Όταν φτάνεις στην πηγή και νερό δεν πίνεις…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πόνεσε αυτή η ήττα. Ενδεχομένως και περισσότερο από το ματς των Σερρών όταν σου στέρησαν μια άνοδο. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule όσα έγιναν στην Λεωφόρο.

Είναι από τα ματς που σκέφτεσαι να τα σχολιάσεις και να γράψεις τι:

Ότι ο ΟΦΗ ήταν καλός; Μα δεν ήταν.

– Ότι η τύχη σου γύρισε την πλάτη. Στην γύρισε αλλά η τύχη πάει με εκείνους που την κυνηγούν και δεν περιμένουν να έρθει στα πόδια τους.

Ότι οι παίκτες δεν έκαναν αυτά που είπε ο Σα Πίντο; Ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως και όχι. Και ο ίδιος δεν φάνηκε να βρίσκεται σε καλή μέρα – απορία η γρήγορη αλλαγή του Ντουντού στο 54’.

Είναι πολλά που μπορούμε να σχολιάσουμε για τον χαμένο ημιτελικό της Λεωφόρου. Ότι ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων είναι μια πραγματικότητα. Όπως μια πραγματικότητα είναι ότι κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτούς τους παίκτες για έλλειψη ψυχής, πάθους και καρδιάς. Μπορείς να τους κατηγορήσεις για την εμφάνιση τους όμως δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για αυτούς τους παράγοντες.

Ο αποκλεισμός πονάει γιατί ήρθε με τον τρόπο που ήρθε. Πιο εύκολα θα μας καθόταν στο στομάχι αν το ματς έληγε 3-0 στο 93’ παρά στην παράταση και με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτός ο αποκλεισμός.

Είναι ένας αποκλεισμός που πονάει και αρκετά. Πίκρα, στενοχώρια (αλλά όχι οργή) είναι αυτά που εγώ συναντάω. Και αν θέλετε και την ταπεινή μου γνώμη, αυτή είναι η (δική μου) αλήθεια. Ούτε θα λάβω υπ’ όψιν μου διάφορους κριτές του πληκτρολογίου που θα τρέξουν να «καρφώσουν» τα σχόλια τους επειδή ο ΟΦΗ αποκλείστηκε. Έτσι και αλλιώς, την υπέρβαση έψαχνε.

Αυτήν την υπέρβαση την πιστεύαμε όλοι μας. Και κανένας δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Την πίστευαν διοίκηση, προπονητές και παίκτες. Και κανένας επίσης δεν μπορεί να πει ότι αυτοί οι παίκτες δεν ήθελαν την πρόκριση περισσότερο από κάθε άλλον. Όμως, στον αγωνιστικό χώρο ο ΟΦΗ δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Και πιστεύω ότι το ξέρουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Ότι δεν ήταν εκείνοι που έπρεπε.

Δεν θα δεχτώ και τον (βαρύ) παραλληλισμό του Σα Πίντο που έκανε λόγο για «μοτοσυκλέτες και ποδήλατα». Αυτοί οι παίκτες έδωσαν ότι είχαν και ότι μπορούσαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ήταν υπερβολική η… «σπόντα» του Πορτογάλου για τους παίκτες που αν και έχαναν από το 20’ – έστειλαν το ματς στην παράταση και αν η τύχη δεν έκλεινε τα μάτια στην κεφαλιά του Νούνιες, τώρα ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πανηγυρίζει την πρόκριση του.

Ο φετινός ΟΦΗ χάρισε μεγάλες και πολλές χαρές. Και στιγμές που δεν είναι μοναδικές αλλά σίγουρα έφεραν έναν άλλο αέρα πάνω από το «Γεντί Κουλέ». Σίγουρα, η ιδέα του μεγάλου ΟΦΗ με τον οποίο μεγαλώσαμε όλοι μας – και δεν τον ζήσαμε – (εμείς οι +30), είναι κάτι που το αναπολούμε και θέλουμε να το δούμε.

Προς το παρόν, θα αφήσουμε στην άκρη την πίκρα και την στενοχώρια. Και κυρίως εκείνοι που κρατούν τα «κλειδιά» του ΟΦΗ. Γιατί και εκείνοι θα είναι πικραμένοι, στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι. Όμως, θα πρέπει άμεσα να σηκώσουν κεφάλι όλοι τους και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα.

Η φετινή σαιζόν πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την επόμενη. Είτε μείνει ο Σα Πίντο. Είτε φύγει. Η φετινή – πετυχημένη από κάθε πλευρά – χρονιά θα πρέπει να είναι ένας οδηγός για την διοίκηση και την ΠΑΕ ώστε να φροντίσουν να γίνει ακόμα ένα βήμα τη νέα σαιζόν. Οικονομικής εξυγίανσης και αγωνιστικής αναβάθμισης του ονόματος του ΟΦΗ.

Η αρχή έγινε, μένει να υπάρξει και συνέχεια…

17 σχόλια

 1. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Πίντο , η μάλλον προσπαθώ να καταλάβω αυτά που είπε περί μοτοσικλέτες και ποδήλατα μήπως ταξιδεύει για αλλού ;; δεν το γνωρίζω … θυμήθηκα έναν άλλο κοουτς που είπε όταν έφυγε και αυτός για Μπόινγκ και Ντακότες, που όσο ήταν εδώ πουλούσε άκρατο οπαδιλίκη ενώ ήξερε την κατάσταση …

  Καλά τα λες κ. Πίντο ως κοουτς , ο κάθε προπονητής θέλει κάτι παραπάνω και σύμφωνο απόλυτα μαζι σου ..ΑΛΛΑ ρωτάς ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ να πάρει παίχτες με συμβόλαια τον 200.000 χιλιάδες ευρώ ;;;; Γιατί τόσο κάνουν η μοτοσικλέτες σήμερα, τα ποδήλατα άντε 30.000 με 60.000 χιλιάδες ευρω το πολύ…

  Και εσύ νόμιζες κ. Πίντο ότι θα έφερνες παίχτες έστω και δανικούς, όμως τσάμπα δεν γίνεται και το ξέρεις….τα πρώτα ΟΧΙ τα εισέπραξες εσύ ο ίδιος τον χειμώνα από την ίδια σου την πατρίδα την Πορτογαλία που σου ζητούσαν οι εκεί ομάδες { λόγο κρίσης στην χώρα μας} το 70% του συμβολαίου του παίχτη τους ως προκαταβολή!!!…

  Ας είμαστε σοβαροί κ. Πίντο γιατί αδικείς τον εαυτό σου; αν πιστεύεις ότι έχεις προσόντα για ανώτερα πρωταθλήματα σας συστήνω να μην πηγαίνετε σε περιφερικά πρωταθλήματα…

  Αν μείνεις στην ομάδα {που προσωπικά δεν το πιστεύω} γιατί με αυτά που είπατε και λέτε στην διοίκηση τώρα τελευταία τι πρέπει να κάνουν; Να αλλάξουν το 80% του ποδοσφαιρικό δυναμικού του σημερινού Ο.Φ.Η… άντε να πω και εγώ πολύ σωστά, ρωτήσατε την ΑΥΤΗ την διοίκηση που κάνει αγώνα να υπάρχει αυτή ομάδα αν υπάρχουν τα χρήματα για μηχανές που θέλουν και βενζίνη!!!…

  Και αν δεν θα μπορέσουν να πάρουμε άδεια τι γίνετε με αυτούς που αποκάλεσες ποδήλατα !!!… Όταν ήλθες στην Ελλάδα δεν ήξερες πάνω κάτω το τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδικά στην ομάδα του Ο.Φ.Η ότι δεν υπάρχουν χρήματα και κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την εξυγιάνουν ,Η δεν γνωρίζετε ότι από 18 ομάδες της σούπερ λινγκ της Ελλάδος η 14 είναι σε κρίση ; ΕΕΕ Αν ξέρατε σήμερα το μάθατε; ΟΧΙ γιατί λοιπόν βγάζετε την ουρά σας απέξω; … γιατί εκθέτεις τους ανθρώπους που σε έφεραν, τους παίχτες που σε υπηρετήσαν αποκαλώντας τους { ΠΟΔΗΛΑΤΑ} ΕΛΕΟΣ…Ακόμα και αν θέλεις να φύγεις που είναι δικαίωμα σου ΓΙΑΤΊ φέρνεις αυτήν την αναστάτωση στον κόσμο και στην διοίκηση ώστε αν δεν πάει καλά κάτι αύριο μεθαύριο στη ομάδα να έχομε διχόνοια….

  κ. Πίντο θα έπρεπε να ξέρετε με τόσα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου ΟΤΙ οι μηχανές θέλουν βενζίνη , τα ποδήλατα Ορθοπεταλιά.. Εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι δεν είσαι για Ορθοπεταλιά σωστό και σεβαστό είναι απόλυτο δικαίωμα σου, όπως κάθε ανθρώπου με φιλοδοξίες , αλλά δυστυχώς η Ελλάδα του σήμερα είναι μόνο για Ορθοπεταλιά σε όλους τους τομείς της, στα γράφω μείνεις δε μείνεις ώστε να τα ξέρεις ….

  Πέρα από όμως από αυτά θα πρέπει να σας δώσω συγχαρητήρια κ. Πίντο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ—- ΣΟΥ… Για εμένα η ομάδα πέτυχε τον στόχο της..

  Ο Ο.Φ.Η είναι έρωτας , καψούρα , ιδέα, τρέλα και όσοι θέλουν Ευρώπη , τίτλους για να αγαπήσουν τον Ο.Φ.Η δεν ήταν, ούτε θα γίνουν –εραστές– οπαδοί του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ αυτού συλλόγου .. {Σε όποια και αν παίζεις εθνική τραγουδούσε και θα τραγουδά ο υπερήφανος κόσμος του Ο.Φ.Η} ..

  Και πάλι συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια του Ο.Φ.Η… Προχωράμε ΌΛΟΙ ΜΑΖI ενωμένοι αργά αλλά με σταθερά βήματα και δεν επιτρέπετε σε κανένα κλαρινογάμπρο να το χαλάσει ΑΥΤΌ ….Αυτή είναι η γνώμη μου, που μπορεί να είναι και λάθος 100% …

 2. Η φετινή χρόνια ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την ομάδα μας. Ο αποκλεισμός από τον τελικό δεν σημαίνει τίποτα. Έπαιξαν καλύτερα ήταν πιο φρέσκοι και κέρδισαν. Έχουν μεγαλύτερο ρόστερ καλύτερα οικονομικά δεδομένα και για να μας καταβάλουν τους βγάλαμε την πίστη. Έχει δικαίωμα ο προπονητής που μας έφερε εδώ να βγάλει μια πικρία. Το ότι είμαστε αργοί ειδικά στην άμυνα δεν περιμέναμε το τελευταίο ματς για να το μάθουμε. Όλα καλά μακάρι και του χρόνου να πάμε έτσι. Η μιζέρια και η μουρμούρα δεν μας ταιριάζουν.

 3. MANO KAKA TA ΨΕΜΑΤΑ Ο ΟΦΗ ΦΕΤΟΣ ΚΤΥΠΗΣΕ- ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ- ΤΑΒΑΝΙ! 14 ΜΕ 15 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ 8 ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ?(ΛΑΒΕ ΔΕ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ 7 ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΧΟΥΝ Μ.Ο. ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 31 ΜΕ 32 ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΙΝΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ 2ΟΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η Δ/ΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ….ΧΟΝΤΡΟΥΣ(ΝΙΟΥΝΙΕΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ(ΣΙΣΙΤΣ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Δ/ΣΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ) ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ, ΕΝΩ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΙΝΤΟ(ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 42 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΜΑΔΕΣ 3 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΤΟΥΣ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ… ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΥΠΟΙ(ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΚΛΠ) ΠΟΥ…. ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΟΦΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΩΟΥΤΣ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ «ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥ» ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ! ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΙΝΤΟ? ΜΑΚΑΡΙ….

 4. Παιδιά, το ‘χα πει στο παρελθόν, το ξαναλέω και τώρα πάλι, για ακόμη μία φορά. Ο Πίντο αποτελεί λίρα εκατό για τον ΟΦΗ. Είναι Προπονητής τριζάτος με 10.000 οκάδες ούμπαλα. Άριστα κατηρτησμένος, σοβαρός, μετρημένος, παθιασμένος με τη δουλειά του, με οράματα και στόχους. Καμία σχέση με τους σαλτιμπάγκους τους δικούς μας. Το θέμα είναι να τον νοιώσει η Διοίκηση, να καταλάβει τι ακριβώς θέλει και να ανταποκριθεί, κατά το δυνατόν, στις απαιτήσεις του. Σίγουρα μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές και να υπάρξει μία κοινή, συνισταμένη πορεία μεταξύ Διοίκησης και Προπονητή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον αφήσουμε να μας φύγει. Θα βγούμε 1000% ζημιωμένοι απ’ αυτό. Η Ομάδα δεν θα ξαναβρεί εύκολα Προπονητή τέτοιου βεληνεκούς.

  1. Φίλε, μην τρελενόμαστε, το μοναστήρι νάναι καλά και προπονητή θα βρούμε. Έχουμε πρόεδρο έξυπνο και θα βρεί πάλι κάτι καλό.

 5. MANO katarxas o pinto kala kanei kai eine filodoxos kai pistevo oth para polh diskola tha meinh.ektos kai an erthei kaneis ependiths[plaka kanoume]tora apo ekei kai pera theoro lathos ths diikishs efoson o pinto eine gia fevga na linh simvolea podosferiston [sisits ,veron ,daskalakis…exoun lish idh ta simvolea tous kai to kseris].gia to xthesino mats exo na po oth tetia lathi apo ton zoro den ta perimena.Enan aksiologo stoper exeis kai se kremaei sthn pio krisimh stigmh…ta ipolipa eine logia tou aera

 6. Μπράβο στα παιδιά και σε όλους για ότι κατάφεραν. Ας γίνει αυτή η χρονιά ΟΔΗΓΟΣ για την επόμενη, ώστε η ομάδα να μάθει από τα λάθη της σε αγωνιστικό επίπεδο και προπάντων να συνεχιστεί η προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης. Σίγουρα η χρονιά είναι επιτυχημένη, αν αναλογιστούμε σε ποιά θέση ήταν ο ΟΦΗ στις πρώτες 10 αγωνιστικές και που βρέθηκε στο τέλος. Αγωνιστικά, περίμενα περισσότερα πράγματα στον χθεσινό αγώνα, θέληση και πάθος. Δεν είδα τον ΟΦΗ να παίζει με την μπάλα κάτω. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι το έκανε 1-2 φορές και δημιούργησε προβλήματα. Αυτό το θέμα μας είναι από την αρχή της χρονιάς. Ο Σα Πίντο θεωρώ επίσης ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη τακτική, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο (σε εκείνο το διάστημα που η ομάδα θα πρέπει να δείξει τι θέλει από τον αγώνα).

 7. Πρώτα για τον (μέχρι σήμερα προπονητή μας). Δεν ανακοινώνεις τις προυποθέσεις που θέλεις για να μείνεις στην τηλεόραση, αλλά συζητάς με τον πρόεδρό σου πρώτα. Όταν λες ότι θες παίχτες με νοοτροπία νικητή, σημαίνει ότι αυτοί που έχεις είναι ηττοπαθείς. Αν θες να φύγεις κάνε το τώρα για να βρούμε άλλον νωρίς. Στο καλό και σ ευχαριστούμε πολύ. Για την ομάδα μας χίλια μπράβο, και του χρόνου να είμαστε καλύτεροι.

 8. Η σεζον κρινεται επιτυχημενη. 100% και βαλε. Απο που να αρχισω και απο που να τελειωσω.

  6η θεση
  Ημιτελικα Κυπελλου
  Γεματο γηπεδο κατα τη διαρκεια της χρονιας

  Και πολλα ακομα που δεν θελω να πω τωρα θα τα πω καποια αλλη στιγμη

  Τωρα για το Σα Πιντο – Εχει το μεγαλυτερο μερος της επιτυχιας του ποδοσφαιρικου τμηματος μαζι με τους παικτες. Εχει κανει ενα μικρο θαυμα με 14-15 ποδοσφαιριστες. Εδωσε χαρακτηρα στην ομαδα.

  Τα σχολια του χωρις μεγαλη αναλυση δεν ειναι τιποτα αλλο παρα οι απαιτησεις του. Δεν ειναι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος προπονητης που διατυπωνει την γνωμη του και τις απαιτησεις του. Ο ΟΦΗ ειτε θα μπορεσει να καλυψει καποιες απο αυτες για να τον πεισει να μεινει ειτε θα πρεπει να προχωρησει σε αλλες λυσεις. Δεν χρειαζεται ουτε να τρελλαινομαστε ουτε να ανησυχουμε.

  Τωρα για το παιχνιδι του ημιτελικου. Η κριτικη που θα κανω ειναι ΜΟΝΟ για αυτο το παιχνιδι. Ειπαμε η χρονια ειναι πετυχημενη.

  Ο φιλος μου ο Μανος εχει δικιο σε οτι αφορα την καρδια και τη ψυχη. Υπερπροσπαθεια βεβαιως. Ομως δεν ειχε ηρεμια η ομαδα. Δεν ειχε σχεδιο. Δεν ειχε τροπο να αντιδρασει. Δεν ειχε πιστη. Δεν μασουσε σιδερα. Ισως η εδρα και ο ψυχολογικος πολεμος. Ισως ειδε τα ορια της. Ισως πολλα αλλα.

  Το θεμα ειναι οτι μας πατησε ο Παναθηναικος. Ειχε κυκλοφορια μπαλας που αλλες φορες δεν επιτρεπαμε, εφτανε εξω απο την περιοχη πολυ ευκολα και κερδισε παρα πολλα φαουλ σε επικινδυνες θεσεις. Πιστευω οτι ο ΟΦΗ ειχε και ΤΥΧΗ και ΑΤΥΧΙΑ.

  Εμενα μαρεσει να τα λεω ολα. Ο Παπαζογλου στο πρωτο ημιχρονο χανει οντως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Στο τελος ομως του 90′ λεπτου ο Παναθηναικος χανει 2 επισης τεραστιες ευκαιριες και να ειχε τελειωσει το ματς εκει. Επισης ενα καθαρο χερι του Ζορο δεν το εδωσε πεναλτυ ο διαιτητης (δεν λεω οτι επρεπε λεω απλα οτι μπορουσε ανετα).

  Ο μονος παικτης που εδειξε οτι δεν «πιανοταν» στα πλαγια ηταν ο Κουτσιανικουλης. Εβγαλε τη σεντρα και ο Νουνιεζ πιανει μια πολυ καλη κεφαλια. Εδω ο ΟΦΗ ειναι ΑΤΥΧΟΣ. Εδω αν μπει το γκολ ειμαστε με το 1μιση ποδι στο τελικο…

  Τελικα ο Παναθηναικος με το υπερβολικο πεναλτυ τελειωνει το ματς στο 117.

  Στο τελος φανηκε η διαφορα και στο ροστερ και στην αξια παικτων.

  Δεν πειραζει ομως. Ο ΟΦΗ πρεπει να κοιταξει να γινει πιο καλη ομαδα βημα με το βημα. Πρεπει να κοιταξει πιο σοβαρα την κυκλοφορια μπαλας, τους αυτοματισμους και την ορθολογικη αναπτυξη. Οι μεγαλες μπαλιες στο Παπαζογλου δεν ειναι ποδοσφαιρο. Ισως να μην εχουμε Παπαζογλου του χρονου.

  Αυτα ολα θα τα δουμε με μεγαλη ελπιδα τι ομαδα θα φτιαξει ο ΟΦΗ μας τη νεα χρονια. Καλες γιορτες και καλη Ανασταση σε ολο το κοσμο.

 9. Νικητές φέτος κόσμος παίχτες προπονητής διοίκηση. Μπράβο σε όλους. Ο Πίντο, για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, αποχαιρέτησε! Στο καλό, πάμε γι άλλα. Ο ΟΦΗ πάνω απ όλους.

 10. Ο τίτλος ειναι λάθος,,
  ο ΟΦΗ έφτασε στο νερο και ήπιε άφθονο ,,,λιγο ακόμα(δοκαρι Νουνιες) και θα σκαγαμε ,,που λεει ο λόγος,,
  ας μην ξεχνάμε το πρόσφατο παρελθόν,,,αυτο που κατάφερε η ομαδα(διοίκηση-παικτες-προπονητής) ειναι ενας μεγάλος άθλος,,
  αν και δεν έπαιξε η ομάδα καλά,,ήμασταν στα ορια της πρόκρισης μεχρι το τελευταίο λεπτό.
  λετε να μην ηθελαν να προκριθούν,,,φυσικά και ηθελαν ,,αλλα πόσους πιακτες υψηλού επίπεδου εχει η ομαδα για να αντεξει τέτοιο αγχος,,,
  μεχρι προχθές,,,είχαν μάθει να κυνηγάν την σωτηρία,,,καμια σχέση με προκρίσεις σε τελικούς
  εχοντας υποψιν,, οτι δεν έχουμε τους ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ αλλα απλούς μέτριους παίκτες με μπόλικο φιλότιμο, η ομαδα αντεπεξήλθε άριστα, στο έπακρο τηρουμένων των αναλογίων,,
  ‘Ευγε στον ΟΦΗ
  μια χαρα σώθηκε η ομάδα,,καρδιοκτύπια φετος δεν είχαμε,,ολα καλα λοιπόν ,,πλεον σχεδιασμό προσεκτικό για την νεα σαιζόν,,
  Αν καταφερει και κρατήσει η διοίκηση τον Πιντο θα ειναι μια επιτυχία ,,

 11. προφανως αν δεν παρουμε αδεια δε θα μεινει.οπως και η ομαδα του χρονου θα ειναι διαφορετικη γιατι ακομα και συμβολαιο να εχει καποιος,αν του χρωστας κανει προσφυγη και χαιρεταει.ο Ντουντου που περιμεναμε να φανει σε τετοιο ματς ηταν ανεμικος και ορθα τον αλλαξε.περιμενα και γω καλυτερη τακτικη και καλυτερη αποδοση απο παικτες που πρεπεθ να τραβηξουν σε τετοια ματς.αλλα εμφανιστηκαν ολοι μαγκωμενοι για διαφορους λογους,ε στα τελευταια λεπτα ηταν και η κοπωση.δεδομενων των συνθηκων φετος ηταν καλη χρονια αγωνιστικα.περιμενα λιγοτερα λαθη στις μεταγραφες του καλοκαιριου πχ με Νιμανι(πρωην αθλητης) Σβαζιγια(στοπερ εφευρεση) και Μακουκουλα(πρωην αθηλητης) και αλλοι που τελικα δεν προσεφεραν πχ Σισιτς αλλα εγιναν βελτιωτικες κινησεις πχ Ντουντου και του βγηκαν και αλλοι παικτες Ζορο,Μιλιαζες,Τριπο,Σταθης,Φερναντεζ.

 12. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΑ ΠΙΝΤΟ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΟΒΑΡΟ(Π.Χ ΝΙΟΜΠΛΙΑΣ).ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΣΙΜΟ ΝΩΡΙΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ.

 13. E re kargiolabala sto eswteriko meros tou dokariou k de mbike…. alla tha legame twra.. pantos oi pextes tou akatanomastou etrexan poli enw oi dikoi mas sernontousan, giayto ipe k ayto me ta mixanakia k ta podilata o sa pinto…

 14. Κατ’αρχη συγχαρητηρια σε ολους για αυτη την ομολογουμενως επιτυχημενη χρονια!Για το Σα Πιντο ακομα και να φυγει προσωπικα δε θα του κρατουσα κακια.Αλλωστε ποσοι απο εμας πιστευαν οτι θα σωθουμε 100% την ημερα που εφυγε ο Δερμιτζακης?Πιστευω οτι πηγαιναμε καρφωτοι για φουντο, και αντι γι αυτο καναμε ενα απο τα μεγαλυτερα come back της ιστοριας.Και σε αυτο εχει μεγαλο μεριδιο ο Σα Πιντο.Αν λαβουμε υποψιν και το κακο υλικο …(με εξαιρεση τον Μπουρμπο που εκανε επικη χρονια και ετρεχε σαν να ταν 20ρης και τον Παπαζογλου ) πιστευω καναμε οντως την υπερβαση(Αν δεν κανω λαθος ειχαμε τη δευτερη χειροτερη επιθεση μετα τον Αρη.Ο Αρης επεσε και εμεις φτασαμε 6οι και αυτο λεει πολλα…).Ευχομαι η νεα ποδοσφαιρικη σεζον να μας βρει ολους καλα,να κανουμε μια σωστη προετοιμασια και να καμαρωσουμε την ομαδα μας.

 15. Συγχαρητήρια σε όλους εκείνουν που βοήθησαν την ομάδα να κάνει φέτος την υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα. Για το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αυτό που είδα ήταν ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη, δεν ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα του αγώνα. Στην αντίθετη περίπτωση θα έμπαινε μέσα και θα έλεγχε τον ρυθμό, δεν θα άφηνε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Κρίμα πάντως γιατί ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να πάμε τελικό και ποιός ξέρει τι θα γινόταν….

 16. Τελειώνει η Αδιαφάνεια στον Αθλητισμό..

  Το τσουνάμι της τεχνολογίας που έρχεται θα είναι καταιγιστικό… Θυμάμαι πριν 6 χρόνια ήταν εποχή που ο φίλος μου καθηγητή Μάρκ Πιέρτ ανέλαβε επικεφαλής της Task Force F.I.F.A , μου είπε τότε να εργαστώ στην ομάδα του ως προσωπικός σύμβουλος του…. του είπα τι να κάνω; εγώ δε ξέρω ούτε το όνομα μου να γράψω, γέλασε και μου απάντησε, ναι αλλά μαθαίνεις εύκολα, είσαι ορθολογιστής, γνωρίζεις το αντικείμενο και το μυαλό σου γεννά , άλλοι είναι πτυχιούχοι αλλά δε μπορούν να φύγουν από τα κλισέ και παραμένουν στάσιμοι…Τον εκτιμώ πάρα πολύ αυτόν τον άνθρωπο αλλά να μην σας λέω πολλά το τι είναι αυτός ο αξιοσέβαστος άνθρωπος για εμένα.. Αρκεί να γράψετε το όνομα του σε μια μηχανή αναζήτησης κλείνω αυτή την ιστορία ..

  Σιγά σιγά άρχισα να του προτείνω και εγώ τα δικά μου, θυμάμαι που έλεγα τότε στους δημοσιογράφους και φίλους Μανώλη Σαρρή και Νίκο Μαρκάκη στης εκπομπές τους στο Ατλετικ Ράδιο ότι μου επιτρεπόταν….για την τεχνολογία που θα μπει στο ποδόσφαιρο {για το μάτι του γερακιού} αν πέρασε η όχι η μπάλα την γραμμή του τέρματος ήταν πολύ δύσπιστοι, η αλήθεια ήταν ότι φαινόταν τότε λίγο {τρελό} και σε πολλούς αξιωματούχους της F.I.F.A και της U.E.F.A ,για διάφορους λόγους μεγάλο κόστος κ.τ.λ o κάθε ένας είχε το δίκιο του, όμως πέρασε και ιδέα νομιμοποιήθηκε , έτσι το {μάτι του γερακιού και που είναι παρά πολύ κοστόβορο } θα το δούμε όπως όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, όπως και το σπρέι αφρού που θα καθορίζει το που θα στηθεί η μπάλα και την αποστάσει που θα στηθεί το τοίχος {αυτό υπήρχε στην Λατινική Αμερική} λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά σήμερα οκ. σύμφωνο, εγώ θα πω τώρα ότι είναι και ξεπερασμένα πριν καν τα δει ο κόσμος το καλοκαίρι..

  Πάμε όμως στην πραγματική ΕΠΑΝAΣΤΑΣΗ που έρχεται ,η μάλλον που έχει έρθει αλλά στην χώρα μας αυτά καθυστερούν λίγο έως πολύ …

  Έλεγχος ντόπινγκ χωρίς ανθρώπινο χέρι, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο …θα γράψω όσο ποιο απλά μπορώ ώστε να καταλάβετε …. Ο κάθε αθλητής θα έχει δυο τηλέφωνα- μηχανάκια {σαν αυτό που μετρούν το ζάχαρο οι διαβητικοί το ένα εφεδρικό } θα του έρχεται ένα μήνυμα SMS από τον WADA θα βάζει μια ιδική ταινία και θα στέλνει δείγμα αίματος ηλεκτρονικά , η ανάλυση θα γίνετε αυτόματα από τον WADA, πως όμως διασφαλίζετε η αξιοπιστία και η διαφάνεια; απλά με το D.N.A του αθλητή , έτσι με το γενετικό υλικό θα αποδεικνύει η γνησιότητα του δείγματος {για τούς πονηρούς μην δώσουν την μητέρας τους} ….

  Η συχνότητα θα είναι σε παράξενους χρόνους ,η μπορεί σύγχρονος να γίνετε σε ολόκληρο το αθλητικό κλάπ…Θα πει κάποιος όλα για τους επαγγελματίες αθλητές με τους ερασιτέχνες τι γίνεται; Το αντιστρέφω, ο ερασιτέχνης τι θέλει να γίνει επαγγελματίας , άρα θα δίνει δείγμα D.N.A ως ερασιτέχνης και αν έχει κάνει παρανομία στον κώδικα θα παραμένει χομπίστας ερασιτέχνης…η ηλικία για το δήγμα D.N.A δεν έχει καθοριστεί ακόμα εκτιμώ ότι θα είναι τα δεκαπέντε χρόνια του αθλητή…

  ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ.

  Θα μπουν νόμιμες κάμερες παντού, εύκολα και πολύ φτηνά που θα καταγράφουν τα πάντα , έτσι θα συλλαμβάνουν την όποια παράνομη πράξη , μέσα η έξω, από τα γήπεδα, στης κερκίδες , στον αγωνιστικό χώρο, θα καταγράφουν στατιστικά ποδοσφαιριστών, και οι προπονητές θα έχουν ένα όπλο σε πραγματικό χρόνο , διαιτησίες με πολύ έως ελάχιστα λάθη…

  Σαν να σας βλέπω γελάτε, νομίζετε η ότι σάλταρα , η ότι σας γράφω σενάρια επιστημονικής φαντασίας εξηγώ παρακάτω λοιπόν ..

  ΤΟ ΘΑΥΜΑ που λέγετε Ατλέτικο Μαδρίτης: είναι άραγε τυχαίο θαύμα !!

  Την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του αγώνα Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης εμφάνισαν επίσημα στο ευρύ κοινό το πείραμα που γίνετε τώρα και αρκετό καιρό , την νέα τεχνολογίας που μπήκε στο ποδόσφαιρο…Ο Μόνο Μπούργος, ο βοηθός του Ντιέγο Σιμεόνε έδειξε πως παρακολουθεί νόμιμα όλους τους αγώνες ,σε συνεργασία με την Ισπανικής Λίγκας, της συνδρομητικής τηλεόρασης και του Πανεπιστημίου της Μούρθιας, πως έχουν καταγράψει και αναλύσει όλα τα στατιστικά τον ποδοσφαιριστών της τεχνικές και τα συστήματα Ατλέτικο Μαδρίτης, με τα νέα γυαλιά της Google Glass… Η νέα εφαρμογή αναμένεται να γίνει όπλο στα μάτια των προπονητών για τα στατιστικά του κάθε ποδοσφαιριστή τους σε πραγματικό χρόνο θα αναλύουν γρήγορα όποια πληροφορία τους ζητήσει…

  Όμως δε περιορίζονται εκεί τα γυαλιά της προηγμένης τεχνολογίας, επιτρέπουν σε όσους τα φορούν να καταγράφει βίντεο, να βγάζει φωτογραφίες ακόμα και να ενημερώνεται για ειδήσεις, τον καιρό ή άλλα γεγονότα…

  Επίσης μπορούν μεταφέρουν ζωντανά την εικόνα σε οθόνη, προσφέροντας και σε κοινό αυτά που βλέπει στα μάτια του αυτός που τα φορά, έτσι μπαίνουν σε αυτήν την ΜΕΓΆΛΗ νέα αγορά όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια .. με λίγα λόγια οι κάμερες θα έχουν νέους κάμεραμαν ….

  ΟΧΙ δεν τελείωσα ακόμα , το σχέδιο δεν σταματά εδώ, η εξέλιξη του συστήματος έχει στόχο πολύ σύντομα τα γυαλιά να μεταφερθούν στα μάτια των διαιτητών αλλά και της αστυνομίας κ.τ.λ …

  Αυτό τι σημαίνει; ότι οι διαιτητές δε θα τρέχουν να δουν έξω από το γήπεδο ένα βίντεο σε μια δύσκολη φάση όπως συμβαίνει σήμερα στο μπάσκετ για να αποφασίσουν, αλλά θα μπορέσουν να κρίνουν άμεσα ώστε να ελέγχονται και οι ίδιοι και να αξιολογούνται για όλες της αποφάσεις τους οφισαιτ, πέναλτι, ακόμα και αν η μπάλα πέρασε εκτός ή εντός όλων τον γραμμών κ.τ.λ, έτσι το μάτι του γερακιού που θα δείτε στην Βραζιλία, που είναι πάρα και πολύ κοστόβορο , θα μοιάζει σε σύντομο χρόνο σαν το πρώτο τηλέφωνο που ανακάλυψε Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το 1876….

  Και προχωράμε, όπως λένε οι εδικοί, πέντε άνθρωποι θα μπορούν να ελέγχουν ένα γήπεδο 50.000 χιλιάδων θέσεων ώστε να ταυτοποιούνται οι τυχών παραβάτες και να συλλαμβάνονται..

  Κύριες και κύριοι καλός ήλθατε στον μεγάλο αδελφό…

  ΑΑΑΑΑ όχι δεν θέλω παράπονα, ο κάθε ένας από εσάς έχει αλλάξει 1.000 κινητά, την τεχνολογία δε την αγαπάς μόνο όταν σου κάνει εύκολη την ζωή ,αλλά και όταν σου την κάνει δύσκολη-δίκαιη ,μην σας πω τώρα άλλα, το ότι θα μπορεί ο άνθρωπος του μέλλοντος να βγάζει ακτινογραφία μέσα από το σπίτι του μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής και να του γίνεται διάγνωση σε ένα συμβεβλημένο νοσοκομείο στης Η.Π.Α η στην Ελλάδα, η ότι κάποιοι θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας θαλάσσης η και διόδια θάλασσας… Είπα αρκετά, όσο απλά μπορούσα βάλετε τώρα να δουλέψει και η φαντασία σας…Τέλος είμαι άνθρωπος, πραγματιστής, όχι ξωτικό, ούτε εξωγήινος, ούτε πίνω αίμα …

  Και αν μου επιτρέπετε να δώσω μια συμβουλή στους νέους μας , τα νέα επαγγέλματα είναι δίπλα σας αρκεί να έχετε ανοιχτό το μυαλό σας και θάρρος να τα δείτε θετικά και να τα αρπάξετε και όχι να τα δαιμονοποιείτε, όσοι τα δαιμονοποιούν το κάνουν για άλλους λόγους π.χ να οικονομάνε επάνω στην αγνεία , την παρανομία , την παραπλάνηση κ.τ.λ.. όταν όμως το άγνωστο να γίνετε γνωστό σε ΟΛΟΥΣ τότε μόνο τότε να σπάσουν πολλοί μύθοι που κρατάνε το άνθρωπο σκλάβο, εγκλωβισμένο, μερικών εξυπνάκηδων…

  Οι κλειστές πύλες πρέπει να ανοίξουν για το μέλλον και καλό την ανθρωπότητας , για ύπαρξη δικαιοσύνης, διαφάνειας , αξιολογήσεις, ισονομίας…ΚΑΙ θα ανοίξουν….

  The Guardian : Google Glass Ατλέτικο Μαδρίτης …

  Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά είναι και μεγάλο το θέμα … εύχομαι να ζω να τα δω…

  Καλό Πάσχα σε όλους σας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *