Έτσι απλά γιατί είμαστε ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την αποβολή των ψυχολογικών προβλημάτων των οπαδών του ΟΦΗ και για την εικόνα της ομάδας που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω.

Η τραυματική εμπειρία της τελευταίας 12ετίας (από αγωνιστικής πλευράς) μας έχει δημιουργήσει άγχος και πίεση ακόμα και σε παιχνίδια με αντιπάλους μικρομεσαίες ομάδες όπως η Βέροια. Δεν σας κρύβω το γεγονός ότι και εγώ αισθάνθηκα κάπως έτσι κατά την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε. Είχα ένα άγχος και ένα “σφίξιμο” για τον αγώνα του Σαββάτου, απλά λόγω του “κόμπλεξ” που είχαμε αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, βρε αδερφέ ΟΦΗ είμαστε! Το κατάλαβα μετά το τέλος του αγώνα. Δεν νοείται να συζητάμε και να έχουμε άγχος για τέτοια παιχνίδι. Δεν λέω, μέτρια έως καλή ομάδα η Βέροια αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά από την στιγμή που το (εκάστοτε) παιχνίδι γίνεται στο Ηράκλειο, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ότι ο ΟΦΗ έχει το πάνω χέρι και είναι το απόλυτο φαβορί.

Με την παρουσία του (υγιούς) ΟΦΗ και την αγωνιστική ανωτερότητα των δύο τελευταίων χρόνων, είναι δεδομένο πως τέτοια ματς θα τα καθαρίζει χωρίς να παίζει και σπουδαίο ποδόσφαιρο. Απλά, επειδή είναι μεγάλη ομάδα.

Το ίδιο συνέβη και κόντρα στην Βέροια. Ο ΟΦΗ κατά διαστήματα ήταν πολύ καλός – έχοντας σε μέτρια μέρα Κουτσιανικούλη αλλά και… Σίσιτς (ο τελευταίος όμως είναι τέτοιας… “πάστας” ποδοσφαιριστής που 2 φορές κάνει κάτι καλό και ισάριθμες καταλήγουν σε γκολ), ο Παπάζογλου δεν βρήκε χώρους όμως και πάλι έκανε 16 φάσεις (!) καταγεγραμμένες και δεν απειλήθηκε ούτε… μια από την Βέροια.

Απλά και όμορφα, ήρθε η νίκη στην πρώτη από τις τέσσερις μάχες που έχει να δώσει ο ΟΦΗ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Το καλό είναι ότι στον ΟΦΗ έχουν καταλάβει πως μέσα από αυτήν την τριάδα αγώνων, κρίνεται η πορεία της ομάδας και η ελπίδα για κάτι καλό στο φετινό (μέτριο) πρωτάθλημα. Ήδη, ο Νίκος Αναστόπουλος δείχνει έτοιμος να διαχειριστεί όπως πρέπει το ρόστερ του ΟΦΗ και αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση του Βάντο.

Ο Βραζιλιάνος μπήκε στην 11αδα με δύο μεγάλα κενά στο πρωτάθλημα και κόντρα στην Βέροια έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που ίσως είναι και το καλύτερο στην παρουσία του στον ΟΦΗ. Και είναι ότι καλύτερο για τον ΟΦΗ που στην παρούσα φάση μπορεί και παίρνει το… 110% από τους παίκτες του στην παρούσα χρονική στιγμή.

Πλέον, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Όχι τόσο λόγω της νίκης επί της Βέροιας αλλά όσο του αποτελέσματος στην Λιβαδειά. Οι παίκτες του Παράσχου είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς του Καρύδα και με πολύ μεγαλύτερη ποιότητα.

Όμως, είπαμε. ΟΦΗ είσαι και δεν σταματάς σε εμπόδια… τύπου Λεβαδειακού!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. “και για την εικόνα της ομάδας που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω”

    mano an h sygrisi afora tin omada epi gerard,oxi file h simerini omada se kamia periptwsi de me gyrise se ayta ta xronia,min ypervaloume,dystixws theloun polla psomia akoma ta kopelia mas gia na doume to podosfairo pou vlepame tote…h monadiki fora ta teleytea xronia pou h omada mou thymise ekines tis wrees epoxes itan to persyno 3-1 me tin aek pou pragmatika eixame peksei foveri mpala…pisteyw omws oti ayta ta paidia stis ilikies pou einai kai me to talento pou exoun mporoun na kanoun ena kormo gia ta epomena xronia pou tha vlepoume kalo podosfairo,agwna me ton agwna ginonte kalyteroi kai ayto fenete mesa sto gipedo.opws proeipa omws theloun polla pswmia akoma

  2. εσυ ελληνικα δεν εχεις στο πληκτρολογιο σου ή δεν γνωριζεις να γραφεις?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × three =