Όσο εύκολο φαίνεται, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την αναμέτρηση δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών κόσμων στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής.

Είναι γεγονός πως μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ο ΟΦΗ θα χάσει την άνοδο μόνο με αυτοκτονία. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και χιλιοειπωμένοι που τους γνωρίζουμε όλοι μας: Ο ΟΦΗ παίζει για δύο αποτελέσματα, πλέον δεν έχει το άγχος της νίκης με διαφορά δύο γκολ αλλά ούτε και το άγχος της απλής νίκης αφού έχουμε διαπιστώσει φέτος πως μπορούν να συμβούν πολλά στραβά, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο. Να θες να μπει μέσα η μπάλα και να μην μπαίνει. Και αυτό στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που το συναντάς συχνά.

Κατά συνέπεια, μπορεί ο ΟΦΗ να έχει μαζί του όλους τους οιωνούς και παράλληλα να είναι μια ομάδα απείρως καλύτερη από τον ερχόμενο αντίπαλο της όμως υπάρχουν αρκετά αλλά που θέλω να τα βάλω στην εξίσωση.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα αλλά και τα… άλλα του αγώνα της Κυριακής

  • Από πλευράς ρόστερ, είναι φυσιολογικό πως μιλάμε για την ημέρα με τη νύχτα. Το ρόστερ του ΟΦΗ σε αξία ομαδική αλλά και προσωπική είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ ενώ ο Φωστήρας έχει να αντιπαρατάξει παίκτες με εμπειρία σε αυτήν την κατηγορία που ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια δεν φτάνει. Πέραν όλων των άλλων, αν μείνουμε μόνο στην ατομική αξία του καθενός, τότε ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους, όχι μόνο σε αυτήν την κατηγορία αλλά και στις επόμενες.
  • Ο Φωστήρας από την άλλη απέδειξε ότι διαθέτει ένα σκληροτράχηλο ρόστερ που για τα δεδομένα της κατηγορίας ήταν αρκετό για να τον έχει στην κορυφή καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να τον αντιμετωπίσει με σεβασμό, καθαρό μυαλό και σε καμία περίπτωση να επιδείξει αλαζονεία και έπαρση που μπορεί να απορρέουν από όλα τα παραπάνω. Συν το γεγονός ότι παίζει στην έδρα του και αυτό από μόνο του δίνει στην ομάδα μια αίσθηση ανωτερότητας.
  • Δεν λέει τίποτα το γεγονός ότι ο ΟΦΗ παίζει για δύο αποτελέσματα και ο Φωστήρας μόνο για τη νίκη. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι παίκτες του Ψυρρόπουλου θα παίζουν φουλ επίθεση από το ξεκίνημα του αγώνα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν δεχτούν ένα γρήγορο γκολ τότε όλα τελείωσαν. Ενώ αντίθετα γνωρίζουν ότι όσο θα κρατάνε το μηδέν θα τους φτάνει ένα γκολ για να πάρουν την άνοδο.
  • Κατά συνέπεια, ο Φωστήρας δεν πρόκειται να παίξει επιθετικά και να ψάξει το γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Θα διατηρήσει μια παθητική στάση προκειμένου να ψάξει την αντεπίθεση που θα του δώσει το πλεονέκτημα.
  • Για εμένα δεν λέει τίποτα το γεγονός ότι ο ΟΦΗ παίζει για δύο αποτελέσματα. Ομάδα που κατεβαίνει για την ισοπαλία και όχι για τη νίκη, είναι ομάδα χωρίς καθαρό μυαλό και κυρίως χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό. Ορθώς, χθες, ο Νίκος Νιόπλιας σε σχετική ερώτηση που του έγινε ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η νίκη και όχι η ισοπαλία.
  • Ο Ψυρρόπουλος στις χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι το άγχος θα το έχει ο ΟΦΗ και όχι ο Φωστήρας. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πέρα από την έπαρση που έχει δείξει ο συγκεκριμένος προπονητής, τα λόγια του έχουν μια δόση αλήθειας. Ο Φωστήρας δεν έχει να χάσει τίποτα αν δεν πάρει την άνοδο ενώ αντιθέτως ο ΟΦΗ θα χάσει πολλά. Όσο και να λέμε πως δεν υπάρχει άγχος σε τέτοια παιχνίδια, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. Πάντα όταν παίζονται τίτλοι θα υπάρχει άγχος. Από τον πιο έμπειρο μέχρι και τον πιο άπειρο ποδοσφαιριστή.
  • Αλλά από την άλλη: Ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν ζήσει την πίεση του πρωταθλητισμού όχι στην Γ’ Εθνική αλλά στην Σούπερ Λιγκ διεκδικώντας ανόδους και τίτλους. Είναι γεγονός αυτό και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Και χάρις σε αυτήν την εμπειρία, η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει και να διαχειριστεί το “πρέπει” των νικών κατά την διάρκεια του δευτέρου γύρου. Δεν είναι και εύκολο για ένα σύνολο παικτών να βρίσκεται στο -11 από το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και να γνωρίζει πριν από κάθε παιχνίδι (εύκολο ή δύσκολο) ότι του φτάνει μόνο η νίκη.

Εν κατακλείδι, θέλω να καταλήξω ότι αντιλαμβάνομαι και δέχομαι πλήρως τον ενθουσιασμό του κόσμου για το παιχνίδι της Κυριακής όμως εύκολο δεν είναι. Ναι, είναι στα χέρια του ΟΦΗ, όλα εξαρτώνται από εκείνον όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι περίπατος. Ο κόσμος χρειάζεται να δείξει υπομονή από το 1′ μέχρι το 90′ και να στηρίζει την ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Τα εύκολα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον ΟΦΗ και μόνο από εκείνον εξαρτάται το κατά πόσο θα έρθει η νίκη εύκολα ή ξεκούραστα και άκοπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Ο Φωστήρας θα παίξει με όλη την ομάδα πίσω από το κέντρο με μόνο σκοπό να μη φάει γκολ, γνωρίζοντας ότι όσο το ματς είναι 0-0 ακόμα και στις καθυστερήσεις, ένα κόρνερ, μια στραβοκλωτσιά μπορούν να του δώσουν τη νίκη.Μόνο αν φάει γκολ θα αναγκαστεί να ανοιχτεί. Δε συζητάμε για το “ξύλο” που θα ρίχνουν, και τις προκλήσεις προς παίχτες και φιλάθλους.

    1. Απο που βγαζεις το συμπέρασμα οτι οι παίκτες του Φωστήρα θα ειναι εριστικοι και θα βρίζουν τους φιλάθλους;

  2. Ο ΟΦΗ είναι μιά μεγάλη ομάδα και δεν το αμφισβητεί κανείς , όμως βλέποντας το χθεσινό παιγνίδι με τους Τράχωνες στον Αλιμο μόνο αισιόδοξος δεν είμαι ,κάτι που το συζητούσαμε με τους φιλάθλους στον αγώνα και με τους πατριώτες μας που μένουν στήν Αθήνα .
    Ναί ξέρω τι θα πεί ΟΦΗ ,γιατί είμαι γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτης και μεγάλωσα στο γήπεδο αυτό ,ο κόσμος είναι φανταστικός και ο αντίπαλος τα χάνει αλλά πρέπει να παίξεις και μπάλα ,όχι το χτεσινό που κουράστηκαν τα μάτια μας την μια αλά και από την άλλη λες και παίζαμε με την Ρεάλ Μαδρίτης (κάτι παιδάκια αμούστακα 18 έως 20 χρόνων ) και να φοβάσαι μην σού κάνουν την ζημιά
    Τέλος ότι του χρόνου που θα παίζουμε στην Β.Εθνική θα έχουμε καλύτερο κλίμα από την αρχή και να μήν κάνουμε τα ίδια λάθη .

  3. ΠΟΛΥ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ´ΕΥΧΗΝ!ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

  4. Σαν αυγό πασχαλινό θα τον καθαρίσει η ομάδα μας.Πολύ λίγος ο Φωστήρας για να υψώσει ανάστημα μέσα στο γεντί κουλέ.

  5. O fostiras eine omada pou pezi katharo podosfero. omada me 90 xronia istoria .

  6. Η ομάδα μας με σωστή τακτική τρέξιμο γρήγορες εναλλαγές και μεταφορά της μπάλας καλές επιλογές στην τελική πάσα και τοποθετήσεις είναι ικανή να καθαρίσει το παιχνίδι από το ημίχρονο .Πάμε όλοι μαζι να γιορτάσουμε και να χειροκροτησουμε τον όμιλο. Καλή επιτυχία.

  7. Παιδιά εχω την εντύπωση ότι ο ΟΦΗ θέλει την Κυριακή νίκη και μόνο νίκη και αυτό γιατί εκκρεμεί η ένσταση του φωστήρα για το παιχνίδι με τον εθνικό. Με το κυνήγι που έχει φάει ο ΟΦΗ χρόνια τώρα δεν θα μου κάνει εντύπωση σε περίπτωση ισοπαλίας την Κυριακή να πανηγυρίζούμε τσάμπα.

  8. ολα θα ξεκαθαρησουν την κυριακη σ αυτο το παιχνιδι ο ΟΦΗ ειναι το φαβορι ,και απο την αλλη ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ομαδα δυνατη καισκληροτραχειλη.γενιεται ομωσ το εξησ ερωτημα σε παιχνιδια μεταξυ 2 ομαδων που ζητουν την ανοδο ποιοσ εχει πιο πολυ αγχος το φαφορι η τι αουτσαιντερ?διοτι μπαλα ειναι και ενα σουτ μια κεφαλια κρινουν τα παντα καΙ οσο το σκορ ειναι 0-0 απο ποια πλευρα μεγαλωνει περισοτερο το αγχοςμια τελικα ειναι κατεμε η διαπιστωση οτι ο πρωταθλητης θα αναδειχθει μετα απο πολυ κοπο και ευχομαι να ειναι η ομαδα μου που επι 28 αγωνιστικες ηταν πρωτη και ας εχει ενα πολυ μικρο προυπολογισμο ηομαδα μου διοτι πανω απ ολα ειναι ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ της καρδιας μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    1. Νίκο εγώ σαν παλιός φίλαθλος του ΟΦΗ ξέρω ότι τέτοια σημαντικά για την ομάδα μου είναι γιορτή. Μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Ο ΟΦΗ δεν έχει κανένα λόγο να έχει άγχος γιατί είναι μεγάλη ομάδα και παίζει μέσα στην γεμάτη έδρα του. Θέλω να δω ένα καθαρό παιχνίδι χωρίς τραμπουκισμούς και ευτράπελα.

  9. Για σας παιδιά:ΈΝΑ φοβάμαι μόνο και θα το γράψω: Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να μην μεταδώσουν άγχος στην ομάδα ΓΙΑ όλους θα πρέπει να μετρά μόνο η ΑΝΟΔΟΣ και να μην τρελαθούν ( μερικοί) σε καμιά φάση αδικίας από τον διαιτητή και πετάξουν τίποτα μέσα στο γήπεδο διότι κάνουν ζημιά ανεπανόρθωτη…

    Οι νόμοι είναι πάρα μα πάρα πολύ αυστηροί ΔΕΝ μασάνε τιμωρούν αβέρτα ακόμα και ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ–ΑΕΚ–ΠΑΟΚ– ΠΑΟ.. ΚΑΙ επειδή σε αυτά τα ΜΑΤΣ μην πετάτε περίπτωση ακόμα και προβοκάτσιας ..ΌΛΑ θα πρέπει να τα λάβουν υπόψιν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ και εδώ ο ένας θα πρέπει να προσέχει τον άλλο ( να τον φρενάρει να του θυμίζει τι διακυβεύετε)…
    Μακάρι να μην παίσει ούτε ΧΑΡΤΆΚΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ…..όπως και οι παίχτες που θα παίξουν ακόμα και αν τους άδικη ο ρέφερι θα πρέπει να μην διαμαρτύρονται ώστε να χαλούν την
    αυτόσυγκεντρώσει της ομάδος η να παρασύρουν και τους συμπαίχτες τους….(αυτά τα ξέρει ο Νιόπλιας και θα δουλέψει σε αυτό το κομμάτι)…Όμως θα πρέπει να τον βοηθήσει και η κερκίδα…

    ΟΧΙ καπνογόνα, ΌΧΙ δυναμιτάκια, ΟΧΙ μπουκάλια νερού, ΌΧΙ καφέδες κ.τ.λ σε παίχτες οι διαιτητές… Είναι ντέρμπι;;; ΝΑΙ είναι διότι παίζετε Ο ΤΙΤΛΟΣ… πολλοί θα πουν ((Τρίχες είναι ο φωστήρας ο ΟΦΗ θα ανέβει έχει καλύτερο υλικό, προπονητή με γνώσης))…. ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΆ και εγώ αλλά θέλουν και ΜΥΑΛΌ από όλους σε αυτά τα ΜΑΤΣ ,….

    ΠΆΜΕ ΡΕ ΟΜΙΛΑΡΑ……

  10. Τελικά με τα παιδιά τι γίνεται; Εχω διαρκείας για το παιδί μου (6 χρονών) πρέπει να πάρω εισητήριο ή οχι;

  11. Οπως δείχνουν και τα τελευταία αποτελεσματα ο Φωστηρας δεν εχει την δυναμική του πρώτου γύρου και νομίζω οτι ο ΟΦΗ θα πάρει την άνοδο με καθαρό μυαλό. Βέβαια ευχής εργο θα ηταν ενα 2-0 στο πρωτο ημίχρονο για να φύγει το άγχος. Αλλα αυτά δεν προκαθορίζονται στο ποδόσφαιρο.
    Ολοι οι ποδοσφαιριστές ειναι ετοιμοπόλεμοι (εκτός Μπουρσέλη) και θα δώσουν όλοι τον καλύτερο ευατό τους για το αποτέλεσμα.
    Ας θυμυθούμε όλοι την πορεία της ΑΕΚ που ήταν πριν 2 χρόνια και τι κατάφερε προχθές. Ας γίνει παράδειγμα για την δικιά μας πορεία.
    Φυσικά η ανοδος στη Β Εθνική πρέπει να φερει μεταγραφές τουλαχιστον 5-6 παίκτες αξίας και να προχωρήσει στη μεγάλη κατηγορία. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 4 =