεός για να μην κάνω λάθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 1 =