Σε τρία χρόνια πίκρας μπαίνουν ΤΕΛΟΣ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Είδα παίκτες και προπονητές να κλαίνε. Είδα κόσμο να περηφάνεια και να φωνάζει. Αυτό είναι ο ΟΦΗ. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο φετινός ΟΦΗ είναι κάτι το μοναδικό, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ομάδα. Έζησα πολλά συναισθήματα κοντά στην ομάδα, είδα παικτες – «σίδερα» να λυγίζουν, να κλαίνε δημόσια και να μην τους ενδιαφέρει η εικόνα τους.

Όλα όσα ζήσαμε φέτος περιγραφονται μέσα σε λίγα λεπτά – στην συνέντευξη τύπου του αγώνα με την Παναχαϊκή. Ο Γιάννης Κοιλιάρας – ένας από τους ελάχιστους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ που είναι παρόντες από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου του 2015 – και κατά συνέπεια ένας από τους ελάχιστους που έχουν ζήσει κάθε πίκρα και κάθε χαρά αυτών των τριών χρόνων – λυγίζει. Γνωρίζει μέσα του αν και δεν θέλει να το παραδεχτεί δημόσια ότι τα χρόνια της πίκρας φτάνουν στο τέλος τους. Γνωρίζει ότι η μαύρη τριετία φτάνει στο τέλος της σε λίγες εβδομάδες. Όλα θα αποτελούν μια μικρή παρένθεση για τον ΟΦΗ.

Το ίδιο έχει αντιληφθεί και ο κόσμος του που είδε «κυκλώσει» εδώ και καιρό το παιχνίδι της Πάτρας. Σαν να το ήξερε ότι στην Πάτρα – θα έμπαινε το τέλος ενός κύκλου.

Το σύνθημα «εμείς πάμε με πλοία και εσείς με λεωφορεία» ήρθε και να δέσει! Ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα έχουν την δύναμη να κάνουν τέτοια μετακίνηση οπαδών. Και πολύ περισσότερο όταν μεσολαβεί η θάλασσα και ο κόσμος που φεύγει από το Ηράκλειο πρέπει να λείψει δυο νύχτες από το σπίτι του. Και όμως 300 πιστοί δεν το σκέφτηκαν κι έφυγαν από την Κρήτη. Και πάλι σχεδόν άλλοι τόσοι ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να πάνε στην Πάτρα. Για να θαυμάσουν όλοι την επιστρΟΦΗ. Ανθρώπους κάθε ηλικίας, οργανωμένους, οικογενειάρχες και άλλοι πολλοί άφησαν σπίτια, δουλειές και αλλά πολλά για να βρεθούν εκεί. Στην Πάτρα που αποτέλεσε το σημείο μηδέν για την επιστροφή του ΟΦΗ.

Γιατί πλέον η επιστρΟΦΗ είναι υπόθεση λίγων εβδομάδων. Πλέον μετράμε αντίστροφα και τα καλύτερα έρχονται. Αυτός ο προπονητής – πατέρας όλων αυτών των παιδιών ήταν τα πάντα για εκείνους. Και το «μπράβο παιχταράδες μου» που λέει όταν μπαίνει στα αποδυτήρια είναι ατάκα που δεν την λέει κάποιος που δεν έχει «συγγενική» σχέση με τους παίκτες του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Και τώρα η Δόξα Δράμμας η μελανόλευκη ιστορική Δόξα πήρε το απότελεσμα λουκούμι μέσω του ΟΦΗ και έτσι θα πάει Θεσσάλονικη να κατακτήσει τους 3 βαθμούς που θα την φέρουν 1 βαθμό πίσω από την 3η θέση και όπου όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει και αυτή για άνοδο στην Σούπερ Λίγκ και επ’ουδενί δεν πρόκειται να χάσουν άλλο ένα έξτρα πριμ της τάξεως των 12.000€
    Η υπόθεση άνοδος έκλεισε στο +13 και “πρέπει” να θεωρείται λήξαν και δεδομένη.
    Ας ανέβουν λοιπόν οι Παλιοί δλδ ΟΦΗ ΑΡΗΣ κ ΔΟΞΑ μα ΔΟΞΑ το ΘΕΟ όχι άλλες λαμίες στην Α εθνική χορτάσαμε από λαμίες ΟΦΗ ρε πλατέληδες!

    1. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις Δένδρωνα! Μπράβο γίγαντα!!! Να μας δίνεις προγνωστικά συχνότερα, να πηγαίνουμε κουβ…. εεε, ταμείο. Μπράβο ρε και πάλι!

      1. Ευχαριστώ πάρα πολύ Τάκη ρούφα τώρα το αβγό σου γιατί του ΟΦΗ ήδη το ρούφηξες όλο αλλά πάλι μπαίνεις εδώ.Άντε γειά τώρα πάλι με εσένα θα μπλέξω!Α και μην παρεξηγείς αλλά ρούφα μόνο.Σευχαριστώ και πάλι.

  2. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ,Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ 35 ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ,ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΟ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΘΛΟΥ ΜΙΛΑΜΕ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΦΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ’´ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!!

  3. που ειναι τωρσ αυτη η κοτα! ο φηλαθλος του εργοτελη που ελεγε μια πουρδα μετα την αλλη!
    Απο μια αποψη ητσν αστειος και κσραγκιοξης γελασαμε με της πουρδες που ελεγε χαχαχα
    ” Η παναχαικη παιξει το πιο ομορφο ποδοσφαιρο στο φουντμπαλ λιγκ”
    ” ο αρης ειναι ο πιο ουσιαστικος στο φουντμαλ λιγκ”
    Που εισσι ρε βουη! που εισαι ρε κοτα!

  4. δοξα και τιμη σε ολους τους ομιλιτες…παικτες προπονητες παραγωντες κοσμο…σε ολους ανεξαιρετως..ειμαι 55 χροννων..εχω ζηση απιστευτες στιγμες μα την οφαρα μου..και αυτο που με χαροποιει ιδιαιτερα.τα δυο εγγονια μου που τα περνω καθε ματς στο γεντι κουλε..που μου τραγουδανε.βαλαμε φωτια και μεγαλωνη..και απα ακρη σε ακρη καιη το νηση..και ειναι δυο γνησιοι αγνοι ομιλιτες ουτε βαζελοι, ουτε γαβροι.ουτε χανουμια..και.δακρυζω απο περηφανεια,,για την ομιλαρα μας..γιατι εχει μελλον..και νεους οπαδους…

  5. Αυτό που έγινε φέτος με τον ΟΦΗ δεν έχει προηγούμενο. Από τη στιγμή που έφυγαν οι και καλά βασικοί παίχτες η ομάδα σκορπίζει στους τέσσερις ανέμους όποιο αντίπαλο βρεθεί μπροστά της. Με 10 Έλληνες στην ενδεκάδα καθιέρωσε το τρίμπαλο για όλους. Τι να πω, δακρύζω από χαρά, δεν έχω λόγια.

    1. Τα είπες όλα αδελφέ! Ούτε εγώ έχω λόγια!

  6. Σκεφτειτε να ειχε και σταθερη διοικηση η ομαδα.Θα ειχε αρχισει απο τωρα σιγα σιγα ο προγραμματισμος για τη νεα χρονια.Ευχομαι μονο το καλοκαιρι να μη ψαχνονται παλι για το ποιος θα βαλει χρηματα στην ομαδα…

  7. Μπράβο στον Ο.Φ.Η. Έδειξε ότι έχει ψυχή και τσαγανό! Αυτή την ψυχή όμως πρέπει να την πάρουν οδηγό οι Ηρακλειώτες και να κάνουν τα πάντα ώστε η ομάδα, τώρα που θ’ ανέβει εκεί που ανήκει, στα σαλόνια της super league, να μείνει για πάντα! Όχι να λέμε σε λίγο καιρό ότι θα πέσει, κούφια η ώρα που τ’ ακούει, λόγω χρεών! Το χρωστούν στους παίχτες και στον κόσμο του Ο.Φ.Η.! Η Ιστορία είναι για να μας διδάσκει όχι για να ξεχνάμε! Μία ιστορική ομάδα, όπως ο Ο.Φ.Η. με τέτοιο κόσμο ανήκει μόνο στη super league.Οποιαδήποτε άλλη θέση είναι ιεροσυλία!

  8. αλοχα ομιλιτεεεες τωρα ειμαστε στους ουρανους σουπερ λιγδα ερχομαστε η επιστρΟΦΗ ειναι εδω αλλα ας προσεξουν απο τωρα πολλα μπλα μπλα ακουω και δεν μου αρεσει τον φακελο και τα ματια τους για φανταστητε να μας ριξουν λογο ελιπους φακελου;;;;!!!! της κρητικης επαναστασης θα γινη το νου τους εδω ειναι ελλαδα μπαλκανιζατερ λεμε κατα τα αλλα φιλια στον τελη τσιμπουρι μας ειχε γινη χαχαχαχαχαχα ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΦΗ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!! ΑΛΟΧΑ ΔΕΝΔΡΩΝ!!!!

    1. Αλόχα nik pap φιλούρες λέμε!!!!

  9. Καλημέρα κι από μένα…
    Αφού πειράξω λίγο τον αγαπητό αδερφό dendrwna, που δεν το έχει φέτος με τους άλλους, και του πω ότι την Τετάρτη έχουμε το “πολύ κρίσιμο ματς για την άνοδο με τον Άρη”, αφού ο “Άρης ήταν ο αντίπαλος για την άνοδο”, θα πούμε και τα δικά μας.
    Αδερφέ, ξέρεις ότι συνεχίζω το καλό χιούμορ που ξεκινήσαμε και απλως σε πειράζω…
    Τελείωσε λοιπόν μια μεγάλη χρόνια για την ομάδα, και αφού περάσει και η φιέστα με τον Αρη, που πιστεύω ότι θα είναι και μια διαφήμιση συνολικά αυτό το ματς για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, και κάτσει η σκόνη, ξεκινάει το πιο δύσκολο κομμάτι…
    Αυτό που θέλει σοβαρότητα από όλους, εγρήγορση, και έμπρακτη αγάπη που να αποδειχθεί, για να γίνει ένας σωστός σε όλα τα επίπεδα προγραμματισμός για τη νέα χρονιά.
    Το αν η επόμενη χρονιά θα είναι καλή θα κριθεί από όσα θα γίνουν μέχρι και τον Ιούλιο..
    Γι αυτό, όλοι όσοι ασχολείστε με την ομάδα έχετε το νου σας.. Ο κόσμος θα σας παρακολουθεί καθημερινά.. Και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει να χαθεί μια χρονιά πριν αρχίσει.. Το νου σας..
    ΟΦΑΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ.

  10. Εννοείται και το γνωρίζω ότι με πειράζεις καλοπροαίρετα αλίμονο αδερφέ μου το καλό χιούμορ είναι υγεία.Με τον παραπάνω απλά δεν ήταν το ίδιο με εσένα ήταν άλλη φάση επικοινωνίας δλδ από αυτές τις φάσεις που δεν μου αφήνουν πολλά περιθώρια κάποιοι.
    Όσο για την Οφάρα τι να πώ;Επιστροφή στον χώρο όπου Θριαμβεύσαμε έτη και έτη.Ανυπομονώ για την φιέστα γιατί αν νικήσουμε τον άρη η Γιορτή της ανόδου ξεκινάει ουσιαστικά την Μ.Τετάρτη φίλε μου Nick42!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + 14 =