Η φιλοξενία των Ζωνιανών και το πρέπει του ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το τι πρέπει να αλλάξει στον ΟΦΗ, τον πρώτο τελικό που δίνει αλλά και την φιλοξενία των Ζωνιανών.

Το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ερμή έχει πάρει έναν εντελώς εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από οποιοδήποτε άλλο εκτός έδρας που θα έδινε η ομάδα. Κάτι το ότι το παιχνίδι γίνεται στο Ρέθυμνο και τα φιλόξενα Ζωνιανά, κάτι η (όμορφη) προσέγγιση της διοίκησης του Ερμή έχει δώσει έναν ιδιαίτερο και φιλικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Αλλά επειδή παίζεται και μπάλα, εκεί θέλω να σταθώ πολύ περισσότερο – γιατί πάει να περάσει στο ντούκου.

Ο Ερμής θα δώσει το 100% για να κερδίσει το παιχνίδι. Θα είναι ένα ιστορικό γεγονός για τους Ζωνιανούς να κερδίσουν τον μεγάλο και ιστορικό ΟΦΗ. Και για να μην παρεξηγούμαι, αυτό είναι δικαίωμα του κάθε αντιπάλου του ΟΦΗ που θέλει να έχει δικαίωμα στο όνειρο. Όπως τα παιδιά της Βάρης πήραν τον πανάξιο βαθμό στο “Γεντί Κουλέ”, έτσι και ο Ερμής θα παίξει για να τον κερδίσει.

Όμως το θέμα είναι το τι κάνει ο ΟΦΗ για να κερδίσει το ματς. Ο ΟΦΗ πρέπει να αλλάξει την αγωνιστική του νοοτροπία. Νόμος απαράβατος! Ο ΟΦΗ δεν μπορεί πλέον να πιστεύει ότι θα κερδίζει τα παιχνίδια επειδή τον φοβούνται οι αντίπαλοι ή επειδή θα δουν στο γήπεδο την ασπίδα και θα πουν “ωπ, την γαμ#$#”.

Η αγωνιστική νοοτροπία, για έναν σύλλογο του δικού του βεληνεκούς, είναι απαράδεκτη και ασόβαρη. Τα έγραψα την Δευτέρα, τα είχα γράψει και μετά το παιχνίδι της Ρόδου. Και άντε να χάσεις μια φορά, δικαιολογείται και συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Θεοί δεν υπάρχουν στην μπάλα. Όμως η νοοτροπία είναι που ενοχλεί τον κόσμο του ΟΦΗ και (δικαιολογημένα) γκρινιάζει και καταριέται. Σε ποιον θα το πεις ότι ο ΟΦΗ κέρδιζε 1-0, είχε έναν αντίπαλο που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και όμως στο τέλος δεν πήρε τους τρεις βαθμούς;

Η νοοτροπία είναι που σκοτώνει και όχι μόνο τα αποτελέσματα.

Τα πρέπει του ΟΦΗ πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα προκειμένου να μην χαθεί το τρένο της ανόδου. Δεν ξέρω αν ο Γιώργος Βλαστός το πιστεύει ειλικρινά ότι ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει 21 νίκες σε 22 παιχνίδια όμως καλά έκανε και βγήκε να τα πει. Για να θέσει τους παίκτες προ των ευθυνών τους γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Αν ο ΟΦΗ δεν θέλει από τον Δεκέμβρη να έχει μια αδιάφορη χρονιά με πολλά άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στην πορεία, θα πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του και να παίξει ποδόσφαιρο. Ή μάλλον ας κερδίζει και να μην παίζει μπάλα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί και την προηγούμενη Κυριακή δεν έπαιξε μπάλα αλλά έχασε δύο βαθμούς. Και όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και τίποτα περισσότερο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − 9 =