Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και αυτές που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο ΟΦΗ να εμφανιστεί ξανά πρωταγωνιστής.

Σε ότι έχει να κάνει με την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ, έχουμε να διανύσουμε ακόμα αρκετό δρόμο. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να κλείσει αρκετά μέτωπα προκειμένου να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να δώσει μια συνέχεια σε αυτό που έδειξε στον κόσμο του κατά την διάρκεια της χρονιάς. Η χρονιά που τον άφησε στην έκτη θέση και ένα… δοκάρι από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας θα αποκτήσει αξία (όχι ότι για τα δεδομένα του ΟΦΗ ήταν «καλή») εφόσον η ομάδα έχει συνέχεια.

Στα μεταγραφικά ζητήματα του ΟΦΗ, είχα γράψει από τις αρχές Μαΐου ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που έπρεπε να λύσει η ομάδα ήταν η εύρεση ενός φορ που θα κάνει την διαφορά στην επίθεση της ομάδας. Και η επιλογή του Αντώνη Πετρόπουλου ήταν η καλύτερη δυνατή.

Ο 28χρονος επιθετικός προέρχεται από την πιο παραγωγική σαιζόν της καριέρας του παίζοντας και σε μια ομάδα που δεν ήταν από τις καλύτερες της κατηγορίας. Όμως, εκείνος ξεχώρισε, έβαλε 12 γκολ ενώ στα τέλη του πρωταθλήματος φανέρωσε και τα ηγετικά χαρακτηριστικά που έχει. Ο Πετρόπουλος πιο ώριμος από ποτέ, έκανε την καλύτερη επιλογή. Και δεν το γράφω επειδή ήρθε στον ΟΦΗ αλλά επειδή ήρθε σε έναν σύλλογο που θα «χτίσει» την ομάδα γύρω του. Και που τον εμπιστεύεται πλήρως γιατί ήταν απόφαση (και) του Γκατούζο οπότε ο Ιταλός γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει ώστε να αξιοποιήσει την εκτελεστική δεινότητα του Πετρόπουλου.

Η καλύτερη επιλογή έγινε και ο ΟΦΗ δείχνει ότι φέτος ψάχνεται να ενισχυθεί περισσότερο ποιοτικά και λιγότερο ποσοτικά. Κάτι που είναι και το πιο σωστό αφού υπάρχει ένας σημαντικός κορμός από πέρυσι όπου πάνω στον οποίο χρειάζεται να γίνουν οι σωστές… «ενέσεις».

Και χαρακτηρίζω «καλή αρχή» την μεταγραφή του Πετρόπουλου γιατί ο ΟΦΗ έβαλε στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει πώς να βάζει γκολ ενώ ο ίδιος βρίσκεται – προσωπική εκτίμηση – στην καλύτερη και πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Ο «Πετρογκόλ» όχι μόνο θα βοηθήσει τον ΟΦΗ αλλά θα του δώσει μια εντελώς διαφορετική ποιότητα στην επίθεση. Γούσταρε να έρθει, ήρθε παρά το πρέσσινγκ… διάφορων τρίτων που μπήκαν στην μέση για να “χαλάσει” η μεταγραφή.

Το επόμενο πακέτο που απαιτείται είναι οι ακραίοι εξτρέμ που θα κάνουν «παιχνίδι» και θα σερβίρουν στον Πετρόπουλο τις πάσες που απαιτείται να πηγαίνουν στον επιθετικό της ομάδας. Μόλις βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες που θα «σηκώσουν» την φανέλα του ΟΦΗ και θα κάνουν την διαφορά παίζοντας στα άκρα, τότε η ζωή του Πετρόπουλου θα γίνει ακόμα πιο εύκολη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Οντως ο πετροπουλος ειναι πολυ καλη επιλογη..ειναι ψηλος γρηγορος και γκολτζης.
    Τωρα οταν λες για αποκτηση ακραιων και βαζεις πληθυντικο σημαινει θα φυγει ο κουτσια?

    1. Όχι καμία σχέση! Έχουν μείνει μοναδικοί ακραίοι χαφ οι Κούτσια, Σίσιτς. Χρειάζονται ακόμα 1-2 για να είναι πλήρης ο ΟΦΗ…

      1. metras gia podosferisti kai to sisic mano?xaxa oreos file

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − six =