Το κοράκι και ο ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κανένας εφησυχασμός για την φετινή σαιζόν που δείχνει ότι σε όλα τα επίπεδα θα είναι ιδιαίτερα σκληρή. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει τον Ιωαννίδη και την εικόνα του ΟΦΗ στην Κομοτηνή.

Τέτοια ματς θα συμβαίνουν, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Να τυχαίνει δηλαδή στον δρόμο σου ένα κοράκι και να σου αλλάζει όλο σου το είναι. Εν αντιθέσει με όσους ασχολούνται με Σπάθα, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ εγώ πιστεύω ότι ο ΟΦΗ ήταν γκαντέμης γιατί έτυχε να πέσει πάνω σε έναν ανεπαρκή και ανίκανο διαιτητή. Όπως ανίκανοι πρέπει να είναι και οι βοηθοί του γιατί δεν μπορώ να δώσω εξήγηση σε όσα συνέβησαν στην Κομοτηνή. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε δόλος σε όσα έγιναν όμως η αλήθεια είναι πως στον ΟΦΗ πρέπει να γίνουν και λίγο καχύποπτοι εν όψει της συνέχειας. Κανένας εφησυχασμός για την φετινή σαιζόν που δείχνει ότι σε όλα τα επίπεδα θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Ευτυχώς για τον ΟΦΗ που η φάση με το ανέκδοτο της χρονιάς, όταν 5 παίκτες είναι οφσάιντ – ακόμα και ο βοηθός (!) ο Ίγκορ δεν σκοράρει σε κενή εστία και έτσι ήρθε ο βαθμός. Ένας βαθμός που θα μπορούσαν να είναι και τρεις αν ο Ιωαννίδης δεν έλεγε «όχι» στο πέναλτι που είναι μαρς και ενώ βρίσκεται στο μισό μέτρο. Εδώ να πω για ακόμα μια φάση που μου μετέφεραν μέλη της αποστολής του ΟΦΗ όταν ο Μακρής ανατρέπεται από τον Εμπόου και δίνεται επιθετικό φάουλ εις βάρος του. Φάση για την οποία δεν έχω προσωπική άποψη αλλά την μεταφέρω επειδή συζητήθηκε αρκετά κατά την επιστροφή της ομάδας. Για την αποβολή του Μπανούση δεν έχω να σχολιάσω κάτι, γελάει μαζί μας όλη η Αργολίδα και οι Σπέτσες από τις οποίες κατάγεται ο κοσμοπολίτης Ιωαννίδης.

Πάμε και στο αγωνιστικό. Έχω την εντύπωση πως ο ΟΦΗ έκανε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση. Είχε συνοχή στο παιχνίδι του, απουσίασαν τα αβίαστα λάθη στην μεσαία γραμμή και κατά συνέπεια ο Πανθρακικός δεν πήρε την κατοχή της μπάλας. Η άμυνα λειτούργησε σωστά με τον Πανθρακικό να μην κάνει καμία καθαρή φάση πέραν κάποιων σουτ που έγιναν γύρω από την περιοχή του Λόρια. Τέτοια ματς όμως, κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους και με τις φάσεις που κάνεις πρέπει να τα κερδίζεις! Ο ΟΦΗ ήταν καλός, και αν ο Πετρόπουλος ήταν πιο ψύχραιμος θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο ίδιος χρειάζεται να αντιδράσει άμεσα, να πετύχει τα γκολ ψυχολογίας που τα έχει ανάγκη και να κοιτάξει μπροστά. Στον ΟΦΗ τον πιστεύουν, γνωρίζουν τις ικανότητες του και ο ίδιος πρέπει να πιστέψει ακόμα περισσότερο για να έρθει το γκολ. Ούτε ο χρόνος χάθηκε, ούτε το πρωτάθλημα.

Εν αντιθέσει με προηγούμενα παιχνίδια, ο ΟΦΗ είχε πλάνο στο παιχνίδι του και η κίνηση του Γκατούζο να περάσει στον άξονα τον Μερεμπασβίλι φαίνεται ότι απελευθέρωσε τον Γεωργιανό που τόσο χθες, όσο και την Πέμπτη δείχνει ότι μπορεί και να εκτελέσει αλλά και να δημιουργήσει. Ο Ιταλός έκανε την σωστή κίνηση μετατρέποντας τον σε κεντρικό μέσο και ο ίδιος δίνει άλλη πνοή στην μεσοεπιθετική λειτουργία του ΟΦΗ. Έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που συνεχίζει να δημιουργείται παρότι βρισκόμαστε στις αρχές Νοέμβρη. Ο Μερεμπασβίλι έκανε την 4η, μόλις, εμφάνιση του ενώ ο Απόνιο, από τον οποίο περιμένουμε πολλά όλοι μας, δεν έχει μπει ακόμα στην ομάδα. Το υλικό του ΟΦΗ δεν είναι ούτε για τα σκουπίδια, όπως ορισμένοι έσπευσαν να το κάνουν μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, ούτε είναι για να το μηδενίζει κανένας. Χρειάζεται δουλειά όμως και μεγάλη βελτίωση. Η ομάδα βελτίωσε την εικόνα της και κόντρα στην Ξάνθη πρέπει να κάνει ότι δεν έκανε χθες στην Κομοτηνή. Το ματς είναι δύσκολο όμως ο ΟΦΗ θα πρέπει να δείξει την ίδια εικόνα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μας εφαγε ασχημα ο ιωαννιδης.. εβλεπα το ματς και μου ανεβαινε η πιεση.. καλα που δεν αντεδρασε κανεις νωριτερα με τις ασυναρτησιες που σφυριζε ο τυπος γιατι θα μεναμε με 10 μια ωρα αρχιτερα. πιστευω ομως οτι με κατι τετοια ματς, πρεπει να ασχοληθει λιγο η διοικηση, να διαμαρτυρηθει η κατι τετοιο, οχι οτι θα κερδισουμε κατι αμεσα, αλλα οταν συμβαινει αυτο -ουσιαστικα μας φτυνουνε κ εμεις λεμε παλι βρεχει- δινουμε πατημα οχι μονο σε οποιον θελει να “σπρωξει” εις βαρος μας, που το κανει χωρις δευτερη σκεψη(και το αποτελεσμα να ειναι ενα ματς σαν το χθεσινο, η σαν το περυσινο στην Ξανθη), αλλα και πατημα για σχολια οπως τα προχθεσινα βαζελων και παοκτζηδων(φιλοι μας), που στις δηλωσεις τους, αφησανε να ενοηθει οτι ειμαστε με την “παραγκα” κ οχι ενα ανεξαρτητο σωματειο..
    κατα τα αλλα κ εμενα μ αρεσε το πως παιξανε τα παιδια εχθες, αν κ πιστευω οτι ανετα μπορουνε κ καλυτερα. ο Γκατουζο εδειξε οτι δεν ειναι “κολλημενος” με το 3-5-2 οπως βιαστηκανε να πουνε πολλοι.. μπραβο για την ψυχραιμια σε ολους, εγω θα τον ειχα βουτηξει απ το λαιμο στο ημιχρονο.. αμα συνεχισουμε ετσι μαχητικα κ καλυτεροι παιχνιδι με παιχνιδι, δε θα εχουμε θεμα φετος, θα παμε αρκετα καλα..

  2. Δεν είδα τον αγώνα, αλλά από τις φάσεις βγάζω το συμπέρασμα ότι τα πήγαμε καλά. Ειδικά αν υπολογίσουμε και την κάκιστη διαιτησία. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φύγουμε με το τρίποντο με βάση τις ευκαιρίες. Ο Πετρόπουλος είναι πολύ ντεφορμέ!

  3. κ μας βαλαν τον Μητσιο που οταν παιζει την Ξανθη εντος φερνει ασσο και εχει να μας παιξει 3 χρονια απο οταν χασαμε απο τον Αρη εντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + fifteen =